Dodaj do ulubionych

Pokrowiec na kanapę

02.09.20, 21:36
Czy widziała któraś z bliska taki pokrowiec? Z powodu posiadania drugiego psa pilnie potrzebuję coś, co można wyprać i nie jest kocem. Czy to ma szansę wyglądać dobrze? Chodzi mi o takie elastyczne pokrowce jak na zdjęciu, to niby wydaje mi się ok, ale jak to się sprawdza?
https://cdn.4home.cz/07d68083-91f8-4060-a4b6-f02a92999fc7/450x450/4Home-Multielastyczny-pokrowiec-na-fotel-Comfort-brazowy-70---110-cm.jpg
Obserwuj wątek
    • baba_jaga08 Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 21:43
      Ja mam elastyczny zamówiony na aliexpress, póki co jest ok.
      • malia Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 21:49
        Czy to się zaciąga? Widziałam takie jakby pluszowe i takie jakieś jersejowe, wyglądające jak wielka skarpeta. Mogłabyś na pisać jaki masz, albo dać linka do swojego?
        • baba_jaga08 Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 09:19
          Mam coś w tym stylu:pl.aliexpress.com/item/33023817464.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.17895c0fZ4PsBe
          Zaciągania nie zauważyłam, ale nie mam zwierząt. Tylko faktycznie to się dość kiepsko trzyma w zagłębieniach, dziecko ciągle wyciągało takie jakby piankowe wałki
    • berdebul Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 21:48
      Straszny w dotyku. Mój pies odmówił korzystania. Mamy kanapę z ikei i 2 komplety pokrowców, piorą się ok, włos się wypiera, jak na razie (3 lata) nie widać zużycia od częstego prania.
      • kk345 Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 21:50
        >Straszny w dotyku. Mój pies odmówił korzystania.

Czyli w sumie pokrowiec spełnia zadanie big_grin
      • malia Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 21:51
        Że straszny w dotyku dla psa, to byłoby idealnie. Ale napisz co to znaczy, bo może się okazać, że jest straszny również dla mnie
        • berdebul Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 09:22
          Jak getry, lub wręcz lycra. Sztuczne, elastyczne. Brrr.
      • antonina.n Re: Pokrowiec na kanapę 02.09.20, 23:11
        A jak się toto zakłada? Naciąga na sofę? Pierwszy raz słyszę o takim wynalazku. U nas pies korzysta z sof gdy nas nie ma. Jak jesteśmy - jakoś nie chce. Gdyby się dało rano taki pokrowiec założyć, a po powrocie z pracy zdjąć, to byłoby idealnie. Uciążliwe to zakładanie i zdejmowanie?
        • ajaksiowa Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 07:29
          Skoro pies ma na tym leżeć to jakoś nie widzę siedzenia na takim zaklaczonym,wola£abym narzutę bo można wytrzepać
          • antonina.n Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 08:03
            No właśnie nie chce siedzieć na zaklaczonymwink. Dlatego myślałam, ze po powrocie z pracy zdejmę i będę miała pięknie i czysto. Tylko, ze jeśli zdejmowanie trwa pół godziny, to będzie narzuta, jak do tej pory. Tyle tylko, ze mój pies jak ma coś pod łapami, co może umościć, to tak długo się wierci, aż narzuta zwinie się w śliczną kulkęwink.
            • bei Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 08:09
              😊
      • marszawka Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 08:55
        A nie wiesz czy sa na różne wymiary sof i narożniki? U mnie wiecznie ściągnięta przez dzieci narzuta. Narożnik jasny, narazie ze względu na dzieci wole jak jest przykryty. Gdzie to można dostac? A stacjonarnie też są?
        • malia Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 15:56
          Ja właśnie widziałam na różne kształty kanap i foteli, na narożniki też, wpisz sobie w google " elastyczne pokrowce". U mnie leżący kocyk słabo się sprawdza, bo pies nr 1 wchodzi pod ten kocyk i leży sobie taki przykryty. Pod takie coś może by nie wlazł.
          Pies nr dwa wchodzi na kanapę i na fotele i ma wyraźnie zły wpływ na tego drugiego, który dotychczas spał tylko w jednym rogu kanapy, albo na swoim legowisku, a teraz się ośmielił i włazi też na fotele.
          • berdebul Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 16:03
            U nas sprawdził się osobny (nawiększy i najwygodniejszy) fotel dla psa. big_grin Od tego czasu jest spokoj.
            • malia Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 16:11
              też myślałam o fotelu dla psa big_grin
              Ale teraz musiałabym dwa zainstalować, a to już przesada
    • mikams75 Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 08:56
      ja kiedys zamowilam w necie (chyba na bobprix) takie cos w wersji marszczonej, wygladalo to brzydko i wylazilo z tych wglebien jak sie tylko usiadlo, do tego sie slizgalo. Dobrze, ze moglam odeslac.
      • ajaksiowa Re: Pokrowiec na kanapę 03.09.20, 09:13
        Możesz jeszcze spróbować kła$ć na kanapę folię i powtykać tak żeby jej nie ściągnął,może szelest tejże zniechęci piesa😕

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka