26.04.20, 07:51

jak zatytułować wątek. Więcej czytam niż piszę, ale zdarzało się, że pisałam i było nawet miło. Ale niestety, nie ma już tego klimatu tzn. Zauważyłam, że tu wchodzi bardzo dużo sfrustrowanych kobiet, nie miłe docinki, jakieś osobiste wycieczki. Nie obraźcie się. ale jesteście tak agresywne i cyniczne w wypowiedziach. Nie ma fajnej rozmowy, doradzania jak kobieta, kobiecie. Od razu jatka, wycinki przez moderacje, szczerze, nie obrażcie się gdybyście się spotkały to po ryju byście się potrzaskały. Kiedyś tu pisałam, ale były tu fajne babki, pewnie zrezygnowały, szkoda. Znalazłam inne forum. Ale tam dziewczyny są tak miłe, fajne,. serdeczne. Nie wiem, ale mają luz. U was przeważa frustracja, wiem dzieci, mąż, problemy. Ale mnie to już męczy, dlatego znalazłam inne forum, tam te dziewczyny są pełne życia, wesołe, a forum 30 + czyli nie małolaty, ale inaczej podchodzą do,życia. Ale dzięki, że mogłam z wami być . Pozdrawiam, wszystkiego dobrego.

Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Nie wiem 26.04.20, 07:55
      Nojgorszy dla mnie to jest wlasnie taki passive agressive.
    • chabry.polne Re: Nie wiem 26.04.20, 08:14
      Co zrobić, takie życie. Ale tutaj to nie tylko kobiety...Przychodzą takie stwory i wymiotują zarazą niczym kleszcze, które próbuję z psa usunąć.
      • grey_delphinum Re: Nie wiem 26.04.20, 08:28
        Trzeba po.prostu wygaszac frustratów, trolle i wszystkich, którzy nam nie pasują - forum.od razu robi się bardziej przyjazne.

• bywalec.hoteli Re: Nie wiem 26.04.20, 16:04
          grey_delphinum napisał(a):

> Trzeba po.prostu wygaszac frustratów, trolle i wszystkich, którzy nam nie pasu
          > ją - forum.od razu robi się bardziej przyjazne.
          >

Dokładnie tak robię!
    • triismegistos Re: Nie wiem 26.04.20, 08:30
      🖖
    • 1matka-polka Re: Nie wiem 26.04.20, 08:34
      Co kto lubi...
    • tryggia Re: Nie wiem 26.04.20, 08:34
      Myślę, że tu akurat jest taki styl. Oczywiście ogromna część ematkowych wypowiedzi jest i merytoryczna i całkiem serdeczna.
      Ale też bez lukru, a często po prostu złośliwa czy chamska. Ludzie tacy po prostu są.
    • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 08:37
      O nie, takie pitu pitu, różowe jednorożce, solidarność jajników i głaskanie po główce niezależnie od sytuacji to nie dla mnie.
      • jak_matrioszka Re: Nie wiem 26.04.20, 13:49
        Uff, a już myślałam, że nikt tego głośno nie powie wink
        Opis forum na które emigruje watkodajka to dla mnie nie do przejścia jest. Miłe, fajne i serdeczne sa i tutaj, a luz dla mnie oznacza, że czasem można wyskoczyć z czymś niepolukrowanym. Nie mylić tego z obrażaniem jednostek, bo to nigdy nie było moim celem.
        • daniela34 Re: Nie wiem 26.04.20, 14:23
          Matrioaszka 100/100!
    • zrozpaczona38 Re: Nie wiem 26.04.20, 08:41
      Czemu służą takie wątki? Wy jesteście be a na tamtym sobie do tyłków włazimy, osobiście lubię poczytać tutejsze dyskusje, dziewczyny mają rewelacyjne poczucie humoru, nie dają sobie na łeb wchodzić a słodkopierdzące teksty mam w pracy, wolę to forum niż fałszywość, a przyjaźni i rad polecam szukać w realnym świecie wink
    • anika772 Re: Nie wiem 26.04.20, 08:44
      Mogłaś zatytułować klasycznie: Skąd w was tyle jadu?
      • milva24 Re: Nie wiem 26.04.20, 10:21
        big_grin
      • fil.lo Re: Nie wiem 26.04.20, 13:34
        Albo "Żegnam się", też klasyka gatunków, której nigdy nie pojmę.
        • ginger.ale Re: Nie wiem 26.04.20, 19:56
          fil.lo napisała:

> Albo "Żegnam się", też klasyka gatunków, której nigdy nie pojmę.

Zwłaszcza, że większość wraca do tego gniazda os 🙃
      • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 13:54
        anika772 napisała:

> Mogłaś zatytułować klasycznie: Skąd w was tyle jadu?

big_grin
    • swinki_trzy Re: Nie wiem 26.04.20, 08:52
      Bardzo się cieszę, że istnieje ematka, gdzie można odpocząć od słodkopierdzącego stylu i nadmiaru uduchowionych słoneczek ze złotą myślą na każdą okazję.
      • lellapolella Re: Nie wiem 26.04.20, 12:56
        Cieszę się, że ktoś jeszcze ma odruch wymiotny na widok emotikonek eksplodujących kwiatami i serduszkamiwink Ematka to otwarte forum, złazi się tu pełno "kleszczy", ale to nie powód, by im oddawać to miejsce.
        • asia.sthm Re: Nie wiem 26.04.20, 13:51
          > złazi się tu pełno "kleszczy", ale to nie powód, by im oddawać to miejsce.

Jednakowoz (ładne słowo) niektorzy ( rodzajnik zamierzony) juz sie tu wessali na stałe.
          • lellapolella Re: Nie wiem 26.04.20, 15:34
            Może wiatr historii pogna ich gdzie indziejwink
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Nie wiem 26.04.20, 15:45
              Ależ możemy być zupełnie spokojne, daję temu forum pełnemu miłych, ciepłych, uprzejmych (nie obraźcie się) trzydziestolatek jakieś trzy tygodnie ciumciania i bycia miłymi, uprzejmymi i słoneczkowymi (nie obraźcie się), a potem jedno słowo, właściwa faza księżyca, troszkę zbyt duży kieliszek wina (nie obraźcie się) i JAK SIĘ WEZMĄ ZA ŁBY. Włącznie z naszą pełną nadziei emigrującą na zieleńszą trawkę. ALE SIĘ NIE OBRAŹCIE wink
            • ginger.ale Re: Nie wiem 26.04.20, 19:57
              lellapolella napisała:

> Może wiatr historii pogna ich gdzie indziejwink
              >

Najlepiej nie wchodzić w dyskusję, a jak za ciężko, to wygaszać józkopodobne.
        • beaucouptrop Re: Nie wiem 26.04.20, 14:18
          W sasiednim dziekczynnym watku emotikonek z serduszkami nie brakuje...
          • boogiecat Re: Nie wiem 26.04.20, 16:06
            e tam, nie rozumiesz, "to co innego" :p
    • milva24 Re: Nie wiem 26.04.20, 10:22
      Jeśli sądzisz, że kiedyś tu było inaczej to rzeczywiście rzadko zaglądałaś big_grin ale powodzenia życzę.
      • akseinga1975 Re: Nie wiem 26.04.20, 10:32
        A ja wole taka formule od skoskopierdzacych mamus. Kilka razy pisalam i otrzymalam cenne i przemyslane rady. A i czesto usmialam sie do lez.
        • marta.graca Re: Nie wiem 26.04.20, 13:39
          No bo poczucie humoru dziewczyny tu mają wspaniałe. Ematka po prostu uczy i bawi.
    • fitfood1664 Re: Nie wiem 26.04.20, 10:52
      ...i w duchu masz nadzieję, że ktoś powie "zostań" big_grin
      • homohominilupus Re: Nie wiem 26.04.20, 11:40
        Ale że ematki nie sa wesołe i pelne życia chcesz powiedzieć???
      • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 11:54
        Bo odchodzić czeba umić wink tongue_out Warto uczyć się od najlepszych czyli Bergi i Jolki.
        • danaide Re: Nie wiem 26.04.20, 12:10
          W sensie: wyjście po polsku, powrót po angielsku?
          • snakelilith Re: Nie wiem 26.04.20, 12:44
            big_grin
          • fitfood1664 Re: Nie wiem 26.04.20, 12:47
            wyjście trzaskając drzwiami, wejście uchylonym oknem big_grin
            • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 13:44
              Dokładnie wink
              • jak_matrioszka Re: Nie wiem 26.04.20, 13:57
                Wychodzace zawsze licza na to, że znajdzie sie jakiś Tadziu Rejtan, który zalegnie u drzwi wink Niestety, wiekszość tutaj sie rzuca drzwi otwarte wychodzacym przytrzymać i szybko za nimi zamknać smile) A wychodzace z hukiem materializuja sie w nowym watku jak gdyby nigdy nic... Dramatycznych watków "żegnajcie" jest na kopy, watku "wróciłam, przepraszam za wygłupy" nie uświadczysz...
                • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 14:44
                  Nigdy wątku powracającego nie widziałam. Chociaż chyba Morgen w grudniu jakiś popełniła ( może się mylę).
                  • jak_matrioszka Re: Nie wiem 26.04.20, 22:14
                    A Morgen wyszła trzaskajac drzwiami, czy po prostu w naturalny sposób poluźniła kontakty z forum? Ja Wyjścia Smoka w jej wydaniu nie pamietam, ale mogłam przeoczyć.
                    • heca7 Re: Nie wiem 27.04.20, 07:23
                      Tak dokładnie to nie pamiętam ale wydaje mi się, że wyszła bez trzaskania drzwiami. Jednak jakaś forma pożegnania była.
            • ginger.ale Re: Nie wiem 26.04.20, 19:57
              fitfood1664 napisał(a):

> wyjście trzaskając drzwiami, wejście uchylonym oknem big_grin

🤣🤣🤣
              • kotejka Re: Nie wiem 27.04.20, 07:46
                😃😃😃
                I ze niby nic się nie stało
                Ematki nic się nie stało
                Nie się nie staaaaalo
                I wszystko jest dobrze

Do czasu, aż znowu je poniesie rzecz jasna 😀
    • trillian Re: Nie wiem 26.04.20, 12:15
      Nie obraź się ale marudzisz jak stara baba. Tylko się nieco obraź, pozdrawiam!
    • kermicia Re: Nie wiem 26.04.20, 12:33
      Był tu niedawno wątek, w którym niektóre emamy pokazywały swoje buźki w maseczkach. I tak sobie pomyślałam, że gdyby takie buźki (nawet zamaskowane) były przy każdym nicku, to zniknęłaby większość parszywych wypowiedzi. Nawet nie dlatego, że wstyd bluzgać nieanonimowo. Raczej dlatego, że trudniej obrażać kogoś bez sensu patrząc mu w oczy.
      • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 13:53
        O tak, zgadzam się.
        • jak_matrioszka Re: Nie wiem 26.04.20, 14:01
          Naprawde, zdjecie dowolnej twarzy powstrzymałoby cie od akcji jakie tu regularnie odstawiasz? Spodziewałabym sie raczej, że przy pierwszej lepszej okazji wyżyjesz sie na wygladzie forumowiczek...
          • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 14:07
            jak_matrioszka napisała:

> Naprawde, zdjecie dowolnej twarzy powstrzymałoby cie od akcji jakie tu regularn
            > ie odstawiasz? Spodziewałabym sie raczej, że przy pierwszej lepszej okazji wyży
            > jesz sie na wygladzie forumowiczek...

Matrioszka moglabym odwrócić pytanie. Byłam wielokrotnie mieszana z błotem i zasłużenie i niezasluzenie.
            • sumire Re: Nie wiem 26.04.20, 14:18
              😂
      • fornita111 Re: Nie wiem 26.04.20, 15:49
        Dla mnie ten watek byl absurdalnie slodkopierdzacy, komplementowac z zachwytem oczy i wlosy to ma sens, jak sa rzeczywiscie piekne... Ale jak ktos lubi wazeline, spox, nie ma obowiazku czytania takich watkow. Ale jakby cala ematka tak wygladala, to bym w podskokach stad uciekla big_grin
        • boogiecat Re: Nie wiem 26.04.20, 16:17
          fornita111 napisała:

> Dla mnie ten watek byl absurdalnie slodkopierdzacy,

ja dotad nie pojelam, co sie w tamtym watku stalo, ze nie bylo jatki, a z kazdym nowym wpisem moje niezrozumienie przeradzalo sie w zawod :p
          • fornita111 Re: Nie wiem 26.04.20, 16:20
            Siostro! big_grin
            • sumire Re: Nie wiem 26.04.20, 16:33
              Ducha nie gaście smile Lato idzie, na sto procent będą wątki o stopach.
          • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 16:28
            Bo widocznie lubisz nawalanki a nie pozytywne wątki.
            • boogiecat Re: Nie wiem 26.04.20, 19:47
              Eh, jak tu nie kochac Berdzi 😚
        • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 16:27
          Jaka wazelina? Dziewczyny były super i fantazja w maseczkach i fajne babeczki. Mnie akurat się podobał ten watek i zamieszczone fotki a nie słodzę nigdy bez sensu. Zwłaszcza oczy były nieziemskie a oczy to zwierciadło duszy. Byłam w szoku jak wiele jest blondynek i to forumek, których o to nie podejrzewałam wink
          • fornita111 Re: Nie wiem 26.04.20, 16:45
            Tak koteczku, pisanie kobicie z zaslonieta twarza, ze wyglada mlodo/slicznie to wazelina, albo zlosliwe poczucie humoru. Bo zamaskowana baba nijak nie wyglada tongue_out
            • fornita111 Re: Nie wiem 26.04.20, 16:47
              Ale ciesze sie twoim szczesciem, ze trafilas na watek, w korego ciepelku sie moglas ogrzac, zamiast jak zwykle baty zbierac tongue_out
              • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 19:54
                Jakie ciepelko? Zauważ, że baty to wciąż te same forumki serwowaly, reszta jest normalna i spoko. Widze zazdrość o ich wygląd ew. o to, że nie zbieram batow. Poczytalabys chętnie, co?
                • fornita111 Re: Nie wiem 26.04.20, 23:19
                  No musialo sie pojawic slynne bargamotkowe "zazdroscisz" big_grin Pociesznas
            • bergamotka77 Re: Nie wiem 26.04.20, 19:51
              fornita111 napisała:

> Tak koteczku, pisanie kobicie z zaslonieta twarza, ze wyglada mlodo/slicznie to
              > wazelina, albo zlosliwe poczucie humoru. Bo zamaskowana baba nijak nie wyglada
              > tongue_out

Może ty nie wyglądasz choc jesteś młoda. One wyglądają i to sztuka "wyglądać" w masce.
      • majenkir Re: Nie wiem 26.04.20, 16:32
        kermicia napisała:
        > gdyby takie buźki (nawet zamaskowane) były przy
        > każdym nicku, to zniknęłaby większość parszywych wypowiedzi. Nawet nie dlatego
        > , że wstyd bluzgać nieanonimowo. Raczej dlatego, że trudniej obrażać kogoś bez
        > sensu patrząc mu w oczy.

Jestem na takim sasiedzkim forum, gdzie widze watki osob z okolicznych miast i tam sie jest zalogowanym prawdziwym imieniem i nazwiskiem oraz adresem. Jest tam tak politycznie poprawnie i takie picie z dziubkow, ze az sie niedobrze robi. wink
        • marta.graca Re: Nie wiem 26.04.20, 17:09
          Z drugiej strony przecież na Facebooku, gdzie każdy jest pod imieniem i nazwiskiem, jest tyle bluzg i wyzwisk, że głowa mała.
    • lily_evans11 Re: Nie wiem 26.04.20, 12:49
      Całkiem, całkiem ci się udało big_grin big_grin big_grin
    • mail-na-gazecie Re: Nie wiem 26.04.20, 14:14
      Masz złe podejście. Trzeba umieć oddzielać ziarno od plew, to i tu się czegoś dowiesz. A tam gdzie się kadzi, niekoniecznie. Kobiety takie są, ale czasem można znaleźć wypowiedź perełkę smile
    • kasiaabing Re: Nie wiem 26.04.20, 15:51
      Proszę, żeby Ci miłej było😉
    • nessy Re: Nie wiem 26.04.20, 16:16
      dopiero to zauważyłaś? przecież zawsze tak było.
      • majenkir Re: Nie wiem 26.04.20, 16:36
        nessy napisała:
        > dopiero to zauważyłaś? przecież zawsze tak było.

Hehe, przypomnialo mi sie jak tu przyszlam:

wczesniej bylam na forum Wnetrza Mieszkan i kiedys przy jakiejs pyskowce (dzien jak co dzien wink) ktoras mowi, ze takie chamskie te WM sa. A jakas panna mowi "chamskie? to ty chyba nigdy na emamie nie bylas!". No to z ciekawosci przyszlam i juz zostalam smile.
        • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 18:21
          O ja też bywałam na WM wink Podobał mi się "Chiński apartament" , tak to się nazywało? A rządziła a właściwie panoszyła się bodajże Wilma Flinstone. Potem pokazała swoją łazienkę i...szału nie było. Generalnie pozostało mi stamtąd powiedzenie- "wrzuć granat" wink
          • majenkir Re: Nie wiem 26.04.20, 19:00
            Haha, good times, ze tak polece biscotti wink,
            • heca7 Re: Nie wiem 26.04.20, 19:59
              Zdecydowanie good times wink Potem z tego co pamiętam główne uczestniczki uznały, że WM ma za niskie dla nich progi i przeniosły się na Wnętrzności.
    • etata Re: Nie wiem 26.04.20, 16:30
      Ja też się już pożeganałam z forum. Ale dość szybko odkryłam, że moje życie trochę jakby... zubożałosmile I wróciłamsmile
    • lubiska Re: Nie wiem 26.04.20, 22:41
      Trochę nie rozumiem Twoich pretensji. Tak, mnóstwo tu złośliwych frustratek i mitomanek... Ale co w związku z tym? W sieci masz wybór! Setki (no może dziesiątki) forów dyskusyjnych (sama znalazłaś takowe) z alternatywnymi ludźmi. Przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma, a forum jest odzwierciedleniem społeczeństwa.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Nie wiem 27.04.20, 07:34
      Ale wiesz, że forum emama to nie lotnisko, nie musisz ogłaszać wylotu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka