Dodaj do ulubionych

Allegro Smart- ktos korzysta?

15.07.20, 09:37
Chodzi o darmowe dostawy, pokazuje mi system ze za 9 pln mam nieograniczone darmowe dostawy. Troche to zbyt piekne, gdzie jest haczyk?
Obserwuj wątek
    • georgia.guidestones Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:45
      Rocznie smart kosztuje okolo 40 czy 50 zl, oplate pobieraja jednorazowo. Zajrzyj do regulaminu uslugi. Minimalna wartosc zakupow to 40zl za jednym razem.
      • madame_edith Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:50
        Plus nie każdy sprzedawca oferuje smart.
        Ale. Korzystałam przez 3 mies i nic tak nie zachęca do zakupów na all jak darmowa dostawa własnie, wiec z perspektywy lojalnosci klienta - opcja genialna.
      • durmitor Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:50
        Ale ja chcialam na miesiac, serio zaplace 9 pln i to wszystko czy sa jakies urkyte kruczki i pulapki, np zobowiaze sie ze bede placic co miesiac 9?
        • georgia.guidestones Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:00
          Nie wiem, jak jest teraz. korzystalam juz raz w cyklu rocznym, pozniej odnawialam "ręcznie" po paru m-cach przerwy. Allegro ma filtry, w ktorych mozna odsiac sprzedawcow bez smart.
    • gryzelda71 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:52
      Taki, ee nia każdy sprzedawca ma i że chyba za 4 dychy zakupów trzeba dokonać. Dla mnie genialne, bo dużo zamawiam.
    • thea19 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:01
      nie ma haczyków, musisz tylko zamawiać za min. 40zł i nie wszyscy oferują kuriera a tylko paczkomat. Ja sobie chwalę, siostra ma smarta i mi zamawia.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:04
      Przez miesiąc, na rok kosztuje koło 50 zł.
      Haczyka raczej niema, to sprzedawca wybiera rodzaj allegro smart - i czasem masz w opcjach dostawy, że kurier jest jako smart a czasem paczkomat.
      Ja wolę paczkomaty, bo mam 4 w zasięgu a czasem mam tylko opcje kuriera w smart, to borę ale przesyłka leży pod domem, bo nas nie ma od 7 do 16.
      • aerra Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 11:43
        Kurier jest od 100 zł, od 40 jest paczkomat albo punkty odbioru Ruch/Żabka/cośtam
        • kk345 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 16:21
          To zależy od sprzedawcy
    • anika772 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:05
      Haczyk jest w tym, że allegro obawia się wejścia na polski rynek Amazona i łowi klientów.
      Mam, korzystam, przesyłki do paczkomatów gratis ( za zakup od 40 pln)
    • larix_decidua77 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:11
      Drugi rok korzystam. Dużo zamawiam, w raporcie dostałam info, że na kosztach przesyłki w rok zaoszczedzilam 1000 zł. Sama się zdziwiłam.
      • kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:18
        Tyle oszczędziłam od marca.
    • a.n.i.a.78 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:16
      też korzystam, zaoszczędziłam rocznie 450,00 zł. szukam z opcją smart, bo nie każdy sprzedawca oferuje. no i rzeczywiście jest przy zakupach ponad 40,00 zł. czasami się zastanawiam, czy nie robią specjalnie 39,90 żeby coś dokupić albo zapłacić za dostawę.
      • kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:19
        Oczywiście, że tak robią, jak i 9,99 np
        ogolnie dbają o te końcówki 😉
    • kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:17
      Że musisz kupować głównie za ponad 40 zl i pasuje Ci płatność z góry oraz paczkomat, kurier od 100. Mnie się to zaczęło opłacać dopiero w pandemii, jak więcej żywności zaczęłam kupować na all, i chemie domową, to co wcześniej kupowałam w markecie.
      • 3fanta Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:27
        W czasie kwarantanny narodowej Allegro wydłużyło mi smarta o 3 miesiące.Miałam opłacone do sierpnia teraz mam opłacić dopiero w listopadzie.Reszta miała darmowego,wydłużanego o miesiąc.
        • kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:33
          Dlatego przetestowałam. Teraz też odnowiłam, ale to właśnie przez zmiany w systemie robienia zakupów do domu. Wcześniej zamawiałam pocztą, wolę pocztę. No ale paczkomaty są niby bezkontaktowe.
        • iberka Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 16:50
          Ja miałam na 1 MSC - do marca. Przedłużyli mi do 10 lipca. Wygodna opcja z tym, że dopiero od lutego mam paczkomat blisko.
    • klaramara33 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:29
      Korzystam, opłacam za rok haków nie ma właściwie, tylko na co wszyscy sprzedawcy mają Smart ale jednak zdecydowana większość.
    • sasha_m Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:38
      Haczyk jest tu, że kupiłaś za 8,99 zł na miesiąc, a oni będą Ci ściągać z konta te 8,99 zł CO miesiąc, jak się nie zorientujesz w porę i nie wyłączysz. Jeżeli robisz więcej zakupów, to warto zmienić na opcję roczną.
      Ja wykupiłam na rok, już drugi raz. 50 zł to 6 dostaw do paczkomatu, a ja robię tych zakupów znacznie więcej, więc mi się opłaca. Nie każdy sprzedawca oferuje Smart, staram się wybierać takich, co oferują, obecnie jest to większość. No i trzeba kupić min. za 40 zł. Dodatkowym plusem są darmowe i proste zwroty. Na zaklejonej paczce, często jest to to samo opakowanie, w którym zakup przyszedł, wpisuję tylko kod, bez generowania etykiety, idę do paczkomatu, wpisuję kod i wkładam paczkę do skrytki. Zwrot kasy mam za 2 dni. Żeby zwrócić w punktach odbioru, trzeba wydrukować etykietę, ale ona generuje się automatycznie po zrobieniu zwrotu, więc też prosto. Często zwracam zakupy ciuchowe, więc dla mnie to ważne.
      Zabrzmiało jak reklama 😂 Ale niejednokrotnie już tu pisałam, że kocham Allegro i tam kupuję wszystko, co się da, niedawno nawet meble stacjonarnego sklepu.
      • odnawialna Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:20
        Ja tak nie miałam. Kupiłam smart w lutym na 1 miesiąc. Potem 2 miesiące nie kupowałam na allegro, potem miałam duże zamówienie i zwyczajnie smart nie był aktywny, bo przez 2 m-ce nie placilam. Nic nie ściągnęli automatem. Ponownie uruchomilam smarta, ale już na rok.
        • kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:22
          U mnie się wyświetla przypomnienie, nikt mi sam nie ściąga z konta.
          • sasha_m Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 20:02
            Też pamiętam, że było przypomnienie. Aż poszłam sprawdzić, jak jest. Mam takie coś:

Z Twojej karty płatniczej będzie pobierana co rok opłata za Allegro Smart! Odłącz kartę

KOLEJNA PŁATNOŚĆ

27 kwietnia 2021

Czyli wychodzi na to, że z karty pobiorą sobie sami. Pewnie jest inaczej, kiedy nie ma się podłączonej karty, ja akurat mam, bo łatwiej się wtedy kupuje, jednym kliknięciem, nie trzeba się logować do banku.
    • pelissa81 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:40
      ktoś kupuje na Allegro i nie korzysta?
      • magia Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 17:04
        Też się zdziwiłam smile
    • drilka Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:43
      Korzystałam dużo podczas pandemii, było za darmo. Wczoraj dostałam maila o promocji Smarta do 19.07 - 39 zł za rok.
    • h_albicilla Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 16:25
      Korzystam juz drugi rok. Prawie zawsze kupuję z dostawą smart więc mi się opłaca
    • mava Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 17:33
      mąż ma smarta. Od tej pory namietnie korzystam z jego konta.
      mało tego, że za darmo to jeszcze on cos na tym "zarabia" bo sie zbiera jakieś "złotówki".
      Haczyk? haczyk jest taki, żebys kupowała na all a nie w innym miejscu. Widocznie wszystkim sie to opłaca, skoro funkcjonuje.
    • chersona Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:38
      ja też sobie chwalę. za zakupy od 40 złotych jest dostawa do paczkomatów lub z odbiorem w punkcie. żeby zasłużyć na dostawę do domu, trzeba wydać u jednych minimum 100 u innych więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka