rulsanka 09.04.20, 12:19 Psom, kotom wychodzącym? Dezynfekujecie je jakoś? Mój pies nie bywa w okolicach gęsto zaludnionych, ale gdyby tak było, to na pewno łapki bym czyściła. O tym się w ogóle nie mówi, czy mi się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jestem-pan-hrabia Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 12:23 A zelówki butów myjecie? Oczywiście tylko ludziom wychodzącym. A chodzący w klapkach czy sandałach powinni myć nogi. Przynajmniej raz na dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:42 Nie chodzę po domu w butach miejskich, zdejmuję w wiatrołapie. Pies łap nie zdejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 12:29 Psy i koty na ogół nie przygotowują łapami jedzenia dla reszty domowników. Nie dotykają też nimi ich ust, nosa, ani oczu. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-pan-hrabia Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 12:34 aqua48 napisała: > Psy i koty na ogół nie przygotowują łapami jedzenia dla reszty domowników. Nie > dotykają też nimi ich ust, nosa, ani oczu. Mylę się? Mylisz się. Koty łażą po blatach kuchennych i często dotykają jedzenia. Psy i koty łażą po właścicielach w łóżku i dotykają ich ust, nosów i czasem oczu. A niektórzy właściciele całują się z kotami i psami. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:24 jestem-pan-hrabia napisał(a): > Koty łażą po blatach kuchennych i często dotykają jedzenia. > Psy i koty łażą po właścicielach w łóżku i dotykają ich ust, nosów i czasem ocz > u. > A niektórzy właściciele całują się z kotami i psami. No, ale to problem tych właścicieli jeśli im na to pozwalają.. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-pan-hrabia Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:31 aqua48 napisała: > jestem-pan-hrabia napisał(a): > > > > Koty łażą po blatach kuchennych i często dotykają jedzenia. > > Psy i koty łażą po właścicielach w łóżku i dotykają ich ust, nosów i czas > em ocz > > u. > > A niektórzy właściciele całują się z kotami i psami. > > No, ale to problem tych właścicieli jeśli im na to pozwalają.. Można krzyczeć: Nie pozwalam! A kot i tak ma to gdzieś. Oczywiście można nie mieć kota Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:41 Moje koty nie łażą po blatach kuchennych (i nigdy nie łaziły). Nie krzyczę, że nie pozwalam, tylko po prostu pilnuję zamykania drzwi, więc nie mają dostępu ani możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-pan-hrabia Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:50 chatgris01 napisała: Nie krzyczę, że > nie pozwalam, tylko po prostu pilnuję zamykania drzwi, Drzwi cały czas zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:53 Niekoniecznie cały czas, wystarczy w czasie nieobecności Jak jestem obok, to pilnuję, ale nie łudzę się, że przestrzegałyby zakazu, gdy nie patrzę Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:34 Mój nie łazi. Nie jest w stanie doskoczyć. Doopka za ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 12:47 Nie. Mycie 12 łap po każdym spacerze mnie przerasta , poza tym nie widzę potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 12:54 Myję, ale mam do mycia tylko 4 łapy. Myłam zresztą zawsze, bo łapy kudłate i nanosiły błota. Teraz myję ze strachu, mieszkam w bloku i zwierz musi przegalopować przez wspólny z innymi korytarz. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:02 w gorących mydlinach... Sorry, nie mogłam się powstrzymać. Oczywiście, że nie, chyba, że się bardzo ubrudzą/zakurzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:44 Ludzie są dziwni. Maseczki, rękawiczki, dezynfekcja wszystkiego. A pies swobodnie z zaplutego chodnika wchodzi do mieszkania i tam sobie tupta. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:59 a co Ci przeszkadza cudzy pies w cudzym mieszkaniu? poza tym nie kazdy czuje przymus/ konieczność/ ma obsesję dezynfekcji wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 15:15 Ale do twojego mieszkania ten pies wchodzi? Ciuchy wierzchnie typu kurtka też pierzesz po każdym wyjściu z domu? Odwieszasz do szafy..? Ludzie, co wy macie w głowach, po prostu czytam od miesiąca i nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 15:46 Nie tarzam się ubraniami po ziemi. A obcy pies zagraża właścicielowi oraz osobom, z którymi ten właściciel się styka. Serio uważam, że należy myć psom łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:44 We Francji paru mądrych inaczej wpadło na genialny pomysł przecierania kotom łap żelem dezynfekującym na bazie alkoholu i biedne koty wpadły w śpiączkę alkoholową Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 13:56 Omatkobosko, biedne kociska, wyjdą z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:37 Nie mam zwierzaków i kompletnie nie znam tematu- dlaczego tak sie stało? Poważnie pytam, ciekawi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Myjecie łapy? 09.04.20, 14:42 We Włoszech trafili się inteligenci, którzy myli psom łapy płynami z chlorem, typu ACE.. ☹️ Odpowiedz Link Zgłoś