Dodaj do ulubionych

Pytanie informatyczne-pomocy😩😖

16.05.20, 15:38
Ematka wie wszystko a ja przeszukałam cały internet i nie znalazłam odpowiedzi.
Mam zainstalowany google chrome na nowym kompie. Do rana było super, po czym coś kliknęłam i przestawiła mi sie klawiatura na system numeryczny. klawiaturę naprawiłam ale pojawił sie problem w google chrome. Od tego czasu jak otwieram stronę startową, nie mogę nic wpisać w opcji „wyszukaj w google lub wpisz URL” (ten biały pasek, zamiast tego, to co piszę wpisuje mi sie w pasek adresu u góry. No kurwicy dostaję. Co dziwne jak wchodzę tylko w wyszukiwarkę google, to mogę wszystko wpisać i u góry i na stronie. Mam dwie wyszukiwarki google? Jak to możliwe?
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 15:44
      Też tak mam, jeżeli domyślnie jako wyszukiwarkę paskową masz googla (zakładam, że tak, nie chce mi się sprawdzać, czy w ogóle można zmienić) to żadna różnica. Tak czy siak wyszuka Ci googlem.
      • cauliflowerpl Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 15:45
        Co więcej, od dawna stosuję metodę wpisywania w pasku adresu słów, które ma wyszukać google, wychodzi szybciej niż otwieranie wyszukiwarki googla czy strony startowej.
      • cauliflowerpl Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 15:49
        Sprawdziłam, można w pasku adresu Chrome ustawić inną wyszukiwarkę. Wtedy jednak strona startowa będzie stroną tej wyszukiwarki. Więc skoro stronę startową masz googlową, to i wyszukiwarkę w pasku masz googlową, nie ma co dostawać kur*icy, trza się cieszyć ułatwieniami.
    • alpepe Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 15:47
      Chrome'a mam tylko na komórce, ale może to podobnie jak w mozilli, że w ustawieniach możesz sobie zaznaczyć, jak ma być wbijane, czy google, czy url, czy jeszcze inaczej. Pogrzeb.
    • oldrena1 Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 15:58
      Co masz w ustawieniach, jeśli chodzi o wyszukiwarkę?
      • cauliflowerpl Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 16:05
        Musi mieć Googla, w przeciwnym razie otwiera się inna strona startowa, odpowiadająca wyszukiwarce.
        • oldrena1 Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 16:21
          No tak. Nie myślę dzisiaj.
          To może zresetowanie ustawień przeglądarki pomoże, jeśli to tak bardzo wątkodajce przeszkadza. Ustawienia > Zaawansowane > Resetowanie komputera i czyszczenie danych > Przywróć ustawienia do wartości domyślnych >Zresetuj ustawienia
          Zachowuje zakładki, historię i zapisane hasła, może wyłączyć zainstalowane rozszerzenia.
          • cauliflowerpl Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 16:31
            Spoko, ja też tego nie wiedziałam, sprawdziłam.
            Cały "problem" wynika zapewne z aktualizacji Chrome, po prostu tak sobie wymyślili i zrobili, u mnie też to się nagle zrobiło i samo wink
      • saszanasza Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 16:29
        oldrena1 napisała:

> Co masz w ustawieniach, jeśli chodzi o wyszukiwarkę?
        >

tak wlaśnie mam
    • gyubal_wahazar Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 16:40
      Jeśli nie masz synchronizacj z chmurą, to zrzuć bookmarki i hasła, odinstaluj chroma i zainstaluj od nowa. 10 minut roboty
    • krwawy.lolo Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 19:57
      Zrób nowy profil. Appdata-local-google-chrome-default ... piszę z pamięci, może się niezupełnie zgadzać, w każdym razie default przemianować (nie kasować) i ma nowo odpalić chromego. Po czym ze starego defaulta skopiować bookmarks.
      • krwawy.lolo Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 20:38
        "C:\Users\saszanasza\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default"
        • saszanasza Re: Pytanie informatyczne-pomocy😩😖 16.05.20, 23:06
          dzięki, już ogarnęłam wszystko, ale na informatyka to ja się nie nadaję😬

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka