bei 01.04.20, 15:05 Czyli z życia szpitala - www.facebook.com/Kompas.AnnaSaraniecka/posts/1320216928169442 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmos_pierzasty Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:19 Im więcej podobnych wiadomości, tym scenariusz włoski wydaje się bardziej realny. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:29 Oczywiście, że będziemy mieć powtórkę z Włoch. I to NIE dlatego, że mąż z żoną za rękę przeszli się na spacer czy dlatego, że 17latek na rowerze przejechał się po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:17 Dokłanie. U mnie ze szpitala wojewódzkiego zrobili szpital zakaźny. Tylko przypadki zakaźne, po tygpodniu są przyjmowane i zawały i udary...wszystko. Lekarze rece załamują, personel dwoi się i troi. Dyrekcja kombinuje jak odziecli jednak częśc zakaźną....ministrestwo ma w pupie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:36 Grunt, że zamknięto lasy, parki i plaże. Suweren zadowolony, bo COŚ rząd robi. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:38 A procedury działają tak wspaniale jak w szpitalu w Grójcu czy w Bródnowskim. Ale 17-latek nie może wyjść z domu po zakupy dla 75-letniej babci (nie bronię tych, którzy piknikowali na Bagrach albo nad Wisłą) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:39 Nie mamy, mój znajomy ma jaskrę, miał mieć planowany zabieg ale zabieg został odwołany, ślepnie, oddział okulistyczny zamieniony w zakaźny, przychodnie nieczynne do odwołania, pogotowie ratunkowe odmówiło przyjęcia zgłoszenia. Inna osoba ma rope w dziąslach, leczy szałwią, dentyśnci nie przyjmują, oddział chirurgii szczękowej zmieniony w oddział zakaźny. Znajoma z pogotowia potwierdziła mi nieoficjalnie, że pogotowie nie przyjmuje zgłoszeń, pacjenci z chorobami innymi niż Covid nie są objęci opieka medyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:42 A rozhisteryzowane gospodynie domowe i panie, które i tak nigdzie się nie ruszają poza obszar dom-sklepik zachwycone, że rząd podejmuje stanowcze kroki. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:33 A co ma jedno do drugiego? Nigdy nie głosowałam na PiS, uważam że bardzo dużo złego zrobili w służbie zdrowia przez lata i teraz też robią, ale akurat ograniczanie kontaktów popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:35 Pewnie, że tak. Triss wściekła jak osa i tyle. Upuszcza sobie ciśnienia tymi niby złośliwościami, zamiast normalnie argumentować. No ale ponoć w czasach zarazy należy być wyrozumiałym Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:59 Triss wymyśliła sobie cięta ripostę i ja teraz powtarza w wielu wątkach. Nie da się jednak ukryć, ze psiocząc zazwyczaj w innych okolicznościach na seniorów, sama sprawia wrażenie jakby się niestety starzała: niezdolna do tymczasowej zmiany swoich przyzwyczajeń i preferencji, bezsensownie porównując obecna sytuacje ze stanem wojennym. Różnica tylko taka, ze Triss się troszczy o bombelka, a staruszkowie o swój dobrostan. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 17:02 Z Triss nieczęsto się zgadzam, ale tu ma rację. To dość oczywiste. Zamknięcie lasów i parków, zakaz dla 17 latka przejechania się samemu po lesie nic nie zmieni. Brak testów i tym samym brak skutecznego usiłowania chorych zmieni wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 17:07 leni6 napisała: >ograniczanie kontaktów popieram. Ograniczanie kontaktów wprowadzono ponad tydzień temu. Ona nie o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 17:00 Przecież rząd robi ograniczenia bo wie, że służba zdrowia leży na łopatkach. I wie, że w kasie pusto. Więc jedyne co zostało to izolacja. Umiesz liczyć, licz na siebie - bo na innego ,, obywatela,, niekoniecznie, bo może on z tych zbuntowanych co się wirusa nie boją Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 17:03 gama2003 napisała: > Przecież rząd robi ograniczenia bo wie, że służba zdrowia leży na łopatkach. I > wie, że w kasie pusto. Jeżeli wie, że w kasie pusto to po co się odcina od wszelkich wpływów? A jednocześnie zwiększa wydatki? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 15:46 bei napisała: > Czyli z życia szpitala - To ja może opowiem (stary już) żart: - panie doktorze, a ile będzie w Krakowie nowych przypadków koronawirusa? - 60 - ale jak to tak równo 60? - równo 60! - ale dlaczego tak? - bo mamy 60 testów.... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 A seniorzy nie ogarnęli 01.04.20, 15:52 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25835972,zamieszanie-przed-sklepami-niektorzy-seniorzy-zle-zrozumieli.html#s=BoxMMt2 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:19 no, #panstwozpapierutoaletowego w całej okazałości. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Mamy .....opiekę w pandemii 01.04.20, 16:24 alicia033 napisała: > no, #panstwozpapierutoaletowego w całej okazałości. słyszałem, że w temacie papieru toaletowego są poważne braki.... tak więc ten tego... Odpowiedz Link Zgłoś