tanebo001 22.05.20, 09:15 Czy na działce można postawić drugi, wewnętrzny płot? I czy podlega on tym samym zasadom (wysokość) co płot zewnętrzny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trampki-w-kwiatki Re: Płot 22.05.20, 09:18 Co to jest wewnętrzny płot? Chodzi o takie paździerzowe płyty z Castoramy, które mają człowieka odsłaniać od słońca, wiatru i czujnego wzroku sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Płot 22.05.20, 09:23 Nie. Stawiasz płot na granicy działki. Zgodnie z przepisami wysokość do 2,2 m. A pół metra od niego drugi płot. Ale już wyższy. Czy ten drugi też podlega przepisom? Koledze sąsiad coś takiego funduje. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Płot 22.05.20, 11:04 wyższy podlega przepisom, płot to płot, nie ma znaczenia czy w granicy czy pół metra dalej, budowlę musisz zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Płot 22.05.20, 12:14 O. Matko, że też ludzie wymyślają sobie takie wielkie płoty... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Płot 22.05.20, 12:18 Gość ma hopla na puncie bezpieczeństwa. Może dlatego że dwa razy włamali mu się do domu. Ma już dwie bramy - jedną na początku drogi dojazdowej, drugą na końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Płot 22.05.20, 15:48 Kilka km ode mnie jest właśnie dom ,nawet nieduży,nie jakiś pałac, otoczony fosą i ma podnoszoną kładkę .Więc nie ma co drwić,bo są takie,jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Płot 22.05.20, 16:31 Do bezpiecznie dla bandytów, można wejść zrobić rozpierduchęvi nikt z zewnątrz nie widzi, to tak jak z roletami. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Płot 22.05.20, 16:47 Tez mi sie tak wydaje. Najbezpieczniej to mieć monitoring/alarm i jeszcze pana strażnika w tzw stróżówce Wysoki plot działa w obie strony Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Płot 22.05.20, 17:01 Najbezpieczniej to mieć wścibskich sąsiadów. Nawet mysz nie przejdzie niezauważona. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Płot 22.05.20, 17:04 Zdecydowanie Ja mam i wszystko wiedzą nawet to kiedy jakie zwierze łazi mi po ogrodzie - nieocenione 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Płot 22.05.20, 17:27 jak przyjdzie co do czego, to sąsiedzi nic nie widzieli i nic nie słyszeli Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Płot 22.05.20, 16:45 Wydaje mi się, że na swojej działce (nie w granicy ale właśnie na swojej działce np. 1 m od granicy działki) możesz stawiać co chcesz pod warunkiem ze w zgodzie z mpzp . Inna sprawa jest jesli sąsiad udowodni ze ten plot (nawet stojący kilka metrów od granicy działki) zabiera mu światło, niszczy jego rośliny , narusza ekosystem itp - no ale to wtedy ciąganie po sadach. Odpowiedz Link Zgłoś