Dodaj do ulubionych

Filtr do twarzy

21.04.20, 10:27
Chodzi o krem. Ponieważ jestem na (cudownych) psychotropach, które niestety mają jedną wade- nie Wolno wystawiać skóry na słońce - no chyba że się chce mieć plamy na twarzy i jakieś zmiany pigmentowe. Do twarzy używam iwostinu i pharmaceris 50+ i wyglądam jak jakiś honk pomalowany mafia cynkowa...od poniedziałku muszę wyjść (pracowo) do ludzi. Jaki krem do twarzy z wyższym filtrem polecicie? Taki, żeby nie zostawiał tej białej albo tłustej warstwy....
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:29
      Mam Bandi UV Expert Krem nawilżający SPF 50
      W żadnym wypadku nie jest maścią cynkową i doskonale leży pod makijażem.
      • araceli Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:39
        Jak lubię Bandi tak ten akurat był dla mnie porażką. Może nie bielił ale zostawiał tłustą warstwę na skórze - nijak się na tym makijażu robić nie dało.
        • anika772 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:46
          Moja sucha skóra wchłania go błyskawicznie i nie zostaje żadna tłusta warstwa.
          • araceli Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:49
            anika772 napisała:
            > Moja sucha skóra wchłania go błyskawicznie i nie zostaje żadna tłusta warstwa.

No właśnie ja mam mieszaną i świeciłam się jak księżyc w pełni big_grin
      • ivaz Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:44
        Ja też używam Bandi, dla mnie super, lekki, świetny jako baza pod makijaż w ogole nie jest tłysty, raczej nawilżający
    • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:37
      Za radą mojego dermatologa - kapelusz smile
      • trillian Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:39
        i maseczka podciągnięta pod oczy!

a tak na serio to sama szukam więc tu przycupnę
        • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:52
          Wiem, że brzmi smiesznie, ale ja akurat oglądam swoją skórę "od środka" mniej więcej dwa razy w roku (z możliwością porównania poprzednich zdjęć/video) i widzę co się dzieje smile Filtry - tak, ale kapelusz odwala połowę roboty smile
          • trillian Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 14:56
            Ale jak to od środka?
            • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 16:09
              Wideodermoskopia - trochę żartuję, że od środka, ale tylko trochę - Przypomina to odrobinę usg skóry, widać co się dzieje w głębszych warstwach dzięki ogromnemu powiększeniu - widąc i znamiona i naczynka (jak miło było zobaczyć zmniejszające się - tak obiektywnie z dowodami)
              • trillian Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 17:43
                tego nie znałam, ale po wizycie u trychologa inaczej patrzę na ekosystem na swojej głowie smile
    • araceli Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:41
      A jaką masz skórę? Suchą, mieszaną, tłustą?
      • lucerka Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 14:48
        Chyba mieszana. Nos broda i czoło jakoś bardziej się " pocą"
        • araceli Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:19
          lucerka napisała:
          > Chyba mieszana. Nos broda i czoło jakoś bardziej się " pocą"

To raczej filtry azjatyckie - Missha All Around Safe Block Waterproof, Etude House - Sunprise Airy Finish, Biore Perfect Milk, Biore Aqua Rich, Cosrx Aloe Soothing Sun Cream. I z ciekawostek - azjatycka Nivea: Sun Water Gel.

Z europejskich La Rohe Posay Anthelios Shaka.

Aczkolwiek na cuda się nie nastawiaj - wysoki filtr to jednak wysoki filtr. Max to chyba 'da się używać'
    • hungaria Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:45
      Jaki budżet? Dobre są kremy Image Skincare (drogie) i Cell Fusion C (tańsze, ale testowane na zwierzętach) - te ostatnie mają kilka wersji, do cery suchej, tłustej, dojrzałej i jeszcze parę innych.
      Jak do tej pory jedyne, które nie zostawiały mi na twarzy białej maski ani tłustego filmu.
      • triismegistos Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 11:57
        Skincare są cf?
    • dido_dido Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:50
      Rok temu tu na forum szukałam kremu z filtrem ale lekkiego, nie zostawiającego tłustej warstwy.
      Z poradzonych kupiłam dwa i oba są super

www.bioderma.pl/produkty/hydrabio/perfecteur-spf-30

www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/anthelios/anthelios-%C5%BCel-krem-spf-50-p8351.aspx

Żaden nie zostawia białego czy tłustego filtru, oba mają wygodne opakowanie - tubka z pompką
    • afro.ninja Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 10:53
      Medela dla dzieci, swietnie sie rozsmarowuje, jest dość wydajny i ma bardzo dobry skład.
    • neus [...] 21.04.20, 11:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asfiksja Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 11:59
        Przepraszam, ale jak można reklamować "medycynę", która zakłada na przykład, że żeby dodać człowiekowi siły należy zaaplikować mu sproszkowane coś-tam z silnego zwierzęcia, np. tygrysa? Przecież to jest bujda na resorach, nie leżało nawet obok medycyny opartej na dowodach. Nie wspominam już o chińskich proszkach z aliekspresu, które nie mają nic wspólnego z prawdziwym ziołolecznictwem (które jest oparte na dowodach, bo zioła zawierają weryfikowalne substancje czynne).
        "Medycyna" chińska przyczynia się do zagłady dzikich gatunków, cierpienia i przemytu zwierząt, i rozprzestrzeniania zarazków.
        Być może są osoby, które z tej "medycyny" wychwytują jakieś ziarno sensu i z niego korzystają (np. akupunktura wydaje się mieć weryfikowalne działanie), ale w ogromnej większości to jest szkodliwe zjawisko nie warte propagowania.
        • neus Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 12:54
          Powiem tyle, zgodzę się że medycyna Chińska używa w co poniektórych przypadkach części zwierząt lecz są to naprawdę skrajne przypadki. Tak po za tym to w bardzo dużej ilości są to produkty roślinne typu grzyby, algi, korzenie itp.
          Co do "nie leżało nawet obok medycyny opartej na dowodach" część ziół jest stosowana od tysięcy lat w różnych medycynach z całego świata. A skoro dane zioło (korzeń, cokolwiek) ma zastosowanie już od takiego czasu w wielu kulturach świata i pomaga ludziom to chyba jednak ma sprawdzone działanie (chociażby żeń-szeń lub aloes który był wykorzystywany już przez starożytnych Greków, Rzymian, Babilończyków, Hindusów, Chińczyków i Indianian). Tak poza tym radził bym zobaczyć na badania związane z medycyną Chińską bo jest ich trochę.
          Jeżeli ktoś chce kupować zioła bez wiedzy o ich działaniu z Aliexpress'u to życzę mu powodzenia... Od tego są lekarze żeby przepisać odpowiednio dobrane mieszanki do pacjenta.
          Nie wiem czy akupresura (to samo co akupunktura tylko że przy użyciu dłoni), akupunktura, termopunktura ( tcmblog.pl/moksoterapia/jak-dziala-moksa/ ), ziołolecznictwo, dieta oraz gimnastyka są to "szkodliwe zjawiska". Wydaje mi się że ludzka niewiedza jest tym co powoduje takie myślenie wink
          • trillian Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 13:16
            Medycyna naturalna nie jest szkodliwa. Szkodliwe jest namawianie ludzi żeby przestali brać przepisane przez lekarza leki, zwłaszcza psychotropy.
            • simply_z Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 14:21
              problem w tym, ze medycyna zachodnia nie leczy przyczyny, a skutki. Pasowaloby sie zorientowac co spowodalo koniecznosc brania psychotropow.
              • trillian Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 14:46
                Myślisz że użytkownik "neus" albo "simply_z" się lepiej orientuje w przyczynach niż sama zainteresowana i jej lekarz?
                • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:22
                  Naprawdę uważasz, że psychiatrzy badają przyczyny chorób? Naukowcy owszem, ale nie ci z gabinetów.
                  • trillian Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:49
                    Myślę że jak ktoś pyta o filtr do twarzy bo bierze psychotropy to pisanie mu "nie bierz leków tylko zainteresuj się przyczyną choroby" jest lekceważące, nieodpowiedzialne i egocentryczne (bo oto ja mam dla ciebie złotą radę na którą sama w życiu nie wpadniesz).
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:22
          Cała tzw. chińska medycyna to bujda na resorach.
      • triismegistos Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 12:01
        Grubo 🤯
      • lucerka Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 14:52
        Kurcze, boję się ekspertów bo jak mi psychika siadzie to będzie miało wpływ na rodzine, pracę lub jej stratę...Te leki są świetne a skutkiem ubocznym jest na razie tylko ten ostrożny kontakt ze słońcem.
      • treo.tralve Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:45
        kosz
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:20
        Oszuści i idioci proszeni są o oddalenie się rączo. Moderacjo!
    • mona-taran Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 11:52
      U mnie najlepiej się sprawdza na wszystkich częściach ciała spray dla dzieci z Lidla. Nie pachnie, nie tłuści, nie bieli, szybko się wchłania i makijaż się na nim trzyma :p
    • nikita1906 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 13:38
      Olejek z pestek malin- ma wysoki naturalny filtr. U mnie działa 😀
      • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 13:52
        To też smile Ale samemu olejkowi bym nie wierzyła - kapelusz smile
        • triismegistos Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 16:44
          Pobieżna lektura gógla nie napawa optymizmem w temacie oleju malinowego.
          • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 17:17
            I tak i nie. Na pewno nie jest to coś co powinno się stosować na dłuższe przebywanie na słońcu, bez żadnych innych zabezpieczeń. W miejskich warunkach jesienno-zimowych może się sprawdzać. Mam nadzieję niedługo sprawdzić. Inny olejek się sprawdził ( i mówię to po kontroli dermatologicznej)
            • b-b1 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:36
              Skapitulowałam- szukam ideału od 10 lat, testowałam już ze 20-30 kremów- wszystkie albo bielą, albo się wałkują, albo makijaż po nich spływa.
              Nawet obecnie testuję 5 różnych- żaden mi nie podchodzi... zamówiłam wczoraj sypki mineralny puder z spf 50 - oby się sprawdził.
              • snakelilith Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:50
                Ja mam od niedawna coś zupełnie innego. Fluid na bazie lekkiego lipidu, który na twarzy zachowuje się jak bezbarwny silikon. Do tej pory nie miałam takiej formuły i jestem bardzo przyjemnie zaskoczona. Ale ma tylko SPF 25, co mnie całkowicie wystarcza:
                Facetheory Sunfragma SPF 25 Melting Balm
                A sypki mineralny puder z spf 50 będzie kryjący jak maska. Nie używam już tak wysokich filtrów, bo są niekomfortowe, co najwyżej na plaży, albo w Alpach, ale wtedy nie nakładam makijażu.
                • b-b1 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:58
                  snakelilith:
                  > A sypki mineralny puder z spf 50 będzie kryjący jak maska. Nie używam już tak w
                  > ysokich filtrów, bo są niekomfortowe, co najwyżej na plaży, albo w Alpach, ale
                  > wtedy nie nakładam makijażu.
                  >
                  Potrafisz pocieszyć😁
                  Jutro go dostanę zaraz przetestuję, mam nadzieję że dla mnie będzie idealny.
                  Ok. Nie musi być idealny- wystarczy że będzie lepszy od kremów które testowałam 😉
                  • snakelilith Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 20:32
                    Gneralnie jestem z mineralnych podkładów w proszku bardzo zadowolona. Na początku wydawało mi się, że wysuszają mi skórę, ale to był okres przejściowy po rezygnacji z Dior Skin Forever, skóra była przyzwyczajona do warstwy silikonu i pod spodem po prostu szorstka i odwodniona. Ale to przeszło.
                    Istnieją jednak pudry mineralne i mineralne, jedne są takie tylko z nazwy, niektóre są nieco grubo mielone i robią właśnie efekt maski. A co to za podkład z spf 50? Bo mój Lily Lolo ma tylko spf 15.
                    • b-b1 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 22:30
                      snakelilith napisała:

A co to za podkład z s
                      > pf 50? Bo mój Lily Lolo ma tylko spf 15.
                      >

Ja tez korzystam z pudrów Lily Lolo i jestem bardzo zadowolona, ale spf 25 to dla mnie za mało, a jedyny jaki u nas znalazłam z tak wysokim filtrem to z Colorescience
                      Sunforgettable Brush-On Sunscreen
                      Musi zadziałać🤨
                      • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 00:38
                        b-b1 napisała:

> la mnie za mało, a jedyny jaki u nas znalazłam z tak wysokim filtrem to z Color
                        > escience
                        > Sunforgettable Brush-On Sunscreen
                        > Musi zadziałać🤨

45 funtów, a w składzie pospolity silikon i w cholerę innych składników. To miłej zabawy, ale to nie jest tak naprawdę puder mineralny.
                    • triismegistos Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 05:13
                      Też mam lily Lolo. Na razie jestem raczej zachwycona wygl adem skóry i trwałością, ale zobaczymy, czy polubi się z moja skóra.
              • konsta-is-me Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 05:43
                Co za puder ?
      • treo.tralve Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:46
        tak, wysoki, coś 2-4..........
        • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:49
          albo 20 - 50. Badania trwają

Tak jak pisałam ja mam potwierdzoną skuteczność innego olejku (warunki miejskie, jesienno-zimowe)
          • snakelilith Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 20:39
            Mało prawdopodobne by korzyść z filtru stosowanego w okresie jesienno-zimowym w naszej szerokości geograficznej była w jakimkolwiek stopniu zauważalna. W stosunku do rezygnacji z filtra. Co najwyżej w okresie wielu, wielu lat.
            A spf oleju z pestek malin jest tylko teoretyczny, nie ma żadnych badań potwierdzających na ludziach. Także inne oleje mają spf w okolicach 2-4, co nie gra praktycznie żadnej roli.
            • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 21:34
              Ja mam rekomendacje filtr 30-50 nawet w zimie, w mieście. Różnica u mnie jest zauważalna i mam to udokumentowane u dermotologa-onkologa, sezon do sezonu. Czytałam też rózne badania. Nie chcę jednak nikogo namawiać na forum bo po pierwsze różne sa reakcje osobnicze, badania cały czas trwają ja jednak jestem unikaczem słońca, a w ogóle mogło zadziałać np coś zupełnie innego, przypadkowo zbieżnego w czasie. Poza tym mówię o swoich obserwacjach z ostatnich 2-3 lat. P.S Każdy olej działa inaczej i może miec inny naturalny filtr.
              • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 00:58
                Hm, dziwne, że dermatolog - onkolog zaleca ci akurat olej z pestek malin, kiedy nie ma wystarczających badań potwierdzających ten wysoki filtr. A żaden z innych olejów nie przekracza 8. Ale podstawą onkologicznej profilaktyki jest faktycznie nie jak najwyższy filtr, a unikanie słońca. Wiem, mam bardzo jasną skórę przy blond rudych włosach, trochę ciemnych znamion na ciele i regularnie sprawdzam skórę u dermatologa-onkologa. Długi rękaw, małe dekolty i spodnie latem sprawdzają się u mnie lepiej niż smarowanie filtrem.
                • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 09:18
                  Gdzie ja napisałam, że zaleca, litości? Napisałam, że jestem pod opieką i badam się regularnie.
                  • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:07
                    A co używasz?
                    • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:29
                      Jesienno-zimowo w mieście olejek z marakui. Od paru tygodni też z pestek malin.
                      W sezonie wiosenno letnim Sunsimed, który jest super jeżeli chodzi o ochronę (i wystarcza jedna aplikacja na dobę!) ale jest dnem totalnym jeżeli chodzi o wygląd po aplikacji, o efekcie makijażu/podkladu nie wspomnę. W międzyczasie próbowałam miliona innych i albo słabe krycie albo fatalny efekt wizualny. Moje największe marnotrawstwo/śmieciarstwo kosmetyczne to własnie filtry. Teraz zamierzam sięgnąć po 50+ Yonelle - z innych kremów byłam zadowolona , teraz dam szansę filtrom. To czego szukam od lat to filtr 50 plus podkład kryjący bez efektu maski (dwa w jednym) z dobrym składem, z aplikacja max 2 razy dziennie. Niestety nie istnieje coś takiego.
                      • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:35
                        Istnieje 40-stka z Origins, będąca czymś w rodzaju bb/cc. Ładnie ujednolica kolor skóry. Tzn. mnie się podoba, bo ja nie mam jasnej karnacjismile
                        A z filtrów używam teraz sesdermę Azelac Ru 50 spf. Ma niwelować przebarwienia i zapobiegać nowym. Cóż, zobaczymy.
                        • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:37
                          A Yonelle ma cc zdaje się z spf, ale raczej niskim. No i dla mnie kolor jest sztuczny i za ciemny. Ale pachnie bosko, tak jak kremysmile
                          • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:43
                            Chococaffe, a wiesz, że są sklepy, które wysyłają próbki?
                          • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:04
                            Myślałam o tym, bez podkładu

www.yonelle.pl/produkt/yonelle-przeciwzmarszczkowy-krem-d3-spf-50/

ale teraz zajrzałam na stronę i jest też 50 z podkładem

www.yonelle.pl/produkt/metamorphosis-hydroaktywny-ccc-krem-spf-50/

I mam zagwozdkębig_grin

Wiesz gdzie można dostać próbki?
                            • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:08
                              Na pewno wysyła topestetic. Dwa razy prosiłam o próbki i mi wysłali. Zdaje się, że Yonelle też mająsmile
                              • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:12
                                Dzięki!
                              • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:13
                                mam ten: www.yonelle.pl/produkt/yonelle-przeciwzmarszczkowy-krem-cc/
                                próbkę, nie podpasował mi niestety, może ten jaśniejszy kolor byłby lepszy, mam dwójkę
                                a może napisz do yonelle i zapytaj o próbki?
                                • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:27
                                  Ja z Yonelle czasami korzystam z tej grupy www.yonelle.pl/kosmetyki/infusion/ czyli bez filtrów, ale działają na mnie rewelacyjnie. Najlepszy krem jaki miałam w życiu.
                  • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:16
                    chococaffe napisała:

> Gdzie ja napisałam, że zaleca, litości? Napisałam, że jestem pod opieką i badam
                    > się regularnie.

No nie zaleca, a akceptuje jako filtr, na litość boską. Naprawdę jest mi obojętne czym się smarujesz i czemu ufasz, ale powtarzam, NIE MA badań potwierdzających wysoki filtr w oleju z pestek malin i doradzając to jako pewny środek potwierdzony regularnymi badaniami przez dermatologa-onkologa możesz zrobić komuś krzywdę. Oleje są też z tego powodu niepewne bo jako naturalny produkt nie posiadają zawsze tych samych właściwości i nawet jak twój olej może mieć raz relatywnie wysoki filtr, to kupiony gdzie indziej, z innego zbioru, już nie musi.
                    Fajnie by było, gdyby ten olej miał spf 30, albo wyżej. Byłoby to wygodne, przyjemne i moja ekologiczna dusza by się cieszyła. Ale pokaż potwierdzone badanie na ludziach.
                    • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:24
                      A co ma zrobić? zamordować mnie jak przyjdę po 6 miesiącach, powiem co stosowałam (btw też jeszcze raz - nie olejek z malin wink ) i badania pokazują, że jest ok a w niektórych sprawach lepiej? I wie w jakich warunkach stosowałam (jeszcze raz - jesienno-zimowe , życie miejskie) a w jakich nie stosuję? Opanuj się, nie smaruję się olejkiem na plażę w Egipcie.

• snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:41
                        chococaffe napisała:

> A co ma zrobić? zamordować mnie jak przyjdę po 6 miesiącach, powiem co stosował
                        > am (btw też jeszcze raz - nie olejek z malin wink ) i badania pokazują, że jest o
                        > k a w niektórych sprawach lepiej? I wie w jakich warunkach stosowałam (jeszcze
                        > raz - jesienno-zimowe , życie miejskie) a w jakich nie stosuję? Opanuj się, nie
                        > smaruję się olejkiem na plażę w Egipcie.

Ale po co ta agresja? To, że używasz olejku tylko w sezonie zimowym dodałaś dopiero po moim zapytaniu. Sama przyznałaś też, że poprawa twoich "problemów" (bo nie napisałaś, co ci się poprawiło i jak to było mierzone) mogła być też efektem innych czynników. Dobrze, że to w tym wątku wyjaśniłyśmy i każda forumka może sama zadecydować, czy warto naturalny olejek jako filtr stosować, a jeżeli tak, to kiedy, czy może lepiej sięgnąć po lepiej sprawdzone produkty. I sorry, faktycznie nie doczytałam, że chodzi ci o olejek z marakuji, ale na temat filtra w tym oleju informacje są jeszcze mniej spójne.
                        • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 12:47
                          Napisałam big_grin, A potem jeszcze raz bo pytałaś. O badanich też pisałam w tym wątku - nie czytałaś - rozumiem, nie musisz - zapytaj się, odpowiem. Ale nie będę robiła dla Ciebie copy-paste każdej mojej wypowiedzi w tym wątku.
                        • trillian Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:41
                          Przecież on o razu napisała że sam olejek to za mało i że używa w sezonie jesienno zimowym. Po co ta agresja, snakelilith?
                          • trillian Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:41
                            * ona od razu
                          • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:44
                            OJP. Obrońca uciśnionych dusz, czy nudzi ci się i chcesz jatki?
                            • trillian Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:48
                              Nie, dzięki, na mnie nie licz big_grin
                              • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:56
                                To pochwal się lepiej czego używasz jako filtra, bo na razie twój wkład w temat wątku jest zerowy.
                                • chococaffe Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 15:08
                                  Melissy wink
    • konsta-is-me Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 18:53
      La Roche-Possey- chyba wszystkie sa dobre.
      Skin 79
      • b-b1 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 19:03
        konsta-is-me napisała:

> La Roche-Possey- chyba wszystkie sa dobre.
        W żelu się łuszczy,
        W kremie bieli i makijaż po nim spływa😄
        • snakelilith Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 02:56
          b-b1 napisała:

> W żelu się łuszczy,
          > W kremie bieli i makijaż po nim spływa😄

Z La Roche Posay najlepszy i najlżejszy jest nie krem i nie żel, a fluid. Teraz nazywa się Invisible Fluid LSF 50+. Jest naprawdę ultra light i u mnie współpracował z każdym podkładem. Istnieje też jako wersja tonowana, dla mnie była jednak za ciemna i mieszałam ją z bezbarwą w celu uzyskania jako takiego koloru. Ale ten fluid biorę zawsze na urlop, bo lepszej 50-tki nie znalazłam.
          Oprócz tego LRP ma nowość pod nazwą Anthelios Mineral One LSF 50+ jako krem i podkład w jednym, w 4 kolorach. Jedynym problemem (dla mnie) jest mineralny filtr w wersji nano, ale całej masie ludzie takie rzeczy nie przeszkadzają.
        • konsta-is-me Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 04:17
          Mam Antheliosn gel-cream.
          Trzeba go szybko wsmarowywac i uwaga-nie za dlugo,w sensiet ylko tyle az sie wchlonie, bo inaczej sie luszczy, rzeczywiscie.
          Nie bieli, nieprawda.
    • petronella Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 19:57
      mesoestetic/mesoprotech-mineral-matt-spf-50-mineralny-fluid-spf50-50-ml
      To mam od jakiegos czasu i swietne, jest tez olejek do suchej i koloryzujacy. Nie podlinkuje bo wykrywa spam.
      • chococaffe Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 20:05
        A stosowałaś to:

www.mesoestetic.com/es/mesoprotech-antiaging-facial-sun-mist?

I czy mgiełka faktycznie działa?
        • petronella Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 00:01
          Nie stosowalam, ale juz podkupilam na nadchodzacy sezon, moge dac znac jak sprobuje. Ogolnie lubie ta marke i jakos jej ufam, bo poki co sie nie zawiodlam, chociaz aktualnie kremy z biologique recherche i w tych jestem zakochana, az sprawdze czy maja filtry.
      • b-b1 Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 20:10
        petronella napisał(a):

> mesoestetic/mesoprotech-mineral-matt-spf-50-mineralny-fluid-spf50-50-ml
        > To mam od jakiegos czasu i swietne, jest tez olejek do suchej i koloryzujacy. N
        > ie podlinkuje bo wykrywa spam.

Poleciły mi go na topestetic jak i drugi z Cell fusion (laser....) Fakt, najlepsze kremy jakie miałam-makijaż nie spływa , dobrze się wchłaniają.....zbyt dobrze, niezależnie od tego co pod nimi. Matują obydwa, ale u mnie po 2h skóra jest tak napięta, że mam wrażenie, że pęknie.😞

• petronella Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 23:59
          U mnie ok, nie bylo atrakcji, fakt ze na noc obficie kremowalam odzywczymi, wlasciwie juz po poludniu po powrocie z pracy demakijaz i od razu smarowanko, moze dlatego tak nie odczulam. Wg mnie swietny.
        • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 11:12
          Ja pod każdy filtr muszę nałożyć krem nawilżający.
          A i tak po kilku godzinach skóra woła "pić!".
          Teraz kupiłam emulsję i maskę z bandi i muszę przyznać, że jest trochę lepiej.
          • b-b1 Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 14:33
            pade napisała:

> Ja pod każdy filtr muszę nałożyć krem nawilżający.
            > A i tak po kilku godzinach skóra woła "pić!".
            > Teraz kupiłam emulsję i maskę z bandi i muszę przyznać, że jest trochę lepiej.

U mnie pod te kremy najpierw serum, potem krem nawilżający(coraz bardziej treściwy, próbowałam nawet półtłusty) potem krem z filtrembig_grin I po 2h efekt maski peel off -boję się ze szklanki pić, nie mówiąc już o jedzeniu big_grin
            • pade Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 22:56
              To może spróbuj tej emulsji, albo jeszcze lepiej kremowej kuracji z serii anti dry bandi?
              Długo się nad nimi zastanawiałam, ale muszę przyznać, że dobre opinie są w pełni zasłużone.
              • b-b1 Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 23:13
                pade napisała:

> To może spróbuj tej emulsji, albo jeszcze lepiej kremowej kuracji z serii anti
                > dry bandi?
                > Długo się nad nimi zastanawiałam, ale muszę przyznać, że dobre opinie są w pełn
                > i zasłużone.
                Dzięki! Wypróbuję!

• agusiah Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 20:34
      Zobacz na ten krem, mnie zadowala, a nic nie mogłam znaleźć, bo albo było tłustym mazidlem, albo pielęgnacyjne żadne.

www.ceneo.pl/78727384;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQjws_r0BRCwARIsAMxfDRhAhgHt5MC-8Ott8pNsYAOnfIabWltRvATBfQcNlw5Jv8W3qXR2lOkaAr_1EALw_wcB#tab=click&shop=166779013

Ja go nakładam na krem albo na serum, bo pielęgnacji mi zawsze brakuje, ale chroni dobrze.
      Można na to podkład, daje u mnie rade bez rolowania, ale ja się staram ostatnio ograniczać kolorowke.
    • mahtiii Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 21:16
      Mnie sie sprawdza krem z Holika Holika Aloe Waterproof Sun Gel SPF 50 PA ++++ . Mam cere mieszana, czasami bardziej przetluszczajaca sie. Jest super pod makijaz. Bez makijazu tez swietny - nie bieli, nie przetluszcza skory. I duza pojemnosc w dodatku
      • waleria_s Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 22:07
        Jestem bardzo ciekawa tego kremu Holika Holika- czy on nie powoduje, że makijaż 'wyświeca' się po paru godzinach noszenia? Nie jestem fanką filtrów dzień w dzień, ale szukam czegoś na upalne dni, koniecznie ma być to lekki krem. Jeszcze mnie ciekawi La Roche Posay żel-krem suchy w dotyku z SPF 50. Może któraś z Was zna?
        • mahtiii Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 23:07
          La Roche Posay nie probowalam, ale jesli chodzi o Holika Holika to nie wyświeca się. Powiedzialabym nawet ze pod makijazem nie czuc go zupelnie, a nakladam go dosc sporo na cala twarz. Stosowalam go tez z roznymi pudrami i podkladami, i z zadnym nie mial problemow. Bez makijazu natomiast moze delikatnie (naprawde minimalnie) go wyczuwam tak jak po jakims bardziej tresciwym kremie, ale nie jest to efekt tlustej skory, bo tego po prostu nie znosze.
          • waleria_s Re: Filtr do twarzy 21.04.20, 23:15
            To kupię. Mnie ostatnio skóra jeszcze mocniej poszła w kierunku tłustej, muszę całą pielęgnację pod makijaż zmienić, wypróbować nowe kosmetyki, filtr.
        • konsta-is-me Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 04:19
          LRP Zel krem jest suchy i nie swieci sie,potwierdzam.
          • black_magic_women Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 13:00
            Testuje od kilku dni i bardzo ladnie trzyma makijaż, nie wyswieca sie, niestety trudno powiedzieć co bedzie kiedy zacznę normalnie wychodzić z domu. skin79-sklep.pl/74200-super-hit---skin79-waterproof-sun-gel-spf50-pa.html
            • konsta-is-me Re: Filtr do twarzy 22.04.20, 22:39
              No wlasnie taki zamowilam i czekam.Opinie sa dobre..., zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka