nangaparbat3 Re: taka sytuacja 29.07.20, 22:12 Zareagowałabym przy pierwszej próbie wsadzenia palucha, zwracjąc się do dziecka, niekoniecznie opieprzając. Jestem zwolenniczką minimalistycznych interwencji, a dzieci na ogół mnie słuchają. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: taka sytuacja 25.10.24, 15:48 Dzięki za przypomnienie tego fascynującego wątku Ja z tych co dziękują za jedzenie, nie mam chęci zarazić się czymś od malucha bo jak wiemy małe rączki wędrują gdzie się da włącznie z własną pupą, toaletą czy śmieciami. Jeżeli to rodzina to zwracam uwagę i tłumaczę dlaczego nie jem, dramy nie robię, może rodzice się czegoś nauczą, może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: taka sytuacja 25.10.24, 16:15 Generalnie traktuję sytuację z humorem. Jedzenie że stołu jem bez większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: taka sytuacja 25.10.24, 19:49 Jak wywali herbatkę 90 st. na siebie to odgonią od stolu i będą pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: taka sytuacja 25.10.24, 19:50 Swoją drogą zimny sos jecie? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: taka sytuacja 25.10.24, 20:07 4 latek wkłada rękę do dzbanka i liże ciasto w tortownicy….? Troll harder. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:04 Cholera, sama nie wiem, ale można jeszcze zażądać nowej porcji sosu w innym naczyniu i postawić je z dala od bejbika ewentualnie zaczekać, aż mnie ktoś poczęstuje, i odpowiedzieć "oblizanego nie jadam". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:32 Można jeszcze przykryć/odstawić zagrożone naczynia. Wrzask dziubdziusia z powodu przerwania wspaniałej zabawy to problem rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
twinkletwinkle Re: taka sytuacja 25.10.24, 21:49 Ja tam czasem chętnie plułam komuś w talerz. Jawnie bądź skrycie. A to wrednej dziewczynie wujka, z którą potem się i tak rozstał albo zdzirce, która polowała na Tatę. No ale miałam wtedy 5 lat, dawno mi się to nie zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś