panna_lila 29.04.20, 22:07 jest moc - "Co mi Panie dasz" (arr. Adam Sztaba) www.youtube.com/watch?v=7NSXXttiwHw&fbclid=IwAR2-nj7e32pFZZTuEWoTFMZwqLjb-fXl4zMKOufMm-cdZpYm1rQ2F23cC5Y Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_lila Re: ale czad 29.04.20, 22:19 jak klikałam w link to nie byłam pewna, że to się tak cudnie rozwinie Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: ale czad 29.04.20, 22:30 Mocne. Piasek ma oszałamiająco białe zęby 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: ale czad 30.04.20, 09:21 maslova napisała: > A Sebastian za to taki opalony! Ja miałam wrażenie, że ma wysokie ciśnienie😜 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: ale czad 29.04.20, 22:36 Ooo.chyba jutro odpalę sprzęt na tę okoliczność...sąsiedzi mnie usłyszą..tzn nie mnie...ich....sorry 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: ale czad 29.04.20, 22:47 Żenada pod publiczkę. Smyczki ryją mózg, akustyka masakra, Markowska - niech ktoś jej wreszcie postawi dobrą diagnozę. Do tego Piasek i Cleo. Dżizas faking krajst! Mniej znaczy więcej, kameralna wersja Gaby Kulki z Mozilem: www.youtube.com/watch?v=SUtDadQCNIg&t=214s Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: ale czad 29.04.20, 23:09 Mnie też ten krzyk rozpaczy artystów zamkniętych w domu nie zachwycił zwłaszcza, że dobór średni. Gaba i Czesio lepsi w swojej kameralności i ile wdzięku w tym Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: ale czad 30.04.20, 08:05 Wolę wersję Sztaby, Mozil z Kulką męczą strasznie A to piosenka z pazurem jest...z wku%#=em można by rzec. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: ale czad 30.04.20, 13:32 Tak, to piosenka z pazurem. I w ogóle, moim zdaniem, bardzo trudna piosenka. To, co zrobił Sztaba, to jest takie wysokie c na poziomie histerycznych licealistek. Mozila też nie lubię, ale cenię Gabę i zdecydowanie wybieram interpretacje bardziej kameralne. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: ale czad 30.04.20, 09:24 Weź, Mozil to jakaś tragedia. Nie jestem w stanie słuchać jak on masakruje ten utwór, w ogóle nie jestem w stanie słychać czegokolwiek w jego wykonaniu (a wiem, bo kiedyś próbowałam, jak był na topie i się wszyscy zachwycali, brrr). Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: ale czad 30.04.20, 12:02 > Dżizas faking krajst! 😂 Mniej więcej to samo pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: ale czad 30.04.20, 17:39 No niestety. Gaba + Czesław albo Dawid Podsiadło nie do pobicia. To byłby ok, gdyby nie śpiew. Po manierze ich poznacie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: ale czad 29.04.20, 23:00 Pieknie wyszlo, ciarki polataly po plecach. Wielka moc w takiej wspolnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: ale czad 29.04.20, 23:18 To lepsze: www.youtube.com/watch?v=G2ztwrgKeMA Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: ale czad 01.05.20, 19:57 To ja się podczepię z sympatyczną Niewielką Orkiestrą Siedzących na Chacie. Zaśpiewali "Nim stanie się tak" Voo Voo. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: ale czad 30.04.20, 07:59 Podoba mi się, bo mam ooogromny sentyment do tego kawałka. Podsiadło z Organkiem na męskim graniu tez dali radę. Ale wspomnienia i klimat tylko przy oryginale i tylko z głośnika bez wizji 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: ale czad 30.04.20, 08:29 Szczerze - podkład muzyczny do kitu. Kakofonia bez wyrazu, jeden wielki szum Wokal - nie wszyscy udźwignęli. Piasek, Kukulska super Markowska porażka Widziałam wykonanie Kozidrak z Nosowską - to był czad! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: ale czad 30.04.20, 09:57 >Wokal - nie wszyscy udźwignęli. I jeszcze mają kłopoty z dykcją. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ale czad 30.04.20, 09:30 Mnie się podoba jedynie fraza "i czy warto, czy nie warto, mocną wódę leję w gardło". Miałem kiedyś pomysła na dalsze wersje, jak " i czy miło, czy nie miło, mocną wódę leję w ryło". Z chorym, czy też zdrowym zębem, mocną wódę leję w gębę. Czy mi klaszczą, czy nie klaszczą, mocną wódę chleję paszczą. ... Ktoś dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: ale czad 30.04.20, 10:30 I czy zimna, czy nie zimna, woda w japie byc pownna Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ale czad 30.04.20, 11:08 coby zachować spokój nerwowy, wlewam alkohol w otwór gębowy Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: ale czad 30.04.20, 15:03 Szczególnie gdy pokazuje jęzor uderzający o podniebienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: ale czad 30.04.20, 09:33 Zdecydowanie lepiej zaśpiewał to Podsiadło na męskim graniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: ale czad 30.04.20, 09:34 Podziwiam montaż, aczkolwiek fakt, że śpiewać każdy może nie znaczy, że każdy powinien Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: ale czad 30.04.20, 18:47 Szczególnie Markowska. To, że jest córka swojego ojca nie znaczy, że to jest klon. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: ale czad 30.04.20, 22:28 Szczegolnie Karpiel-Bulecka Okropny kozi glos. W tej piosence to bardzo slychac Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: ale czad 01.05.20, 00:43 Badach z tą swoją manierą też okropnie. Większość nie umie śpiewać. Dla mnie 3 osoby na plus z tego całego towarzystwa: Dorota Miśkiewicz, Natalia Kukulska i młody Cugowski. No i zasłanianie się nadmierną gestykulacją nie ukrywa braków w warsztacie. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: ale czad 01.05.20, 15:06 Kropkaa dzięki za Markowską, od lat się dziwię jej istnieniu w tej branży. Pamiętam, że wygrała jej piosenka w Opolu, Świat się pomylił, czy jakoś tak. Z opadłą szczęką oglądałam, jak stek infantylnych bzdur z muzyką na poziomie wlazł kotka wygrywa Opole Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: ale czad 30.04.20, 10:37 Sorki, Ale jak zachwyca,kiedy nie zachwyca? gigantyczna kakofonia,zlepek głosów i dźwięków trudny do zniesienia ,pomysł może i szlachetny ale po prostu nie wyszedł . Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: ale czad 01.05.20, 00:46 Dokładnie 😁 Chcieli chyba przebić aktorów z Ateneum, ale to jakiś śmiech na sali wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: ale czad 30.04.20, 10:48 Nie podoba mi się. Krzyk i "energia" nie zawsze się sprawdza i nie do wszystkiego pasuje... Wrzeszczenie "Co mi Panie dasz" jest kuriozalne, tak jakby oni w ogóle nie wiedzieli, o czym śpiewają. Mozila nie lubię, ale jego wersja podoba mi się o wiele bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
helka.pentelka Re: ale czad 30.04.20, 16:26 Jak nie przepadam za muzyką Bajmu, tak muszę przyznać, że Beata ma kawał głosu, a w tym wykonaniu nikt nawet się nie zbliżył do jej poziomu. Wszystko jakieś takie na zaciśniętym gardle zaśpiewane. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_jaga Re: ale czad 30.04.20, 17:25 Dla mnie podkład muzyczny jest za głośny, zagłusza śpiew. Co do wykonawców to Cugowski zdaje się - jako jeden - rozumieć, o czym śpiewa. No i ma głos odpowiedni do tego rodzaju piosenki. Ale ja go strasznie lubię słuchać, więc mogę być nieobiektywna. Świetna Ania Karwan, Natalia Kukulska i Kasia Wilk. Natomiast Markowska niestety porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: ale czad 30.04.20, 17:29 Ania Karwan to ta w brązowej bluzie? A Kasia Wilk w czarnych długich włosach? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ale czad 30.04.20, 18:43 panna_lila napisała: > jest moc - "Co mi Panie dasz" (arr. Adam Sztaba) paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: ale czad 01.05.20, 08:58 Zgadzam się. Jak dla mnie wkurzające. Takie wydzieranie się. Aranżacja Sztaby czyli jak zwykle przerost formy nad treścią. Mnie bardzo podoba się "Dni, których nie znamy" w wykonaniu Mazowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: ale czad 01.05.20, 11:07 Ja lubie ta piosenke w wykonaniu Bednarka- pewnie jestem totalnym profanem Odpowiedz Link Zgłoś
inka754 Re: ale czad 01.05.20, 14:20 Też fajnie zaśpiewał. I chyba źle mnie zrozumiałaś z Mazowszem. Po prostu zaśpiewali normalnymi głosami, bez wydzierania się i dziwnych min. Odpowiedz Link Zgłoś