durmitor 15.07.20, 09:37 Chodzi o darmowe dostawy, pokazuje mi system ze za 9 pln mam nieograniczone darmowe dostawy. Troche to zbyt piekne, gdzie jest haczyk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgia.guidestones Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:45 Rocznie smart kosztuje okolo 40 czy 50 zl, oplate pobieraja jednorazowo. Zajrzyj do regulaminu uslugi. Minimalna wartosc zakupow to 40zl za jednym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:50 Plus nie każdy sprzedawca oferuje smart. Ale. Korzystałam przez 3 mies i nic tak nie zachęca do zakupów na all jak darmowa dostawa własnie, wiec z perspektywy lojalnosci klienta - opcja genialna. Odpowiedz Link Zgłoś
durmitor Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:50 Ale ja chcialam na miesiac, serio zaplace 9 pln i to wszystko czy sa jakies urkyte kruczki i pulapki, np zobowiaze sie ze bede placic co miesiac 9? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:00 Nie wiem, jak jest teraz. korzystalam juz raz w cyklu rocznym, pozniej odnawialam "ręcznie" po paru m-cach przerwy. Allegro ma filtry, w ktorych mozna odsiac sprzedawcow bez smart. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 09:52 Taki, ee nia każdy sprzedawca ma i że chyba za 4 dychy zakupów trzeba dokonać. Dla mnie genialne, bo dużo zamawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:01 nie ma haczyków, musisz tylko zamawiać za min. 40zł i nie wszyscy oferują kuriera a tylko paczkomat. Ja sobie chwalę, siostra ma smarta i mi zamawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:04 Przez miesiąc, na rok kosztuje koło 50 zł. Haczyka raczej niema, to sprzedawca wybiera rodzaj allegro smart - i czasem masz w opcjach dostawy, że kurier jest jako smart a czasem paczkomat. Ja wolę paczkomaty, bo mam 4 w zasięgu a czasem mam tylko opcje kuriera w smart, to borę ale przesyłka leży pod domem, bo nas nie ma od 7 do 16. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 11:43 Kurier jest od 100 zł, od 40 jest paczkomat albo punkty odbioru Ruch/Żabka/cośtam Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:05 Haczyk jest w tym, że allegro obawia się wejścia na polski rynek Amazona i łowi klientów. Mam, korzystam, przesyłki do paczkomatów gratis ( za zakup od 40 pln) Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:11 Drugi rok korzystam. Dużo zamawiam, w raporcie dostałam info, że na kosztach przesyłki w rok zaoszczedzilam 1000 zł. Sama się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:18 Tyle oszczędziłam od marca. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:16 też korzystam, zaoszczędziłam rocznie 450,00 zł. szukam z opcją smart, bo nie każdy sprzedawca oferuje. no i rzeczywiście jest przy zakupach ponad 40,00 zł. czasami się zastanawiam, czy nie robią specjalnie 39,90 żeby coś dokupić albo zapłacić za dostawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:19 Oczywiście, że tak robią, jak i 9,99 np ogolnie dbają o te końcówki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:17 Że musisz kupować głównie za ponad 40 zl i pasuje Ci płatność z góry oraz paczkomat, kurier od 100. Mnie się to zaczęło opłacać dopiero w pandemii, jak więcej żywności zaczęłam kupować na all, i chemie domową, to co wcześniej kupowałam w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:27 W czasie kwarantanny narodowej Allegro wydłużyło mi smarta o 3 miesiące.Miałam opłacone do sierpnia teraz mam opłacić dopiero w listopadzie.Reszta miała darmowego,wydłużanego o miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:33 Dlatego przetestowałam. Teraz też odnowiłam, ale to właśnie przez zmiany w systemie robienia zakupów do domu. Wcześniej zamawiałam pocztą, wolę pocztę. No ale paczkomaty są niby bezkontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 16:50 Ja miałam na 1 MSC - do marca. Przedłużyli mi do 10 lipca. Wygodna opcja z tym, że dopiero od lutego mam paczkomat blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:29 Korzystam, opłacam za rok haków nie ma właściwie, tylko na co wszyscy sprzedawcy mają Smart ale jednak zdecydowana większość. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:38 Haczyk jest tu, że kupiłaś za 8,99 zł na miesiąc, a oni będą Ci ściągać z konta te 8,99 zł CO miesiąc, jak się nie zorientujesz w porę i nie wyłączysz. Jeżeli robisz więcej zakupów, to warto zmienić na opcję roczną. Ja wykupiłam na rok, już drugi raz. 50 zł to 6 dostaw do paczkomatu, a ja robię tych zakupów znacznie więcej, więc mi się opłaca. Nie każdy sprzedawca oferuje Smart, staram się wybierać takich, co oferują, obecnie jest to większość. No i trzeba kupić min. za 40 zł. Dodatkowym plusem są darmowe i proste zwroty. Na zaklejonej paczce, często jest to to samo opakowanie, w którym zakup przyszedł, wpisuję tylko kod, bez generowania etykiety, idę do paczkomatu, wpisuję kod i wkładam paczkę do skrytki. Zwrot kasy mam za 2 dni. Żeby zwrócić w punktach odbioru, trzeba wydrukować etykietę, ale ona generuje się automatycznie po zrobieniu zwrotu, więc też prosto. Często zwracam zakupy ciuchowe, więc dla mnie to ważne. Zabrzmiało jak reklama 😂 Ale niejednokrotnie już tu pisałam, że kocham Allegro i tam kupuję wszystko, co się da, niedawno nawet meble stacjonarnego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:20 Ja tak nie miałam. Kupiłam smart w lutym na 1 miesiąc. Potem 2 miesiące nie kupowałam na allegro, potem miałam duże zamówienie i zwyczajnie smart nie był aktywny, bo przez 2 m-ce nie placilam. Nic nie ściągnęli automatem. Ponownie uruchomilam smarta, ale już na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:22 U mnie się wyświetla przypomnienie, nikt mi sam nie ściąga z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 20:02 Też pamiętam, że było przypomnienie. Aż poszłam sprawdzić, jak jest. Mam takie coś: Z Twojej karty płatniczej będzie pobierana co rok opłata za Allegro Smart! Odłącz kartę KOLEJNA PŁATNOŚĆ 27 kwietnia 2021 Czyli wychodzi na to, że z karty pobiorą sobie sami. Pewnie jest inaczej, kiedy nie ma się podłączonej karty, ja akurat mam, bo łatwiej się wtedy kupuje, jednym kliknięciem, nie trzeba się logować do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:40 ktoś kupuje na Allegro i nie korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 10:43 Korzystałam dużo podczas pandemii, było za darmo. Wczoraj dostałam maila o promocji Smarta do 19.07 - 39 zł za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
h_albicilla Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 16:25 Korzystam juz drugi rok. Prawie zawsze kupuję z dostawą smart więc mi się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 17:33 mąż ma smarta. Od tej pory namietnie korzystam z jego konta. mało tego, że za darmo to jeszcze on cos na tym "zarabia" bo sie zbiera jakieś "złotówki". Haczyk? haczyk jest taki, żebys kupowała na all a nie w innym miejscu. Widocznie wszystkim sie to opłaca, skoro funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Allegro Smart- ktos korzysta? 15.07.20, 18:38 ja też sobie chwalę. za zakupy od 40 złotych jest dostawa do paczkomatów lub z odbiorem w punkcie. żeby zasłużyć na dostawę do domu, trzeba wydać u jednych minimum 100 u innych więcej. Odpowiedz Link Zgłoś