Dodaj do ulubionych

Poczta Polska vs Żabka

15.04.20, 08:35
Szef KPRM w Radiu Zet o sprzedaży maseczek przez Pocztę Polską (komplet pięciu maseczek ma kosztować prawie 50 zł): Nie mam takiej wiedzy. Wolny rynek kształtuje ceny. Sam widziałem maseczki za cztery złote. Zawsze można powiedzieć, że przed wybuchem epidemii maseczka kosztowała 60 groszy. Poczta przecież także funkcjonuje na wolnym rynku.
A tymczasem Żabka będzie sprzedawać maseczki po 1,61 bez marży.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 08:48
      Czy to będą takie same maseczki?
      • hanusinamama Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:33
        Jakie by nie były. Żabka nie zarabia poczta zarabia...
        • chococaffe Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:45
          żabka zarabia przez układ z Rydzykiem i handel w niedzielę
    • trampki-w-kwiatki Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 08:52
      Wolny rynek, tak? To jest tekst głoszony przez pana, któremu przedsiębiorstwo zmieniono w lokal wyborczy państwowym dekretem? I do którego ma przyjść obowiązkowo sto procent obywateli z uprawnieniami wyborczymi, PRZY OKAZJI kupując maski, bo wszak bez masek klient obsłużon nie będzie?
      Aha.
      • mika_p Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:53
        > Wolny rynek, tak? To jest tekst głoszony przez pana, któremu przedsiębiorstwo zmieniono w lokal wyborczy państwowym dekretem?

Decyzją właściciela.
        Poczta Polska jest spółką Skarbu Państwa.

Jak już chcesz trollować, to zadbaj o szczegóły
    • jola-kotka Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:24
      Ale ze Rydzyk taki dobry i nie chce marzy?😀
    • gliminstory Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:27
      maseczka maseczce nierówna, jednorazowa za 1,60 może być w efekcie droższa niż wielorazowa za 10 zł.
      - tak czy siak obie ceny są nie do przyjęcia, nie widzę powodu w czym od maseczki byłby gorszy szalik i bawełniana apaszka których mam w szafie kilkadziesiąt.
      • gliminstory Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:30
        a maskę ffp3 - których kilka mam na szczęście kupionych z okazji smogu rok temu za jakieś 10 zł teraz widzę w sprzedaży za 90zł. ktoś na głowę upadł i liczy na frajerów.
      • hanusinamama Re: Poczta Polska vs Żabka 15.04.20, 17:34
        Co nie zmienia faktu ze poczta przynzaje jasno ze cene daje taka jaki jest rynek i zarabia. A Żabka nie zarabia. Nie zgrzyta ci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka