Dodaj do ulubionych

Moda u nastolatek...

• ponis1990 Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 13:02
      Nie mam nastolatków, ale do naszej pracy przychodzi horda nastolatków, i se podglądam. Tak mi sie zdaje że jakaś moda na lata 90-te, proste ale nie obcisłe jeansy z wysokim stanem, golsy, swetry szerokie... W sumie podoba mi sie to bardziej, niż to, co nosiło moje pokolenie za nastolęctwa - spodnie dzwony biodrowki, przykrótkie obcisłe sweterki, nerki na wierzchu, brzuchy na wierzchu...
    • miss_fahrenheit Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 13:18
      Ciemne kolory, proste spodnie, żadnych wzorków, ewentualnie jakiś jeden duży rysunek na koszulce. Poza tym koszule jednokolorowe, najlepiej czarne. Buty - teraz sandały smile W żadnym razie niczego, co sportowe. Chociaż jakieś dresy ma do noszenia po domu, ale nie ma opcji, żeby z własnej woli wyszedł w tym na dwór.
    • kkalipso Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 13:35
      Moja ledwo skończyła 11 lat, jeszcze nie wydziwia. Jedyne co już nosi to spodnie rurki z dziurami, ma różowe, czarne i niebieskie, do tego krótka, ale szeroka bluzka. Brzucha nie widać mówię od razu. Ma mnóstwo dżinsowych spodenek od różowych po czarne, bluzki z królikami, papugami, sercami. Z cekinami oczywiście też. Bardzo ładnie jej w żywych kolorach. Uwielbia bluzy GAPa (kolorowe) i Nike (szaro-czarne). Lubi krótkie ogrodniczki i dżinsowe kamizelki. Nie cierpi spódnic od zawsze, sukienki ujdą, ale tylko latem. Buty sportowe kupujemy markowe, bo piorę w pralce i nic się nie dzieje, są wygodne itd. Dostała w prezencie pierwsze glany (czarne w różowe serduszka) teraz nie ale w zimie latała bez przerwy. Ma czerwony plecak myszkę miki cały w cekinach. Taka to jeszcze dziewczynka, chwilo trwaj....
    • solejrolia Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 14:12
      Moja nastolatka i moda? Ha ha i jeszcze raz ha. Od mniej więcej 12rż. , czyli niezmiennie od kilku kat: czarno i szaro. Ewentualnie biała koszulka bez ekstrawagancji. Napis adidas na koszulce jej nie przeszkadza- nie snobuje sie na napisy, ani tym bardziej nie snobuje sie na brak metek i napisow ( ma wywalone na to). Spodnie czarne dresowe, bo wygodne, lub ciemnogranatowe jeansy rurki. Buty- 2 pary na rok: czarne trampki i czarne sportowe i nosi dotąd aż się rozpadną. Ma w odwłoku wygniecioną koszulkę, aczkolwiek na większą randkę potrafi znaleźć w szafie coś np z brokatowy napisem 😎
      Zero fryzury (fryz na topielice), na szczęście nie niszczy wlosow bzdurnym farbowaniem. Makijażu zero.
      Wczoraj zrobiła sobie 2gi tatuaż.

W jej wieku ubierałam się w podobny sposób, lubilam na czarno, i do tej czerni ciągle wracałam, zwłaszcza, że zdarzały się okresy eksperymentowania z ciuchami i poszukiwania stylu ( okresowo zmienialam styl, po czym wracałam do bezpiecznej czerni od stop do glow)
      a po 2) dbalam żeby było porządnie, niepogniecione, niepodarte. Przykladałam większą uwagę do jakości. Corka ma na to wywalone.
    • magdallenac Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 14:20
      saszanasza napisała:

> Z czystej ciekawości i trochę z nudów więc pytam, jak ubierają się wasi nastola
      > tkowie?
      >

Moja 13 latka- totalna inspiracja latami 70, 80, 90tymi- spodnie marchewy, krótkie jeansowe shorty, koszulki na ramiączkach (spaghetti straps), crop topy, koszule w kratę. Lubi ubrania z American Eagle, Pac Sun, Abercrombie& Fitch.
      Buty- Bircenstocki, Nike air force one, białe vansy, białe crocksy- wszystkie noszone z białymi skarpetami do pół łydki smile
      Nosi mnóstwo własnoręcznie robionej biżuterii- jakieś bransoletki z muliny, perełki na sznurkach itp. Do tego wszystkiego bucket hat- taki wędkarski kapelusiksmile

Moja młoda jest bardzo wymagająca jeśli chodzi o ubrania, musi sama wybrać i wszystko musi idealnie pasować.

• waleria_s Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 16:04
        Te kapelusiki to fenomen, wydają się obciachowe niesamowicie, a nastolatki noszą, pełno tego w młodzieżowych sieciówkach.
        • magdallenac Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 17:31
          waleria_s napisał(a):

> Te kapelusiki to fenomen, wydają się obciachowe niesamowicie, a nastolatki nosz
          > ą, pełno tego w młodzieżowych sieciówkach.

Ha, im bardziej obciachowy tym lepszy!
          • dzidzia_ch Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 18:29
            Moja 14 latka nosi spodnie z wysokim stanem i do tego krótkie obcisłe bluzeczki .
            Uwielbia bluzy w rozmiarze XL .
            Sukienki ma w większości białe z bawełnianej koronki .
            Buty czarne vansy albo białe lacosty .
            Nie założy nic co ma widoczny firmowy napis np.adidas ,gap
            Jej styl to lata 70-80-90 i bardzo jej pasuje do urody .
            • magdallenac Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 19:27
              dzidzia_ch napisała:

> Moja 14 latka nosi spodnie z wysokim stanem i do tego krótkie obcisłe bluzeczki
              > .
              > Uwielbia bluzy w rozmiarze XL .
              > Sukienki ma w większości białe z bawełnianej koronki .
              > Buty czarne vansy albo białe lacosty .
              > Nie założy nic co ma widoczny firmowy napis np.adidas ,gap
              > Jej styl to lata 70-80-90 i bardzo jej pasuje do urody .
              >
              >
              Tak, zapomniałam o XL bluzach, na moim 162 cm chudzielcu (43kg) i też nie ma mowy, aby założyła na siebie cokolwiek z widocznym logo wyjątkiem jest biała bluza Champion, gdzie logo jest elementem "stylówy".
              Mojej młodej też ten styl "zaniedbanego surfera" o dziwo bardzo pasujesmile
      • malia Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 20:32
        Moja 14 latka identycznie. Jeszcze białe koszule. Obcięła długie kręcone włosy, fryzura ciut poniżej brody ciachnieta jak od linijki i grzywka. Powiedzcie mi co teraz jest z tymi skarpetki? Przazwyczaił się człowiek do gorycz kostek a tu teraz skarpety do połowy łydki
        • jolie Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 20:35
          Skarpety do połowy łydki to nawet mój syn nosi. W różne wzory, bardzo krzykliwe. Nie wiem, o co chodzi.
        • magdallenac Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 20:39
          malia napisała:

> Powiedzcie m
          > i co teraz jest z tymi skarpetki? Przazwyczaił się człowiek do gorycz kostek a
          > tu teraz skarpety do połowy łydki

I musza byc biale, smiesznie wygladaja z Birkenstockami
    • nikita1907 Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 18:41
      15/16 -latka - zazwyczaj nosi spodnie mom jeans, ale bardziej szerokie bufiaste lub bezpłciowe spodenki do kolan. Buty vansy lub wysokie conwersy, oversizeowa koszulka, koszula lub bluza, najlepiej z działu męskiego albo z szafy dziadkasad To jej codzienny mundurek. Zero make-up, nawet paznokci u stóp nie chce malować, oczywiście nie posiada ani jednej spódniczki, sukienka jedna (na jakieś uroczystości) Coś w stylu Billie Eilissh
      • nikita1907 Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 18:45
        zapomniałabym- białe skarpety do połowy łydki, koszula w szachownicę i kapelusz "wędkarza" to jej znak rozpoznawczy smile
        • nikita1907 Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 18:48
          i oczywiście najczęściej marki "no logo" (a cena zazwyczaj podobna do tych markowych) - jakieś takie instagramowe dziwy....
        • bluea.nne Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:55
          O tak, u nas też taki kapelusz - bakiecik 🥰
    • kafana Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 20:30
      Nie wiem ale jak widzę na ulicy grupę nastolatków to mam wrażenie ze mnie przeniósł czas do wschodnich Niemiec w początkach 90smile
      • simply_z Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 14:31
        o to prawda. kojarza mi sie z mlodymi narkomanami
      • bluea.nne Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:53
        Prawda
    • aagnes Re: Moda u nastolatek... 28.07.20, 20:45
      Tak, moja 12 latka podobnie. Zresztą to wszystko zmienia się co chwilę i w ogóle mi to nie przeszkadza. Tylko jedna rzecz: błagam ja żeby założyła jakiekolwiek sandały, a ona chodzi w oblesnych filach na sloninie przez okrągły rok. Jedyne odstępstwo to klapki na plażę, ja w zajętych butach bym umarła po 1 minucie.
      • jehanette Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 13:54
        Pamiętam jak w liceum popylałam w glanach przez okrągły rok.... to chyba tak jest wink
        • wkswks Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 18:42
          Ja tez. I nawet w górach dawałam radę.
    • tol8 Re: Moda u nastolatek... 29.07.20, 09:56
      Młody nosi wszystko jedno co. Pierwsza koszulka i pierwsze spodenki. Ma 15 lat i modę w nosie.
      Starszy lubi szary, niebieski i biały. Kupuje już sam, głównie CK, HM, Levis.
      Buty tylko adidasy, czarne lub granatowe.

A propos dziewczyn w wysokich stanach. Większość wygląda strasznie, bo wystaje im w nich brzuch. Do takiego fasonu potrzeba płaskiego brzucha jednak.
    • anorektycznazdzira Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 13:54
      >jak ubierają się wasi nastolatkowie
      we wszystko, pod warunkiem, że jest czarne, proste i bez ozdób.
    • manala Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 14:01
      Spodnie z wysokim stanem również, w dodatku jakieś szerokie nogawki, też się garbi tongue_out
    • la_mujer75 Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 14:07
      Mam dwóch synów. Dla obu- jeden- rocznikowo 17 lat, drugi niedawno skończył 13 lat- marka nie ma znaczenia.
      Obaj preferują czerń, biel, granat, szarości. Jedyny dozwolony wzór- to moro. Tolerują jeszcze odcienie niebieskiego, w którym ja ich bardzo lubię.
      Spodnie- bojówki, ale musza być przede wszystkim wygodne. Obaj najbardziej kochają dresy smile Ale na ulicę nie wyjdą w nich.
      Buty- obojętne są im. Raczej takie trekkingowe. Sandałów nie noszą od kilku lat.
    • cisco1800 Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 15:01
      Moja dwunastolatka mówi: "niech każdy ubiera się jak chce" big_grin
      generalnie widze trend: duże szerokie spodnie, buty na platformach, duże bluzy, szerokie dresy smile
    • irisq Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 16:13
      Moja 14latka przeżywa ostatnio fascynację Koreą, manwą, K-popem i cosplayem, więc wygląda jak postać z komiksu. Osobliwie.
      I dobrze, kiedy jak nie teraz? smile
    • asia_i_p Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 16:17
      To co opisujesz, to są chyba bardzo popularne trendy wśród nastolatek, moja trochę starsza - 15 lat i zamiast sieciówek zazwyczaj jakiś sklep wysyłkowy niestety chiński + rzeczywiście lumpeksy/ vinted. I jej przyjaciółka tak samo. Próbuję ogarnąć logikę łączenia lumpeksów/ vinted (bo trzeba dbać o świat, mamo) z Chińczykiem (na moje uwagi na temat dbania o świat szybka zmiana tematu), nie jestem w stanie.
      • asia_i_p Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 16:18
        Aha - z nogami to samo, długie, krótki tułów, wąska talia i duży biust. Jak włoży spodnie z wysokim stanem, to dostaje proporcji lalki Barbie, ale je kocha.
    • bigzaganiacz Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 17:02
      Ja ostatnio widzialem pare moze 15 moze 16 i byly ubrane w cos co nazwalbym majtami dupska wywalone w zasadzie calkiem ok
    • savignonblanc Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 17:27
      Moja 12 latka, do tej pory styl sportowy z gatunku „chowam się za dużymi bluzami i spodniami”, kupiła sobie w tym tygodniu dwie plisowane mini, kabaretki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, czarne tenisówki na grubej podeszwie, czarna sukienkę z białym kołnierzykiem i czarne rękawiczki z siateczki 🙈.
      Obstawiam przedawkowanie mangi...
    • ivaz Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:18
      moja też 12 latka, też dresy najlepiej czarne, też spodnie najlepiej za duże z wysokim stanem, za duże bluzy a wczoraj z Bershki przy wlokła kapelusz i męski t-shirt, oczywiście kolor czarny , buty lubi Palladium i ma fisia na punkcie włosów codziennie je myje, wciera jakieś gooowna, a włosy ma do pasa.
      • ivaz Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:24
        o zapomniałam nosi też czarne szerokie bojówki, z łańcuchami do tego obcisłe najlepiej w paski golfy, gruby pasek, buty na traperach i krótką czarną kurtkę i lubi też takie wielgachne kraciaste koszule uszyte jakby z koca.
    • bluea.nne Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:52
      Zgadza się- Spodnie z wysokim stanem 🙂 mogą też być takie rozszerzane z dziurami na kolanie.
      Do tego bluzy, T-shirty z Marvela. Albo jakieś z sieciowek typu h&m. Ogolnie rozmiar większy. I raczej kolor czarny . Kolorowe mogą być skarpety🙃
      Mi się akurat taki styl podoba.
      • bluea.nne Re: Moda u nastolatek... 06.05.21, 19:56
        I bakiecik jeszcze
    • bergamotka77 Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 00:15
      Moj lubi klasykę - nosi dżinsy i joggersy z materiału, swetry, koszule, krótki płaszcz, buty muszą być wygodne, sportowe. Nosi te bawełniane sweterki i bluzy z logo szkoły ak w teledysku Maty wink No i jakies fajne tiszerty, ale najbardziej lubi koszulki polo. Generalnie jest ulozony i ubiera się klasycznie.
    • kiddy Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 09:45
      No i fajnie. Ja bym tylko zwróciła synowi uwagę na to, że kupowanie dużej ilości tanich ciuchów jest nieekologiczne. Kilka sieciówek ma nawet tego typu reklamy - kup porządne, noś dłużej, Matka Ziemia będzie ci wdzięczna.
      A dzieciaki faktycznie ubierają się teraz, jak ja w czasach nastoletnich. A chyba nawet gorzej 😉, bo to raczej stylizacja na późne lata 80. i wczesne 90. Ale urocze to jest, jakieś takie sympatyczne.
    • pitupitt Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 10:24
      Moja ma fazę na za duże koszule w kratę i za duże mom jeans. Trzeba przeżyć jak wszystko inne.
    • aagnes Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 11:33
      Moda teraz jest totalna, nastolatki wygladaja jakby wlasnie wyszly ze smietnika. wczoiraj zrobilam rundke po ulubionych sklepach corki i plakac sie chce, te rzeczy są okropne. ale oni sa zachwyceni i ok, niech sobie będą. moja corka wczoraj wystapila w dzwonach, bluzie ojca do kolan, mnostwo biżuterii od czapki, buty na półmetrowej słoninie i była soba zachwycona. w galerii widzialysmy podobnych postaci ze dwie setki. nie przejmuje sie moda nastolatek, wygladaja jak wygladaja, nie krytykuj na glos, czasem pokazuje swoje zdjeia z podstawowki, zeby udowodnic, ze pewne rzeczy już były, a dziewczyny i tak sa przewrazliwione na punkcie swojego wygladu w tym wieku, wiec nie dokładam.
    • mama303 Re: Moda u nastolatek... 07.05.21, 11:39
      mam 18tkę ale u niej wszystko musi być obcisłe, nic luźniejszego. Nie lubię takiego stylu ubierania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka