Dodaj do ulubionych

taka sytuacja

• nangaparbat3 Re: taka sytuacja 29.07.20, 22:12
      Zareagowałabym przy pierwszej próbie wsadzenia palucha, zwracjąc się do dziecka, niekoniecznie opieprzając. Jestem zwolenniczką minimalistycznych interwencji, a dzieci na ogół mnie słuchają.
    • madami Re: taka sytuacja 25.10.24, 15:48
      Dzięki za przypomnienie tego fascynującego wątku wink
      Ja z tych co dziękują za jedzenie, nie mam chęci zarazić się czymś od malucha bo jak wiemy małe rączki wędrują gdzie się da włącznie z własną pupą, toaletą czy śmieciami.
      Jeżeli to rodzina to zwracam uwagę i tłumaczę dlaczego nie jem, dramy nie robię, może rodzice się czegoś nauczą, może nie.
    • kamin Re: taka sytuacja 25.10.24, 16:15
      Generalnie traktuję sytuację z humorem.
      Jedzenie że stołu jem bez większych problemów.
    • dwa_kubki_herbaty Re: taka sytuacja 25.10.24, 19:49
      Jak wywali herbatkę 90 st. na siebie to odgonią od stolu i będą pilnować.
      • dwa_kubki_herbaty Re: taka sytuacja 25.10.24, 19:50
        Swoją drogą zimny sos jecie?
    • leosia-wspaniala Re: taka sytuacja 25.10.24, 20:01
      Hrabina, pani do ciebie!
    • memphis90 Re: taka sytuacja 25.10.24, 20:07
      4 latek wkłada rękę do dzbanka i liże ciasto w tortownicy….? Troll harder.
    • taki-sobie-nick Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:04
      Cholera, sama nie wiem, ale można jeszcze zażądać nowej porcji sosu w innym naczyniu i postawić je z dala od bejbika ewentualnie zaczekać, aż mnie ktoś poczęstuje, i odpowiedzieć "oblizanego nie jadam".
    • taki-sobie-nick Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:32
      Można jeszcze przykryć/odstawić zagrożone naczynia. Wrzask dziubdziusia z powodu przerwania wspaniałej zabawy to problem rodziców.
    • twinkletwinkle Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:49
      Ja tam czasem chętnie plułam komuś w talerz. Jawnie bądź skrycie. A to wrednej dziewczynie wujka, z którą potem się i tak rozstał albo zdzirce, która polowała na Tatę.
      No ale miałam wtedy 5 lat, dawno mi się to nie zdarzyło wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka