02.10.20, 10:42
Jakie lubicie ptaki?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Ptaki 02.10.20, 10:52
      kurczak pie...y !!!!
      tu przepis:

www.youtube.com/watch?v=WNIKZJjrtBo
    • najbardziej-normalny Re: Ptaki 02.10.20, 10:56
      ornitolog59 napisał:
      > Jakie lubicie ptaki?

Takie które nie robią na parapet.
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:41
        Moje nie robią.
        I niebieskie ptaszki lubięsmile

I kolorowe ptaki.
    • mia_mia Re: Ptaki 02.10.20, 11:00
      Kurczaki, kaczki, gęsi, indyki, bażanty, perliczkismile
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:43
        Ooo, bażanty...
        Rzadko widuję
        Ostatnio u sąsiadki z działki uciekał
        Chowają się skubańce
        Ooo i kuropatwy spod nóg nawiewające galopem
    • makurokurosek Re: Ptaki 02.10.20, 11:06
      Lubię rudzika , jest ich dość sporo w zimę w naszym ogródku. Natomiast ostatnio urzekł mnie widok zimorodka, mały, zwinny i ten piękny niebieski kolor.
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:50
        Gile zimą.

Zazdraszczam umiejetności rozpoznawania gatunkow ptakow.
        Kiedyś z przyjaciołką odkryłyśmy na swoich półkach takie same zielone stare atlasy ptaków.
        Ale mimo dziesiątków lat z atlasem - nadal słabo z wiedząsad
    • pitupitt Re: Ptaki 02.10.20, 11:14
      Nie pytaj...😛
      • krwawy.lolo Re: Ptaki 02.10.20, 11:17
        pitupitt napisał(a):

> Nie pytaj...😛

Przecież to jest zamysł wątku..
    • passiflora78 Re: Ptaki 02.10.20, 12:02
      Drapieżne smile
    • aguar Re: Ptaki 02.10.20, 12:11
      Piotrusia - papużkę.
      • aguar Re: Ptaki 02.10.20, 12:12
        .
        • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:54
          Niebieskie cudosmile
          Nigdy nie miałam w domu żadnych ptaków z wyjątkiem wykarmionych i puszczonych na wolność wróbli pisklaków i wrony.
          W domu ( oprócz kotów) jakoś mało przestrzeni niestety. Gdzie tu latać.
    • joanna266 Re: Ptaki 02.10.20, 12:52
      Najbardziej ptaka mojego męża smile a z latających to lubię łabędzie, bociany i flamingi.Czyli no jak widać duże ptaki lubię. A martwych na talerzu nie jadam wink
      • ajaksiowa Re: Ptaki 02.10.20, 13:31
        Miastowa jestem więc oczywi$cie Gołębie i wszystkie malutkie,Wrony lubię coraz mniej😞
    • bromba11 Re: Ptaki 02.10.20, 13:47
      Gołąbki! mmmmm....
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:56
        Gołąbki jadalne?
        Pycha.
        Na zimno i na gorąco, z sosem/ bez sosu, w różnych rozmiarach
    • bi_scotti Re: Ptaki 02.10.20, 14:00
      Ptakow nie lubie i sie ich boje - te dziobki/dzioby, te pazurki - brrrr uncertain Ale doceniam urode i gospodarnosc, sposob wychowywania potomstwa wink tych, ktore wija gniazda na drzewach wokol mojego backyard: blue jays, cardinals, chicadees ... Fascynujace tez jest obserwowanie snowy owls, ktore nie-wiedziec-czemu lubia pomieszkiwac w okolicy lotniska - one faktycznie sa piekne smile No i nie da sie mowic o ptakach nie wspominajac (podobno) jednego z najstarszych dzwiekow na Planecie - call of the loon - fantastic smile Cheers.
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 15:01
        Bi kochana. DZIĘKUJĘ.
        Przypomniałam sobie czemu te jeziora tak ciągną i ciągną od lat dziesiątków
        Dzieciom też wysłałamtongue_out
    • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:34

już chciałam wymienić, że różowe lubięwink , ( przyjaciółka widzi je na sosnach jako szare bardziej), papużki zielone z Praskiego zoo, pisklaki gołębi na dziecka balkonie, sikorki i sójki i dzięcioły na mirabelce, szpaki i kosy na trawniku, wróble w mieście i gołębie, pustółki i jastrzębie na polu, pawie w parku, chmary gromady masy ptaków grupowych na niebie jak fale ogromne, ławice ptaków, gęsi i kaczki i łabędzie przy kanałku przed blokiem i w Łazienkach, orła rzucającego pod nogi śmierdzącą padliną w zoo w Pradze, czarne niepozorne cosie średniego rozmiaru burczące i gruchające słodko w klatce, żurawie śledzone przez lisa nad jeziorem, bociany w różnych pozach i miejscach oglądane po drodze. I flamingi z ich dźwiękami też z zoo. I strusie z farmy. I wtedy patrzę, a jakaś forumka napisała p... Kurczakibig_grin tongue_out
      No i smutno przyznam kurczaki też z rzadka lubięsad
      Czaple też lubię
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:35
        Nad ulubioną Biebrzę chcemy pojechać wiosną.
        Bo ptaki też.
        • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:36
          I kotów swoich nie wypuszczam do ogrodu, na łąki. Także, choć nie głównie, bo ptaki.
          • igge Re: Ptaki 02.10.20, 14:37
            I gliniane ptaszki ze skansenów do dmuchani lubię bardzo
    • majenkir Re: Ptaki 02.10.20, 14:46
      Kruki. Bo sa madre i ładne.
      • igge Re: Ptaki 02.10.20, 15:05
        I sowy, puchacze i ich dźwięki wszystkie

Plus wiosną świergot za oknem od świtu bo wiosna, chyba w lutym początek
        I slowika wieczorem w czerwcu

Kury też bo są mądre
        Widziałam fajny kurnik przed muzeum designu w Pradze
        • majenkir Re: Ptaki 02.10.20, 15:15
          igge napisał:
          > Kury też bo są mądre

😉😂
      • bi_scotti Re: Ptaki 02.10.20, 15:10
        majenkir napisała:

> Kruki. Bo sa madre i ładne.
        >
        >

Raven, the Trickster, eh smile Duzo pieknych legend, First Nations maja bardzo interesujacy stosunek do ravens, inkonografii ravens - z jednej strony, jak Ty - doceniaja ich "IQ" i urode, z drugiej uwazaja je ze oszustow i cwaniakow ale tez doceniaja ich ... hmmm ... poczucie humoru wink Ravens jak my, humans - wszystkiego po trochu wink Cheers.
    • lot_w_kosmos Re: Ptaki 02.10.20, 15:11
      Wszystkie.
      A co?
    • koko8 Re: Ptaki 02.10.20, 15:12
      Wrony i kawki.
    • nenia1 Re: Ptaki 02.10.20, 17:50
      Właściwie wszystkie, ale ulubiony to puszczyk uralski, ma w sobie coś magnetyzującego.
      Od czasów dzieciństwa mam jeszcze dwóch ulubieńców, dudek, miałam piękne dudki w kolekcji zbieranych znaczków, i pingwiny, od czasów połykania książek podróżniczych o zdobywaniu Antarktydy.
      W dorosłym życiu wszystkie trzy spotkałam na żywo, pingwin mnie nawet ugryzł smile
      Jakbym miała jeszcze dokooptować jakieś to maskonury, alki, czaple złotawe i żurawie, szczególnie na przelotach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka