Dodaj do ulubionych

Polećcie krem do rąk

26.03.20, 12:32
Wskutek nadmiernego moczenia dłoni mam obecnie ręce staruszki. Skóra się nie łuszczy ale jest potwornie pomarszczona. Maska parafinowa i inne tłuściochy nałożone grubą warstwą na noc (np. krem miracle z eveline) - nie pomagają.
Polećcie coś, co wygładzi mi skórę na dłoniach.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:36
      Mojej córce (ma alergie na rękach, ręce straszne, jak nie smaruje) pomaga cetaphil

www.aptekagemini.pl/cetaphil-da-ultra-x-85-g.html
    • szafireczek Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:39
      Najlepszy, jaki kiedykolwiek używałam (a przetestowałam chyba wszystkie dostępnesmile) to biotherm biomains...dobry był też sally hansen, ale chyba go już nie ma na rynku, pozostałe przyzwoite (i te tańsze i te bardzo wysokomarkowe), ale to nie to... (choć pewnie to zależy od skóry dłoni...).
      • aqua48 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:45
        kremy Weleda są bardzo dobre.
        • szafireczek Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:52
          dziękismile też wypróbuję...
    • mika71 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:44
      Używam
      swederm.com/produkt/swederm-hudsalva-vitamin-e/
      wymiennie z
      Krem Do Rąk 25% Shea scandiacosmetics.pl/pl/76-kremy-do-rak
      Oba są bardzo wydajne. Od dawna mam problemy ze skórą a te dają radę
      • araceli Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:53
        mika71 napisała:
        > Krem Do Rąk 25% Shea scandiacosmetics.pl/pl/76-kremy-do-rak

Również ten polecam - klasyczne tłuściochy na mnie nie działają.
    • alpepe Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:50
      w polskim rossmanie kupiłam kiedyś krem Mixa, coś tam jest napisane o lipidach itp. Najlepszy, jaki miałam, a mam porównanie z każdym drogeryjnym, bo wystarczy jedno dokładne sprzątanie mieszkania bez rękawiczek i moje dłonie są w strasznym stanie.
      • liliawodna222 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 16:06
        O tak, Mixa! Ja lubię tez czerwony Garniera.
    • koko8 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:51
      Ja mam przy umywalkach i zlewie kuchennym porozstawiane butelki z dozownikiem z balsamem do rąk/ciała Yope. Nie jest może jakiś intensywnie regenerujący, ale przy częstym stosowaniu praktycznie nie odczuwamy wysuszenia skóry dłoni.
    • chatgris01 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:55
      Właśnie przetestowałam zwycięzcę francuskiego testu konsumenckiego i rzeczywiście rewelacyjny-Atoderm mains Biodermy www.ceneo.pl/4552550
      (jeszcze przed epidemią myłam ręce co najmniej kilkanaście razy dziennie, przez koty).
      • chatgris01 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:15
        Korekta- to Atoderm do rąk i paznokci www.bioderma.pl/produkty/atoderm/mains-ongles
    • lot_w_kosmos Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:55
      Ja mam wieczny problem z wysuszoną skórą.
      Dla mnie Vianek niebieski to rewelacja.
    • mona-taran Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 12:56
      Mojemu chłopu najbardziej pomogło to:

www.hbb24.be/la-roche-posay-lipikar-ap-m-baume-triple-reparation-balsem-droge-atopische-huid-200ml.html?gclid=EAIaIQobChMI76bRp4q46AIVkUDTCh3gwgsqEAQYAiABEgLYlPD_BwE
    • snakelilith Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:03
      Jedynym moim ratunkiem jest teraz zielona Weleda Skin Food. Używam na okrągło i zamiast innych kremów do rąk, bo wszystkie inne są mi teraz za lekkie, a mam chyba z 10 różnych kremów do rąk i większość jest już z zasady extra rich. A na noc nakładam na Weledę samodzielnie wyprodukowany balsam z masła shea plus olej z konopi i wiesiołka. To moje odkrycie kosmetyczne stulecia.
      Robi się tak - 50g masła shea rozpuścić w miseczce w ciepłej kąpieli wodnej, dodać 60ml ulubionego oleju, konopie i wiesiołek są tu znakomite, 5-15 kropelek olejku eterycznego, wymieszać i ostudzić w lodówce. Jeszcze świeże zmiksować mikserem i przekładać do słoiczka. Balsam będzie trochę twardy, ale rozpuszcza się w temperaturze rąk. Dla leniwych wystarczy samo masło shea. Masło shea jest bowiem sto razy lepszy od parafiny, bo tłuści tylko przy nakładaniu, przy dokładnym wtarciu zachowuje się jak ochronny wosk. Odkryłam też, że mocno przetłuszczone mydło w kostce jest mniej agresywne dla skóry. Płynnego używam więc tylko, gdy przychodzę z zewnątrz do domu, a w domu już tylko to stare klasyczne. Znalazłam w szafie jakieś ekologiczne lawendowe. Zapach już trochę wywietrzał, ale do mycia rąk jest znakomite.
      • pade Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:34
        Mam to!big_grin Mam zieloną weledę, masło shea i olej z wiesiołka. Tylko konopi nie mam.
        Dzięki, spróbuję!smile
        • snakelilith Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 16:28
          Kupiłam ostatnio większą ilość spożywczego, tłoczonego na zimno oleju z konopii i wykorzystuję go też kosmetycznie. Ma działanie podobne do wiesiołka, jest jednak mniej klejący, co jest przyjemniejsze w użyciu.
          Rossmann ma też fajne tłuste witaminowe serum Alterra Triple Vitamin Booster. Można dodać do każdego kremu, do twarzy albo do rąk, krem robi się bardziej treściwy, a skóra szybciej się goi i wygładza.
      • princesswhitewolf Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:46
        niesamowite ze sie ze snake zgadzam. Swieto.
        SkinFood jest rewelka
    • auksencja15 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:18
      Hemp z body shopu, ale zapach powala, wiec tylko na noc
      • redheadfreaq Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:33
        A ja kocham ten zapach, nie wiem, czemu big_grin
    • kg.82 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:22
      Latopic - reganeracyjny krem do rąk lub krem do twarzy i ciała (ten jest trochę cięższy niż ten do rąk) dostępny w aptekach, z moją atopową skóra rąk daje radę
    • redheadfreaq Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:32
      Dla mnie najlepszy jest Hemp Hand Protector z Body Shop. Kosztuje dużo ale ten krem to magia.
      • hungaria Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:08
        Dla mnie też. Co jakiś czas są promocje 1+1, wtedy kupuję sobie na zapas.
    • danaide Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:51
      Polecana tu bioderma atoderm, mam jakiś zapas i tym się ratuję.
      Maść (baume) dla skóry atopowej Musteli Stelatopia.
      Kremy apteczne (na receptę), lipomag / alantan.
      Moja matka wiele lat temu ratowała skórę vaseline intensive care, reklamowane w latach 90tych, ale nie wiem jak w tej sytuacji.
    • mikams75 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:52
      moje najnowsze odkrycie to zel aloesowy, swietnie nawilza a w polaczeniu z jakims tlustym kremem daje rewelacyjne efekty. Do rak dosyc dobre sa tez tluste kremy do stop. Nakladam odrobne takiego tlusciocha, spora krople zelu aloesowego, mieszam na dloni i wsmarowuje.
      • pade Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:37
        Świetny pomysł! Wypróbujęsmile
        • mikams75 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 15:52
          Tym aloesem doprawiam wszystkie nieudane kremy do rak czy balsamy do ciala; ktos tu polecil masc z wit. A i wlasnie tez ja wymieszalam z aloesem i nalozylam na dlonie. Fajny efekt.
    • zadz.iora Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:55
      Od lat w zimę zawsze strasznie przesuszają mi się ręce, często pękają, są suche jak wiór i zaczerwienione.
      Na noc stosuję zwykłą maść z witaminą A, rok temu przy okazji zakupu w aptece polecono mi ten krem witaminowy: www.ceneo.pl/19848044

Zapłaciłam jakieś śmieszne 8 zł (a przetestowane miałam francuskie za 50) i się w nim zakochałam. Przy nakładaniu wydaje się tłusty, ale b. szybko się wchłania, wspaniale wygładza i pielęgnuje łapki.
      Piszę z łezką w oku, bo sama aktualnie ręce najchętniej trzymałabym w garnku ciepłej oliwy, niestety kremu na stanie brak, a inne - w podobnej cenie i składzie - nie dają rady sad
    • sundace46 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 13:58
      Zdecydowanie czerwony Garnier. Miałam bardzo suchą skórę rąk, nic nie działało. Garnier zrobił cuda. Kocham ten krem.
      • liliawodna222 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 16:08
        sundace46 napisał(a):

> Zdecydowanie czerwony Garnier. Miałam bardzo suchą skórę rąk, nic nie działało.
        > Garnier zrobił cuda. Kocham ten krem.

Jest swietny, uzywam go od zawsze.
        • bertie Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:18
          Ja też. Czasami kupuję coś innego dla przetestowania, a potem i tak wracam do czerwonego Garniera.
      • rozwiane_marzenie Re: Polećcie krem do rąk 29.05.20, 13:42
        A ja oczywiście mam na niego alergię sad . Obsypało mnie do samych ramion po użyciu na dłonie.
    • lauren6 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:06
      www.aptekagemini.pl/gehwol-gerlan-gerlasan-krem-do-rak-75ml-145114.html
    • chicarica Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:45
      Używam Mediderm do wszystkiego, polecił mi lekarz. Wcale nie trzeba mieć do tego atopowego zapalenia skóry, to po prostu bardzo ale to bardzo dobry nawilżaczonatłuszczacz. Do kupienia w poręcznych kilogramowych butlach z pompką wink ale występuje też w tubkach 100 ml.
    • princesswhitewolf Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:46
      Zielony Skin Food Weledy
      Egyptian Magic nawet poprawia skore z egzema

Zobacz na sklady tych dwoch.

• princesswhitewolf Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 14:52
        tu masz o Egyptian Magic po polsku
        magdalenajaglarz.pl/blog/pielegnacja-domowa/egyptian-magic/
        • aerra Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 16:51
          Ma propolis w składzie - ja mam alergię na propolis.
    • nenia1 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 15:40
      Wyciągnęłam co miałam w szafkach, wyszło na to, że minimalistką jestem tylko w snach, ale pewnie teraz zużyję wszystkie te kremy, w każdym razie przy systematycznych stosowaniu ręce wyglądają dobrze, na zmianę stosuję Emotopic z Pharmaceris, specjalnie natłuszczający na twarz, ale ja stosuję na ręce, do tego na zmianę orientana naturalny krem do rąk ze śluzem ślimaka, krem z masłem Shea z Secret Soap, krem HudSalva z witaminą E (skóra sucha, atopowa), z Neutrogeny z maliną nordycką do suchych dłoni i krem którego zapach bardzo lubię ale nie do dostania w Polsce, przywiozłam z Szwajcarii, Edelwyss Handcreme, takie coś

www.drogariasurses.ch/sites/index.php?lyd=3&kat=Kat1&prod=8
      • mikams75 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 15:58
        ciekawe, nie znam mimo, ze jestem w ch.
        • nenia1 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 16:04
          Ten konkretnie kupiłam w Interlaken, wcześniej smarowałam nim ręce gdzieś w górach, na jakieś stacji kolejki, był taki nieduży sklepik, jakoś zapach utkwił mi w pamięci, bo dość nietypowy i jak potem zobaczyłam w sklepie w Interlaken to kupiłam, teraz żałuję, że jeden.
          • mikams75 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:02
            jak juz pootwieraja granice i ci bedzie zalezec, to kombinuj, forumki pomoga smile
            • nenia1 Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:07
              ok smile
              • agamamaoli Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:27
                L'occitane ten srebrny lub biały
    • chococaffe Re: Polećcie krem do rąk 26.03.20, 19:38
      Olejek moringa.
    • rabiosa Re: Polećcie krem do rąk 20.04.20, 08:43
      Bardzo fajne, regeneracyjne działanie ma krem z jadem żmii od dermofuture, u mnie aktualnie jest numerem jeden smile napina skóre i uzupełnia poziom nawilżenia, co dla dłoni ma duże znaczenie, skóra po nim miękka i gładka, a sam krem nie jest tłusty i szybciutko sie wchłania, ulga na cały dzien
    • jolunia01 Re: Polećcie krem do rąk 20.04.20, 21:20
      O, taki:
      www.doz.pl/apteka/p62135-Mediderm_krem_100_g - tubka
      www.doz.pl/apteka/p61560-Mediderm_krem_500_g - pudełko
      www.doz.pl/apteka/p61575-Mediderm_krem_1_kg - butla z pompką

Bez SLS, bez parabenów. Nawilża i natłuszcza.
    • fandorina Re: Polećcie krem do rąk 22.04.20, 15:05
      Najnowszy nabytek za grosze maść z cholesterolem www.doz.pl/apteka/p110998-Linocholesterol_AE_krem_cholesterolowy_z_witaminami_A_i_E_50_g bardzo dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka