hedna 03.08.20, 18:24 Idę z synem (10 lat) niedługo do endokrynologa. Jakie badania warto zrobić poza podstawowymi i tsh? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 18:43 To endokrynolog powinien zlecić badania. To nie ty powinnaś się nad tym zastanawiać. Przynajmniej u córki tak jest. W klinice lekarz zleca takie badania, jakie on po wywiadzie widzi, że są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:38 A jeśli nie widzi to nie zleci nawet jeśli akurat w tym przypadku aż się o nie prosi. Moja koleżanka usłyszała od swojej lekarki, że ciśnienie 150 w wieku lat 32 stanowi element jej urody i nie ma potrzeby się nim zajmować. Ja natomiast usłyszałam od ginekologa, że no cóż, nie ma okresu od trzech miesięcy to nie ma okresu, nie stanowi to wskazania do dalszej diagnostyki, no zwyczajna sprawa. Miałam wtedy lat 28, wiedzę na temat zaburzeń tego typu żadną, mimo to coś mi nie pasowało i zgłosiłam się do kliniki endokrynologii gdzie stwierdzono, że lekarz nie mógł tak powiedzieć. W badaniach wyszła hiperprolaktynemia i to spora. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 09:40 O rany, co za cymbał. A kiedy by się przejął brakiem miesiączki? Po roku? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 18:46 Ale skąd my mamy wiedzieć? Przecież to lekarz powinien zlecić konkretne badania bo po coś je robi- coś chce potwierdzić albo wykluczyć albo porównać z innymi, albo kontrolnie i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 18:48 Wiek kostny, 170 cm w wieku 10 lat to za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 18:50 Na to pytanie odpowie lekarz, do którego się wybierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 18:56 Zrozumiałam, że Hedna chce już iść z jakimiś badaniami, żeby szybciej dostać diagnozę, czy chociaż jakieś światło dać lekarzowi Weź wszystko, co syn miał robione ostatnio, wyniki, orzeczenie, diagnozy innych specjalistów. Koniecznie listę leków, które przyjmuje i tych, które nie zadziałały. Na specjalistyczne wyniki nie dostaniesz skierowania od ogólnego lekarza, te musi zlecić specjalista, a prywatnie szkoda kasy, jeśli udało się Wam dostać termin do endokr. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:04 To się trochę mija z celem. Bo i tak dostanie skierowanie na badania. Bo co wydawać kasę i 2 razy dzieciaka kłuć? A nasza endo nie uznaje innych wyników, niż zlecone przez nią. Także różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:14 Mojej mamy endo też uznaje tylko wyniki robione u niej w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:25 dokładnie. Chcielibyśmy juz miec coś zrobionego. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:28 hedna napisała: > dokładnie. Chcielibyśmy juz miec coś zrobionego. Ale po co? Przecież nie wiesz jakie badania będą potrzebne. Na wyniki nie czekasz miesiącami, tylko kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:47 Karmelowa, lekarz do którego idziemy nie przyjmuje blisko. Dlatego uważam,że bycie przygotowanym do wizyty (w tym wypadku wyniki) jest ok. Cóż Cię tak dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:49 Bo to nie jest żadne przygotowanie. Nie wiesz co będzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:16 Oj tam pitolisz. Tez robię badania przed. Najwyżej dorabiam resztę później. Trafi na lekarza który np przy podejrzeniu hashi zleci tylko tsh i guzik się dowie, a straci czas. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:50 hedna napisała: > Karmelowa, lekarz do którego idziemy nie przyjmuje blisko. Dlatego uważam,że by > cie przygotowanym do wizyty (w tym wypadku wyniki) jest ok. Cóż Cię tak dziwi? No dziwi. Napisałam wyżej. Ale ok. To twoje dziecko, a rady znowu są złe. Ja odpadam. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:51 Aha, lekarz córki też nie przyjmuje blisko. Co to za argument? Eot. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:54 Przecież może Cię dziwić. Karmelowa , jeżeli nie masz nic do powiedzenia w temacie to po co klupiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:55 hedna napisała: > Przecież może Cię dziwić. > Karmelowa , jeżeli nie masz nic do powiedzenia w temacie to po co klupiesz? ????? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:59 Nie widzę ,żebyś wymieniła nazwę jakiegokolwiek badania, a o tym jest post startowy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 20:01 hedna napisała: > > Nie widzę ,żebyś wymieniła nazwę jakiegokolwiek badania, a o tym jest post star > towy, tak? A ja ci napisałam, jakie są nasze doświadczenia, bo niepotrzebnie narażasz dziecko na stres i cierpienie. Ale ok. Ty wiesz najlepiej. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 20:09 hedna napisała: > > Nie widzę ,żebyś wymieniła nazwę jakiegokolwiek badania, a o tym jest post star > towy, tak? Zrozum, że każde dziecko ma inne schorzenie i dostaje różne skierowania na badania. Co z tego że ja ci napiszę nazwę badań, jak ty potem stwierdzisz że nie potrzebnie robiłaś, bo nie były potrzebne. Gdzie tu sens? I do nikogo wyżej się nie przyczepiłaś (chociaż pisały to samo), tylko do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 20:27 Karmelowa, podziwiam za opanowanie i takt. Jesteś święta, że z nią dyskutujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:48 Ok, to zrób mu testosteron, mimo że idziesz np w sprawie tarczycy. Z tobą jest naprawdę coś nie tak kobieto... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 00:36 Hedno przystopuj trochę. Karmelowa zawsze była bardzo Ci życzliwa. Postaraj się wyciągnąć z tego co pisze jakieś wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 19:59 Weźże jej napisz 5 losowych badań jakie można zrobić na tarczycę (ja nie wiem jakie są), niech robi, płaci prywatnie i jest zadowolona że "się przygotowała do wizyty". No nie da się, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 20:09 Tak będziesz łazic za mną ? Co Cię to tak naprawde obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 09:28 Ale dajcie jakieś z moczu czy kału, niech nie kłuje tego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 11:14 Dajcie jakieś tanie. Potem znowu będziemy miały wątek, że nie ma za co rachunków zapłacić, bo wszystkie pieniądze poszły na leczenie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:50 A co tobie dają idiotyczne pytania na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
noi_noi Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 13:09 Daj spokój, jesteś przykładem dla wszystkich kobiet, ale są wyjątki, takie jak Hedna - jej nie jest w stanie nic pomóc, bo po tylu poradach, nie założyła sobie nawet notatnika, żeby wszystkie porady z forum spisać przez tyle lat, to to już o iq zahacza A to pytanie z dzisiaj? telefonu nie ma, żeby zadzwonić do przychodni, gabinetu i dopytać, ku..., ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:02 Co masz mi jeszcze gwiazdo do powiedzenia? Twoja opinia jest śmieszna, ale nie mogłaś się powstrzymać, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:46 Przeciez to zależy, z jakim konkretnie problemem idziesz do endokrynologa. Badań jest mnóstwo, zrobisz je z góry a potem będziesz musiała powtórzyć, bo endo np uznaje tylko robione w swojej placówce itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:56 m_incubo napisała: > Przeciez to zależy, z jakim konkretnie problemem idziesz do endokrynologa. > Badań jest mnóstwo, zrobisz je z góry a potem będziesz musiała powtórzyć, bo en > do np uznaje tylko robione w swojej placówce itp. > To samo napisałam. To mi się dostało, że się czepiam i nie piszę w temacie tylko klupię (?). Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 13:02 m_incubo napisała: > Przejęłaś się widzę > A pewnie. Bo znowu wszystkie rady są złe. Po co korzystać z doświadczenia innych osób? Po co pytać, skoro z góry się wie, że będzie się wszystko negować? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 13:01 Otóż to. Zaburzeń endo jest od groma. Pewnie powiązanych z konkretnymi schorzeniami i każdy pacjent ma swój plan leczenia. Chyba, że wizyta kontrolna to powtarza się poprzednio zlecone, choć licho wie czy lekarz po zbadaniu i rozmowie czegoś nie dopisze. A sytuacja syna Hedny typowa nie jest i pewnie grafik badań szczególnie dopasowany. Chyba bym się wstrzymała do wizyty, każde dziecko przezywa kłucie a tak chory chłopczyk podejrzewam, że bardziej i zabieg jest trudniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 20:05 Jeśli koniecznie chcesz, to może zadzwoń do tego gabinetu/przychodni i zapytaj jakie podstawowe badania już możesz mieć ze sobą, lepiej w rejestracji dopytać niż tu an forum. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 21:26 Zadzwoń i zapytaj? Morfologia, w tym cukier na czczo, tsh, ale może i pełen pakiet tarczycowy. Może być tak ze zleca krzywa cukrowa, albo badanie hormonów/usg nadnerczy. Zależy z jakiego powodu idziecie, czy coś podejrzewacie, czy kontrola czegoś już zdiagnozowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 23:38 berdebul napisała: > Może być tak ze zleca krzywa cukrowa 10-latkowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 00:12 Czasami trzeba. 🤷♀️ Mam takie dziecko w rodzinie. Aktualnie lat 9. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 19:42 U hedny obydwoje dzieci ma IO. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 03.08.20, 23:43 Kolejna goownoburza, czy chęć ocieplenia wizerunku? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 06:50 Zapytanie do osób, które mają wiedzę w tym temacie. Nie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 11:23 Wiedzę na ten temat mają lekarze.Jedyną lekarką na forum, którą kojarzę, jest memphis90. Reszta może co najwyżej snuć domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:52 Wiedzę w temacie twojej wizyty u endokrynologa ma twój endokrynolog. I chyba nikt więcej. Jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 12:50 A nie wydaje Ci się że to zależy od tego co synowi dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
maghdalena33 Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 13:10 Ciężko powiedzieć jakie badania bo nie wiadomo co chcesz diagnozować u syna. Zrobiłabym podstawową morfologię plus TSH. Sprawdź przy okazji cukier i cholesterol bo już u dzieci potrafi być mocno podniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:01 noi noi, m incubo, karmelowa,cruella ... CO Wam personalnie zrobiłam? Co takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:04 Odpowiedz, co ja ci zrobiłam??? Napisałam, na twoje pytanie. Tak jak kilka innych dziewczyn. Bez zaczepki, grzecznie. Ty zaczęłaś dziwnie odpowiadać. Czemu się mnie czepiasz? Co z Tobą jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:07 Ze mną w porządku, dziękuję. To Ty jesteś jak chorągiewka. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:10 hedna napisała: > Ze mną w porządku, dziękuję. To Ty jesteś jak chorągiewka. Nie, dziwna jesteś. Wraz z innymi próbujemy ci przetłumaczyć, że bezsensu jest robienie dziecku badań w ciemno, a ty jak maniak czepiasz się każdego. Zastanów się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:22 Czyzby? przeczytaj uważnie wypowiedzi koleżanek i zastanów się czy wszystkie takie pomocne Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:25 hedna napisała: > Czyzby? przeczytaj uważnie wypowiedzi koleżanek i zastanów się czy wszystkie ta > kie pomocne Bo znowu wszystko negujesz? Zresztą to bezsensu. Jak to zawsze piszesz na koniec? Miłego dnia Ci życzę😁. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:40 Karmelowa, popatrz czasem troszkę dalej niż czubek własnego nosa, polecam. Tobie też miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:42 hedna napisała: > Karmelowa, popatrz czasem troszkę dalej niż czubek własnego nosa, polecam. > Tobie też miłego. To pojechałaś😁🤣. Ty to mówisz? Właśnie Ty? Ubawiłaś mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 14:58 Przy super oczywistych objawach można robić w ciemno. Jak podejrzewałam konkretne niedobory, to poszłam do lekarza z wynikami. Lekarz nie poczuł się urażony, wdrożył leczenie, pogadaliśmy o objawach i co będzie po suplementacji, umówiliśmy się na kolejna wizytę kontrolna. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 15:39 Oczywiście Berdebul. Zgadzam się. Ale Hedna chyba nic nie podejrzewa, skoro pyta o badania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 05.08.20, 01:05 Ale przecież karmelowa Ci grzecznie i sensownie powiedziała, że bez sensu jest robić badania na zasadzie zgadywanek czy doświadczeń innych Ewentualnie lekarz może powiedzieć jeśli się dodzwonić Karmelowa ani nie obraża, ani nie jest niemiła. Rozsądnie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 21:03 Ja chodziłam prywatnie- syn miał skierowanie ale termin zaporowy. Zresztą jemu ciągle tarczyce wmawiali. Przerobiłam kilku. Raz przy rejestracji powiedziałam szczerze, ze chciałabym zrobić badania, bo wiem ze pierwsza wizyta to nic innego jak zanotowanie sobie co mamy zrobić na kolejną. Spytała w czym problem i podyktowała badania. Z moich osobistych doświadczeń- nie warto iść bez usg tarczycy- i tak zlecą Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 21:05 Chyba ze lekarz robi w gabinecie usg- mozesz dopytac Jak idzie się prywtanie to pierwsza wizyta to zapłacenie 150 -200 zł za zanotowanie sobie jakie badania zrobić. Taka prawda Na NFZ -też strata bo tak samo to wygląda i nie pieniadze tracisz moze, ale czekasz kolejne pół roku albo lepeij na termin (chore, bo niektóre badania nieaktualne). TSH, morfologia z rozmazem ręcznym, ft3, ft4 to chyba standard, ale moze być mało. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 04.08.20, 21:17 kornelia_sowa napisała: > Chyba ze lekarz robi w gabinecie usg- mozesz dopytac > > Jak idzie się prywtanie to pierwsza wizyta to zapłacenie 150 -200 zł za zanotow > anie sobie jakie badania zrobić. Taka prawda > > Na NFZ -też strata bo tak samo to wygląda i nie pieniadze tracisz moze, ale cze > kasz kolejne pół roku albo lepeij na termin (chore, bo niektóre badania nieaktu > alne). > > TSH, morfologia z rozmazem ręcznym, ft3, ft4 to chyba standard, ale moze być ma > ło. Kornelia - córka chodzi na Nfz do endo w klinice. Dostała skierowanie na badania. Cześć wykonała w tym samym dniu w laboratorium w klinice bo nie trzeba byłobyć na czczo. Resztę w tym usg za kilka dni. Wizyta u endo na kontrolę wyników za ok 3 tygodnie. Więc nie zawsze jest jak piszesz. Już dawno pisałam, żeby tam uderzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 05.08.20, 00:59 Wiadomo. Co przychodnia, to obyczaj. Badań na własną rękę nie ma co rzeczywiście robić, bo wszystkich nie zgadnie sie, a lekarz i tak patrzy całościowo. Więc albo.lekarz powie przed wizytą co robić albo bez sensu. Racja Mi raz powiedział wszystko przez telefon-tzn z czym przyjść ale to prywatna wizyta była. Nie wiem gdzie Hedna chodzi. W NFZowskich placowkach-tzn szpitalach i ich poradniach często uznają tylko swoje badania. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 14:21 Sprawa skończyła się tak,że zrobiliśmy badania na własną rękę (skierowanie od pediatry i prywatnie).Lekarz-endokrynolog powiedziała ,że to super, bo już ma jakiś ogląd sytuacji. Dzięki za "dobre rady", żeby się nie wychylac i że w ogóle kto to widział... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 16:24 hedna napisała: > Sprawa skończyła się tak,że zrobiliśmy badania na własną rękę (skierowanie od p > ediatry i prywatnie).Lekarz-endokrynolog powiedziała ,że to super, bo już ma ja > kiś ogląd sytuacji. Dzięki za "dobre rady", żeby się nie wychylac i że w ogóle > kto to widział... Weź dziewczyno nie ściemniaj. W 4 dni pytanie na forum, wizyty prywatnie i pediatra, robienie badań, wyniki i wizyta u endo. I endo taka zadowolona. Kłamiesz na każdym kroku. No i miłego dnia oczywiście ci życzę. I zdrowia😁. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 18:21 Karmelowa,śmiać mi się chce jak Cię czytam Nie zarzucaj mi dziewczyno kłamstwa , bo jestes w błędzie. Nie wiem jak jest w Twoim mieście, ale u nas lekarz pediatra nie przyjmuje w błahszych sprawach, tylko jest możliwość rozmowy telefonicznej.Poprosiłam o skierowanie na podstawowe badania i takie skierowanie było do odebrania jeszcze tego samego dnia. było to możliwe, ponieważ ostatnie skierowanie z przychodni syn miał jakoś rok temu. Następnego dnia rano zrobiliśmy badania + 1 płatne, wyniki były wieczorem (te ze skierowania szły do karty, ale dziewczyna w przychodni wydrukowała bez problemu).Dzis wizyta u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 18:35 Mam prawo uważać, że kłamiesz? Mam. I tak uważam. Miłego dnia i zdrówka oczywiście😁🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 18:38 Masz, masz. Tylko Twoje zdanie jakoś mnie nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 18:43 hedna napisała: > Masz, masz. Tylko Twoje zdanie jakoś mnie nie interesuje Ależ mnie to zabolało😁🤣. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 18:56 hedna napisała: > Masz, masz. Tylko Twoje zdanie jakoś mnie nie interesuje Nie interesuje Cię zdanie osoby, która w wielu Twoich wątkach włożyła masę wysiłku by Ci pomóc? Nawet się nie zastanowisz dlaczego to się zmieniło? Czy Ty naprawdę nie widzisz, że twoje wątki kończą się tak a nie inaczej nie dlatego, że nikt Cię nie lubi tylko z powodu tego, co i jak piszesz i jak się zachowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 19:10 Nasturcjo, nie jest tak jak piszesz. Dlaczego mam się godzić na zarzucanie kłamstwa? Jeśli odnosisz się do mojej reakcji na słowa Karmelowej to wiedz, że za każdą podpowiedź czy radę byłam jej wdzięczna Do czasu, kiedy i ona zmieniła stosunek do mnie. Zresztą po co ja Ci to mówię? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 19:28 hedna napisała: > Nasturcjo, nie jest tak jak piszesz. Dlaczego mam się godzić na zarzucanie kłam > stwa? Jeśli odnosisz się do mojej reakcji na słowa Karmelowej to wiedz, że za k > ażdą podpowiedź czy radę byłam jej wdzięczna Do czasu, kiedy i ona zmieniła sto > sunek do mnie. To się zastanów dlaczego zmieniła. Bo latami Ci dobrze radziła, wiedziała o czym pisze, bo sytuację ma częściowo podobną i się orientuje, więc jej rady były dobre. > Zresztą po co ja Ci to mówię? Nie wiem po co mi to mówisz, nie rozumiem tego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 19:38 To może inaczej. Dlaczego wchodzisz między mnie i Karmelową? O to mi chodziło. Nie bardzo widzę potrzebę tłumaczenia się Tobie z czegokolwiek. Natomiast dobre rady i pomoc zawsze cenię i jestem za nie wdzięczna. Bezsensownych zarzutów i ataków tolerowac nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 19:40 Bo to jest forum dyskusyjne i nie Ty decydujesz kto w którym wątku pisze i komu odpowiada. Ale widzę, że masz rację, to nie ma sensu, parę lat próbowałam Ci pomóc, ale więcej nie będę, to jak rzucanie grochem o ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 19:48 Masz święta rację. Każdy może pisać co i gdzie chce. Kurcze, wybacz ,że nie wyłapałam ,kiedy nie reagowałam na Twoją pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 21:49 A z ciekawości.Jakie to badania zleciła pediatra że tak endokrynolog chwalił? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 21:54 Też mnie to zaciekawiło. I co wykazały, że się okazały takie trafione. I czy one wystarczyły endokrynologowi. Czy jednak nie zlecił kolejnych, co poskutkuje następnym kłuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 22:36 Też jestem ciekawa. Ale tego się już pewnie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 23:11 Pediatra to sobie może zlecić tsh, ft3, ft4 zdaje się. O ile w ogóle. Endokrynolog zleca na podstawie wywiadu-inne gdy chodzi o nadwagę, inne gdy problem dotyczy nadmiernego.owlosienia, przedwczesnego dojrzewania, ginekomastii itd. Stąd bez sensu robić badania takie jak p. Jadzia, czy p. Kazek bo problem p. Kazka czy p. Jadzi jest zapewne inny niż mój. Do tego dochodzi tło chorobowe pacjenta Wniosek-każdy jest odrębnym przypadkiem.i ściąganie od innych badań jest po prostu bez sensu. To próbowano hednie powiedzieć ale się fochnęla i wmawia Ci jeszcze że "zmieniłaś do niej stosunek". Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 23:25 Kornelia 100/100. Lepiej bym tego nie ujęła. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 00:37 A co tam kółko wzajemnej adoracji. Pójdzmy dalej. Siła złego na jednego- czy tam jedna. Przesadzasz, już nie pierwszy raz. Ktoś ci coś spokojnie tłumaczy, a karmelowa jest mega uprzejma i pomocna zawsze, a ty foch i myslisz, ze kazdy ci dokuczyć chce. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 23:50 Kornelia, nie fochnęłam się czy jak Ty tam piszesz. Nie mam 5 lat i wiem czym się zajmuje endokrynolog 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 00:35 Fochnęłaś się, wnerwiłaś, obraziłaś, zareagowałaś negatywnie. Nic by ci nie dało gdyby dziewczyny napisały jakie im endo zlecał na pierwszej wizycie badania, bo są u każdego inne (zalezy z czym przychodzisz- z nadwagą, wczesnym dojrzewaniem czy innym kłopotem). A ty, obrazona, nie dałas sobie wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 23:49 aguar, najbliższa wizyta u endokrynologa w marcu,dopiero wtedy badania. To nie była pierwsza wizyta u endo., ale pierwsza u tej konkretnie lekarki Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 00:39 No, to wiedziałaś już jakie endo zlecają badania twojemu synowi. Nie mogłaś zrobić takich? Wolałaś spytać jakie robią inni z innymi schorzeniami? No, nie rozumiem logiki Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 09:37 kornelia_sowa napisała: > > > No, nie rozumiem logiki Przecież nie chodzi o logikę. Chodzi o rozpętanie kolejnej awantury na forum tak , b można bło znowu zacząć krzyczeć "O, ja biedulka Hedna, wszyscy mnie biją, wszyscy przeciwko mnie". Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:30 hedna napisała: > aguar, najbliższa wizyta u endokrynologa w marcu,dopiero wtedy badania. To nie > była pierwsza wizyta u endo., ale pierwsza u tej konkretnie lekarki To teraz nie zleciła żadnych badań? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:45 Taa, chodzisz do endo regularnie, o badania pytasz na forum, po czym robisz morfologię i tsh, a resztę to za rok, dowiesz się w marcu Serio, nie widzę celu wątku, chyba że przegapiłam nr konta. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 12:22 Pogrzalo Cię zdrowo. Po co taki komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 15:19 m_incubo napisała: > > Serio, nie widzę celu wątku, chyba że przegapiłam nr konta. > To będzie w kolejnym wątku typu "Ratujcie, lekarze zdzierają za wizyty, tyyyyle na badania niedawno wydałam, już mi elektrownia prąd odcina, na chleb nie mam, co robić oj co robić????". Musisz być cierpliwa, poczekaj kilka tygodni, to zawsze tak działa. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 08.08.20, 15:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 23:54 Elżbieto, mamy sierpień a wizyta w marcu kolejnego roku? Do tego czasu leczenie bez kontroli? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 00:08 Tak, wizyta w marcu kolejnego roku. Jeżeli nie przepisała mu leków, to co ma kontrolować? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 23:47 Teraz przeczytałam. Piszę z pamięci :morfologia, mocz, Alt, lipidogram, ob, potas, kreatynina, glukoza, no i tarczycowe Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 00:31 Ja raz przed wizyta dostałam telefonicznie od endo wykaz badań, które miałam zrobić synowi (spytała czemu pediatra kazała się konsultować endokrynologicznie). Z badaniami twojego syna pokrywa się jedynie morfologia, która masz mieć wszędzie , tak naprawdę. Czyi nic by ci to nie dało, ze ktoś napisze. Rozumiesz teraz,? Tarczycowe -to b.ogólne stwierdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:35 hedna napisała: > Teraz przeczytałam. Piszę z pamięci :morfologia, mocz, Alt, lipidogram, ob, pot > as, kreatynina, glukoza, no i tarczycowe Czyli zwykła morfologia i tsh. I widzisz teraz sama. Moja córka miała całkiem inne badania. Nie musiała robić lipidogramu. I jeśli zrobiłabyś te badania, które bym ci napisała, to mogłabyś je do śmieci wyrzucić. O to chodzi. Mamy inne dzieci i inne schorzenia. A ty z uporem maniaka dalej przekonujesz, że nie miałyśmy racji. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:46 Z uporem maniaka Karmelowa?? Czy ja Cię do czegoś przekonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 11:00 hedna napisała: > Z uporem maniaka Karmelowa?? Czy ja Cię do czegoś przekonuje? No nie, wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 12:44 hedna napisała: > Nie masz swojego życia? A ty? Siedzę na basenie, moczę nogi i czytam forum. Pamiętaj, to otwarte forum. Każdy ma prawo komentować. To ty zakładasz kolejne wątki i się oburzasz, że ktoś ci odpisuje. Paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 12:48 Nie moja droga, nie oburza. Zauważam jedynie, że chodzisz za mną krok w krok 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 12:55 hedna napisała: > Nie moja droga, nie oburza. Zauważam jedynie, że chodzisz za mną krok w krok 😊 A ty za mną🤣🤣🤣. Po co odpisujesz??? Dziecinada hedno. Dziecinadę uprawiasz. Jeszcze tupnij nóżką. No i miłego dnia życzę i zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:21 Yyyy ale to całkiem normalne. Większość wyników jest tego samego dnia online. Pediatrzy dają skierowanie telefonicznie. Wy się serio czepiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:25 Shelly, ale ja tu zostałam oskarżona o kłamstwo, tak, że wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 22:45 Super, oby poszło szybko z diagnostyka Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa Re: Badania - endokrynolog 07.08.20, 20:04 Warto przestać tuczyć dzieci. Oboje mają otyłość, ty zresztą też. Zacznij od diety Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 09:38 szprotawa napisał(a): > Warto przestać tuczyć dzieci. Oboje mają otyłość, ty zresztą też. Zacznij od di > ety Oj, Szprotawa, dopiero Ci się dostanie . Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 09:52 no, żeby utuczyć male dzieci to trzeba sie postarać. nie to co starego. coś naprawdę musi być nie tak z dietą. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:03 bib24 napisała: > no, żeby utuczyć male dzieci to trzeba sie postarać. nie to co starego. coś nap > rawdę musi być nie tak z dietą. No nie wiem. Widuje mnóstwo otyłych małych dzieci. Nie jedzą raczej pysznego jagielnika, a raczej batony, wafle, cole. Ile razy byłam w Mc na kawie, tyle razy widziałam otyle rodziny wpierniczajace zestawy hamburgerow, frytek, lodów i zapijajace to słodkim napojem. Rzadko widuje dzieciaki z owocem w ręku, dominują chipsy, lody z dodatkami ect. Nie jestem jakaś nawiedzona, moja córka też je lody (woli sorbety od mlecznych, bez żadnych śmietan i posypek) ale to co obserwuje to przegięcie. Moja córka jest wysoka i szczuplutka więc nie mam w sumie problemu ale przerażające, ze rodzice dzieci otyłych, kształtują w nich takie nawyki. Przecież to się zemsci, i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:32 czyli napisalaś to co ja. żeby utuczyć dziecko dieta musi być zła. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 14:01 bib24 napisała: > czyli napisalaś to co ja. żeby utuczyć dziecko dieta musi być zła. Odnioslam się jedynie do stwierdzenia, że trzeba się bardzo postarać żeby utuczyc małe dziecko. No właśnie w ogóle nie trzeba się starać. Wystarczy pchać w niego cukier i wszelkie możliwe goowna. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:50 No widzisz. Moje dzieci nie piją nic gazowanego, nie jedzą fast dowodów, ja nie piękne ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:59 jeżeli mają dobrą dietę i taką nadwagę to musi być jakaś bardzo poważna przyczyna medyczna, którą trzeba znaleźć. ale standardowo u dzieci zaczyna się od diety. nie jedziecie na diecie kluskowej? dużo chleba? pierogi, cepeliny, pyzy, kopytka? a może soki? może jecie za często? częste jedzenie prowadzi do IO. więcej warzyw i mięsa, mniej polskiej diety węglowodanowej. albo macie poważną chorobę, którą trzeba znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 17:19 Czy w takim razie, skoro dieta ok, byłaś z córka u lekarza? Bo syn, jak rozumiem, badany w tym kierunku. Otyłość nie bierze się z powietrza, skoro dieta dobra, ruch jest, to skąd otyłość? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 17:35 nasturcjo byłam.Waga syna wynika w dużym stopniu z długotrwałego przyjmowania leków. Koniec tematu dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 17:51 Pisałam o córce, domyślam się, ze waga syna jest skutkiem jego problemów zdrowotnych, ale córka jest zdrowa. Jeśli jest prawda, ze otyła jesteś również Ty to jednak może być kwestia Waszej kuchni, błędów żywieniowych, z których nie zdajesz sobie sprawy i wszyscy tyjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa [...] 08.08.20, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 08.08.20, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa [...] 08.08.20, 19:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 08.08.20, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa [...] 08.08.20, 20:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 08.08.20, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 09.08.20, 10:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:07 Hedna, daj spokoj już. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:19 Widzę, ze to grochem o ścianę. Można jej doradzać, a ona i tak bedzie igrać aż sie doigra. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa [...] 09.08.20, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 09.08.20, 12:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 09.08.20, 12:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 09.08.20, 11:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:40 rany co to jest zaklupie. już drugi raz tak piszesz. pisz po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:10 Hedna, pewnie I tak mnie nie kojarzysz z innych Twoich wątków Ale ja na prawdę trzymałam kciuki za córkę jak miała wypadek, jak się okazało, że wykryli coś na jajniku. Wspolodczuwalam, jak pisałaś o problemach finansowych bo też życie różnie mi się układało I też doświadczyłam trudnych sytuacji. Ale kurcze Hedna, masz coś w sobie co zniechęca, kasasz, gryziesz, atakujesz innych I to bardzo personalnie. Każdy potrzebuje uwagi, atencji, ja to rozumiem. Ale z ponad setki rad które dostałaś odrzucasz wszystko. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:21 wiesz adrianno, kojarzę. Dziękuję Ci za dobre słowo odnośnie córki. (z plecami lepiej, resztę diagnozujemy). zastanów się czy ja kąsam, gryzę i jestem niemiła bezpodstawnie. Zupełnie bez zdania racji. Otóż nie. Ale figuruję tu jako ta najgorsza pod każdym względem, wiele osób nie ma hamulców pisząc do mnie, bądź komentując.I tez bardzo personalnie, również moje dzieci. Dleczego mam to pozostawiać bez reakcji lub przyjmowac z readością? Odniośnie dobrych rad- sporo wcieliłam w życie. Najbardziej zapadła mi w pamięć kiedyś sugestia aqua48, doceniłam ją jeszcze bardzej w czasie pandemii. Poza wszystkim - nie zwracam sie bezpośrednio do Ciebie- ależ byłam głupia, sądząc,że mogę tu umieścic link do strony z szydełkowymi wyrobami. Tak, było tam moje imię i nazwisko. Również w ulotce (była w sygnaturce) dotyczącej zbiórki 1% na leczenie syna było moje nazwisko. I wiesz co się stało? grzebanie , szukanie na FB, dosrywanie, mało tego- wysyłanie wiadomości do meża. Tak, mam na imię Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:44 Ale też Ci pisałam w wątku szydelkowym, że to jest cudo co wydzierglas. I miałabyś mega zbyt na swoje wyroby bo są super (No i miałabyś dodatkowy dochód). Wydaje mi się, że problem nie leży w danych personalnych, czy jesteś Ela czy Zosia tylko w ogólnej postawie. Ja rozumiem, że próbujesz się bronić Ale zobacz, że zniechecasz do siebie gros ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:55 A moze Hedna ma depresje? Ok, zyje sobie Hedna z mezem i dwojgiem dzieci. Ma jakus tam ustalony ciag dnia, wie rowniez doskonale, ze syn do konca zycia nie bedzie samodzielny. I zyje sobie tak Hedna w tym swiecie obowiazkow, zero odskoczni, radosci, null, zero. Ani jednego dnia, aby moc (co i tak jest niemozliwe) ucieszyc sie wschodem slonca, spiewem ptakow, dobra chwila czy tez fantastycznym jedzeniem. Ooo, juz niemozliwym jest zachwycenie sie sztuka i NA MOMENT chociaz oderwanie sie od znoju, jakim jest jej zycie. To staje sie Hedna nieprzyjemna lub nadwrazliwa na wiele obiektywnie stonowanych i wywazonych uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:00 Toteż skorzystanie z pomocy psychiatry i psychoterapeuty tez jej wielokrotnie proponowano, bez żadnej złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:02 Spacer rower, kawa poza domem, koleżanki i co tam jeszcze - jest sporo możliwości, a dzieci mają swoje rodziców i kiedy jest z nimi ojciec mama może zrobić coś sama, dla siebie. Mówię to z perspektywy samotnego rodzica bez pomocy z drugiej strony. Naprawdę można. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:23 Nie, w takim stanie psychicznym nie ma. Slonce swieci, zajebista pogoda, a Hedna nie potrafi jyz sie niczym cieszyc i zreszta co widac po wpisach nie ma na nic ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:28 Ty się sama klupnij. Rodzinę to obrabiasz ty na forach, a w tym wątku to już poziom idiotyzmow nawet jak na ciebie jest wystrzelony w kosmos. Jedyną szurnietą jesteś ty sama, i to wcale nie "zdrowo", nomen omen. Same bzdety, odpowiedzi nie takie jakbyś chciała, wątek nie taki jakbyś chciała, za dużo postów, za dużo komentarzy, odpowiadają ci nie te osoby do których piszesz, k..! To jest publiczne forum, nie herbata u koleżanki, nie ogarniasz to twój problem, jeden z wielu zresztą. Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa [...] 09.08.20, 11:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 09.08.20, 11:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:29 Twoje dane hedno, są wszystkim znane. Szprotawy nie. Powinnaś bana dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:34 hedna napisała: > iź karmelku zgłoś Zgłosiłam. I jestem karmelowa. A ty jesteś poprostu złośliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:12 Nie, nie chcialaś. Zachowujesz się okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:13 dlaczego? czy zwracam się w jakiś niegrzeczny sposób? Nie. Zdrabniam. Tyle, aż tyle. Przy czym nadmieniam,że nie zwracałam się do Ciebie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:18 Mnie to i tak by nie obeszło. Karmelowa była Ci zawsze życzliwa. W tym wątku też A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:23 Spoko, nie liczyłam,że Cię obejdzie. Kolejny raz wypowiadasz się niejako za karmelową. Ok. Byłam wdzięczna i zyczliwa dopóki, dopóty karmelowa zachowywała się w stosunku do mnie ok. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:41 A w którym momencie zachowywała się NIE OK? Jak ci uświadomiła że odgapianie od innych ludzi badań jest bez sensu, bo ludzie ci mają inne schorzenia (i co za tym idzie innych badań potrzebują?) Nie wypowiadam się za karmelową, bo to inteligentna osoba i nie potrzebuje żebym ją reprezentowała Odnoszę się do twoich dziecinnych zachowań (przykładem jest twoja reakcja na to co tu napisała, spokojnie i życzliwie) Tak, tak wiem- mamy tu kółko wzajemnej adoracji, które sprzysięgło się przeciw tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:55 Gdzie tu mowa o odgapianiu? Zapytałam ogólnie, doszukujesz się jakiegoś ukrytego podtekstu. Zwyczajnie, jak idziesz do endo z dzieckiem po dłuższej przerwie to jakie badania robisz. Tylko tyle. Jeżeli nie wypowiadasz się za Karmelową to dlaczego w kółko do niej nawiązujesz? Czy ja ją atakuję? No weź się zastanów kornelia. Kółko wzajemnej adoracji to był żart,może nie wystarczająco jasny. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:10 Zwyczajnie, jak idziesz do endo z dzieckiem po dłuższej przerwie to jakie badania robisz? Zalezy jaki problem ma dziecko- Jak nadwagę to a,b,c,d Jak przedwcześnie dojrzewa to x, b, e, y Jak ma nadmierne owłosienie na twarzy to a, d, k, z Jak coś tam to m, n, b, d gdzie litery zastępują nazwy badania , dodam Nawiązuję do karmelowej, bo napsałaś że jest jak chorągiewka i ze zmieniłaś do niej stosunek bo ona zmieniła swój Myśle, ze nie ja się powinnam zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
szprotawa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 11:57 Durna ty oj durna... Mylisz osoby ale widzę że nie tylko mi zaszłaś za skórę. Koniec pieśni, wygaszam cię. Nie jesteś warta splunięcia Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:41 RODO obowiązuje i niestety, ale to było złamanie zasad. Po co tak robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:50 Nie wiem czy Hedna zdaje sobie sprawę, ale jej metamorfoza forumowa kompletnie stawia na głowie dawny wizerunek. Nie dociekam jaka jest prawdziwa Hedna. Ale ta z tego wątku jest odpychająca. Warto zapamiętać. Choć sytuacja rozczarowująca. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 12:58 gama2003, przykro mi,że dochodzi do takich sytuacji. Moge byc odpychająca, można po mnie jeżdzić,luz. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:09 ja pas. jest niedziela, spędźcie ją miło. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:16 gama2003 napisała: > Nie wiem czy Hedna zdaje sobie sprawę, ale jej metamorfoza forumowa kompletnie > stawia na głowie dawny wizerunek. > Nie dociekam jaka jest prawdziwa Hedna. > Ale ta z tego wątku jest odpychająca. > Warto zapamiętać. Choć sytuacja rozczarowująca. No cóż, święty by nie wytrzymał. Ja się jej nie dziwię, cokolwiek by nie napisała, to zaraz parę osób ją w podły sposób atakuje. A w sytuacji, w jakiej jest, nerwy może mieć nadwyrężone, co atakującym zdaje się wcale nie przeszkadzać, wręcz przeciwnie, zero litości. No cóż, karma to suka, pewnie im wróci (nie mam na myśli Ciebie Gamo, to taka ogólna refleksja po przeczytaniu tego wątku). Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:45 Chatgris, ale spójrz rzetelnie. Spytała jakie badania robić dziecku na wizytę do endo Dziewczyny grzecznie piszą, ze nie ma sensu robić takich jakie robią innie, bo mogą iść do endo z różnych przyczyn (inne zlecają komuś z nadwagą, inne z zaburzeniami dojrzewania, itp) I wtedy następuje: foch Chociaż grzecznie dziewczyny tłumaczyły. A wiele kąśliwych uwag prowokuje sama hedna. I chyba zraża do siebie coraz więcej osób. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 13:58 Kornelio, za wszelką cenę chcesz coś udowodnić. Tylko co i po co ? Powiem Ci ostatni raz, to było pytanie OGÓLNE. Jeżeli zrażam do siebie kogokolwiek, to z jednej strony mi przykro, a z drugiej nie szkoda. Wiesz dlaczego> Dlatego,że jeżeli ktoś czyta moją wypowiedź skierowaną do osoby atakującej i myśli sobie "o jaka ta hedna zła i krzywa", to dla mnie nie jest wartościowym znajomym z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:14 Ok, to było pytanie ogólne A że odpowiedź nie była po twojej myśli, to wysżło jak wyszło Niech ci będzie Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:29 ale co Ty masz do mnie nieustannie? Ciągle o coś Ci chodzi. A to odpisałam, a to nie odpisałam, a to żle odpisałam. Weź się troche kornelia zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:50 Nie, nieustannie, tylko stale tłumacze ci to samo. A ty dalej nie rozumiesz. A dajmy spokój, sensu to nie ma żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:03 Hedna ma przej...ane życie. Przej...ane do kwadratu. Z perspektywy życia z nogami moczonymi w basenie swojego prywatnego ogródka świat jest zdecydowanie mniej upierdliwy. Ja tam nie mam śmiałości łazić za nią i jej udowadniać jak bardzo nie ma racji. Po co to? Dorosła jest, chce badać to bada, chce dziecko na konie wysyłac to wysyła. A ze potem narzeka na brak kasy? Cóż, nikt nam nie każe ją wspierać przecież. Ba, wspieranie kogoś nie daje nam prawa do rozporządzania jego życiem. Śmiesznie się czyta docinanie hrabinie i paru innym forumkom, ale po pierwsze to są prztyczki z humorem a nie udowadanienie głupoty na siłę, po drugi to silne laska a nie stłamszone matki niepełnosprawnego dziecka... A tu enty watek, w którym jest obijana. Czy słusznie, czy nie -to trochę jak kopanie bezdomnego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:09 Odniose się króciutko do fragmentu Twojej wypowiedzi. Badania okazały się na plus. Natomiast konie to ogromna pasja i miłosc mojego dziecka i nie chcemy jej tego zabierać. Bywało,że znajdowałam się w trudnej sytuacji choćby finansowej, ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija. Pozdrawiam. * Przykre jest przy tym to,że zostałam tu w ostatnim czasie oskarżona o kłamstwo (przez karmelowa , w kontekście badan dziecka) , o to,że szprota wysłała mi jakąs paczkę (?),której na oczy nie widziałam. Każdy może napisać co tylko chce, co wymysli.Pytanie kto wierzy we wszystko, a kto w to co jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:09 Mid, ja się z Tobą zgadzam Ale zauważ, że wiele dziewczyn było na prawdę bardzo, bardzo życzliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:20 Bycie dla kogoś życzliwym i pomaganie nie zawsze sprawia, ze dana osoba postąpi zgodnie z naszym oczekiwaniem i radą. Jest dorosła, ma prawo do swoich decyzji, chocby nie wiem jak głupie się nam wydawały. W tym wątku chciała zrobić badania. Badania lekarskie. Nie planowała zmiany płci, tatuażu na twarzy, sprzedaży nerki i płuca na czarnym rynku, żeby ją uporczywie od tego odwodzic milionem wpisów... Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:30 adrianno, ale jeśli były szczerze zyczliwe, to ja szczerze to doceniam. Ale piszesz w taki sposób,. że powinnam chyba kwiety wysyłać..... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:46 Mid.week - widzę, że pijesz do mojego basenu. Basen mam miejski. A mieszkam w bloku. Bez ogródka. Rozrywka ogólnodostępna. Dla mnie Hedna kłamie. Właśnie dlatego, że mam chore dziecko i wiem jak to wygląda. Na szybko robiła dziecku bezsensowne badania. Potem okazuje się, że następna wizyta w marcu i wtedy badania(?). Dla dziecka autystycznego niepotrzebny stres. Możesz uważać mnie za potwora. Trudno. Dla mnie Hedna już nie jest biedna i pokrzywdzona. Już nie. Pokrzywdzone są dzieci i mąż przez Hednę. Możesz uważać o mnie co chcesz. Poprostu już jej nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:27 Nie rozliczam nikogo z basenów, po prostu mamy inne zycia niz ona i byc może nigdy nie uda nam się porozumieć. Ja tam to biore na plus bo wybór miedzy moczeniem nog w basenie, a wylewaniem zawartosci basenu spod niepelnosprawnego dziecka jest dla mnie dosc latwy. Nikogo nie uważam za potwora... Imo to wy sie za nawet za bardzo starałyście pomoc. Tak bardzo chcialyście a ona tak bardzo nie korzystała, ze to frustrujące sie zrobilo. Rozumiem. Nawet teraz usilujesz ogarnąć te sytuacje i jakos ja okreslic - hedna zla, biedne dzieci i maz itd. Zalecam wdupiemienie - nie twoje @@@ nie twoje zoo. Ale nie będzie mnie frustrowalo jak nie wezmiesz sobie tego do serca Hedny nie bronię, jest jaka jest, ale majac na uwadze wlasny komfort vs jej zycie po prostu ja omijam. Jak bede miala chec to pomoge, a jak nie to bez wyrzutów sumienia tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:31 Mid.week. Masz sporo racji. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:02 Fajnie że się nie nafoczyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:04 chatgris01 napisała: > gama2003 napisała: > > > Nie wiem czy Hedna zdaje sobie sprawę, ale jej metamorfoza forumowa kompl > etnie > > stawia na głowie dawny wizerunek. > > Nie dociekam jaka jest prawdziwa Hedna. > > Ale ta z tego wątku jest odpychająca. > > Warto zapamiętać. Choć sytuacja rozczarowująca. > > No cóż, święty by nie wytrzymał. Ja się jej nie dziwię, cokolwiek by nie napisa > ła, to zaraz parę osób ją w podły sposób atakuje. A w sytuacji, w jakiej jest, > nerwy może mieć nadwyrężone, co atakującym zdaje się wcale nie przeszkadzać, wr > ęcz przeciwnie, zero litości. No cóż, karma to suka, pewnie im wróci (nie mam n > a myśli Ciebie Gamo, to taka ogólna refleksja po przeczytaniu tego wątku). > > Chatgris, jak zawsze mądrze i kulturalnie. Masz rację. Atakowanie hedny że ma nadwagę to już wyższy poziom absurdu. Jak by jej jeszcze dowalić? Gruba jest! I dzieci tuczy! Bardzo słabe to bylo dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 10:52 Śmieszne, no nie? Ale śmieszne, hahaha!! Piszcie, śmiało. Na Śmieci nie będę więcej reagować. Doprawdy trzeba być świ... żeby komentować czyjeś dzieci, rodzinę, wygląd. Życzę żeby się to obróciło przeciwko Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 14:11 hedna napisała: > Śmieszne, no nie? Ale śmieszne, hahaha!! > Piszcie, śmiało. Na Śmieci nie będę więcej reagować. Doprawdy trzeba być świ... > żeby komentować czyjeś dzieci, rodzinę, wygląd. Życzę żeby się to obróciło prz > eciwko Wam. Ale wtf? Ja twoich dzieci w ogóle nie komentuje i nie uczestniczę w dyskusjach na twój temat. Odnioslam się do słów forumki o tuczeniu . Strasznie dziwna jesteś. To otwarte forum, wątki maja swoje odnogi, rozrastaja się, nie wszystko jest od razu ad personam. A z życzeniami uważaj, bo lubią wracać w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 14:50 Pomyłkowo podpiełam pod Twoim postem, przepraszam. Odnosiłam sie do szpil1 Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 14:57 hedna napisała: > Pomyłkowo podpiełam pod Twoim postem, przepraszam. Odnosiłam sie do szpil1 OK, spoko Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 15:39 hedna napisała: > Odnosiłam sie do szpil1 Dlaczego do mnie? To nie ja zwróciłam uwagę na tusze twoich dzieci (chociaż zgadzam się ze Szprotawą w tej kwestii). Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 16:24 szpil1 napisała: > hedna napisała: > > > Odnosiłam sie do szpil1 > > Dlaczego do mnie? To nie ja zwróciłam uwagę na tusze twoich dzieci (chociaż zga > dzam się ze Szprotawą w tej kwestii). Ej, dziewczyny. Może syn hedny tyje od zazywanych leków? Odpuśccie już jej. Robi się tak samo jak z berga. Jakikolwiek wątek nie założy, zaraz robi się jatka. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 16:35 syn absolutnie rozumiem. tu piszemy o córce, której oficjalnie nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 09.08.20, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:42 cruellol, przeciewż możesz go zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
hedna [...] 08.08.20, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 11:15 Hedna, w jakim celu zakładasz wątki, skoro nie potrafisz zauważyć wielu dobrych i życzliwych rad w odpowiedziach. Twoje pytania są zresztą dość infantylne, ujawniajace wasze domowe problemy, niszczysz prywatność własnych dzieci... pomyślałaś, co będą czuły, gdy ktoś z waszego otoczenia w końcu to zauważy i im przekaże, co i jak matka pisze na forach publicznych? Porażka, smutne. Nie jesteś miła, tracisz dużo czasu na takie zaangażowanie, a mogłabyś odpocząć idąc np. spać... pomyśleć o sobie więcej. Dziewczyny chcą ci pomóc, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 16:17 Hedna, I Ty się dziwisz, że własny maz nie chce z Tobą rozmawiać I ucieka w alkohol? Na jego miejscu robilabym dokładnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 08.08.20, 17:08 rób, na zdrowie. Nie ma to jak wpaść znienacka i wrzucić swoje 3 grosze Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:25 Jedna, spróbuje całościowo, może to zobaczysz. Przepraszam za literówki i czasami brak polskich znaków, mam teraz problem z pisaniem. Pisałaś na forum latami, głównie wątki zdrowotne, odzew był większy lub mniejszy, ale bez awantur, to zwykle forumowe wątki. W 2017, latem, założyłaś wątek, ze brakuje Ci do końca miesiąca. Padło wiele rad, ale tez forumowiczki zaproponowały pomoc finansowa, zgodziłas się i ta pomoc popłynęła. Dziękowałas pod koniec wątku, wciąż było ok. Potem były wątki, o odciętym gazie i o tym, ze mąż stracił prace. Oba w postach założycielskich sugerowały dokładnie to, co napisałam, a tymczasem ani gazu nie odcięli, ani mąż pracy nie stracił. Cześć osób się wtedy wkurzyła na takie postawienie sprawy, ale tez w tamtych wątkach dostałaś dziesiątki rad co robić. Oczywiście, niektóre nie do zrealizowania w Twojej sytuacji, ale można było sporo wyłuskać dobrego. W tych samych wątkach okazało się, ze Twoja córka jeździ konno. Owszem, napisałaś, ze jeden karnet opłacili dziadkowie, ale ogólnie to drogi sport, nie tylko sama jazda, ale i strój. Cześć ludzi, którzy ci pomogli finansowo poczuła się oszukana. Przy bardziej szczegółowej rozmowie o finansach wyszło, ze pomogły Ci również foremki, które maja gorzej od Ciebie finansowo. To spowodowało pierwszy zgrzyt, tym bardziej, ze w obu tych wątkach byłaś bardzo niemiła, ujawniłeś dane jednej z foremek, wątek został zablokowany. Jednocześnie chyba kondolyza (mogę mylić nick) podała Ci jakie Ci się należą dodatki finansowe lub jakie mogą ewentualnie, bo nie znała przecież zarobków męża. Zamiast podziękowania dostała awanturę, ze się wtrąca w finanse, choć to Ty zakładałaś wątki o swoich finansach, pożyczkach, chwilowkach itd. W którymś wątku padła propozycja, ze przydałaby Ci się grupa wsparcia dla mam w Twojej sytuacji. Odpisałeś, ze chętnie, ale u Was nie ma. Ktoś napisał: to załóż, Ty, ze pomyślisz. Za ileś miesięcy ta sama propozycja od Bi - Ty to samo, ze nie ma i pomyślisz. To pokazało, ze chcesz dostać na tacy, sama nic nie zrobisz. Potem był wątek pożegnalny albo samobójczy, zależy jak go zinterpretować. Większość uznała go za granie na uczuciach i drame. To nieprawda, ze wszystkie Twoje wątki zamieniają się w jatkę i wszyscy Ciebie atakują jak tylko widza nick, choć owszem, przyznaje, są takie osoby, ale to trzeba wliczyć w koszty jak sie zakłada osobisty wątek. Wątki o Twoich robótkach miały bardzo pozytywny odzew, w wątku, ze córka złamała kręgosłup tez dostałaś masę wsparcia. Trzy lata temu dostałaś tu życzliwość i szczera pomoc, także finansowa. Teraz coraz mniej osób chce z Tobą rozmawiać, głównie nowe foremki nie znające historii. Naprawdę nie widzisz w tym swojego udziału? Piszesz bardzo ogolńikowe posty, przedstawiając w nich sytuacje jako znacznie gorsza niż jest, jak się potem okazuje. Próbujesz zwrócić na siebie uwagę. Na większość rad się wściekasz, albo piszesz, ze nie. Jesteś pozornie miła a naprawdę pasywnie agresywna, potem już agresywna wprost. Tak, inni tez, ale to Ty masz tu problem, nie oni. To nieprawda, ze znamy Twoje dane, bo założyłaś stronę o szydełkowaniu. Znamy je od lat. Przy stronie mnóstwo osób Ci pisało, ja tez byś ja usunęła, bo są tam Twoje dane i założyła anonimowy fan page lub stronę, Hrabina chciała Ci pomoc. I co? Nic. Cały czas strona z Twoimi danymi. Twój Facebook wypłynął w dyskusjach kilka wątków wstecz, ludzie już wtedy oglądali Twoje dzieci. Niczego Cię to nie nauczyło, nie zablokowałeś go, a teraz jak zwykle pretensje. Hedna, na stosunek forum do Ciebie uczciwie zapracowałaś. W dwóch ostatnich wątkach zniechęciła do siebie kolejne osoby, które chciały Ci pomoc: pade, watahę, karmelowa. Owszem, one nie wyleją na Ciebie wiadra pomyj, bo to nie ten typ. Ale i pewnie już nie pomogą, ale potrzebujesz takich ludzi. Te, które chcą wylewać szambo zawsze będą to robić, a Ty pod koniec większości wątków pięknie w tym uczestniczysz, jednocześnie udając niewinna i skrzywdzona. Zastanów się poważnie zanim założysz kolejny wątek na forum. Zmień nick by ochronić dane dzieci. Przestań grać królowa dramatu. Przeczytaj mój post trzy razy zanim mi odpiszesz, ze brak Ci słów, ze nie mam racji, ze one pierwsze. To, co napisałam to odbiór osoby, która Ci pomagała, także finansowo, mailowo i próbowała tu na forum, kiedyś pod innym nickiem. A teraz ma kompletnie dość. Choć obiektywnie rozumiem, ze Twoja sytuacja jest bardzo trudna i pomocy potrzebujesz. Ale od forum chcesz tylko głaskania po głowie i pisania jaka jesteś biedna i nieszczęśliwa. Podczas, gdy forum chciało pomoc rzeczywiście i realnie. W Twoich wątkach są setki sensownych rad, gdybys Ty tylko chciała skorzystać.... Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 14:38 Bardzo mądry wpis nasturcjo. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:02 Do osoby z depresja? Czy ja wiem. Ona sie kreci w kolko, bo sie boi. Ona nie skorzysta z Waszych rad poniewaz to jest ponad jej sily. Ktos bedacy obok, fizycznie, musialby zadzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:08 Poczytaj stare wątki, o depresji tez już było, o lekach, o pomocy psychiatry, terapeuty. Wszystko już było Tylko Hedna nie chce. Chce magicznej różdżki, która odmieni jej życie. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:13 I skad wiesz, ze akurat w tym nie tkwi jej zyciowe rozczarowanie? Wspolczuje jej, poniewaz widze, ze nie da sobie pomoc. A leki z duzym prawdopodobienstwem by pomogly, potem psychoterapia, hdy nastroj by sie ustabilizowal. Tylko, ze Hedna nie wierzy w to, ze cokolwiek jej pomoze i ze bedzie w ciemnej dupie do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:58 No, dobrze Vre-sno, tylko pomóc też sobie trzeba pozwolić. Żadna nie pojedzie do niej i nie stanie przy niej fizycznie, nie zaprowadzi do lekarza. Musi to zrobić sama albo poprosić kogoś bliskiego- na pewno jest jakaś siostra, mama, szwagier, koleżanka, Mam nadzieję, ze jakoś zbierze się w sobie i pomału zrobi krok żeby sobie pomóc. Naprawdę, tu jej nikt żle nie zyczy Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:09 Może się mylę, ale Hedna chodzi do lekarza i bierze leki. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:26 hedna napisała: > dziękuje Ci moja rzeczniczko O mój bożuniu. Faktycznie, tobie pomóc nie można. Mid.week ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:33 ojejku , no i co teraz? Będziesz kolejny dzień łazić za mną krok w krok? nie chcę byc niegrzeczna, ale jakim trzeba być człowiekiem,żeby się tak kogoś uwiesić? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:37 hedna napisała: > ojejku , no i co teraz? Będziesz kolejny dzień łazić za mną krok w krok? nie ch > cę byc niegrzeczna, ale jakim trzeba być człowiekiem,żeby się tak kogoś uwiesić > ? 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:09 Czasami nawet terapia nie pomaga, co jeszcze bardziej zniechęca do kolejnych prób i robienia ze sobą czegoś. Poza tym każda z nas ma doświadczenie w radzeniu sobie w trudnych sytuacjach, ale - te nasze dołki są przeplatane czasem, w którym zdobywamy doświadczenie w pracy, poszerzamy umiejętności, nawiązujemy kontakty, dostajemy kolejne wędki z których uczymy się robić użytek. Generalnie - rozwijamy się. Ją to wszystko ominęło, w pewnym momencie utknęła w domu z chorym dzieckiem, depresją, nerwicą, przybiciem. Do tego dołączył mąż, z którym się nie układa. I covid. Ja tam nie dam głowy, ze z takim życiorysem byłabym przebojowa, zaradna i z uśmiechem realizująca wszystkie dobre rady. Szczerze wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:32 Mid.week - wszystko chyba zależy od charakteru, rodziny, przyjaciół i chęci. Utknęłam z dzieckiem na 12 lat w domu. Końca nie widać. W pewnym momencie byłam tak "zastana", tak zniechęcona życiem, że miałam czarne myśli. Ale zobaczyłam, że córka jest coraz smutniejsza, mąż długo siedzi w pracy, itp. Powoli zaczęłam się otwierać i wychodzić do ludzi. Ileż można patrzeć na wiecznie cierpiącą matkę i kobietę? Ja straciłam szanse na karierę, dziecko było ważniejsze. Ale kurczę, czy chore dziecko musi oznaczać wiecznie jojczącą, zniechęconą, sfochowaną kobietę? Przecież u Hedny mąż chętnie się dzieckiem zajmuje. Może iść do koleżanki/spacer/piwo. Zabrać córkę i gdzieś z nią wyjść. Mnie zastanawia jedno i nie chciałam pisać o tym Hednie, bo znowu wyszłabym na najgorszą. Czy zachowanie córki (brak chęci wychodzenia, spokój, wyobcowanie) to nie jest efekt patrzenia na wiecznie smutną, zniechęconą mamę? Nie jest efektem sytuacji w domu? Nad tym nikt się nie zastanowi. Jeśli Hedna się nie zmieni, zostanie wkrótce sama. Z chorym dzieckiem. Musi zacząć od siebie. Ile lat temu już Hednie mówiono, żeby prawo jazdy zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:40 Nawet teraz w wakacje syn Hedny chodzi do szkoły. W tym czasie naprawdę wiele można zrobić dla siebie. Jakie wspomnienia z własnego dzieciństwa, będzie miała córka Hedny? Popatrz Mid.week - jest bon turystyczny. Hedna dostanie 1500 zl. To już coś. Czy zabierze gdzieś córkę? Syna? Zrobi cokolwiek, żeby dzieci coś ciekawego zobaczyły? Brakuje mi w wątkach Hedny wątków pozytywnych z córką w tle. Jest tylko chory syn i niedobry mąż. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:22 karmelowa, widzę ,że się nie odczepisz. tak, jutro wyjeżdżamy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:24 Jak wyjeżdżacie, skoro córka leży po złamaniu kręgosłupa? Pisałaś, że całe lato musi spędzić w domu, 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:35 Nie nasturcjo, nie leży. Chodzi w gorsecie. Jak musisz szczegółowo wiedzieć to chodzi o kompresyjne złamanie kręgosłupa i gorset jevetta. Nawet neurochirurg zalecił codzienne spacery, delikatny ruch.Rany Boskie, to już przechodzi ludzkie pojęcie . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:41 Przypomnij może kto płakał, że córka całe lato spędzi w domu, bo uszkodziła kręgosłup? Znowu płacz na wyrost? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:54 Panno nasturcjo, do Ciebie to widze trzeba powoli i dosłownie. Proszę : Tak, lato w domu. Nie ojechała na obóz, o którym marzyła.Nie moze na rower, na konie, biegac z koleżankami po osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:56 Dajże spokój, też bym panikowała i czarnowidziła jakby mi córka kręgosłup uszkodziła. Nie ma nic na wyrost w reakcji matki na wypadek dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:01 Toteż ja nie piszę o pierwszy wątku, gdzie napisała, że córka złamała kręgosłup, i gdzie całe forum ją wspierało. Tylko o późniejszych, w których napisała, że nigdzie nie pojadą, bo córka musi spędzić 3 miesiące w domu. To już nie jest pierwsza panika tylko spokojna informacja jakoś czas później. Nieprawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:05 widzę, że obie strony mają ochotę się nap%^*lać wiec ja się po prostu stąd oddalę Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:12 Może Ty masz. Mnie takie słowa raczej pod klawiaturę nie przychodzą. Nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:07 kobieto , nie czytasz ze zrozumieniem i zarzucasz kłamstwo Nie pojedzie nigdzie- na obóz, sama na wakacje.Z nami na wycieczkę może. W połowie wrzesnia minie 3 miesiace od wypadku i wtedy będzie mogła nie nosic gorsetu w domu.Natomiast do wychodzenia z domu ma zakładać kolejne 3 miesiące.Mamy we wrześniu kontrolę u neurochirurga, dam Ci znać ,żeby Ci niec nie umkneło Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:08 i to był ostatni moment kiedy tłumaczyłam cokolwiek. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:25 hedna napisała: > karmelowa, widzę ,że się nie odczepisz. tak, jutro wyjeżdżamy. 😁🙉😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:43 "Może iść do koleżanki/spacer/piwo." Pisała kiedyś, ze tak z mężem się rozmijają. Pytałam czy wychodza gdzieś razem. Nie- pewnie opieka do dzieci jest trudno dostępna, może Tuś nie chce zostawać z nikim poza nimi. . My też rzadko razem wychodzimy , bo chcoć dzieci zdrowe, to jakoś tak nie mamy z kim ich zazwyczaj zostawić-korzystamy z pomocy rodziny w zasadzie z powodów "ważnych", randki są mniej ważne No, to zasugerowałam żeby osobno- z koleżanką na piwo, wyrwać się Już nic nie odpisała. A to ważne mieć odskocznię, zwłaszcza dla niej. Kurcze, no jakoś tak mi w głowie siedzi hedna. Mam nadzieję, zę znjadzie sposób, zeby było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:48 Hedna mogłaby też pojechać na turnus rehabilitacyjny. To jest poza innymi zaletami szansa na poznanie innych matek w tej samej sytuacji, nawiązanie znajomości, pogadanie z dorosłymi ludźmi choćby przez 2 tygodnie, oderwanie się od części obowiązków typu dom, gotowanie, sprzątanie. I można z tymi matkami utrzymać kontakt, założyć grupą na FB albo inne miejsce w internecie, dzwonić, rozmawiać, wymieniać się doświadczeniami. To jest bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:53 Dokładnie. Nikt tak dobrze nie zrozumie jak ktoś kto jest w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:56 panna.nasturcja napisał(a): > Hedna mogłaby też pojechać na turnus rehabilitacyjny. > To jest poza innymi zaletami szansa na poznanie innych matek w tej samej sytuac > ji, nawiązanie znajomości, pogadanie z dorosłymi ludźmi choćby przez 2 tygodnie > , oderwanie się od części obowiązków typu dom, gotowanie, sprzątanie. > I można z tymi matkami utrzymać kontakt, założyć grupą na FB albo inne miejsce > w internecie, dzwonić, rozmawiać, wymieniać się doświadczeniami. To jest bezcen > ne. Ależ ja to pisałam wiele, wiele razy. Zwłaszcza, że są darmowe turnusy. Nie uzyskałam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:03 Naprawdę są darmowe? To już w ogóle nie rozumiem, myślałam, że własnie na turnus Hedna zbierała kiedyś w necie na zbiórce internetowej, którą ktoś linkował. To tym bardziej trzeba jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:18 panna.nasturcja napisał(a): > Naprawdę są darmowe? To już w ogóle nie rozumiem, myślałam, że własnie na turnu > s Hedna zbierała kiedyś w necie na zbiórce internetowej, którą ktoś linkował. > To tym bardziej trzeba jechać. Tak. W Katowicach. 3 tyg. Jeśli chcesz jechać tam gdzie ty chcesz, to PCPR dofinansowuje do turnusów. Ok 2 k. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:38 hedna napisała: > o darmowych nie słyszałam. Jak nie słyszałaś? Nawet w mailu ci pisałam! To już jest szczyt wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:07 hedna napisała: > nie pamiętam twojego maila Bo tak najlepiej i najłatwiej napisać. Prawda? Pytałaś o pobyty w GCZD. I między innymi o tym pisałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:08 Nie oceniaj swoją miarą karmelowa. jak nie skasowałam to popatrzę wieczorem na maile, może znajdę o turnusie. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:19 hedna napisała: > Nie oceniaj swoją miarą karmelowa. > jak nie skasowałam to popatrzę wieczorem na maile, może znajdę o turnusie. Ty faktycznie jesteś niereformowalna. Pisałam na maila. Pisałam w twoich wątkach. A ty nadal piszesz, że nie wiedziałaś. Tak, ty nie chcesz pomocy. Teraz to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:37 Karmelowa, Ty jestes niesamowita Nie uzyskałaś odpowiedzi? A czy ja musze Ci na wszystko odpowiadac?? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:08 karme-lowa napisała: > Jeśli Hedna się nie zmieni, zostanie wkrótce sama. Z chorym dzieckiem. > Musi zacząć od siebie. To nie jest twoja odpowiedzialność (ani nikogo na tym forum) i nie powinnaś brać sobie na bary takich rozważań. Zdrowa pomoc (zdrowa dla obu stron) polega na dawaniu tego co dać można bez kosztów, oczekiwań, nadziei na sukces i trwałą zmianę kogoś zgodnie z pożądanym wzorem. Inaczej to się robi jakiś pasmo złych emocji. Ewidentnie żle się czujesz z tym, że nie udaje się do niej dotrzec i ulepszyć jej życia. Odpuść. Może jedyna pomoc jakiej Hednie potrzeba to mozliwość wygadania się? Masz potrzebę doradzenia - napisz. Ale odetnij sobie zapędy do analizowania jakości życia tej rodziny i przezywania potencjalnych niedogodności jej członków. Pomijając już to, że twoje wątpliwości mogą nie być prawdziwe, to nic dobrego ci z tego nie przyjdzie. Obciążasz tylko własną głowę i emocje problemami kogoś kto nie potrafi bądź nie chce z twojej oferty skorzystać. Zdarza się, nie twoja wina, jej też nie. W tym układzie nie ma winnych, po prostu tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 16:43 Mid.week z jednej strony masz rację i rozumiem co piszesz. Wiem też, że ogólnie mówiąc życie Hedny to nie nasza sprawa i zrobi z nim co chce. Ale z drugiej pyta tu wciąż i rady, szuka pomocy i człowiek chciałby coś. A jeśli Hedna nie zrobi nic to za kilka lat będzie w znacznie gorszej sytuacji niż dziś. Syn duży, po dojrzewaniu hormonalnym, którego nie zrozumie, trudny do okiełznania nawet dla dużego mężczyzny, córka ucieknie na studia lub ogólnie od miasta albo wejdzie w jakiś marny związek by uciec z domu, nie wiadomo jak będzie na nią reagował dojrzały seksualnie brat, ona tez może mieć dość. I oby mąż nie odszedł, bo jak odejdzie to Hedna znajdzie się w takim położeniu, że dzisiejsze wyda jej się jeszcze w miarę ok. Ludzie to widzą, niektórzy znają zawodowo, inni rodzinnie, próbują ją wyciągnąć z marazmu teraz, bo nie będzie lepiej. Nikt nie oczekuje, że będzie przebojowa i zaradna, choć są takie mamy chorych dzieci, ale wiadomo, nie każdy ma predyspozycje. Ale jeśli Hedna nic nie zmieni to zmierza prostą drogą ku przepaści. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:05 Obserwuje pewien blog (kochamy Laure), autorka jest mama 8 letniej dziewczynki chorej na klątwę Ondyny. Mama jest z pasją, realizującą się, zresztą jak Laura była niemowleciem, Maz tej Pani odszedł w sina dal. Z tego blogu aż bije miłość I pozytywną energia mimo przeciwności losu. Hedna, zobacz ten blog w wolnej chwili. Ale to też jest typowe dla Hedny - możesz jej podpowiadac pomysły Ale ona widocznie woli marnować energię na forumowe jatki bo tam wstawia chętnie swoją kontrę. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:41 adrianno, nie oceniaj mnie tak łatwo. Skąd wiesz co jest dla mnie typowe? z forum? Znasz mnie jedynie stąd, zreszta słowo znasz jest tu na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:06 Wpadla w matnie wlasnej niemoznosci i pewnie juz nie wierzy, ze cokolwiek dobrego ja spotka. Bardzo przykre to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:18 Może musi upaść, żeby wstac? Dziewczyna nie jest aktualnie gotowa do wywracania życia. Albo to osobowosciowe, albo sytuacyjne, albo kumulacja obu. Nie mamy na to wpływu, można jej doradzać i tyle. Ale łajanie jej w każdym watku za nierealizowanie porad nie zrobi z niej innej osoby. Nie macie wrażenia, że im bardziej sie na nią naciska tym bardziej ona nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:22 mid.week napisała: > Nie macie wrażenia, że im bardziej sie na nią naciska tym bardziej ona nie może? Oczywiście, że tak. Przecież po to zakłada te wątki by udowodnić sobie, że nic nie może zmienić a forumowiczki są głupie i nic nie wiedzą, utwierdza się pięknie we własnej niemocy. Ja się odezwałam tutaj nie dlatego, że mam złudzenia, że pomogę Hednie, bo juz nie mam. Tylko po to by przestała się przedstawiać jako niewinna lelija, którą forum wyłącznie krzywdzi. Bo forum pomogło jej bardziej niż wielu innym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:40 Forum nie jest głupie i wie, i ja doskonale wiem, ze forum wie. Tylko dziwię się, że tyle mądrych lasek gra z Hedną w tę grę i to na pełnym zaangażowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 22:41 Bardzo mądrze piszesz, mid.week i trafiasz, moim zdaniem, w sedno. Popyt rozjechał się tu z podażą, hedna nie tego chce, co dziewczyny jej oferują i tyle. A im więcej one dają, tym ona bardziej nie chce, a to rodzi agresję u obu stron. Znałam kiedyś w realu osobę o identycznym sposobie bycia, co ten prezentowany przez hednę i napiszę Wam jedno: dajcie sobie spokój, dla własnego dobra. Nie można dać drugiej osobie tego, czego ona nie chce przyjąć, choćbyście nie wiem jak naciskały. Chcecie dać dobrą radę, dajcie, ale nie oczekujcie, że zostanie ona przyjęta i wprowadzona w życie - nie będziecie się dzięki temu frustrować, gdy tak się nie stanie. Ja osobiście odpuszczam dość szybko - gdy widzę, że wszystko "niedasie", kończę temat, nauczona doświadczeniem. Polecam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 10.08.20, 14:50 Ale tu nawet nie chodzi o to, ze sie nie da w potocznym rozumieniu. Tu jest bariera, ktora powoduje totalna niemoc, ale jeszcze jest sila, aby mowic do ludzi. Zdroworozsadkowo sie dziwic mozne, ze ale o co chodzi? Dokladnie o to, ze ta osoba nie umie inaczej sygnalizowac swojego nieszczescia. Tego, ze jest po prostu nieszczesliwa. I oczekuje przytulenia anizeli rad. Bonrady wymagaja dzialania a tu sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:09 Dobrze napisane. Życzę Hednie jak najlepiej, bo ma cholernie trudno w życiu. Myślę, że część z jej forumowago zachowania to pokłosie jej trudności, żali, wszystkiego tego, co przeżywa w życiu realnym. Wiele z nas chce jej pomóc, ale trzeba jeszcze chcieć skorzystać z tej pomocy. Mam nadzieję, że Hedna będzie chciała i jakoś sobie te wszystkie trudności poukłada. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 15:19 Dokładnie tak samo to odbieram. Dlatego mi niefajnie po wielu wpisach otwierających oczy. Wpisach również Hedny. Niepełnosprawność dziecka to absolutne tabu, szacunek Hedna w tym temacie ma i mieć będzie. Bo pewnie większość z nas nawet nie wyobraża sobie jak trudna to sytuacja. Takich mam bohaterek kojarzę z forum kilka i z wielkim szacunkiem podziwiam. Kiedyś napisałam - jeśli Hednie forum jest teraz, na tym etapie potrzebne jak wentyl do ulewania, poligon upuszczania nawet agresji, to ok. Gdzieś musi. Ale trudno oczekiwać, że nikt na to nie zareaguje. Zwłaszcza, gdy pisze do Hedny z pierwotnie pozytywną intencją. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:31 Nasturcjo, naprawdę miałaś chęć poświęcić tyle czasu na przetrzepanie mojej forumowej historii? Nie wiem czy się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:33 My o niebie, a Ty o chlebie... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:40 Nie "trzepałam" (cokolwiek to oznacza) Twojej forumowej historii tylko ją znam, bo wiele razy Ci pomagałam. Chciało mi się zupełnie co innego, ale widzę, że na darmo. Niepotrzebnie miałam złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:42 ano niep[otrzebnie. Gdybys rzeczywiście szczerze miała dobre intencje, rozmawiałybyśmy pewnie inaczej. Kolejny raz wrócę - jeżeli mi kiedys pomogłaś- dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:44 hedna napisała: > Gdybys rzeczywiście szczerze miała dobre intencje, rozmawiałybyśmy pewnie inaczej. Niestety nie, Ty nie umiesz inaczej rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:51 ciśniecie ją na wielkie zmiany, ona nie chce (bardzo prawdopodobne, że się ich boi) reaguje agresją, wy się nakręcacie... Tak fajnie szło, założyła sobie ten FB z robótkami... zero ściemy, naprawdę to robiła, włożyła czas, pracę, efekty świetne. IMO niepotrzebnie ją meczycie o kolejne czelendże. Ona na więcej nie ma pary i tyle. To jakbyście chciały fiatem 126p ścigać się po autostradzie... No niby można, tylko fiacik może tego nie przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:55 Oczywiście, że się ich boi. Tylko, że one przyjdą niezależnie od jej woli i strachu. Ona wciąż tu wraca, rzekomo po radę i pomoc, więc wciąz znajdują się ludzie, często nowi, którzy pomóc próbują. I od lat kończy się to tak samo. A będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:56 umiem, oczywiście , jeśli rozmówca zachowuje się normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:57 I dlatego moją spokojną wypowiedź skomentowałaś jako "trzepanie twoich wątków", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 17:54 Gdybys rzeczywiście szczerze miała dobre intencje, rozmawiałybyśmy pewnie inaczej. A niee noo, pewnie. Numer konta i przelew bez zbędnych dywagacji Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:00 Jestem na tym forum 15 lat. Pamiętam jeden wątek, w którym Hedna otrzymała finansowe wsparcie w odpowiedzi na jej żale. Nie prosiła - dajcie mi kasy, forum samo chciało pomóc. Poza tym upublicznia co rok nr konta na 1% równie dobrowolnych wpłat. Można jej zarzucić bierność, jękliwość, marudzenie ale robienie z niej teraz wyłudzaczki i naciągaczki jest po prostu podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:10 mid. tak jest fajnie, jechac po kims, wyzywać, oskarżać, oczerniac jak co niektóre wyżej. Co tam taka hedna, idiotka żebraczka. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:10 Serio? Mam wkleić wątki w których ochoczo chce wkleić numer konta, a forumki ją stopują i radzą na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:14 cruella_demon napisała: > Serio? > Mam wkleić wątki w których ochoczo chce wkleić numer konta, a forumki ją stopuj > ą i radzą na priv? Podaj. Ja sobie takich wątków nie przypominam, to foremki zaproponowały pomoc finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:42 Re: Czarna d... radzcie 23.06.17, 22:18 a można tu bezpiecznie podać sam numer konta? -- Jeśli nie wiesz komu przekazać 1% podatku- może zechcesz przekazać go mojemu synkowi? Odpowiedz Cytuj Link Zgłoś taki-sobie-nick Re: Czarna d... radzcie 23.06.17, 22:20 hedna napisała: > a można tu bezpiecznie podać sam numer konta? > Lepiej na maila. Odpowiedz Cytuj Link Zgłoś Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:44 Manipulujesz. Przecież to jest dokładnie ten jeden watek, w którym to emamy poprpsiły o numer konta, bo chciały Hednie pomóc a nie ona prosiła o pieniądze. I to był jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:50 Ooo niee, w kolejnych już padały propozycje, ale hedna wiedziała że trzeba na priw. jak będę miała chwilę to ci odszukam, bo to nie był jeden raz,! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:51 Uczciwiej wkleić cała dyskusję, w której kilkanaście osób prosi ją o udostępnienie konta i namawia na to, żeby pomoc przyjęła: forum.gazeta.pl/forum/w,567,164204320,164204320,Czarna_d_radzcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:58 Bo te wątki tak się odbywały. Jakby napisała wprost 'dejcie mam horom curke" to by ją forumki po brzytwie spuściły. A tu się pojawiały wątki "wezmę chwilówkę i nie mam z czego oddać", "jestem w czarnej doopie" (poszło na konie) "odcięli mi prąd" (jednak nie odcięli) Mąż stracił pracę (wcale nie stracił ) i jak ktoś deklarował wpłatę, to hedna aż przebierała nóżkami żeby numer konta podać. Plus kilka relacji forumek które wcześniej słały i potem popadły w niełaskę Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 19:15 cruella_demon napisała: > Bo te wątki tak się odbywały. Jakby napisała wprost 'dejcie mam horom curke" to > by ją forumki po brzytwie spuściły. Oczwiście, że tak. Czysta manipulacja i tyle. Tak jak i granie roli ofiary przeciwko której cały zły świat się sprzysięga. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 19:19 Mąż alkoholik i przemocowiec to by się dopiero zdziwił, o ile już mu nie doniesiono. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:47 Hedna zalozyla rozpaczliwy watek o finansach, forumki sie zrzucily. Zalozyla drugi- posypaly sie propozycje pomocy finansowej, ale i rady, to ja wyraznie zirytowalo. Zalozyla trzeci- i tu juz nie bylo ani propozycji przelania kasy, ani glaskow, tylko jatka. Przepraszam, ale jak ktos rok po roku zaklada watek "doradzce jaka wziac chwilowke, bo nie wyrabiam z kasa" jak juz raz jej wytlumaczono czemu nie warto brac chwilowek i udawala, ze zrozumiala, to jest obliczone na forumowa zrzutke. Tych forumek, ktore poprzednich watkow nie znaja i mysla, ze to sytuacja podbramkowa. Tak samo na zrzutke byly obliczone te histerie, ze jej gaz odlaczaja i ze maz traci prace- co okazywalo sie potem nieprawda. Hedna to naciagaczka i nie tylko cruella jej hejterka to widzi. Sorry, nieladna prawda, ale prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:52 Fornita dokładnie tak było. Nie lubię po prostu oszustów i manipulantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ulus Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:09 Tsh, Ft3, Ft4 - takie badania tarczycy zleciła pediatra przed wizytą z córką u endokrynologa. U córki wyszła niedoczynność. Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:12 Dziewczyny, dajcie spokój. Nie piszcie, nie pocieszajcie, nie angażujcie sie, nie denerwujcie i nie analizujcie osobowości hedny. Jest tyle osób WOKOL WAS, które są w podobnej sytuacji, jak hedna, osób, które z pewnością przyjmą każda pomoc, nie tylko materialną. Rozejrzyjcie się. Postawa hedny zastanawia, a opisywane przez nią historię są tylko smutne i w tonie dramatycznym, bardzo intymne i nie chroniące prywatności dzieci, męża i jej samej. Czemu ulegacie tym niedobrym emocjom... Nie rozumiem. Hedna sie denerwuje, Wy ciągniecie wątki w nieskończoność.. W jakim celu? Nikt niczego dobrego w ten sposób osiągnie. Jak widać, między wierszami Hedny albo i wprost z jej całych postow, nie jest aż tak tragicznie w tym domu jak myślimy tutaj na forum. Nie daj mu się zwariowac z tej troski. Wokół mnie są dwie rodziny w bardzo się to bardzo trudnej sytuacji, żeby nie napisać beznadziejnej, reakcja obu na naszą pomoc jest tak diametralnie inna niż Hedny na Wasza ogromna tutaj zbiorowa pomoc, że aż się kręci w głowie od myśli. Hedna, mimo Twojej sytuacji, na podstawie twoich oczekiwań i komentarzy.. chyba nie masz pojęcia jakie dramaty potrafią się dziać z powodu niepełnosprawnosci dzieci... Spokoju na wyjeździe z dziećmi ci życzę, i chwili refleksji nad wszystkim, co tutaj ostatnio przeczytałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:17 Miało byc: * nie dajmy się zwariować z tej troski i * wokół mnie są dwie rodziny w bardzo ale to bardzo trudnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:20 Masz racje filizanka, Jak to mówią - dobrymi checiami jest piekło wybrukowane. Ja kończę swój udział w tym wątku. Tylko czy Hedna zdaje sobie sprawe, że jest już spalona na forum... smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 18:37 1. nie czuję się spalona, choć rozumiem,że mówisz za wszystkich 2. forum nie jest niezbędne do życia Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 19:00 1. nie czuję się spalona, choć rozumiem,że mówisz za wszystkich A liczysz, że ktoś ci jeszcze coś wyśle? Tak z życzliwości i ciekawości pytam. Miłego dnia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 19:35 liczę,że kiedyś karma do Ciebie wróci. Żałosna jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Badania - endokrynolog 09.08.20, 19:43 Karma to suka. Coś o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 10.08.20, 14:52 Ale jaka karma? W jakim kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Badania - endokrynolog 10.08.20, 15:09 kotu jak sie zatruje. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Badania - endokrynolog 10.08.20, 15:14 Karma duchowa nie istnieje. Chyba, ze ktos chce sie zadlawic wlasna nienawiscia, a z tej zapieklosci nawet moze sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś