ajaksiowa 07.10.20, 09:06 Która emama kibicuje Rolnikom,a która boi się o5 dla Zwierząt?😞 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieknyksiaze [...] 07.10.20, 09:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Protest Rolników 07.10.20, 09:31 To że rolnicy protestują jest dla mnie oczywiste. W końcu zmiany sparawiają że będzie im nieco trudniej. Podkreślam nieco. To nie są zmiany nie do zrobienia. To są zmiany do zrobienia i przyzwyczajenia się. To trochę tak jak protestowali przedsiębiorcy w dawnych czasach jak wprowadzano kodeks pracy. Ponoć 8 godzinny tryb pracy, czy urlopy miały sprawić że się nie da prowadzić firm. I co? I nić. Daje się i działa to wszystko dalej. Rolnicy też się przyzwyczają. Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Protest Rolników 07.10.20, 09:40 Nie kibicuję. I nie ma to żadnego związku z popieraniem lub nie ich postulatów. Tak samo jak nie popierała m swego czasu strajku taksówkarzy w Warszawie, którzy zablokowali miasto, strajku górników, którzy demolowali budynki. Rządowi koło ucha lata, że drogi będą zablokowane. Rolnicy uprzykrzą życie zwykłym ludziom, więc niech nie oczekują, że wzbudzą ich sympatię. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:24 Zrobi się z Warszawy żółtą/czerwoną strefę i problem protestów się rozwiąże Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Protest Rolników 07.10.20, 09:49 PIS wygrywa głosami wsi wiec niech sobie wieś radzi teraz sama. A po drugie, fermy futrzarskie i ubój rytualny to nie "wieś" tylko "producenci", którzy tłuką niezłą kasę na tym procederze Polska wies to żniwa, bociany za pługiem oraz krowa na łące, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:03 No ale to właśnie protestują ci producenci a nie ci od bociana i krówki. Ci producenci nazywają siebie rolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Protest Rolników 07.10.20, 13:37 >No ale to właśnie protestują ci producenci a nie ci od bociana i krówki. i dlatego mnie to nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:16 10/10 otoz to kombinaty przemyslowe a nie zadni rolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Protest Rolników 09.10.20, 23:12 Znani mi rolnicy zwierząt nie mają bo się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Protest Rolników 07.10.20, 09:53 Głosowali na PIS to mają. To nie są ofiary, ofiarami są np. osoby LGBT. To są ochotnicy. Zupełnie mi nie żal, że zostali potraktowani z buta. W ten sposób od 5 lat są traktowane inne grupy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:06 Bo to są właśnie ludzie którzy dbają tylko o swoją dudę. Zwierzę, inny człowiek, przyroda - to nie zasługuje na dobre traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:11 Podobno Rolników boli to że organizacje prozwierzęce będą mogły sprawdzać dobrostan zwierząt,logiczne jest że protestują ci którzy mają powyższe w d....e,ale mimo wszystko denerwuję się o los tej ustawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Protest Rolników 07.10.20, 12:57 ajaksiowa napisała: > Podobno Rolników boli to że organizacje prozwierzęce będą mogły sprawdzać dobrostan zwierząt, akurat odwrotnie, ten bubel prawny wprowadza ograniczenia dla organizacji trzeciego sektora jeśli chodzi o możliwości ich działania, m.in. wprowadza zakaz interwencyjnego odbierania przez nie zwierząt. Bynajmniej nie o dobro zwierząt w tym wszystkim chodzi ale ciemny lud znowu dał się kłamliwym hasełkiem kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:11 Ja uważam, że fermy norek powinny zostać, ale być dopuszczalne tylko w Specjalnych Rolniczych Strefach Ekonomicznych. Te strefy powinny powstać: 1) po zawietrznej Brunatnej Góry w Częstochowie, 2) po zawietrznej siedziby Radia Maryja, 3) i w wiosce tego zj.a, który szefuje Agrounii, 4) oraz tym podobnych paru miejscach w Polsce. A dlaczego? Norki to mięsożercy i smród odchodów z ich ferm to nie jest nawet 10% tego co z chlewów dla krów czy świń. Niech wsioki walczące o te norki, same zdychają w tym smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Protest Rolników 07.10.20, 11:45 Krowy mieszkają w oborach, nie w chlewach. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Protest Rolników 09.10.20, 18:35 Nie, bo poszczególne budynki mają przystosowania dla gatunku, który ma go zamieszkiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Protest Rolników 09.10.20, 23:03 Czy to jest tak, że ty w nerwach piszesz wszystko odwrotnie? Bo tak z punktu widzenia ogólnej sensowności wypowiedzi pasowałoby, żebyś napisała, że fermy norek bardzo śmierdzą (znacznie bardziej niż zwierzęta roślinożerne) i że chciałabyś ten smród skierować do siedzib osób i instytucji, których nie lubisz. Ale faktycznie napisałaś, że fermy norek śmierdzą mało (mniej niż 10% tego co krowy lub świnie) i że chciałabyś je lokować po zawietrznej wymienionych miejsc (więc wiatr niosłby smród w przeciwną stronę, jak najdalej od tych siedzib; w takiej konfiguracji prędzej Radio Maryja śmierdziałoby norkom, niż odwrotnie). Niby rozumiem, co chciałaś powiedzieć, ale trochę się czuję skonfundowana i wolałabym, żebyś pisała uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:14 Nie kibicuję rolnikom, tym bardziej, że w zasadzie chodzi o hodowców, którym nie kibicuję dla zasady;-P Po drugie, to głównie Agrounia, więc już zupełnie mam wylane. Sądzę, że losy 5 potoczą się tak, jak zaplanował Kaczyński, a jak zaplanował, dowiemy się, gdy senat będzie piątkę zatwierdzał, a "prezydęt" podpisywał. Lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Protest Rolników 07.10.20, 10:22 Prezydęt pośle do TK. PiS wyjdzie na obrońcę zwierząt, rolnicy zapomną o sprawie. A nawet jeśli będzie inaczej hodowli nikt nie zaprzestanie, będzie trwała jak trwa, a na ubój zwierzęta będą wywożone albo związki wyznaniowe będą zamawiały hurtowe ilości i odsprzedawały. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Protest Rolników 09.10.20, 21:01 No nie wiem, tu również chodzi o zakaz zabijania drobiu bez ogłuszenia, więc większość drobnych rolników co hoduje drób na własny użytek teraz przy zabijaniu kury na rosół będzie popełniało przestępstwo zagrożone karą do 5 lat więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Protest Rolników 07.10.20, 11:14 Po pierwsze nie wszyscy rolnicy głosują na PIS, nie wszyscy są za prostestami. Za tym stoją producenci futer i uboju rytualnego moim zdaniem. Ja osobiscie bym chciała aby w produktach zawierających jajka było info jakie jajka użyto. Nie kupuje 3 ani 2, dzisiaj chciałam kupić majonez ale pewnie z 3 jest...nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Protest Rolników 07.10.20, 13:25 W majonezie jest wbrew pozorom mało jajek, jedno w w 250 ml. Spróbuj sama zrobić, jest łatwo i masz pewność, że z dobrych składników. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Protest Rolników 07.10.20, 13:39 Dokładnie. Albo kup wege majonez, w Biedrze jest Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Protest Rolników 07.10.20, 16:00 A to juz wole wege zrobić sama. Mam wrazenie ze te kupne wege maja gorszy skład niż tradycyjny. Zrobiłam z aqafaby, przynajmniej mniej kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Protest Rolników 09.10.20, 20:58 No cóż, rząd zrobił na złość rolnikom, zwłaszcza tym najsłabszym. Teraz za ucięcie łba własnoręcznie wyhodowanej kurze, żeby ją wrzucić do rosołu można zarobić 5 lat, bo zabicie bez ogłuszenia jest znęcaniem się nad zwierzęciem. Nie wiem jak to ogłuszenie niby ma wyglądać w przypadku kury. Warto o tym przypominać przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Protest Rolników 09.10.20, 21:10 Normalnie. Mój tata karpia ogłuszal. Każde zwierzę z głową można. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Protest Rolników 09.10.20, 21:21 Właściwie...to nie mam jednoznacznie określonego stanowiska, czy jestem za, czy przeciw. Natomiast wiem jedno, bo obserwuję dość uważnie: Nie cała wieś głosowała na pis: Agrounia, odkąd ich obserwuję, pisu nigdy nie popierali. A także to, że rolnicy z Agrouni popierali oraz czynnie uczestniczyli w protestach przedsiębiorców! Wiec : a gdzie byli rolnicy gdy inni protestowali, no byli, byli na protestach. Jesli ktoś twierdzi inaczej, to kłamie. Lub powtarza propagandę rodem z tvpinfo. I tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Protest Rolników 09.10.20, 22:13 Jeśli nie wiesz jakie zająć stanowisko to pomyśl, że to twoje dziecko mogło w tej karetce walczyć o życie: wiadomosci.onet.pl/wroclaw/karetka-zablokowana-przez-protest-rolnikow-ratownicy-pokazuja-nagranie/x59nfdg Nie mam za grosz współczucia dla bydła blokującego przejazd karetki na sygnale. Dla mnie mogą wszyscy zbankrutować. Odpowiedz Link Zgłoś