Dodaj do ulubionych

Głodne dzieci

01.04.20, 09:58
Był to jakiś czas temu wątek o dzieciach, które straciły szanse na posiłek, bo szkoły i przedszkola są zamknięte.
Dziś rano widziałam na TVN rozmowę z działaczkami pajacyka, mówiły, że wiele dzieci doświadcza nie tylko głodu ale też i przemocy domowej. Dotąd mogły choć wyjść na chwilę same i zadzwonić do psychologa, teraz jeśli już to piszą tylko wiadomości. Okropnie mnie to trzepnęło zwłaszcza, że rząd polikwidował telefony zaufania dla dzieci, przemoc domowa w ich mniemaniu nie istnieje.
Zrobiłam już przelew dla pajacyka, nie tylko o szpitale trzeba dbać (tu też wspieram jak mogę).
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:04
      Nie tylko dzieci, dorosli a zwlaszcza kobiety zamkniete z oprawcami w domach.
    • gaskama Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:08
      Widziałam rozmowę. Generalnie bardzo wzrosła liczba interwencji do przemocy domowej. W Chinach też tak było. Straszne to jest. Dzieci, które tylko dzięki szkole miały szansę na ciepły posiłek.
    • lato-na-wsi Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:09
      Też często o tym myślę, żal mi dzieci i dorosłych zamkniętych ze swymi oprawcami. W tle koronawirusa rozgrywa się masę dramatów z werbalną i fizyczną przemocą włącznie.
      • ritual2019 Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:14
        Niestety ale prawdziwych ofiar tej histerii i lockdown jest i bedzie o wiele wiecej. Rzady globalnie zareagowaly niewlasciwie wywolujac zbiorowa panike na niegroznego wirusa. To jest przerazajace.
        • forumologin Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:17
          za to twoja glupota jest grozna.
          • beverlyja90210 Re: Głodne dzieci 01.04.20, 10:24
            Zgadzam się i to bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka