bella_roza 18.06.20, 18:16 dostałam propozycję, jestem po pierwszej rozmowie. chcą mnie zaprosić na kolejną. do kiedy mogę się zastanawiać czy w ogole chciałabym tam pracować. czy założyli że skoro z nimi rozmawiam to chcę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludzikmichelin4245 Re: headhunter 18.06.20, 18:24 Masz prawo się rozmyślić do czasu podpisania umowy o pracę (tzn. potem prawo również masz, tylko obowiązuje Cię okres wypowiedzenia). Jeżeli trwają rozmowy to domniemywa się, że obie strony są wstępnie zainteresowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: headhunter 18.06.20, 21:40 Założyli, że nie wykluczasz tej możliwości, a czy oni potrzebują Cię do wywiązania się z obowiązku przedstawienia x kandydatów czy rzeczywiście są zainteresowani to pytanie na które nikt tu ci nie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: headhunter 20.06.20, 11:44 ok, czyli nie zakładają, że ja już na nazwę firmy lecę? w tym przypadku to firma bezpośrednio zwróciła się do mnie, nie pośrednik. a wczoraj dostałam maila na linkedin od innej "proszę zwrócić uwagę na tę ofertę pracy" i tu link do ich ogłoszenia. ci chyba zakładają, że złożę aplikację w odpowiedzi na to ogłoszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: headhunter 20.06.20, 12:24 CO to za branza ze nikt nie chce pracowac ? Mi sie raz tylko zdazylo ze tak bylam kontaktowana przez pracodawcow , kiedy ktos aplikujacy na stanowisko kucharza czy tam kucharki wpisal blednie do CV moj numer telefonu ….. Eh, gdyby to w mojej branzy tak mozna bylo przebierac…. Odpowiedz Link Zgłoś