daniela34 Re: Udziergałam 11.06.20, 12:08 Bardzo ładne i w dodatku sprzedawalne! Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Udziergałam 11.06.20, 12:16 Świetne ,brawo podziwiam za talent i cierpliwość 👍🏻👏🏻 W UK ładnie można zabronić na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Udziergałam 11.06.20, 22:42 W UK pozwalają ludziom pobierajacym świadczenie z tytułu opieki nad osobą niepelnosprawna pracować? W pl nadal kompletna dooda z tym, musiałaby podszyc się pod kogoś innego i sprzedawać w jego imieniu, inaczej to przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Udziergałam 12.06.20, 01:05 a podszywanie sie przestepstwem nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Udziergałam 11.06.20, 12:21 Ja chciałam sobie torebkę wydziergać. Letnią. Jak masz takie umiejętności, możesz dorabiać sprzedając w necie. Dość drogo chodzą takie rzeczy. W senie dziergane. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Udziergałam 11.06.20, 13:18 Ładne. Może też być ubrankiem na oslonkę donicy... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Udziergałam 11.06.20, 13:25 Fajne. Myślałam, że to ogrzewacz na kubek Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Udziergałam 11.06.20, 13:27 Super! Ale z ciebie kłamczuszek - twierdziłaś, że robisz takie byleco i to się nie nadaje do sprzedaży i na fejsa. A tu proszę. Wyszło szydełko Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Udziergałam 11.06.20, 14:32 Super. Tak jak dziewczyny pisały wyżej. Możesz zrobić pokrowce na doniczki, na przydasie, itp. Jestem pewna, że letnie torebki wyszłyby Ci cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Udziergałam 11.06.20, 22:45 Klamczuszek to w polskiej rzeczywistości pobieranie świadczeń i próba dorobienia choćby złotówki. Ludzie z US czy innych instytucji lubią to, dane osobowe hedny wielokrotnie już tu latały w zw ze zbiorkami na dziecko oraz fb. Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Udziergałam 11.06.20, 23:38 Doniesiesz? I co, poczujesz sie lepiej? Slabe to. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Udziergałam 12.06.20, 15:42 Ja akurat nie, ale zwracam uwage na to ze miała trochę chętnych do dobicia dealu tutaj na chusty i kominy. Żeby to było legalnie musialaby założyć działalność nierejestrowana na niepracujaca osobę pełnoletnia z rodziny i w jej imieniu sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Udziergałam 11.06.20, 14:34 Sprzedawaj - tylko daj taka cene zeby ci sie za wloczke i czas zwracalo Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Udziergałam 11.06.20, 14:40 Nie wiem co to jest, ale stylowe. Używałabym do przechwowywania kosmetyków makijażowych Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny1986 Re: Udziergałam 11.06.20, 14:40 Fajne, jaka to włóczka/sznurek? Planowałam zrobić koszyczek na duperele, ale jakoś nic mi nie podeszło. Ja ostatnio zużywam moje mnóstwo starych małych wloczek i robię nałogowo maskotki. Część znajomi sobie zarezerwowali, resztę pewnie sprzedam jak mi się miejsce skończy, a będą chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Udziergałam 11.06.20, 15:21 O jaaaaa, dasz mi przepis na ośmiorniczke??? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny1986 Re: Udziergałam 11.06.20, 15:34 Stąd brałam: amigurumi.today/happy-jellyfish-amigurumi-crochet-pattern/ Lekko modyfikowalam tylko długość macek żeby mi pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Udziergałam 11.06.20, 15:44 Ale super te twoje maskotki, moje koty by się cieszyły 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny1986 Re: Udziergałam 11.06.20, 20:59 A mój futer olewa zupełnie, za to robiłam kość na szydełku dla rottweilera znajomego bo go kusiła inna maskotka która ode mnie znajomy dostał Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Udziergałam 11.06.20, 22:42 Kość na szydełku dla rottweilera 😂 super!❤️ A co do olewania - można spróbować napchać takie zabawki kocimiętką, czy innym zielskiem lubianym przez koty, może by się chętniej bawiły 🙂 moje miały taką pluszową nadziewaną mysz i bardzo się podobała (choć długo nie pożyła). Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Udziergałam 11.06.20, 18:17 Teraz pewnie nie, ale takie ośmiorniczki służą wcześniakom. Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Udziergałam 12.06.20, 06:48 Tak samo mi sie skojarzylo. Na neonatologii, blizniaki, z ktorymi dzielilo pokoj moje dziecko tez takie mialy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Udziergałam 11.06.20, 19:12 Zajebiaszcze! Osmiorniczka i ten gremlin sa ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Udziergałam 11.06.20, 14:43 Jakie ładne! A wiesz, że m.in. Ty mnie zainspirowałaś, żeby się zabrać za szydełko. Konkurencji Ci nie zrobię, bo tylko na własne potrzeby Myślałam, że to nie dla mnie, bo mam chore stawy, co dotyczy też palców i nadgarstków, ale okazuje się, że na szydełku można robić tak lekko, bez użycia siły, tylko nie mogę bardzo dużo na raz i nie wybieram ścisłych wzorów, aby się nie "wbijać". Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Udziergałam 11.06.20, 14:53 Sprawia mi to dużo radości. Pochwalę się, a niech tam! Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Udziergałam 11.06.20, 15:53 To ty aguar? Ale szczupła laska! Tak się zapatrzyłam na figurę i ptaszka, że dopiero po chwili zauważyłam robótkę. Też bardzo fajna, podobają mi się takie dziergane wdzianka, ale źle się czuje bez stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Udziergałam 11.06.20, 16:48 Podziwiam odwagę w noszeniu tego Bardzo mi się podobają takie klimaty! Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Udziergałam 11.06.20, 19:15 Nie wkurzaj ludzi takim ciałem w Boże Ciało! Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Udziergałam 11.06.20, 23:48 Kurka zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Bardzo fajnie wyglądasz, ale dlaczego taka chudzinka czy to ma związek z chorobą? A bluzeczka świetna pamiętam jak takie nosiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Udziergałam 12.06.20, 11:01 "taka chudzinka czy to ma związek z chorobą?" Ma. I np. nogi to, moim zdaniem, mam zbyt chude, aby były ładne Dziwnie mi z tym, że na tym forum doczekałam się tylu komplementów. Ale też miło Zaliczam pąs. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Udziergałam 12.06.20, 10:39 Jak byłam zgrabną i powabną nastolatką mama koleżanki dziergała nam takie bluzeczki robiłyśmy furorę w nadmorskich dyskotekach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Udziergałam 12.06.20, 10:47 Podpinam sie pod zachwyty- i bluzka i figura Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Udziergałam 11.06.20, 15:23 Bardzo ładne, super naszywka. Świetny dziewczyny mają pomysl, żebyś dziergała osłonki na doniczki, o ile planujesz sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Udziergałam 11.06.20, 15:26 Super się rozwijasz, masz do tego zdolności! Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Udziergałam 11.06.20, 15:44 I super 🙂 Ja ostatnio z resztek kordonka takie cusie zrobiłam. Sobie a muzom bo nie mam małych dziewczynek w okolicy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Udziergałam 11.06.20, 15:55 Ładne! Nie wiem po co by mi to było faktycznie, ale bardzo ładne! W sumie fajnie by bo mieć takie kołnierzyki do prostej czarnej sukienki w pensjonarskim stylu, tylko większe by to musiało być. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Udziergałam 11.06.20, 17:02 Piękne kołnierzyki! W zeszłym roku szukałam takiego dla córki do czarnej sukienki właśnie na szkolne uroczystości, żeby ją trochę rozjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Udziergałam 11.06.20, 17:04 Hedna, jak już będziesz miała swoją stronę z tymi cudnościami i z cenami to daj znać. Ja czyham na chustę Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 11.06.20, 17:16 Włączyłam ematkę i jak zobaczyłam ile postów to mnie dreszcz przeszedł,że pewnie źle i bez sensu. Ale mi niespodziankę zrobiłyście!! Tak miło! Ten "koszyczek" zrobiłam dla córki, ma w podstawie (z listewki) jakies 16cm. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Udziergałam 11.06.20, 18:21 Pomyśl o stronie na fb jako fanpage. Chyba, ze nie chcesz sprzedawać? U nas na kiermaszach kół gospodyń wiejskich chusty/czapki/szaliki/aniołki/wieszadelka na choinkę i inne wydziergane rzeczy idą jak świeże bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 11.06.20, 18:27 Chciałabym sprzedawać rzeczy które robię, bo z kasą nie wesolo Tylko nie wiem jak wycenić. No i czy ktoś to będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Udziergałam 11.06.20, 18:35 Policz ile Cie kosztuje wloczka i ile czasu potrzebujesz na wydzierganie danej rzeczy. Potem sprawdz po ile inni sprzedaja podobne rzeczy i wyciagnij z tego jakas srednia tak, zeby to bylo realne i oplacalne jednoczesnie. A czy ktos bedzie chcial, dowiesz sie jak wystawisz i znajda sie chetni. Wtedy bedziesz wiedziala czym sa zainteresowani, a czym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Udziergałam 11.06.20, 20:21 Cenami innych nie zawsze jest się po co sugerować, bo nie brakuje desperatek sprzedających np. dziergane czapki po 20zł, tak, że ten. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Udziergałam 11.06.20, 23:51 Cena włóczki plus czas, jak skomplikowany jest wzór itd. Warto tez zajrzeć do netu. Chusty zazwyczaj 150-500 zależnie od wzoru, włoczki i wielkości. Za aniołki płaciłam 15-20 pln/sztuka. 10-15 za płaskie ozdoby choinkowe. Możesz tez łowić wśród fotografów. Do sesji niemowlęcych często szukają mini-zwierzątek, czy czapeczek udających jakieś zwierzątko. Robisz piękne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Udziergałam 13.06.20, 22:36 hedna napisała: > Chciałabym sprzedawać rzeczy które robię, bo z kasą nie wesolo > Tylko nie wiem jak wycenić. No i czy ktoś to będzie chciał. Jest mnóstwo osób które kupililyby wydziergana torebkę na lato, bluzkę, chustę, kołnierzyk albo zabawkę dla dziecka - to jest hipsterskie, serio. Sama bym kupiła bo lubię takie rustykalne klimaty. Tylko za tanio nie wyceniaj bo to jednak sporo pracy kosztuje > Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Udziergałam 15.06.20, 17:04 Kupiłam podobne tylko tricolor-znajdę i powiem Ci ile zapłaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Udziergałam 15.06.20, 18:43 Popatrzyłam- ma to wymiar ok 15 cm średnica i tyle samo wysokość. Policzyła mi za to 25 zł/szt Kupowałam jeszcze takie , ale bardziej wymyślne- wyglądały jak pyszczek liska- 3 rozmiary- 15x15 najmniejszy a największy chyba 30x30- to tn kosztował 60 zł Robi też ozdoby na ścianę- np tęcza do pokoju dziecięcego -torebki Ma stronę na FB i sporo klientów. Wysyła pocztą - kilkanascie zł Wydaje mi się że masz talent Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Udziergałam 15.06.20, 19:18 no, pisałam o takich osłonkach,jak pokazałaś w poście startwoym- może być to na doniczkę ja kupiłam jako pojemnik na przydasię A córce te pudełeczka-liski na drobiazgi Bo pisałaś że nie wiesz jak wyceniać, to napisałam ile ja płaciłam za coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Udziergałam 11.06.20, 17:51 Hedna, a moze legowiska dla kotow?/psow takie sa w zooplusie: www.zooplus.pl/shop/koty/legowiska_dla_kota/legowiska_okragle/837625 i kocie zabawki! z kocimietka/waleriana w ramach reklamy mozesz kilka sztuk (zabawki znaczy) mozesz przekazac na charytatywny bazarek dla jakiejs kociej biedy, kociaste lubia takie miekkie cosie, sama im kupowalam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Udziergałam 11.06.20, 18:09 Po którymś z szydełkowych wątków też się wzięłam do roboty i zrobiłam torbę z dwóch kół. A potem wstąpiłam do CCC i zobaczyłam, że tego fasonu torby są w sprzedaży. Szydełkowe rzeczy są teraz modne Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Udziergałam 15.06.20, 18:43 cacane I LOVE IT - jesteś z Małopolski? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Udziergałam 15.06.20, 19:19 Ty, wiem- pytałam lotu w kośmos - bo użyła stwierdzenia "cacane" Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Udziergałam 11.06.20, 19:38 na szybko przykladowe zabawki kocie: allegro.pl/oferta/dingo-zabawka-dla-kota-myszki-z-wloczki-7502521110 www.kocimietka.pl/zabawki-dla-kot%C3%B3w/1820-sza%C5%82kulka-szyde%C5%82kowa-kulka-z-walerian%C4%85.html do myszek wkladasz dzwoneczek a jak waleriane czy kocimietke to w jakims materialowym woreczku zeby sie sypalo poslania tez rozne sa i inne przyklady pierwsze z brzegu Odpowiedz Link Zgłoś