Dodaj do ulubionych

dla fanek "Shtisel"

26.03.20, 17:38
nowy serial na Netflixie "Unorthodox"

nic na razie nie powiem, dzisiaj zaczynam ogladac
Obserwuj wątek
    • aandzia43 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 17:57
      O, dzięki, zaraz się zabieram za oglądanie smile
      Na Netflixie jest też nowy serial "Freud". Jeśli ktoś ma nadzieję, że to rzetelna biografia ojca psychoanalizy to się zdziwi. Sam Freud i historia zostały potraktowane bardzo luźno, ale za to jest sensacja, makabra, ponure tajemnice, napięcie seksualne oraz dosłowne obrazy rozładowywania napięcia, klimat epoki, fajne postacie. No i film niemieckojęzyczny i jakiś taki oddający atmosferę niemieckojęzycznego świata fin de siecle'u. Polecam. Uwaga, chwilami obrzydliwy.
      • mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:03
        jestem po polowie pierwszego odcinka Freuda, nie spodziewalam sie biografii, przy okazji odswiezam "Pasje utajone" Stone'a
        • aandzia43 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:16
          No a ja cholera przez chwilę liczyłam na biografię, ale taki Wiedeń lat osiemdziesiątych też mi się podoba smile
          "Pasji utajonej" nie czytałam, ale jeśli mowa o Irvingach to chyba wolałabym biografię Freuda w wykonaniu Johna Irvinga wink
          • mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:48
            tlo serialu jest swietne to trzeba przyznac i niemiecki jest dodatkowym smaczkiem a biografie Stone'a uwielbiam, kazda smile
            • pani_tau Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:51
              "Pasje utajone" w kółko pożyczałam z biblioteki czekając na wznowienie.
              I wznowienie się pojawiło, pamiętam to szczęście gdy je wreszcie kupiłam.
              • mysiulek08 Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:57
                cala kolekcje mam smile mamuska dzielnie przyslala
    • pani_tau Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 18:49
      Widziałam tylko zwiastun i obawiam się, że będą znaczące różnice w klimacie.
    • frequenter.light Re: dla fanek "Shtisel" 26.03.20, 19:15
      fajne to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka