Dodaj do ulubionych

Kidawa 4% w sondażach

24.04.20, 01:31
wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/7392358,kidawa-blonska-wybory-prezydenckie-poparcie-pandemia-koronawirus.html
Co tu można powiedzieć? Szykuje się piękna katastrofa, bo pozostałe orły opozycji, czyli Kosiniak i Hołownia niby ciut lepiej, ale też poniżej 10%, a Duduś wygrywa w pierwszej turze.

Dodam tylko, że w czasach poważnych, a niewątpliwie takim jest okres pandemii covid 19, marionetki, celebryci i polityczne słupy wypadają słabo. Jak to mówił Warren Buffet, podczas odpływu okazuje się, kto pływa nago. Pani, której główną kompetencją było fotogeniczne obejmowanie ludzi na plakatach, do obecnej sytuacji pasuje słabo. Ex Ministra Mucha, Pani Kopacz, tow. 'Wiesław' vel Borys Budka i reszta tej menazerii takoż.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 01:59
      nie dziwię się, że Gośka pikuje
      • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 04:04
        Piłeś z nią brudzia? Żenujące.
        • nessy Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:58
          ale co jest żenujące? że kobieta ma małe poparcie? przecież to prawda.
          • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:01
            Nie, ta "Gośka", nie udawaj, że nie rozumiesz.
            • merces Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:12
              Jarkiem też jestes taką oburzona?
              • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:16
                Dziwnym trafem ten nick przekręca tylko działaczy opozycyjnych, nigdy nie napisze "Andrzejek" czy "Mateuszek". I nie jestem oburzona, tylko żenuje mnie ten typ na maksa.
                Jarek też mi się nie podoba, ten staruch nie zasługuje na to, żeby używać w ogóle jego imienia, to obraża wszystkich Jarków na świecie tongue_out
                • merces Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:27
                  nie śledzę co pisze "ten nick", natomiast wielokrotnie widziałam tu i Andrzejka i Mateuszka. Ale to już cię nie żenuje, nie?
                  • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:31
                    Ale ja śledzę.
                    Będziesz mnie pouczać, co i kto powinien mnie żenować, a kto nie? Coś ci się chyba pomyliło. Andrzejek i Mateuszek nie potrzebują twojej pomocy w takich drobiazgach, naprawdę tongue_out
                    • merces Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:41
                      za to twoja idolka, jak widać, potrzebuje pomocy bardzo. Ale mając takich wyznawców 4 procent nie dziwi.
                      • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:47
                        Nie jestem jej wyznawczynią, nawet nie głosowałabym na nią, gdybym wzięła udział w wyborach. Ach, ten wasz pisowski prosty świat, nie ogarniacie nawet jak jest czegoś więcej niż dwa big_grin
                        • merces Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:04
                          Niech ci będzie, bo nie chce mi się brnąć w tę bezsensowną i do niczego nie prowadzącą wymianę zdań. Nie ogarniamy, skąd.
                    • nessy Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:48
                      a potem zdziwienie, że koalicja tak cienko przędzie w sondażach...
                    • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:09
                      morgen_stern napisała:

> Ale ja śledzę.
                      > Będziesz mnie pouczać, co i kto powinien mnie żenować, a kto nie? Coś ci się ch
                      > yba pomyliło. Andrzejek i Mateuszek nie potrzebują twojej pomocy w takich drobi
                      > azgach, naprawdę tongue_out

Już się nie pogrążaj. Trafili Cię w moduł moralności Kalego i tyle.
                      • bywalec.hoteli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:38
                        Hehe, 45rtg w punkt. Akurat po Jarku, Jareczku, Jarkaczu to jeździli od wieków. Ich idol Lis dawał zły przykład. Potem doszedł Mateuszek, Adrian itp. Teraz wielce oburzona, że ktoś się ośmielił powiedzieć "Gośka" o w sumie sympatycznej, ale pustej kandydatce.
                      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:23
                        Tym bardziej że Mateuszka tu nigdy nie było, był Matołuszek. Oczywiście w ramach zabawnej gry słownej uwielbianej przez osoby inteligentne z poczuciem humoru
                  • bywalec.hoteli [...] 24.04.20, 08:43
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:47
                      Ojej, nadal mnie mnie nie wygasiłeś?
        • gogologog Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 23:05
          > w czasach poważnych, a niewątpliwie takim jest okres pandemii covid 19,
          > marionetki, celebryci i polityczne słupy wypadają słabo.
          > Jak to mówił Warren Buffet, podczas odpływu okazuje się, kto pływa nago.
          > Pani, której główną kompetencją było fotogeniczne obejmowanie ludzi na plakatach, do obecnej sytuacji pasuje słabo.
          > Ex Ministra Mucha, Pani Kopacz, tow. 'Wiesław' vel Borys Budka i reszta tej menazerii takoż.

Piekne po prostu, znakomicie ujete
      • bywalec.hoteli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:50
        A nie zastanowiło Was, że z czwórki opozycyjnych kandydatów: PO, PSL, Wiosna, TVN najsłabsza jest Gośka z teoretycznie najsilniejszej partii opozycyjnej? Przypadek?
        • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:24
          TVN to jakaś nowa partia? Fascynujące.
          • chococaffe Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:36
            big_grinbig_grinbig_grin

• bywalec.hoteli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:47
          Kandydatem TVN jest Hołownia
          • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:55
            Hołownia odszedł z TVN przed ogłoszeniem, że startuje.
            • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:43
              "Hołownia odszedł z TVN przed ogłoszeniem, że startuje"

Przecież to jasne dla wszystkich, ze Hołownia jest kandydatem TVN. Co ciekawe, w jego "odejście z TVN" uwierzyli głównie widzowie TVN smile

I głównie TVN lansuje tezę, ze Hołownia jest kandydatem niezależnym
          • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:56
            TVN nie wystawia żadnych kandydatów, to nie partia, co ty pleciesz, głuptasku? smile
            • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:17
              morgen_stern napisała:

> TVN nie wystawia żadnych kandydatów, to nie partia, co ty pleciesz, głuptasku?

Jeszcze powiedz, głuptasku, że obiektywnie informuje smile
              • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:55
                Nie musi. To nie telewizja publiczna. Ale owszem, w porównaniu do obecnej TVP jest mistrzem rzetelności, co uważam za kompletną aberrację.
                Masz jeszcze jakieś drążące i inteligentne pytania w zanadrzu, którymi chcesz tu wszystkich pogrążyć?
                • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:23
                  Próżny trud smile Żałuj, że nie było cię w słynnym wątku, w którym pouczał nas, że nie trzeba słuchu do grania na instrumentach, bo się tylko naciska smile
                  • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:22
                    😀
              • yva-na Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 22:57
                cała prawda całą dobę
          • cosmetic.wipes Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:07
            A Andżej jest kandydatem TVP.
            • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:14
              Hahahaha otóż to 😀
        • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:29
          "A nie zastanowiło Was, że z czwórki opozycyjnych kandydatów: PO, PSL, Wiosna, TVN najsłabsza jest Gośka z teoretycznie najsilniejszej partii opozycyjnej? Przypadek?"

I nie zastanowiło Was, ze wykształconych, nowoczesnych Europejczyków reprezentuje ktoś taki jak Kidawa, a pisowski ciemnogród reprezentuje ktoś taki jak Duda? smile
          • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:36
            Co prawda Kidawa przegrywa obecnie wszędzie, ale według wcześniejszego podziału Kidawa była reprezentantem wykształconych mieszkańców dużych miast, a Duda reprezentantem wsi i ogólnie zapyziałej prowincji. Czy znajdzie się dzisiaj na forum chętny do wsparcia tej narracji? smile
        • gogologog Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 23:09
          Mam nadzieje ze ciocia Kidawa bedzie prawdziwa lokomotywa PO i partia powtorzy jej wynik niedlugo.
          A potem Borys wyprowadzi sztandar.

I wtedy naprawde bedzie pieknie w Polsce
          Zaslugujemy na to by zyc w normalnym kraju
          • bistian Re: Kidawa 4% w sondażach 10.05.20, 07:35
            gogologog napisał:

> I wtedy naprawde bedzie pieknie w Polsce
            > Zaslugujemy na to by zyc w normalnym kraju

W złym języku to napisałeś. Już poprawiam...

И тогда в Польше действительно будет красиво
            Мы достойны жить в нормальной стране
    • amast Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 02:04
      Sondaż zrealizowano na reprezentatywnej próbie 954 mieszkańców Polski w wieku 18 i więcej lat, deklarujących udział w wyborach

Dziwne, że w takiej próbie aktualnie panujący nie miał 101%.
      • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 04:05
        Otóż to, ale tego riki już nie doczytał. Z tego, co widzę ci, którzy nie głosują ma Dudę raczej sobie te pseudowybory odpuszczają.
        • chococaffe Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:09
          Bo tego na Pudelku nie było.
        • taniarada Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:43
          morgen_stern napisała:

> Otóż to, ale tego riki już nie doczytał. Z tego, co widzę ci, którzy nie głosuj
          > ą ma Dudę raczej sobie te pseudowybory odpuszczają.
          >
          Duda to twój kolega ?Dziwne?
          • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:58
            Mówisz do kolegów po nazwisku? To jest dopiero dziwne 😀 nie mam pisowskich trocin w głowie, żeby na forum internetowym pisać "pan prezydent Duda", opanujcie się trochę w tym lizaniu tyłków.
        • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:49
          Odkąd kandydatka najsilniejszej partii opozycyjnej spadła poniżej 10%, dla Platformy Obywatelskiej jedynym wyjściem jest podważanie samych wyborów.
          W sondażu Kidawa jest szósta, ale nawet gdyby zajęła trzecie miejsce, będzie to koniec Platformy Obywatelskiej.

Czy gdyby Kidawa wygrywała w sondażach, opozycja też byłaby przeciwko przeprowadzeniu wyborów?
      • araceli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:12
        amast napisała:
        > deklarujących udział w wyborach

Hymn rikiego - 'znoooowu w zyyyciu mii niieee wyszło' big_grin
        • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:30
          Araceli, ciekawe jak tobie wyjdzie w kolejnych latach rządów pisu. Będę czekał z utęsknieniem na relacje... 😂
          • araceli Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:46
            riki_i napisał:
            > Araceli, ciekawe jak tobie wyjdzie w kolejnych latach rządów pisu. Będę czekał
            > z utęsknieniem na relacje... 😂

Sugerujesz, że to wina PiSu, że ci nie idzie rozumienie tekstu pisanego?
        • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:57
          "amast napisała:
          > deklarujących udział w wyborach"

Platforma Obywatelska ma ogromne poparcie wśród niechodzących na wybory. Sympatykom opozycji jak zwykle humor dopisuje. Może zorganizujcie sobie alternatywne wybory dla niechodzących na wybory?
          W jaki sposób nasi obrońcy demokracji zamierzają wrócić do władzy, jeśli będą bojkotować wybory?
          Zresztą po co wybory - od kilku lat przecież prężnie działa gabinet cieni PO z premierem Grzegorzem Schetyną i wicepremier Kopacz. Budka kieruje ministerstwem spraw wewnętrznych, a Brejza jest ministrem sprawiedliwości smile
    • pani-nick Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:20
      Kidawa mimo swojego ogólnego looku profesjonalistki ma w sobie niestety coś odpychającego.
      Dla mnie Holownia jest kandydatem nr 1
      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:13
        pani-nick napisała:

> Kidawa mimo swojego ogólnego looku profesjonalistki ma w sobie niestety coś odp

Look profesjonalistki? Masz na myśli ubieranie się w żakiet?
        • pani-nick Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:19
          Raczej całość - fryzura, make up, okulary, styl.
          • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:02
            "Raczej całość - fryzura, make up, okulary, styl"

Wejść na postępowe forum sympatyków praw kobiet i przeczytać, ze główną zaletą kandydatki opozycji jest fajna fryzura smile

Fajna fryzura to dużo, niestety od czasu do czasu kandydat na prezydenta musi coś powiedzieć
        • yva-na Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 23:01
          markowe okulary i wyraz twarzy
      • taniarada Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:51
        pani-nick napisała:

> Kidawa mimo swojego ogólnego looku profesjonalistki ma w sobie niestety coś odp
        > ychającego.
        > Dla mnie Holownia jest kandydatem nr 1
        >
        To ten co ciągle krytykuje rząd, ma wyłupiste oczy i nie ma kasy na kampanię prezydencką ?
        • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:54
          taniarada napisał(a):

> > Dla mnie Holownia jest kandydatem nr 1
          > >
          > To ten co ciągle krytykuje rząd, ma wyłupiste oczy i nie ma kasy na kampanię pr
          > ezydencką ?

Ale fajna żona go przygarnęła.
        • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:00
          > To ten co ciągle krytykuje rząd

Też mnie to dziwi. Przecież naturalnym jest, że kontrkandydaci urzędującego prezydenta z ramienia partii rządzącej powinni rządzących chwalić i wskazywać na ich sukcesy. Na tym właśnie polega kampania wyborcza na całym świecie.
          • pani-nick Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:14
            big_grin
      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:10
        "Dla mnie Holownia jest kandydatem nr 1"

Wiele osób chcąc nie chcąc "odkryło Hołownię", żeby uniknąć oddania głosu na kandydatkę Platformy. Jak myślicie, jaki efekt wizerunkowy dla najsilniejszej partii opozycyjnej będzie miała przegrana z kandydatem znikąd, wyciągniętym z kapelusza przed wyborami?
      • janja11 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 17:31
        pani-nick napisała:

> ychającego.
        > Dla mnie Holownia jest kandydatem nr 1
        >

Hołownia znakomity mówca . Merytorycznie i retorycznie bije na głowę wszystkich pozostałych kandydatów.

Bardzo zaangażowany w ekologię.

I do tego Przemek Staroń jako doradca ds. edukacji w ekipie Hołowni.
        Dla niewtajemniczonych Przemek to człowiek z tytułem najlepszego nauczyciela w Polsce i jeden z 50 nauczycieli na świecie nominowany do nagrody najlepszego nauczyciela świata.
        Chcę , aby moje dzieciaki uczyły się w szkole z wizji najlepszego nauczyciela w Polsce.

Wizję edukacji pisiej władzy z kolejnymi ministrami edukacji partyjnymi towarzyszami miernotami, najlepiej pokazał żałosny projekt TVPiS szkoła.

• lauren6 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 17:42
        Kidawa była pompowana jako dama polskiej polityki: wywodząca się z przedwojennych rodzin inteligencji, stonowana, elegancka, o umiarkowanych poglądach centrowych. Niestety w ostatnich tygodniach jej kolejne wypowiedzi były w tonie przekupy na bazarze, przez co spójny obraz jej osoby runął. Powinna rozważyć wymianę speca od wizerunku, choć nie wiem czy na tym etapie coś to da.
    • asfiksja Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:32
      To jest wyjątkowo proste.
      Jeśli ludzie pójdą do skrzynek pocztowych to Kosiniak albo Hołownia może wygrać.
      Jeśli masowo zbojkotują Duda wygra już w pierwszej turze tego plebiscytu publiczności.
      Jednak cały czas mam jeszcze nadzieję, że 10 maja impreza będzie odwołana. Obserwuję od pewnego czasu, że Kaczyński powoli traci kontakt z rzeczywistością. To może już być to, dotychczas miał umysł ostry jak brzytwa.
      • tanebo001 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:41
        Rodzi się pytanie czy świat uzna takie wybory. W próżni nie żyjemy...
        • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:54
          tanebo001 napisał:

> Rodzi się pytanie czy świat uzna takie wybory. W próżni nie żyjemy...
          >
          Uzna. Świat zawsze uznaje realną władzę, choćby satrapa wjechał z głębi stepu na czołgu.
          • asfiksja Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:10
            Uzna, nie mam najmniejszych wątpliwości.
        • triss_merigold6 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 08:24
          Nie uzna. Wystosuje ostrą notę dyplomatyczną i wezwie ambasadorów na konsultacje.
          • kropkaa Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:02
            I na tym się skończy. Oczekiwanie, że mityczne Stany nam pomogą to jakby oczekiwać śniegu w lipcu.
      • chococaffe Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:45
        To by sugerowało zachowanie Gowina. Jedną nóżkę już zabrał. To ś.....wo zawsze czuło skąd lepiej się ewaukować
      • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 07:53
        asfiksja napisał:

> Jeśli ludzie pójdą do skrzynek pocztowych to Kosiniak albo Hołownia może wygrać
        >
        Wygrać co? Plebiscyt pocztowy?
        W mało prawdopodobnym przypadku takiego zwycięstwa jednego z opozycyjnych kandydatów Przyłębska powie "Halo, halo, takie wybory są niezgodne z konstytucją, trzeba powtórzyć". I powtórzą — pewnie za dwa lata, bo epidemia.

W tej chwili jest za późno na wybory zgodne z prawem, PiS nie podjął odpowiednich działań w odpowiednim czasie, bo działanie zgodne z prawem nie jest dla niego priorytetem.

Opcja A - wprowadzenie stanu nadzwyczajnego i przełożenie wyborów na 90 dni po jego ustaniu — niezgodne z prawem, bo dziesięć tysięcy stwierdzonych przypadków to nie jest masowe występowanie choroby.
        Opcja B - wybory stacjonarne jak gdyby nigdy nic — niezgodne z prawem, bo ograniczenia wprowadzone w związku ze stanem epidemii nie pozwoliły prowadzić kampanii, a wiele osób nie może realizować czynnego prawa wyborczego bez rzeczywistego narażania życia i zdrowia.
        Opcja C - plebiscyt pocztowy — niezgodny z prawem, łamie wszelkie normy demokratycznych wyborów, opcje A i B wydają się przy tym lekkim wykroczeniem.
        Opcja D - zmiana konstytucji i wydłużenie kadencji — nierealne, zresztą wątpliwe prawnie jest wydłużanie obecnej kadencji, takie zmiany wprowadza się od następnej.

Można było przygotować opcję B tak, żeby przeprowadzić ją w maksymalnie bezpieczny sposób. Ale odpowiednie działania należałoby podjąć najpóźniej na początku marca i wyłożyć na to spore pieniądze oraz uzyskać szeroki konsensus polityczny. Niestety, sensowne, odpowiedzialne i zgodne z prawem działania to nie jest mocna strona tej władzy.
      • taniarada Krótko 24.04.20, 10:11
        asfiksja napisał:

> To jest wyjątkowo proste.
        > Jeśli ludzie pójdą do skrzynek pocztowych to Kosiniak albo Hołownia może wygrać
        > .
        > Jeśli masowo zbojkotują Duda wygra już w pierwszej turze tego plebiscytu public
        > zności.
        > Jednak cały czas mam jeszcze nadzieję, że 10 maja impreza będzie odwołana. Obse
        > rwuję od pewnego czasu, że Kaczyński powoli traci kontakt z rzeczywistością. To
        > może już być to, dotychczas miał umysł ostry jak brzytwa.
        Ludzie przestraszyli się utraty pracy, 500+ itp. i od razu AD rządzi.Amen.
      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:18
        "Obserwuję od pewnego czasu, że Kaczyński powoli traci kontakt z rzeczywistością"

"Od pewnego czasu powoli traci kontakt z rzeczywistością"? Przecież 10 lat temu twierdziliście, ze już dawno stracił. To tak jak z demokracją, która umarła 30 razy i dalej umiera?

Czyżby "tym razem to już naprawdę"? smile

Jak widać nawet pozbawiony kontaktu z rzeczywistością prezes ma wszystko ustawione tak, ze marzeniem opozycji jest wejście do drugiej tury.
        Znakomity kontakt z rzeczywistością mają natomiast liderzy opozycji Borys Budka i Adam Szłapka smile
      • janja11 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 17:45
        asfiksja napisał:

> Jednak cały czas mam jeszcze nadzieję, że 10 maja impreza będzie odwołana. Obse
        > rwuję od pewnego czasu, że Kaczyński powoli traci kontakt z rzeczywistością. To
        > może już być to, dotychczas miał umysł ostry jak brzytwa.

Oby. Na razie obawiam się, że Kaczyński dla urzeczywistnienia swoich chorych wizji jest gotów swojemu PIS-ZOMO strzelać do ludzi.

Naloty PIS-ZOMO w domach już się zaczęły. PIS ZOMO przesłuchiwało dziennikarza, który pisał, że szeregowy poseł Kaczyński nie posiada skrzynki pocztowej.
    • princy-mincy Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:02
      Ten sondaz nie jest reprezentatywny, ale tak, Kidawa wypada slabo.
      Niestety kompletnie sie nie sprawdzila.
      Duda ma spore poparcie, ale tak zazwyczaj sie dzieje na poczatku kryzysu. PISiory doskonale wiedza, ze we wrzesniu czy pozniej, takiego poparcia miec nie bedzie.
      Nadal mam nadzieje, ze ta hupca nie przejdzie, bo wybory to nie beda.
      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:12
        princy-mincy napisała:

> Ten sondaz nie jest reprezentatywny, ale tak, Kidawa wypada slabo.

Reprezentatywny to on pewnie jest, tylko faktycznie pytanie jest mocno wpływające na wynik.

• sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:21
      Zabawne, wszak najwyższe poparcie ma właśnie marionetka i polityczny słup, jakiego nigdy wcześniej w polskiej polityce nie było...
      • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:21
        sumire napisała:

> Zabawne, wszak najwyższe poparcie ma właśnie marionetka i polityczny słup, jaki
        > ego nigdy wcześniej w polskiej polityce nie było...

Tak, ale tutaj wszyscy wiedzą, że jest to de facto głosowanie na Jarosława Kaczyńskiego.
      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:24
        "Zabawne, wszak najwyższe poparcie ma właśnie marionetka i polityczny słup, jakiego nigdy wcześniej w polskiej polityce nie było..."

Twierdzisz, ze społeczeństwo jest tak uprzedzone do opozycji, ze jest gotowe wybrać marionetkę, byle tylko nie dopuścić opozycji do władzy?
    • mum2004 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:31
      No nie na darmo miliardy poszły na kampanię dudusia w reżimówce. Przecież pozostali kandydaci nie mają możliwości prowadzenia kampanii. Będzie jak w Korei 99 procent. W plebiscycie pocztowym. I tak wywiozą tych dziadów na taczce jak tylko się epidemia skończy- skala kłamstw, zaniechań jest niewyobrażalna.
      • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:38
        Ano właśnie czytałam o błyskawicznie umorzonym śledztwie w sprawie wyborów. To od początku była jazda na utrzymanie Adriana w pałacu, ale teraz to już się robi tak żenująco toporne, że zęby bolą.
        • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:47
          Ja sie tylko dziwie ze on nie tupnie nogą. Facet nie ma zupełnie kręgowsłupa do tego jest zwyczajnie głupi. Teraz był prezydentem Długopisem ...za chwile bedzie Corona-Prezydentem, przeciez ta łatka nigdy się od niego nie odklei. Juz awsze bedzie tak pamiętany. To nie jest az taka kasa zeby sie dać tak ośmieszyć na lata.
          • tanebo001 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:49
            Ale już widzę że pisowcy których znam wielbią go za bohaterstwo.
          • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:04
            > Ja sie tylko dziwie ze on nie tupnie nogą.

Przecież on przez pięć lat brał czynny udział w rozwalaniu demokracji w Polsce. Kaczyński ma go teraz w garści, Duda nie ma innego wyjścia, jak się podporządkować.
            • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:16
              Właśnie.
              Problem Dudy (nie żeby mi go było żal) polega na tym, że dał z siebie zrobić pokornego sługę Voldemorta i już nie ma szans na żadne tupanie nogą.
          • mum2004 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:15
            Przecież jego tupnięcie oznacza jedno- kraty. Jest umoczony po uszy. Wie że nie ma wyjścia.
      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:40
        mum2004 napisała:

> No nie na darmo miliardy poszły na kampanię dudusia w reżimówce. Przecież pozos
        > tali kandydaci nie mają możliwości prowadzenia kampanii. Będzie jak w Korei 99

Abstrahując od wszystkiego innego - jak to "nie mają możliwości"? TVN wyłączyli? Wyborcza nie działa? TokFM i inne takie zagłuszają? Wirali po internetach nie da się już puszczać? Wrzutów propagandowych na wszelakich forach nie ma?
        • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:48
          Ale wiesz ze jest masa ludzi ogklądajaca jedynie TVP? Tam jest pokazany inny śiwat, altrernatywna wersja PL.
          • arwena_11 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:59
            A wiesz że ci.ludzie i tak nigdy by nie zagłosowali na opozycję?
            • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:06
              Czy nigdy, tego nie wiadomo. Natomiast tak czy inaczej TVP jest zaangażowane w kampanię wyborczą Dudy, co nie powinno mieć miejsca.
              • arwena_11 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:10
                A jak byli zaangażowani w kampanię Komorowskiego było ok?
                W jakimś felietonie czytałam, że Kidawa jest zemsta Schetyny na Budce.
                • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:16
                  W takim samym stopniu była zaangażowana? Są pewne granice w idiotycznym symetryzmie, naprawdę.
                  • arwena_11 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:18
                    Wtedy wszystkie telewizje mowily to samo i popieramy Komorowskiego.
                • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:18
                  Porównaj sobie czas poświęcany poszczególnym opcjom politycznym w 2015 i w 2019. Analizy są dostępne w sieci. Potem wrócimy do tematu.
                • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:58
                  W takim samym stopniu?? NO żeś popłyneła teraz...
            • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:57
              No nie wiem. MOja tesciowa np przez pandemie przestawiła się na TVP "bo tam tak nie straszą". Z myslącej, naprawde konkretnej babki zrobiła się zastraszona babinka. Ona ogląda TVP bo woli słuchać co jej mówi Morawiecki. I słucham przez tv jak to wszystko świetnie działa...
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:16
                hanusinamama napisała:

> No nie wiem. MOja tesciowa np przez pandemie przestawiła się na TVP "bo tam tak
                > nie straszą". Z myslącej, naprawde konkretnej babki zrobiła się zastraszona ba

Cóż. To TVN (jak się domyślam) wybrał sobie taki modus operandi, że jak postraszy ludzi armageddonem, to przeciągnie ich na stronę opozycji. Jak widać po Twojej teściowej - do d*py mają socjotechników.

> binka. Ona ogląda TVP bo woli słuchać co jej mówi Morawiecki. I słucham przez t
                > v jak to wszystko świetnie działa...
                • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:40
                  Pewnie lepiej udawać, ze w DPSach jest sytuacja pod kontrolą, w szpitalach jest luzik i ogólnei nadal jesteśmy krajem mlekiem i miodem płynącym, Niemcy niech się od nas uczą jak zarządzać gospodarką tak jak kiedyś Francuzów uczyliśmy jeśc widelcem...
                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:48
                    hanusinamama napisała:

> Pewnie lepiej udawać, ze w DPSach jest sytuacja pod kontrolą, w szpitalach jest
                    > luzik i ogólnei nadal jesteśmy krajem mlekiem i miodem płynącym, Niemcy niech
                    > się od nas uczą jak zarządzać gospodarką tak jak kiedyś Francuzów uczyliśmy jeś
                    > c widelcem...

Ja wiem, że to nie Ty ustalasz linię obowiązującą w mediach opozycyjnych, ale popatrz sama na siebie, co właśnie zrobiłaś. Ja Ci podałem konkretną diagnozę, dlaczego się stało, jak się stało, a Ty, zamiast spróbować wyciągnąć z niej wnioski, zajęłaś się pohukiwaniem na mnie i teatralnym darciem szat, mającym udowodnić, że dobrze jest, jak jest i tak trzeba robić, a jak to nie działa na ludzi, to wina pisiorów.
                    I właśnie dlatego opozycja przędzie tak cienko, jak przędzie.

• 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:47
            hanusinamama napisała:

> Ale wiesz ze jest masa ludzi ogklądajaca jedynie TVP? Tam jest pokazany inny śi
            > wat, altrernatywna wersja PL.

Jest też masa ludzi oglądających tylko TVN. Tam jest pokazany inny świat, alternatywna wersja PL.
            • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:52
              Ale TVN to stacja prywatna, która może sobie głosić, co jej się żywnie podoba, dopóki nie łamie prawa. TVP to medium publiczne. Naprawdę trzeba ci to tłumaczyć jak dziecku?
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:04
                morgen_stern napisała:

> Ale TVN to stacja prywatna, która może sobie głosić, co jej się żywnie podoba,
                > dopóki nie łamie prawa. TVP to medium publiczne. Naprawdę trzeba ci to tłumaczy
                > ć jak dziecku?

Nie bardzo wiem, dlaczego opowiadasz te oczywistości. Myślisz, że ktoś tego nie wie?
                • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:18
                  Ty chyba nie wiesz, skoro uważasz, że TVN i telewizja publiczna to to samo i stosujesz jakieś dziwne porównania. "Abozapeło" zmieniło się teraz w "abowtefałen"?
                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:33
                    morgen_stern napisała:

> Ty chyba nie wiesz, skoro uważasz, że TVN i telewizja publiczna to to samo i st

Telewizja to telewizja. Każdy ma swoją. A już doprawdy śmieszna jest histeria o nadużywanie (oczywiście, przecież nie zaprzeczam) TVP, które jakoby uniemożliwi kampanię opozycji, w sytuacji, kiedy dokładnie te same nawet personalnie opozycyjne styropiany prowadziły z sukcesem kampanię bez użycia TVP1 w latach 80.

• riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:37
                      W latach 80tych to była walka z komuną, w warunkach bycia stowarzyszoną częścią ruskiego imperium. Deczko co innego.
                      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:38
                        riki_i napisał:

> W latach 80tych to była walka z komuną, w warunkach bycia stowarzyszoną częścią
                        > ruskiego imperium. Deczko co innego.

Ale dostęp do mediów to opozycja miała nawet gorszy. A i tak dała radę wkręcić przeważającą większość społeczeństwa.
                        • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 16:50
                          45rtg napisał:

> riki_i napisał:
                          >
                          > > W latach 80tych to była walka z komuną, w warunkach bycia stowarzyszoną c
                          > zęścią
                          > > ruskiego imperium. Deczko co innego.
                          >
                          > Ale dostęp do mediów to opozycja miała nawet gorszy. A i tak dała radę wkręcić
                          > przeważającą większość społeczeństwa.

Mało kto rozkminiał wtedy podziały wewnątrz opozycji antykomunistycznej, po prostu wszyscy walczyli z komuną - mam Ci przypomnieć wyniki wyborów z 4 czerwca 1989 r.? Kto potem kogo wkręcił i w co, to odrębny temat.

• sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:50
                      45rtg napisał:

> Telewizja to telewizja. Każdy ma swoją.

A teraz idziemy do ustawy o prawie prasowym i czytamy...
                      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:37
                        sumire napisała:

> 45rtg napisał:
                        >
                        > > Telewizja to telewizja. Każdy ma swoją.
                        >
                        > A teraz idziemy do ustawy o prawie prasowym i czytamy...

Czytać to se tam możemy. Ja mówię o stanie faktycznym.
                        • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:41
                          Co, za długie czy za trudne? smile
                          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:45
                            sumire napisała:

> Co, za długie czy za trudne? smile

Bezmyślnie postawione zadanie. Typowe dla ludków, które nie umieją poprzeć swoich twierdzeń faktami, więc stosują sztuczkę "powiem coś mało konkretnego i będę udawać, że to bardzo głębokie i przerastające intelektualnie rozmówcę".
                            Co tam chcesz znaleźć, bo ta ustawa pewnie całkiem sporo rzeczy określa? Ponoć robiłaś w mediach, to chyba powinnaś być w stanie się wysłowić.
                            • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:14
                              Serio, jesteś aż tak leniwy, że oczekujesz, że ktoś ci będzie streszczał? smile
                              Ja nie muszę tam niczego znajdować, tam jest na przykład napisane o zachowaniu szczególnej staranności i rzetelności, a do tego o przedstawianiu prawdy, o niepublikowaniu informacji dotyczących czyjegoś życia prywatnego (na przykład do czego należał tatuś/dziadek). A do tego masz jeszcze, misiu, osobną ustawę o radiofonii i telewizji, a w niej cały rozdział poświęcony MISJI MEDIÓW PUBLICZNYCH. Zatem całe twoje pierniczenie wannabe znawcy, że telewizja to telewizja, nadaje się najwyżej do wyśmiania. Ale z drugiej strony prezentujesz dokładnie taki sam tryb myślenia, jaki prezentuje PiS, który uważa, że media publiczne mają wychwalać rząd i pracować na rzecz reelekcji Dudy. Nie dziwi mnie to jakoś szczególnie.
                              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:20
                                sumire napisała:

> Serio, jesteś aż tak leniwy, że oczekujesz, że ktoś ci będzie streszczał? smile

Widzę, że czytanie ze zrozumieniem to u Ciebie leży. Wyraźnie i konkretnie napisałem pytanie, a Ty go nie zrozumiałaś.

• sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:25
                                  To ty nie wiesz, że baby są głupsze? Dziwne, tyle czasu tu spędzasz, błyskając wiedzą na każdy temat, i jeszcze tego nie zauważyłeś? big_grin
                                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 15:43
                                    sumire napisała:

> To ty nie wiesz, że baby są głupsze? Dziwne, tyle czasu tu spędzasz, błyskając

Nic mi o tym nie wiadomo. Ale, zniżając się do Twojego poziomu, który właśnie demonstrujesz, może ewentualnie Twoja stara.

> wiedzą na każdy temat, i jeszcze tego nie zauważyłeś? big_grin
            • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:30
              Tak TVN tez jest stronnicza ale nie porównuj. Jednak inny kaliber stronniczości.
          • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:37
            "Ale wiesz ze jest masa ludzi ogklądajaca jedynie TVP?"

Najpopularniejszym programem informacyjnym w Polsce są Fakty TVN i TVN24:

m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/ogladalnosc-program-informacyjny-marzec-2020-fakty-liderem

Opozycja ma najpopularniejszy program informacyjny, ale jest oburzona, ze ktoś woli "Wiadomości". Ludzie oglądają co chcą. Ktoś im zabrania oglądać TVN?

Realia są takie, ze opozycja mocno przegrywa mimo że najpopularniejszy w Polsce program informacyjny jest zdecydowanie opozycyjny i antypisowski
            • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:40
              No ale to normalne, że w czasie zagrożenia ludzie gromadzą się wokół aktualnej władzy, jaką by ona nie była. Skompromitowana Merkel wróciła na szczyty popularności nie robiąc nic. Natomiast jak wirus odpuści, a gospodarka nie odżyje, no to wahadło pójdzie w drugą stronę i Kaczyński doskonale o tym wie. To elementarz polityki.
            • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:41
              Demokracja była przed 2015 rokiem, kiedy TVP i TVN miały tę samą linię polityczną. Przynajmniej wiedzieliśmy co myśleć, a teraz w jednej telewizji mówią tak, a w drugiej inaczej, to dramat dla wykształconych Europejczyków, pierwszy raz w życiu zetknęli się z różnorodnością stanowisk
        • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:50
          45rtg napisał:

> Abstrahując od wszystkiego innego - jak to "nie mają możliwości"?
          >
          Normalnie — wyborcy to nie tylko widzowie TVN, czytelnicy Wyborczej, słuchacze TokFM i internauci.
          Wypadałoby to widzieć.
          • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:51
            matacznik napisał:

> widzieć
            >
            *wiedzieć
          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:46
            matacznik napisał:

> 45rtg napisał:
            >
            > > Abstrahując od wszystkiego innego - jak to "nie mają możliwości"?
            > >
            > Normalnie — wyborcy to nie tylko widzowie TVN, czytelnicy Wyborczej, słuchacze
            > TokFM i internauci.
            > Wypadałoby to widzieć.

Pouczając innych, co by wypadało, wypadałoby umieć rozłożyć logicznie wypowiedź rozmówcy i dostosować swoją. Ale dostosowując się do tego, co Ci się napisało - wyborcy to nie tylko widzowie TVP i czytelnicy "Naszego Dziennika".

Inaczej mówiąc, tak samo kampania w TVN nie dotrze do oglądaczy TVP, jak kampania w TVP nie dotrze do oglądaczy TVN.
            • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:59
              45rtg napisał:

> Inaczej mówiąc, tak samo kampania w TVN nie dotrze do oglądaczy TVP, jak kampan
              > ia w TVP nie dotrze do oglądaczy TVN.
              >
              Chyba umknął Ci kontekst tej odnogi. Odpowiadałeś na zarzut mum2004, że pozostali kandydaci nie mogą prowadzić kampanii. Teraz odpływasz w oczywistości, bez związku z tym kontekstem.
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:07
                matacznik napisał:

> 45rtg napisał:
                > Chyba umknął Ci kontekst tej odnogi. Odpowiadałeś na zarzut mum2004, że pozosta
                > li kandydaci nie mogą prowadzić kampanii. Teraz odpływasz w oczywistości, bez z
                > wiązku z tym kontekstem.

Skoro odpływam bez związku z kontekstem odpowiadając na Twoją wypowiedź, to nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości.
                • matacznik Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:45
                  45rtg napisał:

> nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości.
                  >
                  Nie szkodzi, nie oczekiwałem.
        • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:56
          No zastanów się, dlaczego każda władza prze do tego, by przejąć media publiczne, a nie TokFM?...
          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:47
            sumire napisała:

> No zastanów się, dlaczego każda władza prze do tego, by przejąć media publiczne
            > , a nie TokFM?...

Bo tylko media publiczne mogą przejąć.
            • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:01
              Nie jest to do końca prawda.
              Natomiast TVP nadal ma największy zasięg.
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:06
                sumire napisała:

> Nie jest to do końca prawda.

Ale w praktyce tylko to da się przejąć dość łatwo i "w naturalny sposób". Nacjonalizacja Michnika jest jednak trudniejsza.

> Natomiast TVP nadal ma największy zasięg.

A tak właściwie, to gdzie są takie dane, żeby je sobie obejrzeć? Chodzi o zasięg fizyczny, czy o to, co ludzie oglądają?

• sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:32
                  45rtg napisał:

> Ale w praktyce tylko to da się przejąć dość łatwo i "w naturalny sposób". Nacjo
                  > nalizacja Michnika jest jednak trudniejsza.

Wcale nie. Przypominam, jak niewiele brakowało, żeby Fratria przejęła Radio ZET. Przypominam, że po naciskach na Polsat szefową kanału informacyjnego została jawnie propisowska pani redaktor, a w Superstacji w ogóle zrezygnowano z polityki.

> A tak właściwie, to gdzie są takie dane, żeby je sobie obejrzeć? Chodzi o zasięg fizyczny, czy o to, co ludzie oglądają?

Wujek Google poleca się na przyszłość, na przykład Nielsen przeprowadza co miesiąc badania oglądalności.
                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:39
                    sumire napisała:

> 45rtg napisał:
                    >
                    >
                    > > Ale w praktyce tylko to da się przejąć dość łatwo i "w naturalny sposób".
                    > Nacjo
                    > > nalizacja Michnika jest jednak trudniejsza.
                    >
                    > Wcale nie. Przypominam, jak niewiele brakowało, żeby Fratria przejęła Radio ZET
                    > . Przypominam, że po naciskach na Polsat szefową kanału informacyjnego została
                    > jawnie propisowska pani redaktor, a w Superstacji w ogóle zrezygnowano z polity
                    > ki.

Gdyby to było "wcale nie", to jawnie propisowska byłaby też szefowa w TVN i "Wyborczej". Na tamte stacje po prostu mieli jakieś albo haki, albo zachęty.

> > A tak właściwie, to gdzie są takie dane, żeby je sobie obejrzeć? Chodzi o
                    > zasięg fizyczny, czy o to, co ludzie oglądają?
                    >
                    > Wujek Google poleca się na przyszłość, na przykład Nielsen przeprowadza co mies
                    > iąc badania oglądalności.

To oglądalności. A oglądalność mało mnie interesuje, bo to jest przede wszystkim wybór ludzi. Interesująca jest dostępność fizyczna. Znasz jakąś mapę porównawczą?
                    • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:56
                      45rtg napisał:
                      >
                      > Gdyby to było "wcale nie", to jawnie propisowska byłaby też szefowa w TVN i "Wy
                      > borczej". Na tamte stacje po prostu mieli jakieś albo haki, albo zachęty.

Misiu, na każde znajdzie się hak. Przegapiłeś ostatnie najazdy TVP na TVN, że aż ambasador się zaangażowała? Zapomniałeś o temacie repolonizacji? A takie słowo "koncesja" znasz? Przyznawana przez KRRiT. Zawsze można nie przedłużyć. Możliwości nacisku jest masa, i najwyrazniej działa, skoro Polska w rankingu wolności prasy spadła na pysk przez ostatnie 4 lata.

A odpowiadając na drugie pytanie - tak, są też badania zasięgu terytorialnego. Serio, Gugiel nie gryzie.
                      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:13
                        sumire napisała:

> 45rtg napisał:
                        > >
                        > > Gdyby to było "wcale nie", to jawnie propisowska byłaby też szefowa w TVN
                        > i "Wy
                        > > borczej". Na tamte stacje po prostu mieli jakieś albo haki, albo zachęty.
                        >
                        > Misiu, na każde znajdzie się hak. Przegapiłeś ostatnie najazdy TVP na TVN, że a
                        > ż ambasador się zaangażowała? Zapomniałeś o temacie repolonizacji? A takie słow

Namiestniczka się angażuje rutynowo we wszystko, co się usańcom nie podoba, co więcej takie skandaliczne ingerencje namiestnika USA w jakoby niepodległe państwo powtarzają się regularnie od lat 90.

> o "koncesja" znasz? Przyznawana przez KRRiT. Zawsze można nie przedłużyć. Możli
                        > wości nacisku jest masa, i najwyrazniej działa, skoro Polska w rankingu wolnośc

Pokaż mi, jak nie przedłużają koncesji TVN.

> i prasy spadła na pysk przez ostatnie 4 lata.
                        >
                        > A odpowiadając na drugie pytanie - tak, są też badania zasięgu terytorialnego.
                        > Serio, Gugiel nie gryzie.

Aha. Czyli pani powtórzyła jakąś zasłyszaną opinię, ale nie potrafi jej niczym poprzeć.
                        Owszem, gugiel nie gryzie, ale zapytanie o zasięg terytorialny telewizji wyrzuca parę stron jakiejś kupy z komercyjnych stronek a to polsatu, a to innego nadawcy. Oczywiście, że są takie dane, ale ja ich nie znam, natomiast Ty się do nich odwołujesz. To pewnie znasz.
                        • sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:33
                          Pani, chłopcze, sama pracowała w mediach i ma w domu kogoś, kto robi w nich od ponad 20 lat. Skoroś taki mądry, to pani nie widzi potrzeby serwowania ci wszystkiego na tacy. Pani ci powie tylko, że Emitel prowadzi badania tego rodzaju, jak najbardziej. I powie ci jeszcze, że do niedawna jedyną stacją informacyjną dostępną naziemnie było TVP Info. Nie moja wina, że biegłości w internetach starcza ci tylko na udawanie znającego się na wszystkim, ku uciesze forumek...
                          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:42
                            sumire napisała:

> Pani, chłopcze, sama pracowała w mediach i ma w domu kogoś, kto robi w nich od
                            > ponad 20 lat. Skoroś taki mądry, to pani nie widzi potrzeby serwowania ci wszys
                            > tkiego na tacy. Pani ci powie tylko, że Emitel prowadzi badania tego rodzaju, j

Kłapu, kłapu, a konkretów tego zasięgu dalej nie ma. Zamiast się wymądrzać, jak to mi brakuje biegłości, to po prostu zademonstruj te dane, na których się opierasz. To ja mam dowodzić prawdy Twoich wypowiedzi?

• sumire Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:23
                              Stary, naprawdę, nie rób już z siebie większego błazna niż jesteś. Bo jesteś trochę jak trzyletnie dziecko, które łazi za forumkami i mędzi, na początku zabawne z tą swoją namolnością, potem już tylko wkurzające. Lepiej byś sobie flet nastroił.
                              • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:42
                                sumire napisała:

> Lepiej byś sobie flet nastroił.

O, to mi się podoba! ☺

Ciekawe, czy są jakieś interesujące stroicielki na tym forum?
                        • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:42
                          45rtg napisał:

> Pokaż mi, jak nie przedłużają koncesji TVN.

O ile pamiętam interwencję Żorżety, to TVN chcieli wykończyć finansowo. Nie trzeba odbierać koncesji, żeby kogoś posunąć z rynku.

• pola84 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:18
            sumire napisała:

> No zastanów się, dlaczego każda władza prze do tego, by przejąć media publiczne
            > , a nie TokFM?...

PO nie parła do przejęcia mediów publicznych, tylko skupiła się na promowaniu w mediach prywatnych. Za PO mediami publicznymi rządził między innymi Farfał, a szefem newsów był Piński z rekomendacji LPR. Po prostu wszystkie partie albo chciały wykorzystać media publiczne do swoich celów albo (poprzez np. nieściąganie abonamentu czy propozycje prywatyzacji) ich się pozbyć.
    • chococaffe Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 09:58
      Najśmieszniejsza jest radość i satysfakcja z sikania sobie samemu pod wiatr co i Ty i różne bywalce, tisze i rtg robią. Nawet nie zauważają w jaki są syfie tylko się cieszą, że dokopią "wrogowi".
      • pola84 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:20
        Dlaczego nie można skrytykować jednego kandydata jednej partii opozycyjnej by się nie narażać na zarzuty o popieranie partii rządzącej? Naprawdę uważasz, że wszyscy którym się PiS nie podoba głosują na PO albo na Kidawę?
        • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:31
          Stosując ukochany przez pisowcow symetryzm warto zauważyć, że nie tylko w.tym wątku każdy przeciwnik PiS-u jest jednocześnie dla nich wielbicielem PO i Kidawy- Błońskiej. To działa w obie strony.
          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:49
            morgen_stern napisała:

> Stosując ukochany przez pisowcow symetryzm warto zauważyć, że nie tylko w.tym w
            > ątku każdy przeciwnik PiS-u jest jednocześnie dla nich wielbicielem PO i Kidawy
            > - Błońskiej. To działa w obie strony.

Nie odpowiedziałaś na pytanie.
            • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:01
              A ty co się wtrącasz? To przesłuchanie, a ty jesteś zlym policjantem? Jak pola uzna, że nie jest usatysfakcjonowana odpowiedzią, to może sama to napisze? Opanuj się, facet.
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:13
                morgen_stern napisała:

> A ty co się wtrącasz? To przesłuchanie, a ty jesteś zlym policjantem? Jak pola
                > uzna, że nie jest usatysfakcjonowana odpowiedzią, to może sama to napisze? Opan
                > uj się, facet.

O, nerwy puszczają smile
                • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:28
                  Ach, to o to ci chodzi, nie o merytoryczną dyskusję? Chodzi o to, żeby przeciwnika wprowadzić z równowagi, to cie satysfakcjonuje? Wpisuje się to idealnie w profil wyborcy PiS. Czytałam gdzieś wypowiedź gościa, którego kolega jest działaczem PiS. Szczerze mu powiedział, że najbardziej ich cieszy, jak jakikolwiek przeciwnik jego partii "wyje". Jak "wyją" to jest cudownie, jest satysfakcja, czują się spełnieni. Nie chodzi o to, żeby cokolwiek zmienić, sprawić po tym strasznym peło. Ma być dobrze naszym i mają "wyć".
                  Na tym kończę dyskusję z tobą, bo jest bezcelowa, jak z każdym pisowcem, osrasz planszę i triumfalnie powiesz, że wygrałeś. To nie ma sensu żadnego.
                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:47
                    morgen_stern napisała:

> Ach, to o to ci chodzi, nie o merytoryczną dyskusję? Chodzi o to, żeby przeciwn

Stwierdzam fakt, że Ci popuściło. W swoim rozjuszeniu nawet nie zauważyłaś, że poza stwierdzeniem tego faktu nijak go nie oceniam. Po prostu już całkiem wyłączyłaś myślenie i rzuciłaś mi się do gardła, tylko Ci zęby po szkle monitora od wewnątrz zjechały.

• morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:31
                      Patrząc na twoje wypowiedzi w wątku to dokladnie o to ci chodzi, trafiłam w punkt. Ludzie normalnie z tobą próbują rozmawiać, a ty piszesz coś o histerii, darciu szat, teraz jakieś zęby na monitorze, dobrze w głowie to ty nie masz stanowczo. Naucz się dyskutować, a nie silować z rozmówcą, od popisywania się na kobiecym forum i wmawiania im histerii fujarka nie rośnie.
                      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:52
                        "trafiłam w punkt"

Debata wkracza na wyższy poziom abstrakcji. Skoro nikt Ci nie chce przyznać racji, przyznaj ją sobie sama
    • nikita1906 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:11
      Mnie to nie dziwi- kobieta nie jest zbyt lotna, często wręcz bredzi- taka żeńska odmiana Petru- vide „inspiratory” zamiast respiratory...itp kwiatki...
      • taniarada Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:13
        nikita1906 napisała:

> Mnie to nie dziwi- kobieta nie jest zbyt lotna, często wręcz bredzi- taka żeńsk
        > a odmiana Petru- vide „inspiratory” zamiast respiratory...itp kwiatki...
        Tu nie chodzi czy jest lotna czy nie.Tu chodzi że nie ma własnego zdania i programu .
        • nikita1906 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:14
          To też
        • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:26
          > Tu nie chodzi czy jest lotna czy nie.Tu chodzi że nie ma własnego zdania i programu .

Nie to, co Andżej.
          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:49
            maslova napisała:

> > Tu nie chodzi czy jest lotna czy nie.Tu chodzi że nie ma własnego zdania
            > i programu .
            >
            > Nie to, co Andżej.

Chcesz powiedzieć, że powinna zostać wybrana Gośka bez programu, ponieważ Andrzej nie ma programu?
            • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:54
              Ktoś w tym wątku to w ogóle zasugerował? Wyborcy PiS są mistrzami w wyciąganiu wniosków z własnej d...
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:08
                morgen_stern napisała:

> Ktoś w tym wątku to w ogóle zasugerował? W

Oczywiście. Czymże innym jest odpowiedź: "Andżej nie ma programu" na argument: "Gośka nie ma programu", skoro dyskutujemy nad sensownością wybierania Gośki lub Andżeja?
            • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:03
              Jakimiż to krętymi ścieżkami podąża twoja logika, że doszedłeś do takiego wniosku?
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:48
                maslova napisała:

> Jakimiż to krętymi ścieżkami podąża twoja logika, że doszedłeś do takiego wnios
                > ku?

Bardzo prostymi: skoro odpowiedzią na zarzut, że Gośka się nie nadaje, bo nie ma programu, jest to, że Adrian nie ma programu, to wnioskowanie jest oczywiste. Ona (zdaniem Waszym) nadaje się, a argumentem za tym jest brak programu Adriana.
                • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:08
                  W takim razie porzuć swoje proste myślenie, bo jak widać, nie zawsze zdaje ono egzamin. Odpowiedziałam tak taniaradzie, ponieważ jest on znanym na tym forum piewcą Adriana. W związku z powyższym jego "argumenty" o braku programu mające zdyskredytować Kidawę, podczas gdy jego guru prezydenckie takowego nie posiada, są tak samo z dudy, jak twoje wnioskowanie.
                  • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:12
                    maslova napisała:

> W takim razie porzuć swoje proste myślenie, bo jak widać, nie zawsze zdaje ono

No, jak ktoś odpowiada innemu zupełnie nie na temat i tylko, żeby dziecinnie przys*ać, to rzeczywiście moje przyzwyczajenie do poszukiwania logiki w wypowiedziach - zawodzi. Na szczęście to problem nie mój, tylko tych, co nie umieją argumentować i tylko przys*ywają.

> egzamin. Odpowiedziałam tak taniaradzie, ponieważ jest on znanym na tym forum p
                    > iewcą Adriana. W związku z powyższym jego "argumenty" o braku programu mające z
                    • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:22
                      Ależ oczywiście, że Twój problem . Ty się przyp*dalasz wyłącznie do przeciwników PISu 😊
                      • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:23
                        I braku logiki w wypowiedziach propisosców jakoś nie zauważasz. 😊
          • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:36
            Andrzej jest naucozny na plachę co ma mówić. Zauważcie ze on nigdzie nie odpowiada za pytania na żywo bo doszłoby do sytuacji, ze wyciąga komórkę i mwoi "Panie jarku co mam powiedzieć pytają mnie o..."
        • tanebo8.0 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:28
          A dudus ma program czy kwacze?
          • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:35
            Duduś ma program "Kto może, niech zrezygnuje z 500+", "Spotkajmy się wszyscy na Tik Toku" oraz "Epidemia koronawirusa się kończy".
          • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:50
            tanebo8.0 napisał:

> A dudus ma program czy kwacze?

Chcesz powiedzieć, że ponieważ Budyń nie ma programu, to należy zastąpić go Gośką, która nie ma programu?
            • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 10:54
              Nie, nikt tu tego nie chce powiedzieć. Czy ty jesteś przepraszam jakiś ograniczony?
              • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:09
                morgen_stern napisała:

> Nie, nikt tu tego nie chce powiedzieć. Czy ty jesteś przepraszam jakiś ogranicz
                > ony?

No to skoro nikt nie chce tego powiedzieć, to jaki cel ma odpowiadanie: "Ale Andżej nie ma programu" na stwierdzenie, że Gośka nie ma programu?
                • morgen_stern Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:23
                  Cel jest taki, że kandydat z małym poparciem, który nie ma programu to pikuś. Żelazny kandydat, który nie ma własnego programu i jest marionetką psychopatycznego starucha to jest dopiero temat. I jest obecnym prezydentem. Nie no,oczywiście, przytaczanie go tu nie ma żadnego sensu 😀
                  • pola84 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:27
                    Sensu nie ma o tyle, że po 4 latach dokładnie wiadomo, iż Duda ma program PiSu. I dlatego też wygrywa. Po kandydacie głównej partii opozycyjnej można byłoby się spodziewać czegoś więcej. Choćby jakiejś minimalnej strategii czy oddawać wybory czy jednak nie.
                    • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:38
                      Nie. Duda nie ma programu. Duda jako amrionetka weykona wszystko i podpisze wszystko co mu PIS i Jarek pod nos podetkną. Jaki program?? O czym ty piszesz?
                      • 45rtg Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:41
                        hanusinamama napisała:

> Nie. Duda nie ma programu. Duda jako amrionetka weykona wszystko i podpisze wsz

A Gośka podpisze wszystko, co jej podetknie Schetyna. Co za różnica?
                      • pola84 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:41
                        hanusinamama napisała:

> Nie. Duda nie ma programu. Duda jako amrionetka weykona wszystko i podpisze wsz
                        > ystko co mu PIS i Jarek pod nos podetkną. Jaki program?? O czym ty piszesz?
                        >
                        No toż właśnie piszę, że jego "program" to partia PiS. To znaczy, że on się podpiera wszystkim co PiS robi i wiadomo że będzie posłusznie wykonywał wszystkie rozkazy.
                    • 1elka26 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:41
                      Najlepsze jest to, że "prawdziwa prezydent" cieszy się niższym poparciem niż partia która zgłosiła jej kandydaturę.
                      W dodatku - zero samodzielności. Przecież oglądanie jej wystąpień podczas konferencji to prawdziwy kabaret.

Rozmowa red. Mazurka z Budką:

"- Czemu pan nie pozwala odpowiadać Kidawie-Błońskiej na pytania podczas konferencji, albo jej wyraźnie podpowiada?
                      - Bo my jesteśmy zespołem.
                      - Ten zespół nazywa się chyba Budka Suflera w takim razie....

Zaorane"

Taka to samodzielna kandydatka. Podobna zresztą do Komorowskiego który był podobnie samodzielny.
              • hanusinamama Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:36
                Pytanie retoryczne smile
    • mika71 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 11:38
      Nie było pytania pewnie o popracie dla Budki. Myślę że patrząc na wystąpienia KO wiele osób moze myśleć że on kandyduje sad
      • taniarada Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 13:40
        mika71 napisała:

> Nie było pytania pewnie o popracie dla Budki. Myślę że patrząc na wystąpienia K
        > O wiele osób moze myśleć że on kandyduje sad
        Budka się coraz bardziej pogrąża.Grzesiu zaciera rączki.Siema.
        • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 14:56
          Schetyna będzie musiał podnosić partię z dna. Ale na stabilne siedzenie w opozycji wystarczy
    • angazetka Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 12:23
      Może tak odrobinkę, maciupką taką, tłumaczy te wynik fakt, że są one uzyskane wśród OSÓB, KTÓRE ZAMIERZAJĄ GŁOSOWAĆ.
      • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 15:00
        "Może tak odrobinkę, maciupką taką, tłumaczy te wynik fakt, że są one uzyskane wśród OSÓB, KTÓRE ZAMIERZAJĄ GŁOSOWAĆ"

Platforma od lat jest przekonana, ze ma duże poparcie wśród osób, które nie chodzą na wybory i nie są zainteresowane polityką. Pomijając już całkowitą nieprzydatność elektoratu, który nie głosuje - ciekawe skąd to przekonanie o wielkiej popularności wśród niechodzących na wybory, skoro nigdzie nie mamy danych na ten temat? Widzieliście kiedyś sondaż "na kogo byś głosował, gdybyś chodził na wybory, na które nie chodzisz"?
        • tiszantul Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 15:03
          "Wśród osób niechodzących na wybory najwyższym poparciem cieszy się Małgorzata Kidawa-Błońska"

Kolejny sukces opozycji smile
          • maslova Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 19:52
            Debata wkracza na wyższy poziom abstrakcji. Skoro nikt Ci nie chce odpowiedzieć, odpowiedz sobie sam.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 15:07
      I będzie frekwencja wyborcza na poziomie 10% - o ile.
      A obecnie panujący wygra 70%.
    • kozica111 Re: Kidawa 4% w sondażach 24.04.20, 17:03
      Ano...
    • riki_i Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 12:29
      No i już po wszystkim. Oficjalnie się wycofała.

Platformie polecam sięgnięcie do historii. W 2000 roku Unia Wolności nie wystawiła kandydata w wyborach prezydenckich. Co się stało dalej z tą partią, wiemy.
      • pola84 Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 13:24
        No cóż, po oświadczeniu Tuska to raczej już na jakieś resztki wsparcia w partii nie mogła liczyć. Mam mieszane uczucia ogólnie co do niekandydowania, walczyć się chyba jednak powinno do końca, zwłaszcza że te wyniki będą się liczyły.
      • bigzaganiacz Re: Kidawa 4% w sondażach 28.04.20, 18:38
        No i dobrze branie udzialu w tej farsie zwanej wyborami to bylaby glupota
        Z hamami z pisu nie wygrasz stosujac zasady wersalu a taplac sie w gownie nie wypada
    • mjuhbun Re: Kidawa 4% w sondażach 10.05.20, 06:33
      Młodzież nie chce głosować na osoby które popierają przywracanie zawyżonych emerytur SB i innym PRL-owcom.

Debata w TVP pokazała wyraźnie że Polacy nie chcą Lwa i innych dziwnych zwierząt.
    • its_britney_bitch Re: Kidawa 4% w sondażach 10.05.20, 07:49
      Czemu Wykidajła Błonka nie założy skrzydeł po husarzu i szablą nie wywalczy, póki my żyjemy

jestę zawiedzonę i smutno mi trochę, z nią byłoby o ileż weselej. Jakby tak przypomniała, że podczas grunwaldu jej przodkowie po obu stronach walczyli! Normalnie tak się śmiałam, aż mi woda Perrier wypadła z nosa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka