faustine 23.04.20, 17:02 Bo mają więcej pracy .Chyba kogos wyobraznia poniosla. Kompletny chaos, brak organizacji pracy, odwoływane non stop zajecia on line, niedziałające linki z zadaniami. I proszę, podwyzki🙄 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faustine Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:06 Nie podwyżki tylko płatne nadgodziny, mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:10 To że zdalne nauczanie na początku leżało,zawieszały się edzienniki i platformy,nie mówiąc o linkach do zadań to wg Ciebie wina nauczycieli? Skończona idiotka po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:10 Jeżeli nauczyciele mają płacone godziny ponadwymiarowe, to nie dlatego, że mają więcej pracy, tylko dlatego, że mają je w przydziale czynności Odpowiedz Link Zgłoś
filga Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:14 Każdy ma inne doświadczenia. Z moich, dość szerokich, wynika że jest różnie, ale na ogół bardzo dobrze. Także ten... Odpowiedz Link Zgłoś
ivanova Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:20 Zajecia w szkole syna oceniam na 5- (wszystkie lekcje sie odbywaja on-line, nie tylko "zrobcie od str. 5 do 15"). U córki na 4 (tylko czesc lekcji jest na żywo). Maja super wf (rzeczywiscie ćwiczenia, pan na zywo prowadzi), spoko matme i języki. Reszta różnie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:41 Anglistka mojej córki poszła na urlop zdrowotny jeszcze w grudniu. Druga anglistka dostała jej klasę w nadgodzinach i tą klasę ogarnia teraz zdalnie. czemu nie miałaby za to dostać dodtakowej kasy? przecież ma dodatkową pracę za kogoś? czy może ma olac klasę mojej córki i robić zdalne lekcje tylko dla swoich klas z etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 17:56 Oczywiscie, że za nadgodziny należą się pieniądze - z choinki się urwałaś??? W szkole syna wszystko działa dobrze, więc tym bardziej nie mam się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:02 Każdy kto wykonuje pracę w zastępstwie innej, np będącej zwolnieniu lekarskim automatycznie dostaje 20 % jej wynagrodzenia. Tak formalnie to wygląda w budżetówce. Premie i nadgodziny są płatne dodatkowo od podstawy z tymi 20 %. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:40 W sumie to nawet w AiO u nas tak nie jest..a juz na pewno nie z automatu.... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:00 A w ogóle jakiś link na potwierdzenie tegoż, czy tylko tak sobie bijesz pianę? Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:20 www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,25891918,szef-men-o-pieniadzach-za-nadgodziny-w-czasie-zdalnego-nauczania.html Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:23 No, czyli za ponadwymiarowe, a nie żadna dodatkowa kasa Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:26 Ale Ty po prostu nie zrozumiałaś tekstu - nie chodzi przecież o to, ze nauczycielom są wypłacane nadgodziny ekstra za sam fakt, że pracują ciężej podczas epidemii, ale wypłacane wówczas, gdy pracują więcej niz wynosi ich ustawowe pensum (od czasu sprzed epidemii i nadal). Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 18:41 Otoz to. Powinna się podłączyć do tych zdalnych lekcji dziecka. Na naukę nigdy za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
ren.s Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 20:23 Coś Ci się pomyliło. Ja mam masę nadgodzin od początku tego roku szkolnego. I mam za nie płacone również od początku zdalnej nauki. Kto miałby uczyć te 3 klasy, które uczę w ramach nadgodzin, gdyby mi za nie nie płacono? Być może wydaje Ci się, że dostajemy większe pieniądze, bo mamy teraz więcej pracy, musimy opanować samodzielnie nowe techniki pracy, aplikacje do tworzenia testów online, aplikacje do spotkań na żywo, raportować szczegółowo jakie działania podejmujemy w związku z nową sytuacją i wiele innych ? Nie, za to dodatkowo się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 21:17 No widzisz a mi nie zapłacą. A mam 8 nadgodzin tygodniowo i je realizuję zdalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 21:50 Jakim cudem się na to godzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ren.s Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 22:41 Dlaczego? Nie nauczasz zdalnie? U mnie Dyrektorka wymaga raportu z podjętych działań plus obserwuje aktywność w DE i w innych aplikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 21:12 No ale to chodzi o nadgodziny... Bo to jest tak, że np. nauczyciel pracował od września 27 czy 25godzin,w maju miały mu odejść klasy maturalne, więc liczba godzin pracy się zmniejszyła. Uśredniając wyszło, że nauczyciel ma w ciągu roku 22godziny przy tablicy. Więc wiesz jak od września do marca pracował 25 czy 27 a miał płacone za 22 a teraz ma płacone 18, bo takie zarządzenie, to jakby nie patrzeć jest to oszustwo... Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: nadgodziny dla nauczycieli 23.04.20, 22:13 ok, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś