Dodaj do ulubionych

Kosmetyki dla dwunastolatka

22.02.20, 14:11
Poradźcie, bardzo proszę, jakie kupić kosmetyki dla wczesnego nastolatka, u którego zaczynają się problemy z cerą - trochę wyprysków na czole, trochę wągrów na nosie, za mało, żeby zawracać doopę dermatologowi czy kosmetyczce, za dużo, żeby nic z tym nie robić. Jakiś tonik, krem? Proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 14:25
      Że co? Chcesz żeby został piz..siem i śmiali się z niego koledzy?
      Kup mu spirytus. 2 razy dziennie doustnie 50 ml - rano i wieczorem. Możesz rozcieńczyć z colą.
      Amen.
      • czekoladazkremem Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 16:17
        Nie, nie chcę, żeby go przezywali "pryszczaty". Że używa kosmetyków chwalić się nie musi.
        • woman_in_love Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 17:09
          A to ok. Niech używa w zaciszu domowym, ale niech nie manifestuje swojego gejostwa wśród normalnych dzieci.
          Amen.
          • czekoladazkremem Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 17:17
            Ulżyło ci? Każdy chłopiec, który używa kosmetyków i dba o skórę to gej? Bez urazy, nie mam nic do gejów. Kosz.
            • szmytka1 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 18:12
              nie załapałaś nawiązania do sąsiedniego wątku...
    • mondovi Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 14:47
      Ziaja ma serię dla nastolatków, mój właśnie testuje.
    • molik28 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 15:15
      Do mycia mydło Iwostin Purritin. Jest cała seria. Maść skinoren bez recepty.
      • qwirkle Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 16:01
        Skinoren jest świetny na skórę, ale odbarwia pościel i ręczniki - więc licz się z pewnymi stratami w bieliźnie.
    • zwyczajnamatka Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 15:20
      Do mycia żel Effaclar z La Roche. Uważam, że to najlepszy żel do cery trądzikowej.
    • banowanyzaprawde1 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 16:13
      Szare mydło i Acnosan.
    • berdebul Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 17:36
      Garnier żel do mycia twarzy „czysta skóra”. Czarne mydło savon noir, jako peeling.
      Do kosmetyczki warto pójść, niech doradzi rodzaj pielęgnacji.
    • pasiastapigmejka Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 22.02.20, 22:33
      Z ręką na sercu (sprawdzone na córce), polecam czeskie szare mydło!!!!!
      • memphis90 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 11:16
        Nie zawiera chemicznych substancji! Ciekawe z czego je zrobili 😆 Rzecz jasna to może być bardzo dobre mydlo, ale powinni zmienić speca od reklamy....
        • hanusinamama Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 24.03.20, 17:02
          NO to samo miałam napisać. Czym innym jak nie substancją chemiczną (tutaj to nawet mieszaniną) jest mydło...
    • kotejka Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 08:44
      Oczyszczanie i nawilżanie jeżeli to takie początki psucia cery
      Moj ma takie pasty myjące na bazie glinek
      W tkmaxx często kupuje
      Czarne maski na zaskórniki - takie co przyklejasz i wychodzi razem z paskiem
      Też w tkmaxx albo w naturze - koreańskie chyba
      Oczyszczam też mu buzię swoim pilingiem kawitacyjnym od czasu do czasu
      No i krem - najlepiej dobrze nawilAjaxu, wtedy skóra tak nie rogowacieje, a przecież jest delikatna potrzebuje ochrony
      No i nie liczyłabym u nataolatka n aapexjalna systematyczność smile
      • memphis90 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 11:19
        >Czarne maski na zaskórniki - takie co >przyklejasz i wychodzi razem z paskiem
        A które rzwczywiscie działają? Bo kiedyś kupiłam takie plastry córce, chyba w rossmanie. Efekt był taki, że każdy zaskórnik przebarwil się na czarno...
    • fibi00 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 09:08
      Polecam tonik z Ziaji-jest łagodny (mój syn akurat nie chciał używać innych bo szczypała go skóra) więc na takie początkowe problemy będzie dobry. W tej chwili testujemy tonik AA Pryszcz ToNic + Visaxinum (bo zaczęło go mocniej wysypywać).
    • memphis90 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 11:20
      A czy któraś miała ta nowa serię ziaji dla nastolatków - bo kuszą mnie te peelingi i balsamy o zapachu słodyczy...
    • elenelda Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 12:40
      Hydrolat oczarowy, z kocanki, ewentualnie rumiankowy (do kupienia na Biochemii Urody, gotowe, nic nie trzeba mieszać). Do stosowania punktowego nalewka z żyworódki (na patyczek i dotknąć do zmiany zapalnej). Z kremami bym uważała, bo mogą nasilać stany zapalne - w przypadku przesuszenia wymieszać w dłoni żel hialuronowy z lekkim kremem i nałożyć na noc na twarz. Unikać preparatów do skóry tłustej i mieszanej - wysuszają skórę i nasilają łojotok.
      Na BU jest fajny tonik z kwasami: www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html
      Stosuję go dwa, trzy razy w tygodniu, córka raz w tygodniu, jest łagodny dla skóry, zapobiega wyskakiwaniu niespodzianek na twarzy.
    • ga-ti Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 13:04
      Do mycia sprawdziło się u moich nastolatków i u mnie też wink mydło siarkowe. Testują kosmetyki z ziaji z serii Jeju i sobie chwalą. Jakieś maseczki z Rossmanna oczyszczające. Młody ma problemy z przesuszoną skórą (jakaś maść na receptę bardzo go wysuszyła) i stosuje krem Iwostin Purritin.
      Na większe problemy polecam dermatologa.
    • cosmetic.wipes Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 13:13
      Seria Jeju z Ziaji, mydło węglowe z czterech szpaków i 3 w 1 Garniera czysta skora z węglem aktywnym.
      • baatexja Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 14:05
        Jeju z ZIAI ( Wszystkie piszą Ziaji?)
        • cosmetic.wipes Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 15:05
          A być może, zawsze miałam broblem z szyją i nadzieją, więc z ziają też mam 😉
      • waleria_s Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 16:30
        Ziaja ma naprawdę słabe składy, nie ma tam składników aktywnych, żeby te pryszcze faktycznie zwalczać. Lepiej kupić The Ordinary, kultowe serum z niacinamide + zinc, punktowo dorzucić ich salicylic acid 2%.
        • fibi00 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 17:18
          Ja słyszałam że przy takich drobnych problemach skórnych lepiej zacząć od słabszych specyfików...
          • waleria_s Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 17:37
            Mama próbowała mi tak leczyć nastoletnie pryszcze, bardzo szybko zrobił się z tego poważny trądzik.
            • hanusinamama Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 24.03.20, 17:04
              Jak wysuszysz cere za bardzo i potraktujesz mocnymi kosmtykami tez mozesz krzywde zrobić.
    • princy-mincy Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 13:14
      Ziaja ma serię Jeju dla młodzieży, może podpasuje?
    • lily_evans11 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 15:01
      Z tańszych bioliq, tołpa, dermedic. Z droższych np. Bioderma, SVR. Córka różnych używała, wszystkie ok i znacznie poprawiają stan skóry - ale właśnie dermokosmetyki, a nie np. produkty drogeryjne typu garnier.
    • alicia033 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 23.02.20, 17:42
      nieistotne.
      Ewentualnie olejek z drzewa herbacianego może coś pomóc.
    • lidek0 Re: Kosmetyki dla dwunastolatka 24.03.20, 17:42
      Wcale nie za wcześnie na wizytę u kosmetyczki, ona oceni co się dziej i dobierze, poleci kosmetyki. Przy okazji syn przekona się, że to zabiegi dla mężczyzn. Często walcząc ze zmianami skórnymi można skórę za bardzo przesuszyć i pogorszyć jej stan. Nikt z nas cery Twojego syna nie widzi i nie wie co byłoby dla niego najlepsze. Ja obstawiam delikatny żel do mycia i krem nawilżający - ale to takie wróżenie z fusów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka