wlazkotnaplot 27.04.20, 21:02 Dziewczyny pralki to takie coś co zbiega ubrania prawda, zbiega? Tak o rozmiar albo pół co najmniej prawda???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarlett74 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:07 U mnie to suszarka to samo zuo, Zbiegły się jeansy, tshirty, nawet piżama. Chociaż mąż mówi, że to nie wina suszarki, że się ciuchy zbiegły, ale co on tam wie...😜 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:07 Ale tylko wtedy jak nie chcesz. Jak chcesz żeby zbiegły to nie zbiegają Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:10 No pewnie, że tak, zwłaszcza teraz, w dobie wirusa, pralki też jakieś takie zawirusowane są. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 05:54 Bo ten wirus atakuje też pralki i suszarki Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:11 Ha! Masz rację, to musi być ona! Teraz już rozumiem, to podstępne AGD!! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:23 Ja bardziej podejrzewam suszarkę, bo zabieganie się ubrań zbiegło mi się z pojawieniem się w domu suszarki 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 21:28 A ja koronawirusa - kolejny niezbadany objaw Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 22:53 Kwarantanna zbiega ubrania bardziej skutecznie. Bez namaczania Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 22:57 O tak, zdecydowanie! A nawet o dwa rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:10 Nie można zbiegać ubrań. Można powodować ich zbieganie. A na temat - to zależy także od producenta, który np. nie dekatyzuje tkaniny przed uszyciem ubrania, żeby więcej zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:18 taki-sobie-nick napisała: > Nie można zbiegać ubrań. Można powodować ich zbieganie. > > A na temat - to zależy także od producenta, który np. nie dekatyzuje tkaniny przed uszyciem ubrania, żeby więcej zarobić. mujtyborze... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:18 Żadne ze zdań, które napisałaś nie jest na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:21 O żesz. No co ty? Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:39 taki-sobie-nick napisała: > Nie można zbiegać ubrań. Można powodować ich zbieganie. Ubrania zbiegają się...tak po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_wolny Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:44 taki-sobie-nick napisała: > Nie można zbiegać ubrań. Można powodować ich zbieganie. > > A na temat - to zależy także od producenta, który np. nie dekatyzuje tkaniny pr > zed uszyciem ubrania, żeby więcej zarobić. Biedna....nie zrozumiała... Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:12 Tak, sama pralka zwykle o pół rozmiaru, ale do kompletu z suszarką elektryczną, to już minimum o cały. Dlatego niektórzy nie mają suszarek! Celem niezbiegania odzież należy suszyć na meblach i miskach (drobne elementy typu skarpetki). Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:17 prawda, ale jest na to sposob, trzeba nie wirowac i wieszac w poprzek a do jeansow uzywac prawidel. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:19 Prawideł do jeansów?! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 01:36 Tak, prawidel. To takie dziwne? Przeciez jeansy sie deformuja w praniu. O porzadne ciuchy trzeba dbac, beda nam sluzyc latami i przezyja kazda kwarantanne. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:23 Nie tylko pralki. Teraz takie proszki robią. Chyba przez tego wirusa są one bardziej dezynfekujące. Tak mi się wszystkie spodnie w obwodach zdezynfekowały, że muszę odpinać guziki przy siadaniu. A siadanie to moja główna aktywność tej kwarantanny. Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 23:02 Nie tylko proszki. Płyny do prania też; mają bardzo silny środek dezynfekujący. Odpowiedz Link Zgłoś
daneben Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:26 Mnie nawet maseczka ciśnie. A sama ją szyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zbignięte ubrania...oby.. 27.04.20, 23:27 To nie pralka winna, a kalorie. To te małe, wredne zwierzątka siedzące w szafach i zszywające ubrania nocą na węższe. Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 00:36 😂😂 Zawsze podejrzewałam że one żyją własnym życiem, rozmnażają się przez pączkowanie już gdzieś w żołądku, ale że jeszcze takie uzdolnione!? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 05:07 Snake, a widzialas Ty kiedys kalorie? bo ja nigdy no, nie ostnieja, wszystko wina pralek i suszarek! spisek kobity, spisek! Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 08:51 Nie widziałaś, bo są bardzo malutkie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 23:16 I uciekają bardzo szybko jak zapali się światło. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 19:20 A może teraz wirusiczki .. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 09:04 Kalorii do pralki nie wkładałam, a proszek owszem! I chyba lepiej wiem co mnie spodnie w obwodach zbiegło, o! Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 05:03 Pralka, suszarka, szafa, szuflady, nawet taki drazek stojacy czy wiszacy zbiega. Dopoki jeszcze rajstopy elastyczne nie sa zbiegniete, to jest oki. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 05:36 Tak, tak moja też obkurcza mi ciuchy. Do tego jeszcze waga się popsuła i jakieś szalone cyferki, których bardzo dawno nie widziałam pokazuje... Do kitu te dzisiejsze sprzęty...😉 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 07:19 Oczywiście, że zbiega, świnia jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 08:21 To prasowanie, nie pralka. Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć, dlaczego Wam się zbiegły a mi nie. Nie prasujcie tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 08:39 Ić stont. Jak ci się nie zbiegly to znaczy że nie pierzesz. Porządnym, czystym ludziom się zbiegają i juś. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 08:41 Bo porządni i czyści prasujom! Precz z prasowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 09:28 Nie wszystko prasuje, a wszystko się zbiegło. Takie dżinsy na przykład, chyba najbardziej, a nie prasowane. Hm Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 09:00 Mi tam się częściej zdarza "rozbiegnięcie" ubrań. w sumie to już nie pamiętam, kiedy mi się ostatnio jakieś ubranie zbiegło po praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 09:05 A ja myslalam, ze to od slonca... Czasami na metce stoi" Nie suszyc na słońcu", ja głupia suszylam i mi tez się pozbiegalo, szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 10:12 No weź pomyśl ile byś wytrzymała na monotonnej diecie? To co biedne skarpetkowe potwory mają zrobić?Nie wytrzymują na samych skarpetkach i podżerają co się da, a jak w tych pralkach siedzą to z nudów zaszywają dziury po swoich zębiskach. Efektem są zbiegnięte ubrania albo odnalezione po latach zaginione skarpetki, teschowane przez nie na zapas. A wy od razu niecnie o spisek producentów agd oskarżacie. Wstyd dziewczęta 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zbignięte ubrania...oby.. 28.04.20, 10:21 A to nie przez tą kalorię, co bytuje w szafie i wysysa ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 09:06 Nie. Ja już w szafie na przykład nie mam ani jednej kalorii, bo wszystkie dawno zjadłam, a spodnie wciąż się robią ciaśniejsze. Więc to nie może być to! Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 08:55 Słuchaj właśnie w tv oglądam reklamę i tam mówią, że to gromadzenie się wody w organiźmie. Także to spisek, że tyje się od obżerania się i siedzenia na dupie. Bądźcie dziewczyny spokojne to tylko woda! Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 09:05 Jak to wody? Przecież susza jest... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 09:08 Może to woda sodowa, co to ludziom do głowy uderza od tego dobrobytu typu siedzenie na dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 14:42 No susza jest właśnie dlatego że nam w tyłkach i udach woda zalega 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 14:47 Aaaaaaa! Wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 09:08 No mi się zbiegły moje ulubione krótkie spodenki...W zeszłym roku Z tyłka mi schodzily bez rozpinania...tylko one prane nie były...w szafie leżały...ta szafa taka lewa jakaś...dziwne tylko że jak ja leżę to się nie zbiegam...😡 Odpowiedz Link Zgłoś
moo-n Re: Zbignięte ubrania...oby.. 29.04.20, 19:14 To wina użytych materiałów, składu tkaniny.Dawniej były lepsze, teraz to szmelc, kulki się robią, ciuchy mają być do wyrzucenia po 1 sezonie, by nowe kupić. Odpowiedz Link Zgłoś