chococaffe 13.10.20, 12:38 Nie mam żadnych czytników itp. Jeżeli kupię wersję na Kindle to otrzymam pdf na zwykłego laptopa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:39 chococaffe napisała: > Nie mam żadnych czytników itp. Jeżeli kupię wersję na Kindle to otrzymam pdf na > zwykłego laptopa? Są konwertery plików ze wszystkiego na wszystko np. calibre. I wtedy sobie sama zrobisz PDF z mobi Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:41 dyzurny_troll_forum napisała: > Są konwertery plików ze wszystkiego na wszystko np. calibre. I wtedy sobie sama > zrobisz PDF z mobi Oczywiscie to bez senus jest, ta konwersja Jest masa czytników formatu kindle na komputery np. wspomniane Calibre. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:44 ok. kupuję i co dostaję (link? kod?) p.s. kupuje drukowane jednak relacja cen 12 euro do 198 euro sugeruje wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:45 Dostaje link do ściągnięcia pliku. chococaffe napisała: > ok. kupuję i co dostaję (link? kod?) > > p.s. kupuje drukowane jednak relacja cen 12 euro do 198 euro sugeruje wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:44 Mobipocket reader jest znacznie prostszy i lżejszy od Calibre. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:42 Wersję na Kindle czego? Książki? Format kupowanego ebooka masz zawsze podany w sklepie. Format kindle to mobi ale zwykle kupuje się pakiet mobi/epub/pdf. Jak kupisz tylko mobi to możesz skonwertować na pdf w programie (np. Calibre) albo online przez konwertery na różnych stornach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:44 Wersja na kindle oznacza plik mobi. Używając Calibre możesz zmienić format na inne, ale efekt końcowy może być... różny. Calibre jest niefajne w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:45 Dzięki. Czyli kindle to zawsze plik mobi? Wysyłany na maila? Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:48 Jest jeszcze azw3. Bezpośrednio wysyłając na kindle lepiej się sprawdza mobi, azw3 musiałam przesłać "po kabelku". Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:49 Format mobi. Nie musisz na maila wysyłać, tylko od razu na kindla. Gdy kupuję np. w Publio, to od razu wysyła mi przez wi-fi. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:47 Kupując jakiegokolwiek ebooka zazwyczaj masz do wyboru pdf, mobi, azw3 i epub. Wersja typowo na kindle może być sformatowana pod rodzaj czytnika (paperwhite czy oasis), ale wątpię by to miało jakieś znaczenie, chyba tylko raz się z czymś takim spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 12:54 I jeszcze - na laptopie możesz zainstalować program do czytania formatu mobi - w nim otwierasz kupiony plik i czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 13:06 Dzięki wszystkim. Wersja wyjsciowa to Kindle ( a więc mobi), innych formatów (wyjściowych) nie ma. Posprawdzam sobie jeszcze jak to ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 13:08 chococaffe napisała: > Dzięki wszystkim. Wersja wyjsciowa to Kindle ( a więc mobi), innych formatów (w > yjściowych) nie ma. Posprawdzam sobie jeszcze jak to ugryźć. W calibre możesz ten plik odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 13:14 Dzięki, posprawdzam i może poeksperymentuję (mam juz wystarczająco obciążony laptop, nie wiem czy chcę ściągać kolejne oprogramowania itp) Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Kindle - pytanie 13.10.20, 13:08 chococaffe napisała: > Dzięki wszystkim. Wersja wyjsciowa to Kindle ( a więc mobi), innych formatów (w > yjściowych) nie ma. Posprawdzam sobie jeszcze jak to ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś