Dodaj do ulubionych

przykro mi- dzieci

04.07.20, 10:17
Mam 32lata. Jakby ktos z boku na mnie popatrzyl to singielka w wielkim miescie- atrakcyjna, samodzielna, robiaca powoli kariere. Jednak brakuje mi czegos przede wszystkim dzieci. Boje sie ze mnie to ominie, ze nie doczekam sie potomstwa. Wprawdzie z kims sie spotykam no ale poki co na kolezenskiej stopie bardziej. Boje sie zakladac rodzine nie bedac zakochana, ze zaraz dojdzie do rozwodu no ale chce miec dziecko tylko tez nie chce mu zniszczyc psychiki przez rozwody rodzicow, samotne rodzicielstwo. Spotykam sie z obcokrajowcem, wiec tym bardziej jest roznica kultury, mentalnosci, bariera jezykowa, nie wiem czy to odpowiedni kandydat na bycie ojcem. Zaplanowalam sobie ciaze za jakies dwa lata. Tylko tak bardzo bym chciala zeby sie moja sytuacja osobista wyklarowala. Zazdroszcze jesli ludzie spotkaja na swojej drodze tego kogos i od razu wiedza, ze to wlasnie ten biora slub, robia dzieci i zyja spokojnie.
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 10:29
      Cytrynamalina?
      • agonyaunt Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 11:06
        Kubek-czubek.
        • daniela34 Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 12:07
          Oraz Meduza
    • kadfael Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 10:58
      Cześć Meredith. Wykup receptę!
      • trampki-w-kwiatki Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 16:42
        😂😂😂
    • alpepe Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 11:21
      Przecież ty nie chciałaś mieć dzieci. A co z tym Czechem, on wie, że ty koleżeńsko z nim?
    • ga-ti Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 11:55
      Jak to możliwe planować dziecko za 2 lata i jednocześnie z mężem ślubnym z miłości oraz nie mając kandydata ani na męża, ani na ojca dziecka? Po cholerę takie plany? Toż to dziecinada.

Spokojnie, kobiety rodzą w okolicach 40, nigdy nic nie wiadomo. Powodzenia!
    • czekoladazkremem Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 12:19
      Nie martw się, macierzyństwo jest stanowczo przereklamowane. Ciesz się, że nie masz dzieci, zwłaszcza w czasach, w których żyjemy.
      • leanne_paul_piper Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 12:24
        To pewnie było ironiczne, ale powiem szczerze, że ja skaczę wprost z radości, że nie zdecydowałam się na dziecko. To była moja najlepsza życiowa decyzja, biorac pod uwagę całokształt, ale też i życie w czasach pandemii. No i forumka, która jest moim alter ego, bo w tym samym czasie jakoś byłyśmy w ciaży, regularnie mi to potwierdza.
    • cosmetic.wipes Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 13:25
      A czy lekarz medyczny wie, że spotykasz się z kimś na stopie koleżeńskiej?
      Czy wie o tym polski Tatar, którego nie znosi twoja matka?
      Oraz Czech. Czy Czech też wie, że ma konkurenta?
    • trampki-w-kwiatki Re: przykro mi- dzieci 04.07.20, 16:44
      Na szczęście opatrzność boska nad tobą czuwa i los nie zsyła ci potomstwa

Bo co by to było...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka