mysiulek08 26.03.20, 17:38 nowy serial na Netflixie "Unorthodox" nic na razie nie powiem, dzisiaj zaczynam ogladac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aandzia43 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 17:57 O, dzięki, zaraz się zabieram za oglądanie Na Netflixie jest też nowy serial "Freud". Jeśli ktoś ma nadzieję, że to rzetelna biografia ojca psychoanalizy to się zdziwi. Sam Freud i historia zostały potraktowane bardzo luźno, ale za to jest sensacja, makabra, ponure tajemnice, napięcie seksualne oraz dosłowne obrazy rozładowywania napięcia, klimat epoki, fajne postacie. No i film niemieckojęzyczny i jakiś taki oddający atmosferę niemieckojęzycznego świata fin de siecle'u. Polecam. Uwaga, chwilami obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:03 jestem po polowie pierwszego odcinka Freuda, nie spodziewalam sie biografii, przy okazji odswiezam "Pasje utajone" Stone'a Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:16 No a ja cholera przez chwilę liczyłam na biografię, ale taki Wiedeń lat osiemdziesiątych też mi się podoba "Pasji utajonej" nie czytałam, ale jeśli mowa o Irvingach to chyba wolałabym biografię Freuda w wykonaniu Johna Irvinga Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:48 tlo serialu jest swietne to trzeba przyznac i niemiecki jest dodatkowym smaczkiem a biografie Stone'a uwielbiam, kazda Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:51 "Pasje utajone" w kółko pożyczałam z biblioteki czekając na wznowienie. I wznowienie się pojawiło, pamiętam to szczęście gdy je wreszcie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:57 cala kolekcje mam mamuska dzielnie przyslala Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:49 Widziałam tylko zwiastun i obawiam się, że będą znaczące różnice w klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś