Dodaj do ulubionych

Prawda to?

29.02.20, 20:49
że w Pl półki są wyczyszczone z cukru, mąki i zaopatrzenie w makaron sie kurczy w szybkim tępie?
Bratowa dziś poszła po cukier i nie udało jej sie zakupić, zwala to na karb wirusa.
U nas w Dk są trzy przypadki wirusa Coid, a póki co to tylko żele antybakteryjne wyczyszczone, ale reszta towarów na półkach jest.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Prawda to? 29.02.20, 20:54
      Tak, nie ma makaronu w promocji. Bez promocji leżą. Cukier też jest
      • kolibeer2 Re: Prawda to? 01.03.20, 12:45
        wczoraj robiłam zakup promocyjnychmakaronów w biedrze i były smile
        cukier też w promocji i też był
        tylko mielone promocyjne wykupili smile
    • berdebul Re: Prawda to? 29.02.20, 20:55
      Nie wiem, ale papier toaletowy kupiłam ostatni z półki. :p
      • jasnoklarowna Re: Prawda to? 29.02.20, 20:57
        O masz, ja dziś pojechałam po papier i kupiłam mnóstwo innych rzeczy a o papierze zapomniałam.
        I w poniedziałek nie zakupię?
        O moją biedna rodzina, współczujcie moim dzieciĄ i mnie z mężem 😉
        • aerra Re: Prawda to? 29.02.20, 22:51
          Ciepła zima była, może jakiś łopian znajdziesz wink
          • fitfood1664 Re: Prawda to? 29.02.20, 23:34
            Dobrze że nie grabiłam liści na jesieni. Nie chciało mi się, a dziś mogę szpanować żem przewidująca big_grin
        • malia Re: Prawda to? 29.02.20, 23:09
          Przyznajesz się tak publicznie , że bidetu nie masz? Co z ciebie za ematka
          • znowu.to.samo Re: Prawda to? 01.03.20, 12:42
            Sorry, ematka bez bidetu to nie ematka
    • szorstkawelna Re: Prawda to? 29.02.20, 20:57
      U mnie w "PL" nie.
    • karme-lowa Re: Prawda to? 29.02.20, 20:58
      Byłam dziś w Auchan. Wszystko jest, ale w mniejszych ilościach na półkach było: zwykłe mydło w kostce, w płynie, mniej niż zwykle chusteczek higienicznych.
      I konserwy wymiotło.
    • nessy Re: Prawda to? 29.02.20, 21:01
      To zależy gdzie. W moim rejonie paniki nie ma i nikt niczego na potęgę nie wykupuje.

• z_lasu Re: Prawda to? 29.02.20, 21:02
      Byłam dzisiaj i akurat chciałam kupić cukier i mąkę bez związku z wirusem 😀. I faktycznie, ta półka była mocno przetrzebiona, ale cukier dostałam i jeszcze parę zgrzewek stało, mąki wrocławskiej nie dostałam, ale innych był wybór.
    • milva24 Re: Prawda to? 29.02.20, 21:08
      Nie, byłam dziś w trzech sklepach. We wszystkich był i cukier i mąka. Specjalnie zwróciłam uwagę big_grin
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Prawda to? 29.02.20, 21:08
      Wczoraj po południu byłam w naszej biedrze na zakupach i kupiłam kg cukru i mąki, były normalnie jak wszystko inne. Jak jest dzisiaj to nie wiem, bo w sklepie żadnym nie byłam, tylko w maku.
      • lellapolella Re: Prawda to? 29.02.20, 21:10
        Byłam dziś na zakupach, braków nie widziałam.
        • snajper55 Re: Prawda to? 29.02.20, 21:32
          lellapolella napisała:

> Byłam dziś na zakupach, braków nie widziałam.

Czyli braki już wykupili! wink

S.
        • ginger.ale Re: Prawda to? 29.02.20, 23:06
          lellapolella napisała:

> Byłam dziś na zakupach, braków nie widziałam.
          >

Braków też już nie ma??
          Byłam w Carrefour w Gal Mokotów, wszystkiego w bród, cukier z zgrzewkach po 12 sztuk, wystawiony na palecie, półki z cukrem pełne, drobny, w kostkach, zwykły, brązowy...

Tylko mydeł antybakteryjnych nigdzie nie ma.
    • malia Re: Prawda to? 29.02.20, 21:12
      Prawda, runo leśne już jemy
    • triss_merigold6 Re: Prawda to? 29.02.20, 21:12
      Nieprawda.
    • mrs.solis Re: Prawda to? 29.02.20, 21:12
      Maz dzis zauwazyl braki na polkach z lekarstwami i srodkami odkazajacymi. USA.
    • hrabina_niczyja Re: Prawda to? 29.02.20, 21:14
      U mnie jedynie nie ma w Rossmanach suchego szamponu w promocji za 7 z kawałkiem. Poza tym wszystko jest. To dopiero cuda.
      • jasnoklarowna Re: Prawda to? 29.02.20, 21:21
        cukier jak cukier, ale podpasek to chyba zapas kupię, bo jak panika sięgnie zenitu i ludzie zaczną według netowego przepisu z podpasek maseczki robić to może też braknąć i wtedy jak żyć? smile
        ale żeby nie było że się tylko wyśmiewam, to wczoraj w aptece dzieciom po aerozolu octeniseptu kupiłam, żeby w plecakach miały i ręce spryskały, bo żeli faktycznie nie było - tak więc i mnie panika dopadła
        • hrabina_niczyja Re: Prawda to? 29.02.20, 21:26
          Żeli w Rossmannie na pęczki, w osiedlowej Naturze podobnie. Nie wiem gdzie te braki.
          • pasquda77 Re: Prawda to? 29.02.20, 21:34
            hrabina_niczyja napisała:

> Żeli w Rossmannie na pęczki, w osiedlowej Naturze podobnie. Nie wiem gdzie te b
            > raki.
            W Koszalinie w dużym CH żeli antybakteryjnych nie ma ani w Rossmann,Hebe i to samo w superpharm.W mojej mieścinie to samo, mało tego w jednej z aptek wykupili cały zapas spirytusu salicylowego...
          • jasnoklarowna Re: Prawda to? 29.02.20, 21:35
            W Lublinie
            Nawet w aptekach brak
            • hrabina_niczyja Re: Prawda to? 29.02.20, 22:35
              Kurde, to na co ja dzisiaj patrzyłam? W domu mam zapas jakiegoś specyfiku ze sklepu medycznego, śmierdzi. Tam poszukajcie.
              • schiraz Re: Prawda to? 29.02.20, 23:18
                W okolicach Konina w sklepie medycznym nie ma żeli ani płynów dezynfekujących, żaden rossman, apteka nie posiada żelu antybakteryjnego, dodam, że również w aptekach internetowych nie ma żeli antybakteryjnych a i octenisept też trudny do dostania. Mnie akurat płyn dezynfekujący jest potrzebny niejako "zawodowo" i mam problem.
          • znowu.to.samo Re: Prawda to? 01.03.20, 12:44
            Przyznam się szczerze, że jak zobaczyłam dwa ostatnie żele antybakteryjne na półce, to je wziełam.
      • ivanova Re: Prawda to? 29.02.20, 21:23
        Bylam rano w sklepie. Nie zauważyłam pustych półek. Ale akurat cukru i mąki nie potrzebowałam.
      • bombalska Re: Prawda to? 02.03.20, 00:37
        Ja w Rossmanie nie dostałam płynu barwiacego osad na zębach dla dzieci. Ale nie zaluje. Ponoc to sama chemia.
    • aankaa Re: Prawda to? 29.02.20, 21:25
      "w szybkim tępie" znikają płyny antybakteryjne
      reszta, przynajmniej w moim sklepie, zalega na półkach jak przed miesiącem/dwóch
    • semihora Re: Prawda to? 29.02.20, 21:27
      Nie, w zasadzie nieprawda. Dziś byłam w dużym mieście wojewódzkim i w małym miasteczku gminnym. W obu w sklepach wszystko normalnie jest, półki pełne. Wczoraj teściowa mówiła, że u nich w Biedronce w dużym mieście pustki... Być może tam akurat histeryzują albo Biedronka nie dokłada towaru.
      • szmytka1 Re: Prawda to? 29.02.20, 22:43
        u mnie bułeczek śnaidaniowych, tkaiego słodkiego syfu pakowanego w worek nie było wink A syn to tylko chce brac do szkoły. Mąż 2 biedry objechał i w 2 trafił na ostatnią paczkę. Głupie ludzie sie na moje buły rzucili, makaronu, mąki i cukru nie ruszajo...
        • bombalska Re: Prawda to? 02.03.20, 00:38
          Ludzie sie rzucili, bo niedziela niehandlowa i bez zapasow do poniedzialku nie dozyjesz!
    • indianeczka Re: Prawda to? 29.02.20, 21:34
      U nas w Auchan zabrakło mąki, cukier był. Reszcie się nie przyglądałam.
    • schiraz Re: Prawda to? 29.02.20, 21:36
      Cukru w Biedronkach nie ma bo jest promocja, jak zakupisz minimum 5 sztuk to jest po 1,79 zł. Fakt, całymi zgrzewkami ludzie wynosili ale motywowali to nie wirusem (ci, z którymi rozmawiałam) tylko tym, że cukier ma sporo zdrożeć przed sezonem na przetwory w związku z wprowadzeniem podatku "zdrowotnego".
    • beneficia Re: Prawda to? 29.02.20, 21:42
      Byłam dzisiaj w Lidlu, ludzi tyle co zwykle w sobotę ALE rzeczywiście kupują więcej/inaczej. Tzn. po kilka paczek makaronu, ryżu, mleko i soki w zgrzewkach, woda itp.
      Pytałam też kasjera, powiedział, że kupują więcej niż przed niehandlową niedzielą.
      Ciekawa jestem, co będzie, jak oficjalnie ogłoszą w Polsce pierwsze przypadki zachorowań.
      • znowu.to.samo Re: Prawda to? 01.03.20, 12:45
        O wtedy to dopiero będzie
    • mdro Re: Prawda to? 29.02.20, 21:47
      Dziś w Leclercu nie było kilogramowego ryżu Kupca oraz czerwonej fasoli w puszkach, a akurat chciałam kupić. I w ogóle jakoś półki z kaszo/ryżo/makaronami i puszkami przetrzebione nieco.

Mam w szafce trzy duże puszki typu gulasz angielski (syn wziął na letnie praktyki, ale nie zjadł), więc uważam, że jesteśmy przygotowani na apokalipsę big_grin.
    • pulcino3 Re: Prawda to? 29.02.20, 22:07
      U mnie w biedrze nie było soli, chciałam całą zgrzewkę a samotna tylko 1sztuka została. W lidlu spirytus wykupiony, polka po spirytusie świeciła pustkami.
    • mid.week Re: Prawda to? 29.02.20, 22:09
      Chcialam kupic parmezan ale nie bylo. Prawdopodobnie dziala odkażająco...
      • madami Re: Prawda to? 29.02.20, 22:41
        Pewnie niektórzy nakupowali po lika kg na czarną godzinę.
        Będą mieć do tych kg makaronu...
      • ginger.ale Re: Prawda to? 29.02.20, 23:21
        W Carrefourze dziś kupiłam.
    • madami Re: Prawda to? 29.02.20, 22:41
      BYłam dzisiaj na zakupach, co sobotę półki są czyszczone w związku z niedzielnym armagedonem czyli zamknietymi sklepami.
    • little_fish Re: Prawda to? 29.02.20, 22:41
      W Kauflandzie nie było makaronu do lasagne (ale był w netto). Cała reszta była. Mąkę kupiłam bez problemu.
    • heca7 Re: Prawda to? 29.02.20, 22:48
      Dziś w Stokrotce było wszystko. Braków nie zanotowałam.
    • aerra Re: Prawda to? 29.02.20, 22:49
      A skąd.
      Byliśmy dziś na zakupach (normalnych, weekendowych), mąkę i owszem kupiłam 1 kg, bo się tortowa skończyła, na półkach normalnie mąki stały. Z tego co widziałam to cukier (bo jest akurat obok) również.
      Makaronów też dostatek.
      • agamamaoli Re: Prawda to? 01.03.20, 12:08
        Warszawa w Carrefour szystko było choc duże przetrzebienie w puszkach. Spirytus w Zabkach widziałam i kupiłam mała butelkę bo pani w zielarskim namówiła mnie na nalewkę propolisowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka