Dodaj do ulubionych

pytanie mam

12.07.20, 09:44
czy tekst z Frondy zlamal cisze?
ecce:
- Kierujemy nasz wzrok ku Matce Bożej Jasnogórskiej, naszej Królowej, i wołamy: Matko, ratuj! Matko, daj nam siłę ducha, dzięki któremu nie ulegniemy dyktaturze mniejszości! Przywróć nam jasność oceny tego, co jest dobre i co jest złe! Obdarz wewnętrzną mocą, aby zawsze iść za głosem sumienia i wybierać dobro, a jednoznacznie, odważnie i wytrwale przeciwstawiać się złu! - mówił metropolita krakowski abp Marek Jędraszewski podczas pielgrzymki Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: pytanie mam 12.07.20, 09:45
      IMO nie. To znaczy wiem, że tak, ale wg litery prawa nie.
      • kornelia_sowa Re: pytanie mam 12.07.20, 10:26
        Dokładnie tak samo uważam.
    • hosta_73 Re: pytanie mam 12.07.20, 09:46
      Myślę, że nie. Ale czytać się tego nie da.
    • trampki-w-kwiatki Re: pytanie mam 12.07.20, 09:47
      Cwaniaki, tyle powiem.
      • lilia.z.doliny Re: pytanie mam 12.07.20, 09:48
        tez tak mysle
        z tym ze ja w myslach uzylam innego określenia tongue_out
    • iwles Re: pytanie mam 12.07.20, 10:24

Z drugiej strony tekst "Matko ratuj!" mozna odczytac dwojako, np. Ratuj nas od tego, co bylo do tej pory 😜
      • lellapolella Re: pytanie mam 12.07.20, 17:18
        I ja bym się tego trzymała. "Kierujemy nasz wzrok ku Matce Bożej Jasnogórskiej, naszej Królowej, i wołamy: Matko, ratuj! Matko, daj nam siłę ducha, dzięki któremu nie ulegniemy dyktaturze mniejszości! (tej mniejszości, której chciało się ruszyć doopy na wybory parlamentarne) Przywróć nam jasność oceny tego, co jest dobre i co jest złe! (bo nam się ostatnio popergoliło- mamona zakryła nam oczy i zbłądziliśmy. W końcu mówi "przywróć", co oznacza, że mieli przerwę). Obdarz wewnętrzną mocą, aby zawsze iść za głosem sumienia i wybierać dobro, a jednoznacznie, odważnie i wytrwale przeciwstawiać się złu! (spraw, by nie wystarczyło nam zamachać dotacją przed nosem, a natychmiast zapomnimy o miłości bliźniego)
    • pierwszychleb Re: pytanie mam 12.07.20, 10:47
      Lawiruje tak ze wiadomo o co chodzi ale nie zlamal ciszy wg mnie
    • mid.week Re: pytanie mam 12.07.20, 11:01
      Przemyslana wypowiedź. Oczywiste jest, ze to nawolywanie za Dudą, ale nie pada tam nic takiego co możnaby podciągnąć pod ciszę wyborczą.
    • anika772 Re: pytanie mam 12.07.20, 16:24
      Oczywiście, że tak; jednak gad sformułował to na tyle sprytnie, że się nie ma do czego przyczepić.
    • saszanasza Re: pytanie mam 12.07.20, 18:54
      Niestety nie, zasadniczo to obecnie, co do zasady, to rządzi nami mniejszość🙈to tak nawiązując do określenia „dyktatura mniejszości”.
    • majenkir Re: pytanie mam 12.07.20, 22:24
      Wg mnie tak.

A "cisza wyborcza" to imo w ogole jest bez sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka