Dodaj do ulubionych

suplementujecie cos?

18.03.20, 19:44
w zwiazku z koronawirusem ale nie tylko?
Ja witamine C 1500mg chociaz słyszałam ze działa jak placebo, czosnek 400mg znany od najstarszych wieków jako śriodek przeciwbakteryjny i przeciwwirusowy pewnie tez działa jak placebo smile jednak działa na psychikę czuję się zabezpieczona przed wirusami big_grin
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:45
      Suplementuje wlewy doodbytnicze z domestosa.
      • chococaffe Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:53
        To nie ten otwór! big_grin
        • cosmetic.wipes Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:56
          Nie znasz się, domestos ma taką siłę rażenia, że mi oczy wybielały.
          • chococaffe Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:02
            big_grin
        • mona-taran Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:05
          😂😂🦠
    • anika772 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:47
      Jeszcze weź to:
      www.youtube.com/watch?v=kc51_P_TzJY
    • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:49
      Przecież podobno jesteś lekarzem stomatologiem? To nie Ty powinnaś lepiej wiedzieć, czy to placebo czy nie?
      • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:50
        no właśnie to jest sprawa do dyskusji, pytalam kolezanki roznie mówią
        • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:59
          No to napisz coś więcej na ten temat- jakieś "za" i "przeciw", jakieś mocne i słabe punkty każdego stanowiska, jakieś badania, dowody naukowe, przecież skoro sprawa do dyskusji to możemy tu podyskutować. Ja chętnie, ale wiesz , ja jestem humanistką, chętnie się dowiem czegoś od kogoś o solidnym wykształceniu medycznym.
          • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:06
            Az tak nie zagłebiałam temat moja kolezanka lekarka rodzinna mówi ze wit C to placebo, o dowodach naukowych nie dyskutowalysmy tyle sie dowiedzialam od niej, ktora stricte medycyna sie zajmuje. Ja mimo wszystko jestem rzemieślnikiem smile
            • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:10
              Jesteś ponoć lekarzem (!!!) stomatologiem, więc zdaje się o badaniach naukowych możesz podyskutować. Chętnie poczytam.
              • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:14
                Zwłaszcza, że początek badań na temat witaminy C to coś wprost z Twojej działki. No to na pewno masz jakieś zdanie na ten temat.
                • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:19
                  Nie jest to z mojej działki, nie mam specjalizacji z chorób wewnętrznych czy medycyny rodzinnej. W pierwszym poscie napisałam uwazam to za placebo ale dobrze na mnie działa myśl ze jednak cos suplementuje.
                  • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:20
                    poczytaj na pubmed moze tam cos bedzie
                    • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:24
                      nawet ci znalazlam bo juz piszesz z taka agresja www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23440782 wit c skraca czas infekcji o 8% u dorosłych i 14% u dzieci
                      • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:30
                        meduza321 napisała:

> nawet ci znalazlam bo juz piszesz z taką agresją

Ale z skąd agresja? Gdzie masz jakieś agresywne zwroty? Podaj przykład
                        Ja bym chciała, żebyś mi jako osoba o wykształceniu medycznym pomogła ocenić wartość tego artykułu naukowego. Masz odpowiednie przygotowanie jako mgr stomatologii robiący teraz zdaje się specjalizację.
                        • thea19 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 22:12
                          gorzej, ona twierdzi, że robi doktorat big_grin
                          • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 22:34
                            thea19 napisała:

> gorzej, ona twierdzi, że robi doktorat

No więc właśnie.
                            • thea19 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:04
                              ma też klientów a nie pacjentów i zastanawia się czy przy nich zakładać maseczkę. Ciekawe co za ciekawe tabletki teraz bierze.
                              • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:18
                                thea19 napisała:

> ma też klientów a nie pacjentów

Parę dni temu wypowiadała się na temat depresji i paniki i jak jej ktoś zarzucił, że pisze bzdury, to się oburzyła, że się zna, bo jest stomatologiem i ma medyczne wykształcenie. Takie cuda- na leczeniu depresji jako stomatolog się zna, ale badań nad witaminą C jako absolwentka kierunku medycznego nie umie skomentować. Ja wiem, że ona jest chora, w innych wątkach przestałam komentować, tylko jak się na tematy medyczne wypowiada to już uważam, że naprawdę trzeba się odzywać.
                                • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:23
                                  bede sie wypowiadala na co tylko mam ochote, zakladala watki jakie tylko mi sie podobaja a jak was cos drazni laskawie mozecie mnie wygasic i nie bedziecie widziec moich postow, bye
                                  • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:27
                                    A my będziemy komentować to, co uznajemy za szkodliwe dla innych. Nie podoba Ci się to możesz nas wygasić.
                                  • tt-tka Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:44
                                    meduza321 napisała:

> bede sie wypowiadala na co tylko mam ochote, zakladala watki jakie tylko mi sie
                                    > podobaja a jak was cos drazni laskawie mozecie mnie wygasic i nie bedziecie wi
                                    > dziec moich postow, bye

Mozemy, nawet bez twego pozwolenia.
                                    Mozemy tez odpowiadac i komentowa, takze bez twego pozwolenia.
                                    Swirusa nie nalezy zostawiac w przekonaniu, ze z nim ok, skoro golym okiem widac, ze nie ok. Nawet jesli to tylko mitomania, a nie cos znacznie powazniejszego.
                                  • thea19 Re: suplementujecie cos? 19.03.20, 10:00
                                    jak wygasić jak co chwilę zmieniasz nick, widocznie co wizytę u lekarza, który nie dobrał jeszcze leków odpowiednich.
                  • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:27
                    meduza321 napisała:

> Nie jest to z mojej działki, nie mam specjalizacji z chorób wewnętrznych czy me
                    > dycyny rodzinnej.

No, ale jesteś stomatologiem, a czy badania nad witaminą C nie zaczęły się właśnie od m.in.zębów?
                    • meduza321 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:31
                      piszesz o szkorbucie ja nigdy takie niedoboru wit c nie widzialam
                      • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:37
                        meduza321 napisała:

> piszesz o szkorbucie ja nigdy takie niedoboru wit c nie widzialam

Ależ ja nie o tym, ale skoro temat jest m.in z twojej działki, no to na pewno zgłębiałaś, przecież jako lekarz nie łykasz w ciemno preparatów, które działają jako placebo? To tak jakbym ja jako prawnik powiedziała "nie wiem, czy to zgodne z prawem, czy niezgodne- ja to zrobię". Ty mówisz "nie wiem, czy to lek czy placebo, ale łykam"
                    • malia Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:32
                      Daniela, nie pisz od niej z agresją, bo jej stan się nasili. Jak teraz będzie musiala szukać odpowiedzi na temat zębów to medyczny psychiatra nie pomoże
                      • daniela34 Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:41
                        Wiesz, jak już napisała raz na inny temat niż zwykle, to chciałam porozmawiać, no ale niczego się nie mogę dowiedzieć sad
    • srubokretka Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:51
      Vit c, rutynoskorbin, vit d, mg, jod ... wszystko to nie codziennie i male dawki. Mieszam: raz vit c biore w tabletce, za kilka dni w plynie. Vit d raz na tydzien, bo ostatnio mamy duzo slonca i korzystam.
    • gaskama Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 19:57
      Nie. Uprawiany 3-5 razy w tygodniu sport (ja, mąż i syn) od lat, ja w zasadzie od 7 roku życia. Nie palimy, prawie nie pijemy alkoholu (syn ostatnio psuje nam statystyki, no ale 18 lat ma się w zyciu raz), nie jadamy fastfoodow, za to codziennie warzywa, owoce, ryby. Mąż zaczął łykac witamine c, zmusza też syna. Ja się nie daje.
    • malia Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 20:08
      Jesteś zabezpieczona jak sam prezes. Jego kuzyn się wypowiadał dzisiaj o stwierdził, że on mógł iść do kościoła bo był bardzo dobrze zabezpieczony big_grin
    • tt-tka Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 21:25
      Swojego Czecha zapytaj. Skoro wie lepiej od ciebie, ze nie umrzesz z tesknoty nawet, jak umra rodzice, to w innych kwestiach tez z pewnoscia ma zdanie i pewnosc tego zdania.

PS na ilu forach zamierzasz bredzic o jednym ?
    • taki-sobie-nick Re: suplementujecie cos? 18.03.20, 23:25
      Czosnek jem w formie naturalnej, mielonej, także dlatego, że go lubię.

Poza tym założyłam, że co będzie, to będzie, a obciąża mnie jedynie stres przewlekły.

Suplementuję słodycze w ilościach hurtowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka