Dodaj do ulubionych

wyjazd do Egiptu

13.10.20, 11:41
czy w obecnej sytuacji pojechałybyście?
Chodzi o moja kolezanke z pracy, próbujemy jej "przemówić do rozsądku", ale ona uważa, że właśnie rozsądna jest, stara sie nie działac w panice, bierze wszystko na chłodno i dlatego póki co uważa, że jest bezpiecznie i w związku z tym jedzie. Dodam, że wyjazd był drogi bo to jakis super wypasiony hotel, ma tam byc 2 tyg i w międzyczasie zaplanowane 2 wewnetrzne wycieczki-może więc o kasę chodzi, choć jej deklaracja jest taka, że nie ma zagrożenia.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 11:48
      Akurat do Egiptu to raczej w żadnej sytuacji i bym nie pojechała. Co do koleżanki z pracy - czy zamierza wracać do biura prosto po powrocie? Powinniście przede wszystkim zadbać o wlasne bezpieczeństwo - czyli ona np po powrocie pracuje z domu przez jakiś czas itd itp
      • anna_miau Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:21
        Nikt jej tego nakazać nie może. Jak na razie nie ma zarządzenia kwarantanny po powrocie z zagranicy. Jak się panie boją, to same mogą sobie iść na wolne gdy koleżanka wróci.
        Po drugie uważam, że teraz łatwiej zarazić się w Polsce niż za granicą.
        I nie, nie jestem koronasceptykiem.
    • mia_mia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 11:52
      To dobrze, że ma wypasiony hotel, bo może z pokoju nie wyjść przez cały wyjazd i dłużej. Niech sobie poczyta jak urlop spędzali turyści z Polski, normalnie wakacje życia. Wie ile sobie za test życzą w tym kraju?
      • troompka Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 11:58
        no wlasnie po ostatniej akcji z turystami rozpetała się dyskusja, że głupio robi. Testy ma zrobic sobie w PL, o reszte się nie martwi. Jej bliscy wrócili niedawno i stwierdzili, że były to wczasy marzeń, wszystko pod nos mieli podawane, czyściutko, dużo miejsca bo hotel świecił pustkami, no żyć nie umierać.
        Pracujemy wszyscy zdalnie i tylko na teamsach sie "widzimy", nie będziemy miec z nia osobistego kontaktu.
        • daniela34 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:04
          Jak pracujecie zdalnie to dajcie dorosłej osobie spokój. Ja bym nie pojechała nawet jakby mi chcieli zapłacić. Uważam, że ryzyko jest naprawdę duże, ale dopóki te wyjazdy nie są zakazane, a pani nie stanowi dla was zagrożenia to jest naprawdę tylko jej decyzja.
        • chococaffe Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:04
          Pracujemy wszyscy zdalnie i tylko na teamsach sie "widzimy", nie będziemy miec z nia osobistego kontaktu.

To większość problemu macie z głowy.

Nie sądzę, że ją przekonacie. Co najwyżej przed jej wyjazdem zdarzy się coś co ją zniechęci. Wasza rola i "moc" jest bardzo ograniczona.
        • cruella_demon Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 15:36
          No właśnie tylko pod takim warunkiem bym tam poleciała. Testy w Polsce a nie u nich na lotnisku, bo to brudasy i pastuchy kóz, ostatnio zanieczyścili 140 próbek.
          • bazia8 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:30
            Ty tez pasiesz kozy? Bo widać, że na ludziach się znasz uncertain
            • wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:37
              No ale to są brudasy. Wystarczy popatrzeć na mijane miejscowości jak się jedzie z Marsa do Asuanu. Poćwiartowane kozy na sprzedaż wiszą przy ulicy oblepione stadami much. Na postoju w miasteczku piliśmy w knajpce na stojąco, bo baliśmy się, że jak usiądziemy to się nie odkleimy od krzeseł. Wałówka tylko z hotelu zapakowana hermetycznie, bo miejscowej gastronomii nikt by nie ryzykowal.
    • gaskama Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:02
      Do Egiptu to ja bym nigdy nie pojechała. NIGDY! A patrząc, ilu mają chorych i ile testów wykonują ... to nawet za dopłatą.
      • niemaznaczenia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:10
        Dlaczego nigdy?
        • gaskama Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:32
          Nie nurkuję. Nie znoszę siedzieć zamknięta w hotelu lub przemieszczać z eskortą. Nie lubię być dotykana, łapana za ręce, nie lubię mieć biegunkę, nie lubię upałów .....
          • niemaznaczenia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:36
            A kto cię zamyka w hotelu? I o jaką eskortę, biegunkę i upały chodzi?

Rozumiem, że się nie lubi określonych kierunków, ale pisanie bzdur o miejscowych realiach, jak się tam nie było, mija się z sensem.
            • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:21
              No małż mi rok rocznie z nurków wracał po klątwie kilka kg chudszysmile Nietypowa flora mikrobiologiczna jest zdaje się w Afryce faktem.
              • leanne_paul_piper Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:30
                Eee tam. Największych kłopotów żoładkowych nabawiłam się na Gran Canarii.
                Ale właśnie przy nurkowaniu, więc to może być jakiś trop. Rzygałam jak kot.
                A na kilkanaście pobytów w Afryce nigdy nie miałam problemów z żoładkiem.
                • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 20:23
                  Ja kocham Afrykę za to, że mi wszystko właśnie normuje, ale ja mam po przeżyciach młodości stalowy układ pokarmowy.
                  Popijanie ogórków mlekiem, soki śliwkowe i wszelkie rzeczy po których ludzie sugerują, że będę miała problemy skutkują tylko uniesieniem brwi, bo nie wiem o co im cholera chodzi.
                  Klątwa ponoć goni srakowatosmile Jest zdaje się nawet nazwa "lwia grzywa" na jej przypadki w sucharze.
                  Na szczęście jak kocham wodę i taplanie, to nie umiem oddychać przez automat więc zostaje mi freedive albo piaski pustyni.
          • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:26
            Opisane przez ciebie atrakcje nie są tylko domeną Egiptu. Ja co prawda nigdy nie byłam, ale na taki rejs po Nilu to bym się cholernie wybrała. Jeszcze jakby to był jakiś special theme typu śmierć na Nilu, to już w ogólesmile
            W końcu ostatni ostały cud świata.
            • mizantropka Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 21:16
              Byłam - obłęd, nie wiedzieć czemu dla niektórych Egipt to tylko hotel; basen; plaża rafa....
          • kamin Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:29
            Wewnątrz miejscowości turystycznych przemieszczasz się bez eskorty. Biegunka nie jest obowiązkowa. Najgorszą w życiu miałam w Maroku, w Egipcie nic się nie działo. Upały też nie są przez cały rok, byłam kiedyś na początku marca, było ok. 23-26 stopni. Kocham Egipt.
            • marinette.wue Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 20:30
              Ja zwiedzalam miasteczka Egipskie ze znajomą mieszkającą tam ...oni bardzo dbaja o bezpieczensrwo turystów.
              Nuebezpuecznie to jest w górach tam są wymagane eskorty.
              Drugie - tzw klatwa .wiele hoteli odsala wodę morską w rejonie Marsa Alam to standard, wiec trudno złapać baterie powodujące biegunki itp
              Nikt mnie nigdy nie lapał za ręce etc
              Egipcjanie to bardzo porzadni, honorowi i serdeczni ludzie.
              Dzicz to jest w Turcji.

• wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 21:48
                A jakie miasteczka egipskie zwiedzałaś?
                • marinette.wue Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:08
                  Większość na 65-tce.
                  • wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:20
                    A co to jest 65?
    • riki_i Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:17
      troompka napisała:

> Dodam, że wyjazd był drogi bo to jakis super wypasiony hotel,

Obecnie nie ma drogich wyjazdów do Egiptu. Dostaję na skrzynkę oferty TUI, pięciogwiazdkowy Hilton w Marsa Alam z all inclusive kosztuje 1700 zł/tydzień.
      • dyzurny_troll_forum Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:31
        riki_i napisał:

> troompka napisała:
        >
        > > Dodam, że wyjazd był drogi bo to jakis super wypasiony hotel,
        >
        > Obecnie nie ma drogich wyjazdów do Egiptu.

A kiedykolwiek były!?
        • riki_i Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:43
          dyzurny_troll_forum napisała:

> A kiedykolwiek były!?

Zależy z czym się porównuje. Jak z Bora Bora czy choćby Malediwami, to faktycznie Egipt zawsze był tani.

Tutaj chodziło mi głównie o to, że obecne ceny np. na ten hotel który podałem, to jest około 45% ceny sprzed pandemii koronawirusa.
      • niemaznaczenia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:33
        Tak tani, bo nie jest bezpośrednio przy plaży. trzeba podejść ze 300 metrów.

Byliśmy po sąsiedzku w Malikii, która ma plażę zaraz przy hotelu i tu ceny kilkaset zł wyższe.

riki_i napisał:

> troompka napisała:
        >
        > > Dodam, że wyjazd był drogi bo to jakis super wypasiony hotel,
        >
        > Obecnie nie ma drogich wyjazdów do Egiptu. Dostaję na skrzynkę oferty TUI, pięc
        > iogwiazdkowy Hilton w Marsa Alam z all inclusive kosztuje 1700 zł/tydzień.
        • riki_i Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:43
          Mimo wszystko, to jest nadal b. tanio.
          • niemaznaczenia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:47
            Bo to niski sezon,. Chociaż moim zdaniem październik i kwiecień to najlepsze miesiąc na Egipt.
            • riki_i Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:53
              Jeszcze bardziej niski sezon zaczyna się w listopadzie i trwa do circa 20 grudnia. Oczywiście pod względem pogody jest tam teraz fajnie, X i IV zgadzam się, b. dobre miesiące na Egipt.

Natomiast Sylwester w Egipcie , który miałem okazję parę razy spędzać , to IMO kiepski wybór. Prawie zawsze wracałem przeziębiony.
            • kamin Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:16
              Zgadzam się. Październik jest w Egipcie idealny. Na rejs po Nilu nawet lepszy listopad, bo na południu jednak gorąco jest.
    • swinki_trzy Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:18
      A ta koleżanka 18 lat skończyła czy jeszcze nieletnia a wy za jej opiekunów prawnych robicie?
      • troompka Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:40
        a tzn ze jak twoja osobista koleżanka bedzie chciała głupote zrobic, to siedzisz cicho bo ma wszak 18 lat i czekasz na rozwój wypadków? Tak ostatnio wlasnie myslą "koledzy" tych, co to po pijaku wracają do domu i lądują w rzece....przeciez ma 18 lat i wie co robi.
        • swinki_trzy Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:44
          Koleżanek z pracy nie pytałabym o zdanie. No chyba że jesteś jej aż tak bliską koleżanką.
          Zwykłej współpracownicy na takie dictum odpowiedziałabym: "odp... się, nie twój interes".
          • swinki_trzy Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:49
            Swoją drogą, na takie ciotki dobra rada, wpieprzające się tam gdzie nie powinny, włącza mi się agresor. Wybitnie irytujące jednostki.
            • satur9 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:56
              Mnie też. Siedzi obok ciebie taka tępa trzoda openspejsowo-kubikowa jak OP z mentalnością muszki owocówki i kwiczy. A potem obrobi ci tyłek o 13:00 przy mikrofalówce. Totalne dno.
        • daniela34 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:50
          No to raz można zapytać, czy jest świadoma ryzyka X, Y i Z, ale o ile jazda po pijanemu jest przestępstwem o tyle wyjazd do Egiptu jest dozwolony.
        • chococaffe Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:51
          Chyba mylisz kilka problemów. Bycie pijanym oznacza ograniczone możliwości podejmowania tzw racjonalnych decyzji. Ograniczone w stosunku do stanu wyjściowego. Przy czym często jest to też narażanie zycia innych.

Jeżeli stan wyjsciowy nie powoduje bycia ubezwłasnowolnionym, koleżanka nikomu nie zagraża, a Wy prawdopodobnie nie macie jej do powiedzenia niczego o czym by nie czytała/słyszała to Wasze możliwości są bardzo ograniczone. Nawet gdybyście mieli tzw rację.
        • cruella_demon Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 15:40
          Głupotę?!
          Urlop i wypoczynek to podstawa higieny psychicznej.
          Gdyby mi w tym roku, po tym upiornym lockdownie wakacje nie wypaliły, to bym się załamała chyba.
        • satur9 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:59
          Weź może pójdź z podusią na parapet i sprawdź kto jakie śmieci z bloku wynosi.
    • laura.palmer Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:29
      Jak ja nie lubię takich "mądrzejszych" w pracy. Koleżanka jest dorosła i jedzie na własną odpowiedzialność, a jak już koniecznie musicie powiedzieć co o tym wyjeździe myślicie, to wystarczy raz. Przytruwanie na pewno jej nie przekona.
    • astomi25 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:39
      Do Egiptu bym nie pojechala, chociazby z tego wzgledu, ze to nie EU i koszty ewentualnego leczenia, transportu do kraju moga byc horrendalne.
      Z drugiej strony - ja sama zaryzykowalam i pojechalismy cala rodzina na Fuertewenture. Oprocz naszego prywatnego ubezpieczenia, Kanary maja ubezpieczenie dla turystow i pokrywaja wszelkie koszta, jesli by tu sie zachorowalo. Nie mam corona pier.olca i wyjazdu nie zaluje. Nawet nie mam gdzie sie zarazic, samolot byl w 1/3 oblozony, na basenie oprocz naszej rodziny nikogo nie ma, plaze sa puste! Takich spokojnych i milych wakacji nie mialam dotad, serio.
      Jesli kolezanka bardzo bardzo potrzebuje tego wyjazdu dla psychiki, niech jedzie. Ale niech ma tez opcje B ( i C najlepiej tez).
      • troompka Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:42
        własnie mniej wiecej o to nam chodziło. Ze niekoniecznie z corona mogą mieć problemy, co wystarczy jakiś wypadek/choroba, u nas teraz strach zachorowac na cokolwiek i pałętać się po szpitalach, a co dopiero tam.
        • prezent_urodzinowy Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 15:40
          Akurat Egipt ma bardzo dobra służbę zdrowia. Oczywiście trzeba mieć ubezpieczenie, ale jak się ma, to leczenie jest na całkiem dobrym poziomie.
          • astomi25 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 16:36
            Mozliwe, wolalabym sie nie przekonywac.
      • niemaznaczenia Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:42
        w UE też mogą być horrendalne. Od tego jest ubezpieczenie turystyczne.
    • leanne_paul_piper Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:40
      Uwielbiam Egipt, w godzinę mogę być spakowana😎. Mają teraz cudowną pogodę.
      Tylko zrobiłabym testy w Polsce, bo te ich to jakieś wadliwe. A po cio się denerwować na wakacjach i latać za testami do Hurghady, czy buk wi gdzie.
      • piszaca.zza.swiatow Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:46
        Dokladnie, miałam napisać, że test trzeba wykonać tu, a nie na miejscu, bo różnie to może być i wtedy faktycznie wakacje w pokoju hotelowym.
      • riki_i Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 12:49
        Ty jednak musisz być kreacją. Nikt kto podróżuje po całym świecie nie uwielbia Egiptu, z jednym jedynym wyjątkiem fanatycznych miłośników nurkowania (oraz -spoza naszej sfery kulturowej- Rosjan, którzy mogą tam bezkarnie bydłować w swoim stylu).
        • leanne_paul_piper Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 13:22
          A ja kocham Egipt nie wiem, czy nie bardziej od Kenii i co mi zrobisz? 😋 Zawsze będę tam wracać. Jeszcze tego brakowało, żeby nasi wrogowie decydowali o tym, gdzie mamy jeździć😁😁😁
          • hanusinamama Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 21:57
            A mozesz tam nawet zamieszkać...nie wiem ale nie robią na forum wrażenia twoje wycieczkowe wpisy...
            • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:06
              Mów za siebiesmile Ja tam leanne chętnie czytam. We mnie miłość do Afryki akurat kiełkuje i ją rozumiem.
              • leanne_paul_piper Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:09
                Bo Afrykę się albo kocha albo nienawidzismile.
                Kiedyś spotkałam na plaży pana, który powiedział, że jest już tu (Diani Beach) po raz 80.ty. Cóż, coraz lepiej go rozumiemwink.
                Ja już z tęsknoty zaczęłam ogladać kanał CGTN Tv i obowiazkowe Africa newssmile
                • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:30
                  Jednak wolałabym tiwi. Diani jest tak... turystyczna jak Kreta. Ale też rozumiem. Pawiany na ulicy!
                  Jestem córką botanika(czki) i geografa. Nie da się żyć bez fascynacji.
                  Top 3 mlodości to była Australia, safari i Wenecja. Została jeszcze Australia, ale na Serengeti wrócę.
        • hanusinamama Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 21:57
          To samo miałam pisać. I serio...są lepsze miejsca do nurkowania niż Egipt smile Wiec nawet fani nurkowania znajdą 100 innych lepszych miejsc.,
          • wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:04
            Na przykład?
          • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:04
            Tak z ciekawości, to gdzie są lepsze miejsca do nurkowania?
            To nie moja pasja ale jak chłop nurkował, to był zachwycony Czerwonym i niebieską dziurą. Porównywał to chyba tylko z maderskim parkiem narodowym.
            Pomijamy jaskinie.
            • wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:11
              Wielka Rafa Koralowa, Polinezja, Bahamy, Belize, Zanzibar.

Za 3 tysie na 2 tygodnie all inclusive obskoczy bez problemu big_grin
              • bialeem Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:33
                Płytkie wody ze sporą ilością gatunków korali to nie to samo co wyzwania nurkowe, a do tych się zalicza słynny koralowy kanion i niebieska dziura z której znajomy wyławiał z dna zegarki.
                To nie mój sport, ale "risercz" jednak twierdzi, że Egipt ma najwiecej doświadczeń na metr kwadratowy nurkowaniasmile
                • wtop.ek Re: wyjazd do Egiptu 14.10.20, 07:16
                  Powiedzmy sobie, że nurkowanie wyczynowo-głębinowe to jednak dotyczy promila wśród nurkujących. Trzeba mieć uprawnienia na 18+ metrów, zgody na penetrację np. wraków itd, i nie są to raczej wyjazdy wakacyjne w tradycyjnym rozumieniu tego słowa, tylko wyprawy ekip zapaleńców, którzy najczęściej stacjonują w bazach nurkowych.

Natomiast ogromna większość to lajtowe nurkowanie na rafie, a Egipt jest miejscem najbliższym Polsce gdzie ta rafa jest.

Można oczywiście lecieć min. 8-10 godzin na Malediwy, tylko że za kilka razy większe pieniądze. Koszt całodziennej wyprawy na rafę w Egipcie, organizowanej przez profesjonalną bazę to kilkadziesiąt $ od osoby, na Malediwach od 300 $ wzwyż.
        • kamin Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:20
          Może nie podróżuję po całym świecie, ale Egipt kocham. Kreacją nie jestem.
    • barattolina Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 15:28
      To nie tyle jest kwestia wirusa, bo tutaj też się zarazić można, ile procedur tam na miejscu.

Może się okazać, że będzie miała kwarantannę w pokoju, bo w samolocie będzie ktoś pozytywny (testy można zrobić tez na miejscu w Egipcie). Albo że będzie musiała na miejscu zrobić test bo złapie przeziębienie i wyjdzie jej dodatni (niezależnie od tego czy ma wirusa czy nie). No i nie wróci do domu, bo jej na pokład czarteru nie wezmą.

Może być całkiem zdrowa i przy pechowym zbiegu okoliczności zamiast wypoczynku zafunduje sobie spory stres.
      • misza73 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 16:41
        Kwarantannę robią w hotelu tylko tym, którym test wyjdzie pozytywnie. Byłam w drugiej połowie września i robiłam testy na lotnisku w Marsa Alam. Tak wiem - ryzykowałam, tak wiem - byłam nieodpowiedzialna (jak usłyszałam) ale od wieków mam skończone 18 lat, wykupione wyższe ubezpieczenie i urlop w kraju to dla mnie nie urlop. I tak - był to kolejny wyjazd za granicę po rozpoczęciu całej tej pandemii. I pomimo pandemii nie zamierzam przestać latać za granicę smile
      • troompka Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:52
        Dokładnie to samo jej mówimy. Tym bardziej że zamierzają aktywnie spędzać czas, nurkowanie, quady, jeep na pustyni, a to generuje potencjalne możliwości uszczerbkow na zdrowiu. Powinna sama o tym wiedzieć najlepiej bo już wracała z wczasow z nogą w gipsie, ale to w spokojniejszych czasach. Teraz to raczej nie wygląda tak różowo, wszędzie są kłopoty w służbie zdrowa więc dodatkowe narażanie się jest lekko niepoważne.
    • cruella_demon Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 15:31
      Pewnie że tak.
      Miesiąc temu byłam w Grecji, Egipt uważam za o tyle upierdliwy, że trzeba robić wymazy. Na jej miejscu wybrałabym kraj bez obostrzeń.
      • berber_rock Re: wyjazd do Egiptu 14.10.20, 07:40
        cruella_demon napisała:

> Pewnie że tak.
        > Miesiąc temu byłam w Grecji, Egipt uważam za o tyle upierdliwy, że trzeba robić
        > wymazy. Na jej miejscu wybrałabym kraj bez obostrzeń.

Taaaaak. W odroznieniu od Grecji, w ktorej nie trzeba smile
    • sol_13 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 17:38
      A co Was to obchodzi?
      Kolega wlasnie wyjechal na urlop za granice, zyczylismy mu udanego wyjazdu bez kwarantannywink i tyle.
    • palacinka2020 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:11
      Superwypasione hotele w Egipcie sa teraz bardzo tanie, niech korzysta z okazji.
    • mayaalex Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:42
      Gdybym nie miala dosc malych dzieci to sama bym teraz poleciala, korzystajac z pustek i dobrych cen. Przy czym dzieci sa dla mnie argumentem na nie nie ze wzgledu na covid tylko ewentualne inne problemy medyczne (bo moze byc trudniej z miejscem w szpitalu lub z szybkim dolotem do innego kraju o lepszej opiece zdrowotnej jesli bombelek bedzie mial atak wyrostka czy cos podobnego).
      Kolezanka jest dorosla, nie naraza wspolpracownikow skoro i tak pracujecie z domu, moze takie wakacje sa dla niej bardzo wazne psychicznie?
    • satur9 Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 19:49
      Egipt jest miejscem tak odrażająco wstrętnym, że nigdy, niezależnie od pandemii. Po osobistym koszmarze w 1997 nigdy więcej.

Ciekawi mnie jednak twoja skłonność "przemawiania do rozsądku" koleżankom z pracy, czyli obcym osobom, które nigdy nie pytały o twoje zdanie. Jak tam podusia na parapecie, wygodna? Sąsiadom też prześwietlasz torby ze sklepu i liczysz butelki? Prowadzisz kartotekę wejść i wyjść z klatki schodowej? Nie widzisz nic niestosownego w roztrząsaniu cudzych planów urlopowych pod kątem destynacji i kosztów z innym drobiem biurowym? No i najważniejsze: jak sądzisz, co o typie zaburzonej, patologicznie wścibskiej osoby jak ty myśli i opowiada koleżanka z pracy? Pewnie ma niezłą bekę...
      • marinette.wue Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:15
        Ojej dlaczego odrazająco- wstrętny? Co się wydarzyło...w 97r...inne czasy ale pewnie tez ciekawiej pod wieloma wzgledami nuz dziś
        • kamin Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 22:23
          Pierwsze skojarzenie: atak na turystów w świątyni Hatszepsut.
    • edelstein Re: wyjazd do Egiptu 13.10.20, 20:22
      Poleciałbym, mam coronopanikarzy powyżej uszu
    • fibi00 Re: wyjazd do Egiptu 14.10.20, 15:57
      Akurat w tv mówiono o Polakach ,którzy wyjechali do Egiptu. Na 360 pasażerów samolotu aż u 140 wyszły dodatnie wyniki na koronawirusa! "Zakażeni" musieli się spakować i przenieść do innego hotelu. Domagali się powtórnych testów i dobrze bo po powtórnych testach okazało się że tylko 4 turystów na dodatni wynik.
      To taką właśnie wiarygodność mają testy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka