bergamotka77
08.07.20, 12:39
Niby się przyzwyczaiłam i zaakceptowałam, że pogoda nad Bałtykiem nie przypomina śródziemnomorskiej, którą kocham, ale dlaczego nie może się zadecydować? Co chwilę kropi, potem wieje, wychodzi słońce i zaraz znowu chmury, przelotny deszczyk a potem słońce. Zwariowac mozna. Kolejny dzień, gdy znowu kropi lub pada i jest 17 st. Zawsze nad polskim morzem z powodu pogody mam poczucie, że tracę czas i pieniądze, choc zdarzyło mi się ze 2 lata temu mieć lampę w Sopocie i to robiło różnicę. A poza tym jest super - dużo atrakcji i aktywności sportowych, fajna atmosfera, piękne i czyste plaże, mile knajpki, boskie grilowane rybki. Jedzenie lepsze i bardziej urozmaicone niz w górach. Ale deszczu na wakacjach nie znoszę. Gdyby chociaż porzadne popadalo a potem wyszło słońce, ale nie. 3-4 razy dziennie zmienia sie pogoda. Rozbieram sie i ubieram, wychodzę na plażę i wracam, bo zaczyna kropic. Musiałam się wyzalić - ze tez mamy morze na północy...Kiedys chciałam mieszkać na morzem, ale nad tak zimnym to porażka.