lajtova 09.04.20, 23:38 Przeczytalam w jednym z wątków, że to co robi milicja nie podoba się tylko patolom. Obejrzyjcie proszę ten filmik i niech ktoś spróbuje obronić takie zachowanie tego typa. Interwencja milicji Rybołówka Mikołów 05.04.2020 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Dla obrończyń milicjantów 09.04.20, 23:48 Albo rzecznik policji, Mariusz Ciarka, który wrzuca na swoje social media filmiki z Indii, jak to policja pałuje ludzi, i jest tym zachwycony? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:17 Dobra milicyjna pała jest najlepszym lekarstwem na tego wirusa. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 09.04.20, 23:56 Moja prof. psychologie zwykla mowic: "Na swiecie jest duzo hitlerkow." Szacun dla nagrywajcego, ze nie dal sie zastraszyc. Na miejscu tego " policjanta" ze wstydu schowalabym sie do dziury i nie wychodzila do konca roku. Pod koniec roku jest Boze Narodzenie, a ze lud w Polsce wierzacy, to jest nadzieja, ze wtedy wybaczy psiakowi.😬 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dla obrończyń milicjantów 09.04.20, 23:59 Moja znajoma widziała przez okno, jak maszerował baaardzo chwiejnym krokiem pan miejscowy pijaczek, za nim w przepisowej odległości pan policjant, a za nim jechał powolutku radiowóz. Odprowadzali pana na chwiejnych nogach do domu. Zapewne nie mieli odwagi zabrać go na izbę wytrzeźwień. Pan pijany przystawał, kołysząc się dyskutował, oglądał krzew forsycji z takim zachwytem, jakby pierwszy raz w życiu widział te wiosenne zjawisko. Policjanci mieli dużo cierpliwości 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 00:04 Rozumiem człowieka. Też mnie na wiosnę zawsze zachwycają forsycje. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:19 Izby wytrzeźwień zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 00:20 wcale się nie zdziwię, jak zaraz zamkną panu tę smażalnię, ale szacun dla gościa Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 01:04 Wcale sie nie zdziwie, jesli "policjant" bedzie krewnym/znajomym/przyjacielem czy kumplem wlasciciela konkurencyjnej smazalni w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 01:05 Po przemysleniu bowiem stwierdzam, ze nikt nie moze byc taki inteligentny inaczej i mysle, ze to dzialanie z rozmyslem by zniszczyc smazalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 06:57 Co złego jest w tej smażalni?Pan policjant to napewno nie przebieraniec?😲😲 Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 07:21 Tak sobie myślę, że to jest tak nieprawdopodobne, że nie może być prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 07:49 Państwo orwellowskie...a myślałam,że tylko czytać o tym będę,nigdy się nie spodziewałam,że będę żyć w takiej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 07:41 Ojej zgubil paragon!? Moze smazalnia nie dala? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:33 Dzisiaj jakaś pijana tłuszcza może zacząć walić w twoje drzwi, bo zachciało jej się zgwałcić twoje dzieci. Jest koniec świata wedug niektórych, a wtedy nie obowiązują żadne reguły. Masz minutę na reakcję. Do kogo dzwonisz? Do tvn? Do proboszcza? Do matki? Do kolegów męża, którzy akurat nie odbierają? A może do smażalni? No bo przecież nie do bydła, matołów, przebierańców, pisowczyków. Nie do milicjantów. Im gorsze nastawienie do policji, tym bardziej nikt tam nie chce iść. Pensja kijowa, ludzie ich nienawidzą. Nikt mądry według ciebie i innych piszących tam nie idzie. A przecież wszystko robią źle. Wykonują rozkazy. A po co, pisowczyki. Powinni rzucić papierami i w liczbie tych marnych niecałych stu tysięcy na 38 milionów ludności odejść. Ale jak przyjdzie trwoga na akurat tamtym terenie, gdzie ów policjant został nagrany, trwoga - bo może za tydzień klient w kolejce wyciągnie maczetę z chęcią zarąbania innych, to do kogo nagrywający będzie dzwonił? Telefonem będzie się bronił? Tak, telefonem - wykręci numer, żeby ten nagrywany przyjechał. A ten nagrywany może już nie pracować. Bo debil, przygłup, wszyscy go nienawidzą, a w Biedronce na kasie więcej zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:48 Spoko, rozumiem. W łagrach sporo było więźniów kochających Stalina. Policjant ma się zachowywać zgodnie z prawem. Ten tu misiu-pysiu dostał odrobinę władzy więcej i zdziczał. Zaczął rozstawiać ludzi czekających na odbiór zamówienia. Nie wiadomo po co i na co. Byłabym szczęśliwa gdyby ten nagrywany nie za tydzień, ale już dziś nie pracował w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:52 Niech odejdą kolejne tysiące "Niech jadą!", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:57 Nie rozumiem twojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:57 Spokojnie, do takiej roboty znajda się chętni zawsze. Ta robota nie wymaga studiów ani specjalnej inteligencji przecież 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:06 No właśnie, nie wymaga. Niech idą kolejni, którzy będą mieli zerowy szacunek, niech idą najgorsi, bez specjalnej inteligencji. Tego chcemy, prawda? Bo przecież nikt z nas nigdy nie będzie potrzebował ich pomocy. I czekam na "A jak potrzebowałam, bo z domku letniskowego ukradli mi makaron, to nie pobrali odcisków palców, dna i nagrania ze wszystkich kamer w okolicy i umorzyli, jak mogli, do niczego się nie nadają, zlikwidować" Jeszcze przed chwilą tak samo wieszano psy na "naszych bohaterach", których teraz oklaskują na balkonach. Tutaj, na tym forum, mogę wyciągnąć setki wątków o pielęgniarkach, które bez przesady, jak im się nie podoba, to niech zmienią robotę. Albo o nauczycielach, którzy są durniami i po co są, przecież każdy lepiej uczy swoje dzieci w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:08 Idz, bic poklony przed tymi bandziorami. Przed tymi co Stachowiaka zakatowali tez. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:12 No ja akurat kiedyś potrzebowałam pomocy, i jej nie dostałam, wiec zjeżdżaj mi z takimi łzawymi tekstami. Ja w życiu nie wieszałam psów na lekarzach czy nauczycielach. Ale to co teraz wyprawiaja nasze służby to woła o pomstę do nieba PR policji jeszcze bardziej spadnie, ale to już tylko ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:20 vodyanoi napisał: > Jeszcze przed chwilą tak samo wieszano psy na "naszych bohaterach", których ter > az oklaskują na balkonach. Tutaj, na tym forum, mogę wyciągnąć setki wątków o p > ielęgniarkach, które bez przesady, jak im się nie podoba, to niech zmienią robo > tę. Albo o nauczycielach, którzy są durniami i po co są, przecież każdy lepiej > uczy swoje dzieci w domu. Pielęgniarka w pandemii pracuje z narażeniem życia. Panowie na filmie co robią? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:54 Pracują z narażeniem życia - mogą kiedyś dostać w palnik za takie bezprawne czepialstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 14:21 Ale czego oczekujesz?! Mamy pozwolić na łamanie prawa, bo przyjdą kolejni, którzy będą jeszcze gorsi? Stróż prawa ewidentnie przekracza swoje uprawnienia, zastrasza ludzi, do tego stwarza niebezpieczeństwo sanitarne w czasie epidemii i wszystko jest cacy? Ciekawe czy też byś tak uważała, gdyby podobny "hitlerek" zabił podczas przesłuchania kogoś tobie bliskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:20 vodyanoi napisał: > Niech odejdą kolejne tysiące > "Niech jadą!", prawda? Akurat pracownicy policji to nigdzie nie pojadą. Żeby wyjechać to trzeba coś umieć, albo przynajmniej miec ochotę do pracy. Milicja to jest ostatni etap kariery tych ludzi, po wywaleniu z wykładania chemii w Tesco oraz obracania kurczaków w KFC. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:38 Rozumiem że jest coś ujmującego w "obracaniu chemii w Tesco" oraz "obracaniu kurczaków w KFC"? K...wa, jak w tym kraju ma być normalnie przy takiej postawie klasy średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:47 pola84 napisał(a): > Rozumiem że jest coś ujmującego w "obracaniu chemii w Tesco" oraz "obracaniu ku > rczaków w KFC"? Są to zajęcia narażone na dużo mniejszy ostracyzm społeczny niż bycie milicjantem... natomiast nie są to jakieś szczyty kariery ludzi - choć trochę- ambitnych.... > K...wa, jak w tym kraju ma być normalnie przy takiej postawie klasy średniej. Zdecydujcie się wreszcie czy jestem patologia czy klasa średnia.... bo się trochę gubię Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:00 > Są to zajęcia narażone na dużo mniejszy ostracyzm społeczny niż bycie milicjant > em... natomiast nie są to jakieś szczyty kariery ludzi - choć trochę- ambitnych > .... > A nie no jasne, choć trochę ambitni ludzie podporządkowują sobie Sejm albo nazywają innych zarazą, nie to co te przegrywy co to po prostu chcą uczciwie na życie zarobić. > > K...wa, jak w tym kraju ma być normalnie przy takiej postawie klasy średn > iej. > > Zdecydujcie się wreszcie czy jestem patologia czy klasa średnia.... bo się troc > hę gubię > Nie musisz, te dwie rzeczy u niektórych świetnie się łączą. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:01 Skazanych na karę śmierci przekonywano, prowadzono w tym celu specjalne rozmowy, by nie wznosili okrzyków na cześć Stalina, bo budziły w plutonie egzekucyjnym wątpliwości i stanowiły obciążenie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 14:37 lajtova napisał(a): > Spoko, rozumiem. W łagrach sporo było więźniów kochających Stalina. > > Policjant ma się zachowywać zgodnie z prawem. Ten tu misiu-pysiu dostał odrobin > ę władzy więcej i zdziczał. > Zaczął rozstawiać ludzi czekających na odbiór zamówienia. Nie wiadomo po co i n > a co. > Byłabym szczęśliwa gdyby ten nagrywany nie za tydzień, ale już dziś nie pracowa > ł w policji. Mają, ale trudno od jakiegokolwiek człowieka oczekiwać, że tak będzie bez jakiejkolwiek kontroli. Każda bowiem władza deprawuje, nie tylko policjantów. Uważam jednak że nazywanie ich wszystkich milicjantami jest krzywdzące. Mają teraz mnóstwo roboty, zwłaszcza w kraju, gdzie każdy jest najmądrzejszy, a ludzie wyjątkowo mało karni. A władza błyszczy przykładem. Nie mówiąc o tym ile tacy policjanci zarabiają i jak mało im społeczeństwo ufa (bo woli ufać banksterowi). Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:05 pola84 napisał(a): > Mają teraz mnóstwo roboty, zwłaszcza w kraju, gdzie każdy jest najmądrzejszy, a ludzie wyją > tkowo mało karni. A władza błyszczy przykładem. Nie mówiąc o tym ile tacy polic > janci zarabiają i jak mało im społeczeństwo ufa (bo woli ufać banksterowi). Ciężka robota, słabe pieniądze i wszyscy na ciebie plują ale oni trwają na posterunku! Ciekawe dlaczego?! Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:35 Trwają pewnie z różnych innych powodów a dla nas chyba całe szczęście. Gdyby nie było policji teraz to jej obowiązki przejęłoby wojsko, a wtedy już zupełnie można zapomnieć o jakiejkolwiek dyskusji. Zresztą, właśnie czytam na portalach brytyjskich, że tam policja tez ostro przesądza, więc szczerze mówiąc kto to wie jakie oni instrukcje dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:16 vodyanoi napisał: > Masz minutę na reakcję. Do kogo dzwonisz? > Do tvn? Do proboszcza? Do matki? Do kolegów męża, którzy akurat nie odbierają? > A może do smażalni? No własnie widzisz - dzwonić sobie mogę ale i tak nikt się nie pofatyguje bo za bardzo zajęci są atakowaniem rowerzystek i klientów smażalni. W mojej okolicy w ramach 'końca świata' doszło w ostatnich dniach do kliku kradzieży i aktów wandalizmu. Myślisz, że się zainteresowali? Pani! Pandemia - oni ważniejsze sprawy mają! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:12 vodyanoi napisał: > "Niech jadą!" A może - niech pracują uczciwie i zgodnie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:21 A co to jest uczciwie i zgodnie z prawem? Co jest prawem dla policjanta? Policjant dostaje rozkaz i go wykonuje. Jak uważa, że rozkaz jest sprzeczny z prawem, to ma go nie wykonać i zaraportować z pominięciem drogi służbowej. I wtedy na jakiś czas zapewne przestaje być policjantem, bo jest zawieszony (odmowa wykonania rozkazu). Serio chcesz, żeby w tej chwili większość policji tak zrobiła? Co ma zrobić dokładnie ten policjant, który rozkaz wykonać, a który nie? Proszę bardzo, wybierz: 1. "Panie władzo, a tam się gromadzą na łące koło lasu, koło smażalni, kilkanaście osób, proszę o interwencję!" 2. "Panie władzo, a tam w kościele gromadzą się ludzie, jest już z 8 osób w środku, proszę o interwencję!" I dlaczego pierwsze nie, a drugie tak? I na jakiej zasadzie sobie można to wybierać? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:23 vodyanoi napisał: > A co to jest uczciwie i zgodnie z prawem? Zajmowanie się przestpstwami i przstępcami? > Policjant dostaje rozkaz i go wykonuje. Jak dostanie rozkaz zgwałcenia ciebie to też się karnie poddasz? > Proszę bardzo, wybierz: > 1. "Panie władzo, a tam się gromadzą na łące koło lasu, koło smażalni, kilkanaś > cie osób, proszę o interwencję!" No to jedzie - widzi, że ludzie stoją w kolejce w przepisoych odległościach, kiwa głową i idzie dalej. Proste? Można? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:34 Nie kiwa głową i jedzie dalej i nie rozkaz zgwałcenia. Ustawa o policji jest dostępna, możesz ją sobie w każdej chwili przeczytać. Jak również możesz sobie zobaczyć, jakie czynności MUSI wykonać i musi mieć to w papierach. Ale niektórzy przeżyć nie tego nie mogą. Przecież ci źli to oni, a nie my i policjant ma to zauważyć z odległości stu metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:36 vodyanoi napisał: > Nie kiwa głową No właśnie dlaczego skoro wezwany nie widzi złamania przepisów to nie idzie dalej? Jak ktoś zadzwoni to MUSI wystawić mandat bo... ktoś zadzwonił? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:34 vodyanoi napisał: > 2. "Panie władzo, a tam w kościele gromadzą się ludzie, jest już z 8 osób w śro > dku, proszę o interwencję!" PS. Na wiązaniu do wątku obok - myślisz, że jak zadzwonię, że pod pomnikiem smoleńskim jest nielegalne zgromadzenie od (nomen omen) pies z kulawą nogą się zainteresuje?: forum.gazeta.pl/forum/w,567,169726956,169726956,_Co_wolno_Wojewodzie_to_nie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:56 > Policjant dostaje rozkaz i go wykonuje. Od Norymbergi taka linia obrony nie zawsze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.banderas Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:13 Sugerujesz, że ten inteligentny inaczej gliniarz dostał rozkaz sprawdzania, czy ludzie stojący przed smażalnią mają paragony, co zamówili i grupowania ich w kolejce, żeby stali bliżej siebie? I legitymowania ich, ch... wie po co? Bo ja jakoś sądzę, że sam na to wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:12 vodyanoi napisał: > Co jest prawem dla policjanta? Policjant dostaje rozkaz i go wykonuje. Mozna wykonac i wykonac youtu.be/qRv7G7WpOoU?t=130 "Someone complained about ya, so we're gonna act like we're talking to ya..." Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:41 <Dzisiaj jakaś pijana tłuszcza może zacząć walić w twoje drzwi, bo zachciało jej się zgwałcić twoje dzieci. Kiedy przyjdą podpalić dom, ten, w którym mieszkasz - Polskę, kiedy rzucą przed siebie grom, kiedy runą żelaznym wojskiem i pod drzwiami staną, i nocą kolbami w drzwi załomocą - ty, ze snu podnosząc skroń, stań u drzwi. Bagnet na broń! Trzeba krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:32 ira_08 napisała: > stań u drzwi. > Bagnet na broń! > Trzeba krwi! Niestety nie, bo broń została zakazana przez lewaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:34 Nie powiesz mi chyba, że się takimi bzdetnymi zakazami przejmujesz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:37 vodyanoi napisał: > Nie powiesz mi chyba, że się takimi bzdetnymi zakazami przejmujesz, co? Akurat zakaz posiadania broni to nie jest u lewaków bzdetny zakaz. Lewacy dobrze wiedzą, że broń ta może być użyta przeciwko nim. Stąd też za posiadanie broni kary są niewspółmiernie wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:40 dyzurny_troll_forum napisała: > Lewacy dobrze wiedzą, że broń ta może być użyta przeciwko nim. Tym różnią się od prawaków, którzy uważają, że żadna broń niczego złego im nie zrobi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:43 I serio się tym przejmujesz? Frajer Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:05 vodyanoi napisał: > Dzisiaj jakaś pijana tłuszcza może zacząć walić w twoje drzwi, bo zachciało jej > się zgwałcić twoje dzieci. Jest koniec świata wedug niektórych, a wtedy nie ob > owiązują żadne reguły. > > Masz minutę na reakcję. Do kogo dzwonisz? Dzwonisz?! Sięgasz po najpotężniejszą broń dostępną w danych systemie. W Polsce polecam dobrze wyważoną siekierę.... > Do tvn? Do proboszcza? Do matki? Do kolegów męża, którzy akurat nie odbierają? > A może do smażalni? > No bo przecież nie do bydła, matołów, przebierańców, pisowczyków. Nie do milicj > antów. Po co dzwonić do matołów, którzy przyjadą najwcześniej j po godzinie? Przecież wtedy to już kto ma być zgwałcony to będzie, a kto się ma rozejść to odejdzie. > A ten nagrywany może już nie pracować. To by było bardzo miło, ale raczej się nie wydarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:52 To jest kuźwa nie do wiary 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 08:55 Zastraszanie ludzi. Za cos takiego powinien z pracy poleciec w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:03 Nie chodzi o to żeby wyśmiewać Policję jako taką ale jej pracowników zachowujących się jak pajac na filmiku,zresztą firmie też powinno zależeć na oczyszczaniu szeregów z takich ,,kwiatków,, Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:12 Ale im nie zalezy, zrozumcie. Problem nie w tym, ze policji zdarzaja sie patologie (bo w kazdym zawodzie sie zdarzaja), tylko w ttym, ze tam to jest powszechne. I nikt z tym nic nie robi a dlaczego, to juz sie chyba latwo domyslic... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:32 Przeczysz sama sobie To w końcu zdarzają się jak w każdym zawodzie Czy też są powszechne ? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:35 ajaksiowa napisała: > zresztą firmie też powinno zależeć na oczyszczaniu szeregów z takich ,,kwiatków,, tą "firmą" zarządza aktualnie facet, którego od więzienia uratował przyjaciel, mający w prerogatywach ułaskawianie przestępców. A przed nim zarządzał nią facet, który zasłynął okradaniem pasażerów w pociągach. Uczciwych i przyzwoitych ludzi z policji już parę lat temu wymiotło, a to, co jest teraz, to banda kulsonów pod starym szyldem. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:45 Masz absolutną rację. Powinno się ich wszystkuch wywalić. Ja w sumie nie wiem, od czego jest policja. Od niczego. Nigdy nie znałam uczciwego policjanta. Zresztą uczciwy policjant to oksymoron, heh. Sami sobie lepiej radzimy bez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.banderas Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 09:09 Jeżu, co za kretyn... A ludzie oczekują, że policja się postawi i nie bedzie wykonywała durnych poleceń. Niektórym widać mało, swoje bzdury wymyślają. Czy do tego zawodu idą głównie tacy, dla których zamiatanie chodników byłoby zbyt skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:14 Chcesz, żeby każdy policjant sobie interpretował po swojemu polecenia? Policjant? Urzędnik? Lekarz? I jakie polecenia? Jeśli będzie policjnt, który uważa, że narodowcy to najlepsi ludzie na świecie, a homosie to odpad ludzki i taki policjant zobaczy narodowców bijących geja, to może sobie nie interweniować? Wszak może sobie nie wykonywać durnych poleceń. Może np. nie interweniować podczas mszy na 50 osób, kiedy jest nakaz co najwyżej do 5, bo według niego to durne polecenie. Może też nie interweniować, jak zobaczy kobietę gwałconą przez 5 kolesi, bo przecież kobiety to dziwki. Może nie interweniować, jak żul zacznie cię opluwać, bo on uważa, że to jest odwieczne prawo żula do opluwania. A może naczytał się krytyki politycznej i jeszcze pójdzie do mariottu i będzie wymagał, żeby tam żula zakwaterowali, bo przecież teraz hotele stoją puste. Kiedy polecenie jest mądre, a kiedy głupie? I naprawdę uważacie, że policjant może sobie mądre/głupie za każdym razem po swojemu oceniać? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:20 vodyanoi napisał: > Chcesz, żeby każdy policjant sobie interpretował po swojemu polecenia? Policjan > t? Urzędnik? Lekarz? Jakie polecania i kto mu wydał? Konkretnie potrafisz odpowiedzieć bez rzygu histerii? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:45 Prawdopodobnie dostał polecenie, żeby wyegzekwować przestrzeganie obecnych, kulawych przepisów przez właściciela smażalni ryb i jego klientów. www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/koronawirus-wlasciciel-smazalni-ryb-wypowiedzial-wojne-obostrzeniom-codziennie-ma-kontrole-policji-i-wot-6498057254721665a%3famp=1?fbclid=IwAR3Ze3xAkoY-8Q9CCYsxMkGuQM479hcPEKG3i2KeenUqYiDgS1kdqqF3Z4M Cyt. z artykułu: Ponieważ dozwolone jest przemieszczanie się w celu np. zrobienia zakupów czy odbioru jedzenia na wynos, "Rybołówka" ogłosiła, że zaczyna sprzedaż posiłków na wynos. Uprzedzono klientów, że czas oczekiwania na zamówienie wydłuży się do kilku godzin. "W tym czasie po terenie łowiska i smażalni można spacerować, siedzieć na ławce i łowić ryby. Czekania na zamówienie jeszcze nikt nie zabronił" - zachęcał ośrodek, puszczając oko do sympatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:47 nota_bena napisała: > "W tym czasie po terenie łowiska i smażalni można spacerować, siedz > ieć na ławce i łowić ryby. Czekania na zamówienie jeszcze nikt nie zabronił" - > zachęcał ośrodek, puszczając oko do sympatyków. Spacerów też nie zabroniono ale przecież pałowi wiedzą lepiej prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:54 nota_bena napisała: > Cyt. z artykułu: > Ponieważ dozwolone jest przemieszczanie się w celu np. zrobienia zakupów czy od > bioru jedzenia na wynos, "Rybołówka" ogłosiła, że zaczyna sprzedaż posiłków na > wynos. Uprzedzono klientów, że czas oczekiwania na zamówienie wydłuży się do ki > lku godzin. "W tym czasie po terenie łowiska i smażalni można spacerować, siedz > ieć na ławce i łowić ryby. Czekania na zamówienie jeszcze nikt nie zabronił" - > zachęcał ośrodek, puszczając oko do sympatyków. Swoją drogą - w 3 minuty informacje z "artykułu można zweryfikować: Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:03 No i co wynika z tej "weryfikacji"? Tyle, że pan postanowił bronić swojego biznesu przed obostrzeniami, lawirując i kombinując przepisami. Tyle. To nie weryfikacja, tylko potwierdzenie info z artykułu. Pan działa na granicy obecnych przepisów. Ważniejsze jest jednak to, że stwarza zagrożenie epidemiologiczne, a raczej umożliwia stwarzanie go swoim klientom. Sprawa dla sanepidu. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:09 Opanuj się. Pan niczego nie łamie i niczego nie stwarza. Ani nawet nie działa na granicy. Gastronomia ma prawo sprzedawać na wynos, ludzie mają prawo stać w kolejce po jedzenie w przepisowej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 13:38 >Pan działa na granicy obecnych przepisów. Ale umówmy się, że albo jesteśmy państwem prawa albo nie. Jeśli jesteśmy, to "wóz Drzymały". Poruszajmy się w obrębie przepisów. Jeśli przepisy są złe, np. pozwalają na zarażanie się przez ludzi, którzy ich przestrzegają, to trzeba zmienić przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:14 > Prawdopodobnie dostał polecenie, żeby wyegzekwować przestrzeganie obecnych, kulawych przepisów .... Jemu glownie przeszkadzalo ze ludzie siedza sobie na sloneczku , jego znaniem powinni STAC w kolejce w przepisowej odleglosci. Bronisz tego cepa z jakiegos konkretnego powodu? Szwagier twoj czy szwagier szwagra? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:17 No właśnie, debil! Co mu ludzie na słoneczku przeszkadzają! Dalszy ciąg relacji będzie już ode mnie Mam spakowany nawet leżak, bo przecież nigdzie w przepisach nie ma, że nie mogę czekać na leżaku na zamowienie, prawda? I jeszcze sobie winko przelałam do kartonu po soku To która ze mną jedzie? Pośmiejemy się z ćwoków, co? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:26 Ja jadę! Im szybciej się zarazimy wirusikiem, tym lepiej. Szybciej wylądujemy na OIOMIE, póki są wolne miejsca. Będziemy się śmiali z tych frajerów , którym nie udało się dopchać do respiratora. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:23 Hamuj emocje, uważaj na słownictwo bo jedzie rynsztokiem i meliną. Nikogo nie bronię. Nie odnioslam się ani słowem do ZACHOWANIA policjanta. IMO sprawa powinien się zająć Sanepid, a nie patrole policji. Stwierdzam fakt, że pan biznesmen i jego klienci lawirują między przepisami. Nie stwierdziłam,że je łamią. Naginają. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:39 Vodyanoi, chyba nie zrozumiałaś tej wrzuty. Właśnie NIE chcemy, żeby każdy policjant sobie interpretował po swojemu polecenia i właśnie ZA TO (za zupełnie dowolne interpretowanie nowych przepisów) ten konkretny ćwok jest piętnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:58 Ale to właśnie właściciel smażalni ostentacyjnie twierdzi, że wypowiedział wojnę obecnym obostrzeniom. Uznał sobie, że ma prawo bronić swojego biznesu przed obostrzeniami. Inni przedsiębiorcy się stosują do obecnych ograniczeń, ryzykują swoje biznesy, a ten człowiek postanowił obchodzić przepisy. I wskutek tego wokół jego smażalni codziennie rzesze "klientów" urządzają sobie koronaparty. Więc kto tu interpretuje po swojemu? Policja, czy właściciel knajpy? Policja ma codziennie telefony ze zgłoszeniami i zgromadzeniach w tym miejscu. Filmik jak zwykle wyjęty z kontekstu przedstawiający tylko urywek zaistniałej sytuacji. Panu "przedsiębiorcy" życzę , żeby sąd za stwarzanie warunków do zgromadzeń w obecnym czasie, potraktował go adekwatnie i sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:02 nota_bena napisała: > Ale to właśnie właściciel smażalni ostentacyjnie twierdzi, że wypowiedział wojn > ę obecnym obostrzeniom. Nie obostrzeniom tylko psim urojeniom na ich temat. > Policja ma codziennie telefony ze zgłoszeniami i zgromadzeniach w tym miejscu. Ioioioioio! Niech twój mężuś pałowy leci pod pomnik smoleński! A nie... takim bohaterstwem się nie wykaże Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:05 Argumenty się skończyły ,że wyciągasz jakiegoś mężusia? 😁 Popracuj nad kontrolą emocji i nad językiem, którego używasz, bo leci meliną. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:19 nota_bena napisała: > Argumenty się skończyły ,że wyciągasz jakiegoś mężusia? 😁 Zadzwoń do kolegów, niech wezwą na komendę i przykładnie ukarzą mandatami. Jakby mieli problem z rozpoznaniem twarzy biorących udział w nielegalnym zgromadzeniu to służę pomocą - podam nazwiska, a nawet adresy, bo wiem, że sami mogą sobie nie poradzić.... A jeżeli nie podejmą czynności, to nie są żadną policją tylko ordynarnymi sługusami ludzi ze zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 21:04 nota_bena napisała: > Argumenty się skończyły ,że wyciągasz jakiegoś mężusia? 😁 > Popracuj nad kontrolą emocji i nad językiem, którego używasz, bo leci meliną. To raczej tobie się argumenty skończyły i tworzysz personalne zaczepki. I nie dość, że nie odpowiadasz merytorycznie, to już któryś raz podpierasz się meliną, rynsztokiem i próbujesz pouczać w bardzo nieudolny sposób swojego interlokutora. Nie podoba ci się język twojej rozmówczyni? To po prostu jej unikaj, nie będziesz narażała swoich oczu na widok meliniarskiego i rynsztokowego języka. Wystarczy wygasić. A jeśli oczekujesz rzeczowej dyskusji, to sama się postaraj prowadzić ją (tę dyskusję) na temat, a nie pluj jadem o cudzym języku i kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:05 Skieruj te życzenia również do tych, którzy dziś rano zezwolili na zgromadzenie w centrum Warszawy. Policja była przy tym obecna. Nie zareagowała, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:06 Kieruję. Nie powinno być żadnych zgromadzeń. Ani przy smażalniach, ani w centrach miast. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:09 No, ale są. I dlaczego policjanci nie kiwnęli palcem na widok kilkudziesięciu osób spacerujących w odstępach znacznie mniejszych niż 2 metry? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:35 Dokładnie. Pan policjant wie ze pensje dostanie. Inni musza teraz walczyc zeby miec za co żyć. Szkoda ze zaden nie odwazył sie dać mandat Jarkowi i jego świecie ktora gromadnie, bez zachowania jakichkolwiek zasad bezpieczenstwa oddawała chołd pod pomnikiem "ofiar" Smolenskich... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:22 sumire napisała: > No, ale są. > I dlaczego policjanci nie kiwnęli palcem na widok kilkudziesięciu osób spaceruj > ących w odstępach znacznie mniejszych niż 2 metry? (a) Byli zajęci inną interwencją (b) Nie dostrzegli znamion wykroczenia, a nikt im nie zgłosił Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:09 nota_bena napisała: > Kieruję. Nie powinno być żadnych zgromadzeń. Ani przy smażalniach, ani w centra > ch miast. Pytanie brzmiało DLACZEGO nie interweniowali? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:15 Nie wiem. Myślę że to pytanie powinnaś kierować do rzecznika KGP. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:19 Rzecznik KGP jest zajęty kasowaniem tweetów wychwalających brutalność policji po tym, jak je dziennikarze znaleźli. Tak że tego. Zastanówmy się może, co sobie pomyśli naród, któremu każe się siedzieć w domu, gdy zobaczy w telewizji taki obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:21 Zależy gdzie zobaczy i z jakim komentarzem. Bo nie istnieje naród jako jednomyślna wspólnota. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:26 Tym bardziej ja Ci nie pomogę. Nie do mnie to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:37 Ależ jak najbardziej do ciebie. Skoro ludzie mają siedzieć na doopach w domu, nawet jeśli to 36 metrów bez balkonu, bo inaczej policja wlepi im mandat, to dlaczego niektórzy mogą się gromadzić i policji to nie obchodzi? Jak obywatel ma pomyśleć "och, no tak, słusznie mnie policja zatrzymała, gdy sobie poszedłem sam na rower"? Może zamiast czepiać się ludzi, którzy poszli kupić rybę i narazili społeczeństwo na zagładę, czepmy się tych, od których powinien iść przykład, a którym policja pozwala na jawne łamanie obostrzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:40 Również uważam , że nie powinno być ŻADNYCH zgromadzeń. Oczy Ci mgłą zaszły ze złości, że nie doczytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:25 Ale ja nie o to pytam. Pytam ciebie, forumowego eksperta od policji, dlaczego policja nie reaguje na jawne łamanie obostrzeń, centralnie na jej oczach. Przecież teraz każdy legitymowany w lesie będzie mógł wyjąć komórkę, pokazać zdjęcie spod pomnika i powiedzieć "sorry panowie, ale wygląda na to, że jednak wolno". Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:30 A ja Ci powtarzam,że nie mam uprawnień rzecznika policji, ani nim nie jestem na forum. Nie do mnie to pytanie. Znajdź jakiegoś maila do rzecznika i zapytaj o stanowisko w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:34 Rzecznik jest o to pytany od rana. Milczy. Nie dziwię mu się, bo trudno to wytłumaczyć. Ale wizerunkowi policji w Polsce dzisiejszy dzień nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 14:30 To ciekawe, bo wypowiadasz się niczym rzecznik broniący czci Polskiej Milicji, ale jak rozumiem, tylko wtedy, kiedy to pasuje do tezy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 14:58 Wypowiadam się w swoim imieniu i na tematy, które ja wybieram. Chcesz mnie wywoływać do odpowiedzi , czy jak? W kontekście zbiórki w centrum Warszawy również się wypowiadałam. Uważam że to kpina z obywateli. Nie bronię niczyjej czci zaznaczając, że wyzywanie policjantów od psów, kulsonow, pałowych jest domeną patologii. Stwierdzam fakt. I nie znam takiej formacji jak Polska Milicja, więc tym bardziej nie jestem ich rzecznikiem. I nie bronię żadnej tezy, tylko odnoszę się do poszczególnych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:09 Od kiedy nazywanie policjanta kulsonem to patologia? To prędzej kpina. Twoje powtarzanie wciąż tego samego nie uczyni z dyskutantów patologii Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:39 Ja tylko nazywam rzeczy po imieniu. Patologią się nie bywa. Patologią się jest. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:41 Na złość mamie odmrożę sobie palec. Ja jadę nad jezioro kupić rybę, razem z mamą, koleżankami moimi i koleżankami mamy. Bo pod pomnikiem smoleńskim się gromadzą. Jedziesz z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:06 Jadę! A co? Wezmę akordeon. Będziemy śpiewać czekając na rybkę? A może jak dobrze pójdzie, to spotkamy jakiegoś policjanta i mu nawrzucamy, od pał i psów? I powiemy mu, że przepisy są gooopie? Bo to przecież to wina policjanta, że są gooopie. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:14 Ja jadę, już prawie jestem. Mowilam, ze mam tylko godzinkę do tego miejsca. Nie wiem dlaczego żadna nie chce jechać ze mną, tylko chrzanią w innych wątkach o jakichś ukrywanach ofiarach wirusa, o braku testów, o maseczkach i służbie zdrowia. Bez przesady. Władza jest gooopia i kłamie. A zasady są po to, żeby je łamać. No dobra, za złamanie mandat, nie będziemy się aż tak podkładać. Można zasady nagiąć, heh. Jedźmy wszystkie nad jezioro i zrzućmy się ewentualnie na mandat dla tej, którą złapią. Bo przecież nas wszystkich nie wyłapią. I co, frajerki? Siedzicie w tych chałupach lub tylko na spacer koło bloku wychodzicie, jak na spacerniak w więzieniu? A przecież piękna pogoda, można nad jezioro i SERIO - nikt wam nic nie zrobi za to. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:08 sumire napisała: > Skieruj te życzenia również do tych, którzy dziś rano zezwolili na zgromadzenie > w centrum Warszawy. > Policja była przy tym obecna. Nie zareagowała, dlaczego? Dokładnie. Blamaż milicji w świetle kamer. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:05 Jakie koronaparty? Nie rozumiesz, że tam nikt nie łamał przepisów (poza "panem władzą")? Każdy klient miał "numerek" i czekał na jedzenie w przepisowej odległości od innych osób. Czym to się różni od stania z kolejce pod biedronką? Zakazu reklamy jak na razie nie wprowadzili, prawda? No to właściciel reklamuje swoje usługi, które też nie łamią istniejących przepisów. Może niech się policja zainteresuje obchodami rocznicy smoleńskiej? Bo tam nijak nie da się udowodnić "niezbędności". Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:10 Dzięki za ten filmik, kochana. Tak mi brak słoneczka, właśnie pakuję samochod i jadę. Będę tam siedziala caly dzien i czekała na zamówienie Haha, a niech kulsony spróbują mi i moim koleżankom coś zrobić (bo przeciez sama nie pojadę). Uroczy wlasciciele smażalni będą mnie kryc i będę niesprawdzalna, hah! A moze jakies ematkoparty? Ktora jedzie ze mną nad to jezioro? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:15 Dobrze się czujecie? Tzn. Ty i nota_bene? Chyba faktycznie powinnyście wyjść na słoneczko. Sprawa jest ewidentna, nikt prawa nie łamie, kulson się miota bez sensu, a wy go bronicie w takich emocjach, jakby to faktycznie o waszego męża chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:32 Nie bronię policjanta, bo w żaden sposób się odniosłam do jego zachowania. Odnoszę się do praktyk stosowanych przez właściciela smażalni. Emocje to akurat biją z Twojego postu, świadczy o tym rynsztokowy język i określenia, które stosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:37 Najwyraźniej nie słyszałaś nigdy rynsztoka. Cep i kulson to koło rynsztoka nawet nie stały. ŻADNE posty w tym wątku (ani moje, ani innych) nie są tak emocjonalne jak wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:17 > A moze jakies ematkoparty? Chetnie, ale za daleko mam i zdazylabym najwczesniej na za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 21:38 To na co czekasz? Jedź, a po powrocie zdaj nam szczegółową relację. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:05 Co jest nielegalnego w czekaniu na zamówione jedzenie w przepisowej odległości? Tak samo stoją pod piekarniami, sklepami spożywczymi, na bazarach. Ktoś tam sprawdza, czy czasem nie wyszli sobie na słonko? Odwracanie kota ogonem nijak nie sprawi, że będziesz miała rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:14 Tam ludzie spacerują, przebywają pół dnia, spotykają się w wieloosobowych grupach pod pretekstem czekania na posiłek. To się dzieje codziennie i nagminnie. Dlaczego? Bo pan biznesmen to ludziom umożliwia. Klienci nie łamią przepisów, bo lawirują między przepisami. Stwarzają tym samym zagrożenie epidemiologiczne. I to jest w tym wszystkim kluczowe. Sprawa dla sanepidu, a nie dla policji. Ale proszę bardzo. Kombinujcie, lawirujcie, umawianie się jeszcze z 10 kumpelkami, udawajcie zakupy, wypożyczajcie psy, noście siaty z zakupami na spacerki. A później szlochajcie, ze zabrakło wam respiratora. Ludzie to jednak idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:16 Ale zauważyłaś, że źródłem transmisji wirusa są: mega imprezy sportowe (mecze i kibice, casus UK, Hiszpanii, Włoch) oraz szpitale, dps-y, akademiki, koszary, komendy policji i komisariaty - to w Polsce, a nie łowienie ryb czy jeżdżenie rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:21 No właśnie, idiotyczne przepisy. Ile można z dziećmi siedzieć w chałupie, jak na całkowitym legalu można stać pięć godzin po odbior zamowienia nad jeziorem. Ja już jadę, nie będę frajerką. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:22 To Twój problem, jeśli z paranoją siedzisz z dziećmi w chałupie. My wychodzimy, trzymamy odległość od innych osób, ale wychodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:27 Ja właśnie nie popadam w paranoję. Umawiam się aktualnie z mamą do tej smażalni. Będziemy się trzymać przepisowe 2 metry od siebie. Serio, mam nadzieję, że otworzą w niedzielę, to wtedy czekając na rybę zjemy sobie po jajeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:47 vodyanoi napisał: > No właśnie, idiotyczne przepisy. Ile można z dziećmi siedzieć w chałupie, jak n > a całkowitym legalu można stać pięć godzin po odbior zamowienia nad jeziorem. J > a już jadę, nie będę frajerką. Przepis nie zabrania wyjścia z dziećmi z domu. Nadal nie rozumiesz, że problem w tym, że pałowi tego nie rozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:51 Dziękuję za oświecenie Serio, czuję się jak frajer. Ta izolacja mi pomieszała zmysły. Ale dzięki wam, dziewczyny, juz z powrotem dochodzę do siebie. Piękna pogoda, jadę nad jezioro Któraś z was też będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:36 Zauważyłam. Mimo to, nie uważam, że wobec tego należy uskuteczniać wieloosobowe imprezki nad wodą pod pretekstem wielogodzinnego czekania na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:17 Ja nie uważam, żeby ci ludzie się w jakikolwiek sposób narażali. Ale ty możesz oczywiście krytykować ich zachowanie.Jednak jeżeli prawo nie zostało złamane, nie ma powodu do nękania i przekraczania swoich uprawnień przez policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:58 triss_merigold6 napisała: > Ale zauważyłaś, że źródłem transmisji wirusa są: mega imprezy sportowe (mecze i > kibice, casus UK, Hiszpanii, Włoch) oraz szpitale, dps-y, akademiki, koszary, > komendy policji i komisariaty - to w Polsce, a nie łowienie ryb czy jeżdżenie r > owerem. Źródłem pierwszej transmisji wirusa, kiedy jeszcze pacjenta zero można było zidentyfikować. Potem to już każdy kontakt poniżej dwóch metrów się liczy. Ktoś w medium, w oparciu o naukowe dane, pokazał jak się wirus przenosi od biegającej czy jeżdżącej na rowerze osoby. medium.com/@jurgenthoelen/belgian-dutch-study-why-in-times-of-covid-19-you-can-not-walk-run-bike-close-to-each-other-a5df19c77d08 Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 20:21 pola84 napisał(a): > Źródłem pierwszej transmisji wirusa, kiedy jeszcze pacjenta zero można było zid > entyfikować. Potem to już każdy kontakt poniżej dwóch metrów się liczy. Ktoś w > medium, w oparciu o naukowe dane, pokazał jak się wirus przenosi od biegającej > czy jeżdżącej na rowerze osoby. > medium.com/@jurgenthoelen/belgian-dutch-study-why-in-times-of-covid-19-you-can-not-walk-run-bike-close-to-each-other-a5df19c77d08 to "badanie" to jest coś, co jeden z autorów opowiedział reporterowi i się rozniosło (nomen omen) po social mediach. Nie przeszło procesu recenzyjnego i jest krytykowane. www.vice.com/en_us/article/v74az9/the-viral-study-about-runners-spreading-coronavirus-is-not-actually-a-study Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 20:33 Rownie dobrze okaszlane muchy jak sie postaraja to szybko rozniosa swiezego wirusa. Ludzie gotowi sa nie tyle we wszystko uwierzyc, ale kazda zaslyszana bzdure oglaszac jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:29 Kolejny raz punktuję twojego hopla na punkcie komend policjii Już raz napisałaś, że zamykane są CAŁE komendy Na dzien dzisiejszy zarażonych jest 70 policjantów Największym źródłem zarażenia w Polsce są szpitale i dps - miejsca w których są starzy ludzie- to jest największy problem I zgadzam się, że zakaz spacerów, rowerów, biegów lasów i łowienia ryb jest zwyczajnie głupi Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 13:59 wapaha napisała: > > Już raz napisałaś, że zamykane są CAŁE komendy > Na dzien dzisiejszy zarażonych jest 70 policjantów > na pewno zamknięta jest cała komenda powiatowa w krotoszynie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:09 www.gazetaprawna.pl/artykuly/1468811,policjanci-zarazeni-koronawirusem.html kurierlubelski.pl/21-przypadkow-koronawirusa-w-lubelskiej-policji-zarazony-funkcjonariusz-przelozeni-zareagowali-natychmiast/ar/c1-14894973 Lublin cały komisariat www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-komenda-policji-w-krotoszynie-zamknieta-siedmiu-zarazonych-p,nId,4423066 komenda powiatowa w Krotoszynie gazetawroclawska.pl/wroclaw-koronawirus-w-policji-na-psim-polu-chory-funkcjonariusz-dezynfekcja-na-komisariacie/ar/c1-14906573 Wrocław muzyczneradio.pl/index.php/articles/25756/policjanci-na-kwarantannie.html Szklarska Poręba gazetawroclawska.pl/dolny-slask-policjanci-na-kwarantannie-komisariat-zamknieto/ar/c1-14873829 komenda w Górowie www.se.pl/warszawa/policjanci-pod-kwarantanna-komisariat-zamkniety-aa-V3YT-MEjh-vYi3.html komisariat w Brwinowie losowo wybrane Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 12.04.20, 09:35 CAŁE komendy i CAŁE komisariaty - jak zwykle walisz nadinterpretacje - i to nie policjanci są pierwszym poziomem zarażenia ale SZPITALE i DOMY OPIEKI -poczytaj statystyki, zapoznaj się z ilością zarażonych. NA wczoraj 80 policjantów ( na ponad 6 tys zarażonych) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:09 A jak stoję sobie cały dzień na słoneczku pod piekarnią pod pretekstem zakupu chleba? Właściciel ma prawo sprzedawać rybę, a ludzie mają prawo stać po swoje zamówienia. I finito. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:43 natalia.nat napisała: > A jak stoję sobie cały dzień na słoneczku pod piekarnią pod pretekstem zakupu c > hleba? > Właściciel ma prawo sprzedawać rybę, a ludzie mają prawo stać po swoje zamówien > ia. I finito. Dobrze, już dobrze. Miej swoje prawa. Do wszystkiego masz prawo. Zarazić się też masz prawo, na słoneczku, w kolejeczce. Oflaguj się, jeśli będziesz musiała jechać do szpitala pod respirator. Tam też wystąpisz wówczas jako obrończyni swojego prawa. [img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ah/qa/o3ze/ Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:01 Jeśli znajdziesz przepis, który nakazuje policjantom czepianie się ludzi stojących na słoneczku, to całe forum odszczeka pokornie. Bo taka sama sytuacja była w tym tygodniu pod piekarnią w mojej dzielnicy, ludzie czekali na zewnątrz, gdy pojawili się mundurowi i jęli pytać, czego oni tak stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:15 Jeżeli nie rozumiesz, że policjant musi działać w granicach prawa, to ja ci nic nie poradzę. Gówno wiesz jakie środki bezpieczeństwa stosuję i zresztą nic ci do tego, więc daruj sobie teksty o respiratorze. Oflaguj się i zabarykaduj, najlepiej za pancernymi drzwiami, żeby cię czasem wirus nie dopadł jak wychylisz głowę na słońce. A innym daj prawo żyć jak chcą. Bo nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:33 Jak najbardziej rozumiem,że policja ma działać w granicach prawa. Tak samo obywatel- przedsiębiorca. Jeśli sprzedaje rybę, a czas oczekiwania na porcję to pół dnia, w którym to czasie klienci spacerują, grupują się i wcale nie zachowują bezpiecznych odległości od siebie - to jest kpina. A żyj sobie jak chcesz. Piękna postawa społeczna. Każdy sobie. Naprawdę, póki w każdej rodzinie nie będzie co najmniej jednej poważnie chorej osoby, nic do ludzi nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:55 Właśnie zachowują bezpieczne odległości. Inaczej dostaliby mandaty z miejsca bez żadnej dyskusji. Nie ty jesteś od oceniania, ile czasu można stać w kolejce. Jeżeli jest zgodne z prawem, to jest zgodne. Ja wczoraj stałam 3 godziny pod sklepem spożywczym, mimo że w sklepie pusto i spokojnie mogłoby co najmniej kilka osób więcej robić zakupy. Oczywiście, że będę żyć jak chcę, nie potrzebuję do tego twojego pozwolenia. Dopóki nie łamię prawa, nic ci do tego. Tak, miliony się pochorują, bo stoją na powietrzu 3 metry jeden od drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:52 natalia.nat napisała: > Właśnie zachowują bezpieczne odległości. Inaczej dostaliby mandaty z miejsca be > z żadnej dyskusji. No i dostają mandaty w tym miejscu. Codziennie. Każdego dnia. Przyjeżdża patrol , wezwany do interwencji i rozstawia przedszkolaków w bezpiecznych odległościach. > Nie ty jesteś od oceniania, ile czasu można stać w kolejce. Jeżeli jest zgodne > z prawem, to jest zgodne. Ja wczoraj stałam 3 godziny pod sklepem spożywczym, m > imo że w sklepie pusto i spokojnie mogłoby co najmniej kilka osób więcej robić > zakupy. Najmniej mnie obchodzi, że ludzie stoją w kolejce. Problem polega na tym,że wcale nie stoją, bo widzisz tylko urywek sytuacji na filmie. Klienci tej knajpy w trakcie "oczekiwania" grupują się, spotykają w gronie przyjaciół, imprezują. Dlatego CODZIENNIE jest tam policja. > Tak, miliony się pochorują, bo stoją na powietrzu 3 metry jeden od drugiego... Problem polega na tym, że w omawianym przypadku właśnie NIE STOJĄ 3 metry jeden od drugiego. Widzisz tylko urywek sytuacji. Weź pod uwagę całokształt. Ci ludzie urządzają tam codziennie koronaparty pod pretekstem czekania w kolejce, na co stwarza warunki właściciel knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:24 Ja widzę urywek sytuacji, a ty oczywiście znasz całokształt. Sfilmuj tam cały dzień i przedstaw tutaj jako dowód, skoro uważasz że ludzie tam łamią zakaz. Na przedstawionym filmiku nic takiego nie ma miejsca. To policjant przekracza swoje uprawnienia. Odległość jest akurat zachowana. Jest czepianie się o brak paragonu, zbyt długi czas oczekiwania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:33 Notabena to szwagierka szwagra tego aspiranta Rafalka. Widac wyraznie, gra w jednej druzynie z Rafalem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:30 >Ci ludzie urządzają tam codziennie koronaparty pod pretekstem czekania w kolejce, na co stwarza warunki >właściciel knajpy. Gdyby tak bylo to juz jakis ambitny aspirant natychmiast by to nakrecil, nie sadzisz. Poki co pleciesz. Nikt z klientow nie zrobilby swinstwa wlascicielowi smazarni - tak siadaja zeby nie bylo podstaw sie przyczepic. Masz jakies nowe video? Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:51 W tym filmiku pan policjant chce się dowiedzieć, co jest w zamówieniu nr3 pod groźbą mandatu 500 zł 😂 czy to jest gdzieś w ustawie przewidziane? 🧐 Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dla obrończyń milicjantów 12.04.20, 08:49 A gdzie Ty widziałaś grupowanie? Przecież na filmiku widać pojedyncze osoby w dużych (zdecydowanie ponad dwumetrowych) odstępach od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.banderas Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:15 Jak widać ten geniusz sobie zinterpretował. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:35 Na Youtube pełno jest takich filmów.Czy to jest adekwatne rzetelne źródło informacji ?Drugi taki sam wątek ,których można wklejać bez liku.I nikomu to nie służy.Są maile do policji i rzecznika.Tam skieruj ten film.Tu to tylko hejtujesz .I nic to nie daje.Poza wkurzaniem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 11:00 taniarada: > Są maile do policji i rzecznika.Tam skieruj ten film.Tu to tylko hejtujesz .I nic to nie daje.Poza wkurzaniem > ludzi. Ales sie rozpedził z tym hejtowaniem. Publikowanie takich filmikow jest teraz obowiazkiem obywatelskim - niech sie aspiranci Rafałki pilnuja, bo nie ma na nich innego bata. To oni wkurzaja ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:02 taniarada napisał(a): > Są maile do policji i rzecznika.Tam skieruj ten film. Serio? Poważnie? Przecież tam to od razu 'delete' przed obejrzeniem. Ich przełożeni są dokładnie tacy sami, tylko lepiej lizali i głębiej wchodzili. I może odrobinę więcej cwaniactwa wykazali. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 10:53 Aspirant Rafal Laskowski z Mikolowa powinien wyleciec z roboty. Durniom sie czasy pomylily - w calym swoim pisowskim charakterze nie zauewazyli, ze kazdy i wszedzie moze ich teraz nagrac. Zeby mu nieustannie z nosa cieklo az do nastepnej Wielkanocy, temu Rafalowi. Zeby z kwarantanny nie wylazl. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:01 lajtova napisał(a): > Przeczytalam w jednym z wątków, że to co robi milicja nie podoba się tylko pato > lom. > Obejrzyjcie proszę ten filmik i niech ktoś spróbuje obronić takie zachowanie te > go typa. Kierownik komitetu kolejkowego w czasach słusznie minionych. Aw jeez, jak ja pamiętam takich typów! Szkoda, że teraz odnajdują się masowo w milicji. Mundur rozpięty i bebech wywalony. To jest właściwy wygląd policjanta podczas wykonywania czynności służbowych? A poza tym, to typowy kulson. Polski dla niego to język raczej obcy. Kilka zdań umie sklecić, ale z czytaniem to sobie za bardzo nie radzi. Ogólnie do szkoły to miał bardzo pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 12:55 A ty jaką karierę zrobiłeś? Zmywakową? Zapewne szkolny samiec alfa, wróć...bardziej wycofany niepokorny piekielnie inteligentny outsider Odpowiedz Link Zgłoś
zielona4 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 13:20 była nagonka na nauczyciela z powodu koronaferii, starszych, przez których młodzi niezaradni muszą juz teraz do pracy, bo zyli od 1 do 1 i nie mają co do garnka włozyć, a teraz na policjantow współczuję policjantom Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 13:26 Chyba nie obejrzałaś filmu. Tak, ja też współczuję policjantom. Ale pretensje niech kierują do kolegów z filmików, a nie do tych, którzy filmowanym wytykają przekraczanie uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 13:27 Przekieruj swoje wspolczucie na rzad. Ci to dopiero sa hejtowani, olaboga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 15:24 Jasne. Nie ma powodu robić słusznej nagonki. Nauczyciel ma wszakże święte prawo nauczać bzdur, a policjant przekraczać swoje kompetencje i zastraszać. Współczuję zwykłym obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:14 zielona4 napisała: > współczuję policjantom ale co, nkwd stoi im za plecami z bronią gotową do strzału, gdyby się chcieli wycofać/odmówić wykonania wątpliwego prawnie polecenia służbowego (mają to przewidziane prawem)? Nie? Więc szmacą się sami z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona4 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:20 To są pojedyncze przypadki, a wpis jest tak skonstruowany, że szczuje na policjantów jako całą grupe. Tak jak była nagonka na komornikow, bo jeden zabrał komuś traktor. serio, chcemy aby nie było chetnych do policji? poradzimy sobie bez tej slużby? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 13:58 któraś się wybiera do Mikołowa na rybkę, gość się łatwo nie poddaje wiadomosci.wp.pl/koronawirus-wlasciciel-smazalni-ryb-wypowiedzial-wojne-obostrzeniom-codziennie-ma-kontrole-policji-i-wot-6498057254721665a?fbclid=IwAR23C6pLWvSGY8jRz_MOMoQkgK7Sjc1JBntVLG8L6g3W5F4efaHTxSRUKgw Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:17 W komentarzach pod artykułem zachęcają do hejtu na policjancie, brawo wy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:21 Od kiedy to pietnowanie bezprawnego zastraszania ludzi jest hejtem? Strasznie modne to slowo ostatnio i chyba sie niektorym pozajaczkowalo, co ono znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:28 Czytałaś komentarze pod artykułem na wp? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:36 No ale piszesz; "brawo wy"- do nas w tym watku. To idz moze komentowac hejterskie komentarze, jak cie milosierdzie roznosi. Albo przyznaj, ze masz ochote na kogos popluc, byle pod pretekstem slusznego celu. Nie po to zalozylas watek o mlodym Martyniuku? Czym sie rozni twoj "hejt" na jego glupote od naszego "hejtu" na bezprawne dzialanie policjanta? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 16:32 homohominilupus napisała: > W komentarzach pod artykułem zachęcają do hejtu na policjancie, brawo wy. ojej jak mi przykro! a wydawało sie kulsonikowi, że jest bezkarny, bo ma mundurek!? ręka sprawiedliwości go dosięgnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:47 Czy ta smażalnia ryb w ogóle ma prawo być otwarta? Bo to jest chyba lokal gastronomiczny i powinien być zamknięty, tak jak kawiarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:55 Lokale gastronomiczne moga wydawac na wynos. Gdyby bylo inaczej, calej sprawy by nie bylo. Wystarczy przeczytac artykul, zanim sie skomentuje Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:15 Czyli budka z lodami też może lody sprzedawać, bo klienci czekają na zewnątrz? Albo kiosk z piwem i grillowaną kiełbasą? Wystawić stoliki i krzesełka przed kiosk i niech czekają na swoją kolejkę. Dlaczego wszystkie pizzerie i puby, które znam są pozamykane? A w ogóle to można by sprzedawać drinki przy barze w jakimś lokalu, ludzie stoją w kolejce, każdy ma na podłodze narysowane kółko o średnicy 2 m i tańczą sobie, bo właściciel, dla umilenia oczekiwania na drink, puścił ludziom muzykę. Tańczyć w kolejce chyba wolno? A McDrive działa? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:23 Gosc dziala zgodnie z prawem i twoje histerie tego nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:32 Jakie histerie? To jest ciekawe, że tylko jeden właściciel punktu gastronomicznego wpadł na taki pomysł. Cała reszta znanych mi, od McDonalda do budy z kebabami jest zamknięta... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:37 Dzisiaj oglądałam reportaż w telewizji o kawiarni/spółdzielni socjalnej "Pożyteczna" zatrudniającej niepełnosprawnych kelnerów. Właścicielesprzedają jakieś talony do zrealizowania w przyszłości, zrobili aukcję internetową gadżetów i coś tam jeszcze. A przecież wystarczy wlewać kawę na wynos do kubka przyniesionego z domu przez klientów i ciastka serwować na papierowych talerzykach. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:39 A nie, nie on jeden sprzedaje zarcie na wynos, ktore mozna samemu odebrac. Duzo takich miejsc jest Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:46 No to nie wiem, dlaczego telewizja tak płacze nad losem przedsiębiorców branży gastronomicznej. Biznes im się kręci, nie tak jak przed zarazą, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:51 Tak, nic nie wiesz. Zgadzam sie z toba Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:32 Tak za bardzo to ten biznes się nie kręci. Wielu ludzi chce iść do knajpy i po prostu tam posiedzieć ze znajomymi. W tym jest cała atrakcja. Zamówić i zjeść w domu i czasem jeszcze swoje odstać w kolejce, żeby odebrać, to nie jest to samo. Klientów jest zdecydowanie mniej, trudno zarobić na życie. Nie zrozumie ten, kto nie jest w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:41 * Nie zrozumie ten, kto nie chce zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:40 Restauracje McDonald's w trybie drive thru jak najbardziej działają. W Krakowie bardzo wiele knajp i cukierni działa, oferują dowóz lub odbiór własny z zaznaczeniem, że trzeba czekać na zewnątrz. Znowu pierdziulisz trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 18:44 > Znowu pierdziulisz trzy po trzy. Dawno nie byłam w Krakowie, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 22:29 demodee napisała: > > Znowu pierdziulisz trzy po trzy. > Dawno nie byłam w Krakowie, to nie wiem. Nie wiem, ale się wypowiem. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 22:11 demodee napisała: > Jakie histerie? > > To jest ciekawe, że tylko jeden właściciel punktu gastronomicznego wpadł na tak > i pomysł. Cała reszta znanych mi, od McDonalda do budy z kebabami jest zamknięt > a... Mc Donald nie jest zamknięty. Przedwczoraj kupowałam kebab. Lodziarnia otwarta. Wszystko ma wynos. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dla obrończyń milicjantów 12.04.20, 08:57 McDrive jak najbardziej funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 17:55 Na wynos mozna sprzedawac. A czasami klient musi poczekac jak odbiera jedzenie na wynos. Ja dzis kupowalam jedzenie na wynos w restauracji, czekalam, zreszta inni klienci tez, bo dobre jedzenie nie ugotuje sie w 10 sekund i nie dostalam mandatu, choc policja sobie obok przejezdzala. Ale to Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Dla obrończyń milicjantów 10.04.20, 19:46 Trzymam kciuki za tego pana.Niech nie ulega i się nie daje zastraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:30 Niestety zdarzają sie takie sytuacje, zdarzały i zdarzać będą. Patologia jest wszędzie. Nie ma co rozciągać na całą grupę bo jest to krzywdzące i zwyczajnie kłamliwe Ludziom odwala. Zwykłym Kowalskim , na różne sposoby - sytuacja niestety pokazuje jaki kto ma kręgosłup moralny, charakter i psychikę. Słabi padają. I nie ma znaczenia czy w mundurze czy bez-dotknąć może każdego Jako obrończyni policjantów powiem tylko że na szczęście większość z nich robi kawał dobrej roboty. Gdy ty siedzisz sobie na ciepłym kuperku oni mają masę roboty i nie mają możliwości tak siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:50 Ale to wlasnie tacy "policjanci" typu "gszie masz paragon" i "co klient zamowil sobie do jedzenia?" " czy "co to jest potrawa nr 3?" buahaha😁, pracuja i to bardzo na opinie o calej policji. Gdzie jest szef tego oblakanego z nadmiaru wladzy milicjanta? Dlaczego przelozeni nie reaguja? Moj znajomy otrzymal kiedys pisemne przeprosiny za akcje policjanta niemieckiego (!), przy czym ta akcja to byl pikus w porownaniu di akcji "gdzie jest paragon?" . Mozna w Niemczech, nikomu korona nie spadla z glowy? To i moznaby i bylo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:57 Niestety tak jest. Dwa zgniłe jabłka w sadzie też dadzą złą opinię wszystkim. Takie mamy usposobienie, że dostrzegamy to co złe i oceniamy przez pryzmat złego a nie to co dobre. Gdy idziesz do kogoś w odwiedziny od razu zauważasz, że ma śmieci na podłodze ale nie zwrócisz nawet uwagi na to, że podłoga jest czysta. Bo to jest normalne Zwracamy uwagę na patologię i dobrze-bo to pozwala ją eliminowac. Nie wiem- jak było w tym przypadku i ty też nie wiesz. Za to wiem, że przypadki patologii policji które ktoś zamieszczał w necie- były karane. Tylko o tym się nie mówi - ludziom łatwiej przełknąć i przyjąć że oni to ci źli. W naszym społeczeństwie niestety zawód zaufania społecznego przez taki "wpadki"- bo to są wpadki a nie nagminne wydarzenia - traci estymę p.s. sypiam z policjantem , znam wielu ludzi z tego środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:59 Aaaa, ostatnie zdanie wszystko wyjasnia. Dlatego sobie wmawiasz, ze patologie w policji sa rzadkoscia, podczas kiedy one sa tam na porzadku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:03 Specjalnie napisałam ostatnie zdanie W przeciwieństwie do Ciebie znam środowisko Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:06 Grupa zawodowa z największym odsetkiem ciężkich alkoholików, skalą przemocy domowej i wypadków z bronią służbową. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:20 Wapaha a o tym komisariacie, gdzie gwalcili kobiety nie slyszalas? Palikot to naglosnil? Z policja w Polsce jest identycznie, jak z klerem- srodowisko sie nawzajem kryje i chroni. Owszem, jak media zrobia chryje, to sie czasem ktoregos uda ukarac. Nie mozna mowic, ze kazdy ksiadz to pedofil a kazdy policjant-sadysta. Ale jak najbardziej mozna powiedziec, ze sa to srodowiska patologiczne, systemowo wrecz ta patologie podtrzymujace. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:23 Fornita - nie chcesz celowo albo nie widzisz- co ja napisałam w swoim pierwszym wpisie. Dlatego przypominam i proszę o ochłonięcie Niestety zdarzają sie takie sytuacje, zdarzały i zdarzać będą. Patologia jest wszędzie. Nie ma co rozciągać na całą grupę bo jest to krzywdzące i zwyczajnie kłamliwe Niech media robią chryje- w słuszynym celu. Ale ten akurat wpis- ten wątek nie służy dązeniu do prawdy i ukaraniu patologii . Jest skonstruowany w taki sposób, by hejtować całą tę formację a ja na to nie wyrażam zgody po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:34 To ty przeczytaj uwaznie co napisalam. Mowienie wprost, ze policja (oraz kler, owszem) to patologiczne, zepsute srodowska nie jest hejtem, generalizacja, klamstwem, czym tam jeszcze bys chciala. To jest stwierdzenie faktu. I medialne naglasnianie przestepstw ksiezy/policjantow nie uzdrowi sytuacji, pomoze tylko w jednostkowych przypadkach. Trzeba zmienic system, tak zeby policjanci i ksieza nie byli kasta ponad prawem. Ale to juz troche inny temat. Mozesz mi jeszcze sto razy napisac, ze klamie, albo, ze sie nie znam, prosze bardzo. Jesli ci ulzy od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:25 Ależ czytam. I się zgadzam właściwie ze wszystkim. A Ty czytasz to co ja pisże ? Bo ja piszę w zasadzie to samo co Ty Kłamiesz pisząc takie rzeczy , bo generalizujesz A robia kawal dobrej roboty: szczuja, zastraszaja i przesladuja ludzi. I to ludzi, ktorzy nie lamia nawet tych bezprawnych zakazow. Bo moga, bo lubia. A spoleczenstwo sie cieszy z rezimku i mu radosnie przyklaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:38 Tak wlasnie myslalam, ze twoj argument bedzie brzmial po raz kolejny: "klamiesz". Nudne to i przewidywalne. A przykladow bezprawnego zastraszania ludzi przez policjantow masz multum w internecie. Z tym, ze osoby takie jak ty zawsze beda brnac w zapatre- ze filmik na youtube zmontowany, ze ten policjant to wyjatek, bla, bla, bla. To co napisalas o sprawie Stachowiaka najlepiej pokazuje, ze zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci. Jestes jak tvpis krzyczacy: "wsrod murarzy jest wiecej pedofili niz wsrod ksiezy!". Tak, poza policja tez sa agresywne patole, tylko nie maja takiej wladzy nad ludzmi, jak twoja ukochana policja. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:42 A Tygodnik Podhalanski niedawno pisal o tym, ze po Zakopanem chodzi grupa agresywnych pijakow i wyludzaja pieniadze od ludzi. Odpowiedz policji: jak was napadna, dzwoncie po nas, przyjedziemy najszybciej, jak sie da. Z prawdziwymi bandziorami nie robia nic, bo latwiej wlepic mandat babce, ktora wyszla z dziecmi na spacer... Nasi bohaterowie czasow zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:48 I nie, wapaha, zupelnie nie piszemy tego samego- a twoja sugestia, ze tak jest mnie obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:11 ( i w ogóle co to ma wspólnego z tematem ?) Można dywagowac co było pierwsze-jajko czy kura- czy patologiczni ludzie poszli do słuzby, czy służba zrobiła z nich patologię ( dlaczego?), jak to wygląda na tle innych grup społecznych ( wszystkich mundurowych ale chętnie triss zobaczę dane które przedstawich dotyczące 1) lekarzy 2) kierowców zawodowych 3) aktorów ) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:14 Lekarze i aktorzy strzelają sobie w łeb po pijanemu albo zostają postrzeleni przez kolegów, rzekomo przez nieuwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:16 Nie zbaczaj z tematu i nie rób kolejnego offtopa Dawaj dowód na prawdziwość swoich twierdzeń Grupa zawodowa z największym odsetkiem ciężkich alkoholików, skalą przemocy domowej i wypadków z bronią służbową. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 11:57 triss_merigold6 napisała: > Lekarze i aktorzy strzelają sobie w łeb po pijanemu albo zostają postrzeleni pr > zez kolegów, rzekomo przez nieuwagę? Możesz jednak podać te statystyki, o których wspominałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:27 triss_merigold6 napisała: > Grupa zawodowa z największym odsetkiem ciężkich alkoholików, skalą przemocy dom > owej i wypadków z bronią służbową. Możesz podać te statystyki? Policja- duza grupa zawodowa z dostępem do broni służbowej gdzie wg Ciebie niby ma być w statystykach wypadków? Za księgowymi? Operatorzy wózków widłowych mają największy odsetek wypadków z udziałem wózków widłowych. Szok, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:30 Ej, nie psuj jej bajki. Czekam na statystyki w których Triss wykaże , że ludzie pracujący z bronią mają więcej wypadków z bronią niż ludzie pracujący z liczydłem Nobla jej za to Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:10 Sluchaj, nie pisz mi, ze klamie, albo, ze nie znam srodowiska, bo wlasnie znam. Od najgorszej strony. Bliska mi osoba zajmuje sie miedzy innymi udzielaniem pomocy prawnej ofiarom policjantow. I wiem tez, jak strasznie trudno jest z patologia w policji cos zrobic- patrz przyklad policjantow, ktorzy zakatowali Stachowiaka i pomimo twardych dowodow i tego, ze sprawe znal caly kraj dostali smiesznie niskie kary. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:15 No nie znasz środowiska - znasz wybiórcze przypadki i to właśnie te z marginesu, bo nimi się zajmujesz ( Ty , czy bliska Ci osoba ). I chwała jej za to co robi, i życzę jak najwięcej wygranych spraw i odsunięcia od służby i ukarania w mocny sposób osób nadużywających władzy. patrz przyklad policjantow, ktorzy zakatowali Stachowiaka i pomimo twardych dowodow i tego, ze sprawe znal caly kraj dostali smiesznie niskie kary. Nigdy nie ufam doniesieniom medialnym. Jeśli jednak "wierzyć" tylko temu co pokazywały media to faktycznie, sprawa dziwna i coś tam mocno było nie tak. 1) Albo porażka i patologia systemu 2) Albo nie wiemy wszystkiego, zwłaszcza jest to dziwne w obliczu "twardych dowodów" (wiesz, że po "Stachowiaku" policjanci mieli kontrolę sprzętu i to czy mają prywatny ? A że większość ma prywatne np. latarki ( to nie mogła ich używac ). A ma prywatne, bo nie ma służbowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:23 A ok, jesli ty w sprawie Stachowiaka masz jakiekolwiek watpliwosci, to zwyczajnie nie mamy o czym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:25 ZAWSZE mam wątpliwości w sprawach, których nie znam osobiście i NIGDY ( staram się ) nie wypowiadać w tematach, których nie znam osobiście i z własnego doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:54 A robia kawal dobrej roboty: szczuja, zastraszaja i przesladuja ludzi. I to ludzi, ktorzy nie lamia nawet tych bezprawnych zakazow. Bo moga, bo lubia. A spoleczenstwo sie cieszy z rezimku i mu radosnie przyklaskuje. Panika spowodowana epidemia wam rozsadek odebrala. A Kaczynskiemu i spolce to bardzo na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 09:58 Kłamiesz Pilnują granic, pomagają ludziom, wykonują swoje obowiązki Śliwki robaczywki zdarzają się wszędzie. Tak w życiu jak i na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:02 Serio? Komendant wrzucajacy do internetu filmiki pokazujace przemoc policji wobec obywateli (nakrecone w jakichs dzikich krajach, nie u nas) jako pogrozke to wyjatek? Nie zarzucaj mi klamstwa, bo pisze prawde i znam wiele przykladow bandytyzmu w polskiej policji i tego, jak sie zamiata pod dywan wyskoki mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:04 Oczywiśćie, że masz rację. Ja też niestety znam wiele takich przypadków Co nie zmienia faktu, że można całą formację nazwać patologią Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:06 Nie rozumiesz, ze te "sliwki robaczywki" powinny byc napietnowane przez system? Ten pseudopolicjant podniecony swa wladza powinien dostac nagane albo i wykop z pracy (wg mnie nie nadaje sie charakterologicznie), zas policja jako organizacja winna przeprosic pisemnie swoje ofiary. P.S. Sypianie z mezczyzna nie oznacza dla mnie bezkrytycznego stosunku (hm...) do niego czy jego pracodawcy - chyba, ze reprezentujesz Janusza K.-M.- jego slynne wywody o spermie? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 10:08 Jak najbardziej powinny być piętnowane przez system. Karane. Usuwane ze służby. Zgadzam się z Tobą od pierwszego do ostatniego słowa. Ale mamy sytuację w której WSZYSCY są piętnowani i dokonywany jest społeczny hejt i lincz na wszystkich P.S. Sypianie z mezczyzna nie oznacza dla mnie bezkrytycznego stosunku (hm...) do niego czy jego pracodawcy - chyba, ze reprezentujesz Janusza K.-M.- jego slynne wywody o spermie? Nie wiem jakim tokiem myślenia poszłaś że doszlaś do tego momentu i nie zrozumiałaś przekazu że znam temat od środka a nie z jutubów i hejtów na emamie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 11:29 Nie przesadzajmy z tym linczem. Ludzie wyśmiewają nadmierną gorliwość policjantów w sytuacji, gdy dostali troszkę więcej władzy i w samym tym nie ma niczego złego. Natomiast prawda jest taka, że policja w ostatnich latach bardzo starannie pracowała na swoją kiepską opinię. Służby powinny budzić zaufanie, policja w Polsce ogólnie nie budzi i to jest problem, z którym nic się nie robi. Owszem, są jednostki tańczące dla dzieci w kwarantannie, są policjanci robiący świąteczne zakupy staruszkom i fajnie, chwała im za to - tylko że, no właśnie, przeciętny obywatel na bazie własnych doświadczeń z policją ma o niej umiarkowanie dobre zdanie. Mojego kumpla pobito w centrum miasta. Był monitoring, byli świadkowie i co? I nic. Umorzono. Gdy mnie się włamano do mieszkania, pan policjant uznał, że najlepiej będzie poinformować bardzo zestresowaną kobietę, że to niebezpieczne mieszkać samotnie. Dzięki. Dlatego nie dziwię się absolutnie ludziom, że nie lubią i nie ufają policji. A takimi akcjami zaufanie będzie trudno odbudować. Pan rzecznik też nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 11:35 sumire napisała: > Mojego kumpla pobito w centrum miasta. Był monitoring, byli świadkowie i co? > I nic. Umorzono. > Gdy mnie się włamano do mieszkania, pan policjant uznał, że najlepiej będzie po > informować bardzo zestresowaną kobietę, że to niebezpieczne mieszkać samotnie. Niestety - wbrew temu co obrończynie tutaj wypisują większość społeczeństwa, która miała do czynienia z policją nie ma dobrych doświadczeń i to nie dlatego, że są 'menelstwem'. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 11:43 Poznalam raz prywatnie bardzo milego policjanta. Wydawal sie naprawde spoko, dopoki po wodce mu sie nie wymknelo, ze jego kumpel z pracy to lubi czasem zulowi, albo zebrakowi przylozyc, zeby sie wyladowac. Na moje oburzenie odpowiedzial, ze polcjant tez czlowiek i maja prawo mu nerwy puscic. Nie wiem, ja tez mam nerwy, ale nie mam mozliwosci i przyzwolenia bic z tego powodu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 12:01 jak mi zarysowano samochód, to policja zażyczyła sobie bym dostarczyła im zapis osiedlowego monitoringu Odpowiedz Link Zgłoś
paszaran Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 13:14 Czy nikt tego nie widzi, ze przedsiębiorca puścił oko do klientów i w ramach realizowania podstawowych potrzeb czyli zapewnienia pożywienia na wynos - co jest dozwolone - zachęcał do realizowania potrzeby relaksu - tylko teraz nie wiem sama, czy to jest zakazane czy zaledwie niezalecane, bo zwykły spacer tez może być uznany za formę relaksu, a niby nie jest zakazany; policjant chciał zebranym przekazać, prosząc o ustawienie się w kolejce, ze owszem mogą odebrać zamowienie, ale nie mogą się relaksować. Wyobraźcie sobie, co by się tam działo gdyby więcej osób miało ochotę na rybkę plus relaks. Sprawdzanie paragonów mogło służyć temu, aby zweryfikować godzinę złożenia zamówienia i ocenić czy to odbiór, czy odbiór plus relaks. Zaczęło się jednak od tego, ze przedsiębiorca ogłosił, ze będzie omijał przepisy. To ze władza może więcej, nie znaczy, ze wszyscy możemy kontestować przepisy czy zalecenia, bo to nas jest więcej, jednak w przypadku epidemii ważne jest to, co robi większość społeczeństwa, a nie kilkanaście osób pod pomnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 13:21 > więcej osób miało ochotę na rybkę plus relaks. Zeby na chwile relaksu reagowac tak jak ten Rafalek to trzeba byc szuja z charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 13:22 paszaran napisał(a): > a nie kilkanaście osób pod pomnikiem. spływaj, pisie trolliszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 13:38 To trolliszcze i szuja w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
paszaran Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 15:50 PISu nienawidzę (niczego innego nie nienawidzę, a przepraszam jeszcze bardziej nienawidzę TVP-isu) chciałam tylko zdroworozsądkowo zwrócić uwagę, ze te kilkanaście osób pod pomnikiem zaszkodzić może głównie sobie, ale my jako społeczeństwo musimy być mądrzejsi i w tej chwili zrobić wszystko, żeby nie rozprzestrzeniać wirusa, nawet realizując nadmierne i opresyjne zalecenia. Pewnie nie byłoby afery, gdyby przedsiębiorca po prostu zdecydował się na dowóz lub odbiór osobisty, bez zachęt do relaksu na trawce, podczas gdy dzieci wychodzą tylko na balkon, służba zdrowia ledwo zipie, biznes pada. Jeśli każdy trochę przesunie granice, to na nic dotychczasowa izolacja i wstrzemięźliwość. Zreszta i tak chyba na nic, widzę, co się dzieje, w moim otoczeniu kilka osób pojechało do rodziny na święta, na wypadek zatrzymania zamierzali powoływać się na konstytucję, ale chyba, nie na artykuł pierwszy, jakieś dobro wspólne, moje święta są ważniejsze! Dramat! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 14:30 paszaran napisał(a): > zachęcał do realizowania potrzeby relaksu - tylko teraz nie wiem s > ama, czy to jest zakazane czy zaledwie niezalecane, bo zwykły spacer tez może b > yć uznany za formę relaksu, a niby nie jest zakazany; policjant chciał zebranym > przekazać, prosząc o ustawienie się w kolejce, ze owszem mogą odebrać zamowien > ie, ale nie mogą się relaksować. Łkam! Pałowy do relaksu nie dopuści Odpowiedz Link Zgłoś
paszaran Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 16:08 Faktycznie śmiesznie wyszło, ale właśnie oglądam mogiły zbiorowe w Stanach...nie znoszę polskiego tupolewizmu, który rozumiem jako przesuwanie granic i nieliczenie się z procedurami. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 16:15 Ale rozumiesz, ze ludzie zawsze umierali i -byc moze - wczesnie tez mieli w sobie jakiegos koronawirusa umierajac ma raka, wylew czy w 85-tej wiosence zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
paszaran Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 17:06 Rozumiem, a jakże, ale jednak WHO ogłosiło pandemię, największe kraje i gospodarki świata lockdown-y, w Wuhan spawali drzwi mieszkań z ludźmi w środku, ale to pewnie spisek jest, natomiast jeden przedsiębiorca z Mikołowa przejrzał na oczy i się postawił histerykom, aaaaa jest wiele absurdów w przepisach, ale łamiąc inny przepis nie walczymy z tymi absurdami, jestem jak najbardziej za obywatelskim nieposłuszeństwem, ale nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 17:16 Ten przedsiebiorca nie lamie przepisow, bo m a prawo sprzedawac na wynos! Klienci maja prawo czekac na jedzenie zachowujac wymagana odleglosc, co zrobili jak widac na filmie. To jedynie policjant biegal bez maseczki pomiedzy ludzmi, zblizal sie do roznych lustig und na odleglosc ponizej 2 m i wymienial z nimi wirusy i bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 17:17 *zblizal sie do roznych ludzi na odleglosc ponizej 2 m Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 17:17 Alez on nie zlamal przepisow. Zadnych. Tych najnowszych, bezprawnych zarzadzen rowniez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paszaran Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 18:32 Pisałam na początku, ze nie jestem pewna czy złamał przepisy, zachęcając do skorzystania z pięknej pogody, i relaksu w prywatnym parku, zamiast poinformować, po prostu, ze jest możliwość odbioru zamówień na wynos, ale na pewno wystawił się tym na strzał, na pewno też lawirował, czy interpretował przepisy bardzo kreatywnie, bo jak mu zakazali łowić to obwieścił, ze będzie zatrudniał tych łowiących, bo przecież pracować można. Podobno było tak, ze na zamowienie niektórzy czekali i dwie godziny w pięknych okolicznościach przyrody, tak wiem to tez nie jest zakazane. Facet ratuje biznes, ale wtedy nie prowadzi się publicznie wojny podjazdowej z policją. Przecież ten policjant wykonywał polecenia, w sumie to mi go żal, w komentarzach łowiska na FB nieźle po nim jadą, na zasadzie patrzcie przyjrzyjcie się tej twarzy może to wasz sąsiad, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 20:10 Czyje polecenia znowu? Swojego wybujalego ego?Klepiecie w kolko te idiotyzmy bezrefleksyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dla obrończyń milicjantów 11.04.20, 20:11 W ogole mi milicjanta nie zal. Zasluzyl na hejt az milo. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Dla obrończyń milicjantów 14.04.20, 23:32 A w Wawie wlasnie dzielni stroze prawa skierowali do sanepidu wnioski o ukaranie uczestniczek czarnego protestu. Brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
gliminstory Re: Dla obrończyń milicjantów 15.04.20, 00:03 film nie jest od początku, więc oglądając tylko to co jest pokazane trudno nie uznać że policjant jakiś patol. z dalszych wyjaśnień sytuacji przez komendą wynika, że pan przedsiębiorca z kumplami nie po raz pierwszy chciał obejść zakazy i pod pozorem "czekania na zamówienie" sobie towarzystwo tam grupowo przesiadywało, i tylko niektórzy z nich faktycznie mieli opłacone zamówienia, reszta tylko miała numerki dane przez "sprytnego" kolegę ze smażalni. Odpowiedz Link Zgłoś