Dodaj do ulubionych

Apelujemy o przechodzenie

19.10.20, 22:41
Na pracę zdalna i unikanie kontaktów.
Cytat z ministra zdrowia.
Robcie zakupy ludzie, zamkna wszystko juz za chwilę, żeby przykryć swoją nieudolnosc i niekompetencję.
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:42
      No przecież to wiadomo od dawna jest. Kwestia tygodnia-dwóch.
      • cku Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:44
        Niektore tu zyja nadzieją otwarcia szkół średnich i łudzą się ze ten rząd potrafi cokolwiek poza zamykaniem.
        • joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:45
          cku napisała:

> Niektore tu zyja nadzieją otwarcia szkół średnich i łudzą się ze ten rząd potra
          > fi cokolwiek poza zamykaniem.
          Jeszcze godziny! Specjalne godziny umieja ogłaszać wink I plakaty z apelami drukować. I szczekaczki na ulicę wysyłać, żeby do reszty zatruć życie.
          • znowu.to.samo Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:09
            A i pioniondze umieją wydawać. Np na wybory, które się nie odbyły
    • yuka12 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:51
      Nas znowu zamykają. Przeklinałam dzisiaj jak dawno mi się nie zdarzyło.
      ps. W naszym szpitalu polowym nie ma ani jednego pacjenta od kilku miesięcy.
      • lilia.z.doliny Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 06:38
        yuka, ale mowisz o Walii? middle dziala w miare normalnie
    • chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:55
      Miejmy nadzieję, że w najbliższych wyborach (samorządowych?) i PIS i Konfederacja dostaną czerwone kartki sad
      • kropkaa Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:56
        Taaa... Myślisz, że lud w zamknięciu zmądrzeje?
        • chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:58
          Wystarczy niewielki procent - nie muszą być wszyscy, nawet większość nie musi
          • antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:19
            Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie ograniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, jeśli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po prostu bankructwo i smierć głodowa.
            • joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:24
              antonina.n napisała:

> Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie og
              > raniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, je
              > śli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po pr
              > ostu bankructwo i smierć głodowa.

Jakby to miało ich powstrzymać...Przecież ich to nie obchodzi...
              Sasiednie kraje, jeden po drugim, się zamykaja, a nasi łaskawie nam panujacy uwielbiaja powielać rozwiazania zagraniczne. Nie ma szans, żeby nie zrobili kilku tygodni lockdownu.
            • cku Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:39
              A ty myslisz ze kogokolwiek z naszych władz obchodzi czyjs głód i bankructwo?
              Takie władze sobie jako naród wybralismy.
              • antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 01:04
                Głód i bankructwo to nie. Ale konieczność wypłacania zasiłków bardziej.
                • cku Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 06:17
                  Jakich zasiłków? Kasa jest pusta.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:24
                    cku napisała:

> Jakich zasiłków? Kasa jest pusta.

Niektórzy wierzą święcie, zawsze mnie zastanawia skąd się to bierze, że państwo nie może zbankrutować i zawsze będzie wypłacało swoje zobowiązania jak emerytury czy zasiłki....
                    • antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:30
                      O nie, ja w to nie wierzę. Ale widziałam na własne oczy, jak prawie-bankrut rozdawał lekką ręką przedsiębiorcom tarcze, rodzicom opiekę, bony turystyczne i 500+. Rozdawał tak hojnie, jakby był milionerem. Więc widać, da się i będzie się dawało nadal- ale przecież pieniądze nie wezmą się z kosmosu tylko od tych, którzy jeszcze będą płacili podatki.
                    • triss_merigold6 Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:39
                      Argentyna bankrutuje średnio co 15 lat i istnieje.
                      • dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:42
                        triss_merigold6 napisała:

> Argentyna bankrutuje średnio co 15 lat i istnieje.

Ale przecież nie napisałem, ze państwo, które bankrutuje to znika, prawda?
                        Za łatwo by było...
                        Tylko, że przestaje wypłacać....
              • chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:04
                No niestety - Myślisz , że naród się obudzi i pogna i Konfederację i PIS?
                • chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:11
                  Swoją drogą ciekawe czy wyborcy Konfederacji zdają sobie sprawę jakie g..no byłoby w ich proponowanym systemie ekonomicznym - - nie ma podatków a obywatel z pensji (która nagle staje się pensją multimilonera) opłaca sobie wszystkie usługi medyczne.
                  • chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:12
                    ale za to "życie poczęte" (i nie poczęte) będzie bronić posuwając się do najgorszych okrucieństw.
                  • dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:26
                    chococaffe napisała:

> Swoją drogą ciekawe czy wyborcy Konfederacji zdają sobie sprawę jakie g..no był
                    > oby w ich proponowanym systemie ekonomicznym - - nie ma podatków a obywatel z
                    > pensji (która nagle staje się pensją multimilonera) opłaca sobie wszystkie usłu
                    > gi medyczne.

Bardzo dużo ludzi w Polsce już od dawna opłaca sobie wszystkie usługi medyczne, więc nie sadzę, żeby ich to jakoś zaskoczyło czy było większym problemem.

Tak, wiem, nie mają fefnaście mln na leczenia raka.
            • conena Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:50
              antonina.n napisała:

> Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie og
              > raniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, je
              > śli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po pr
              > ostu bankructwo i smierć głodowa.

to jest piękne - praca to NIEPOTRZEBNE kontakty. natomiast POTRZEBNE są: siłownia, kościół, wesele, imieniny, kręgielnia, weekendowy spacer po centrum handlowym.
              • antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:10
                Może inaczej. Za pracę zdalną ktoś pracownikowi zapłaci, nawet jeśli pracownik nie wypije kawy w pokoju socjalnym. Pracodawca ma wykonaną robotę. Pracownik ma pensję.

Za zamknięcie usług i małych firm nikt nie zapłaci pracodawcy, a ten nie zapłaci pracownikom. To nie są potrzebne kontakty, tylko KONIECZNE MIEJSCA ZARABIANIA NA ŻYCIE. Sugerujesz, ze powinno się te miejsca zamknąć? Jeśli tak, podejrzewam, ze masz etat i w związku z tym masz gdzieś, za co będą żyli inni. Oczywiście miałam na myśli miejsca, gdzie nie zbierają się tłumy, a wiec fryzjerów, kosmetyczki, małe sklepy, firmy remontowe etc. Uważasz, ze można tych ludzi zostawić bez środków do życia? Nigdzie natomiast nie wspominałam ani o kościołach ani o weselach, to już są twoje projekcje.
              • triss_merigold6 Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:41
                Kręgielnia to miejsca pracy.
                CH już dogorywają, po zakazie handlu w niedziele lockdown wiosenny je dobił. To też miejsca pracy.
            • runny.babbit Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 12:17
              Pobudka, mamy władze wypisz wymaluj z PRL. Oni się zawsze wyżywią, nawet jeśli kraj jest biedny.
              • triss_merigold6 Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 12:17
                Przecież wiem.
    • arkadiusz.domin Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:46
      Spokojnie, wesel już nie ma, niedługo się ustabilizuje. Trzeba wytrzymać jeszcze tydzień. Już teraz przestało szybko rosnąć.
      • 71tosia Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 01:53
        przestalo rosnac? gdzie? Zawsze po weekendzie jest mniej bo w weekend sie mniej testuje, maksimum tygodniowe jest zawsze w czwartek piatek. Jak sie chce zobaczyc trend trzeba patrzec na srednie kilkudniowe www.worldometers.info/coronavirus/country/poland/
        • kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:09
          Jeszcze sobota, w sobotę były rekordy.
        • znowu.to.samo Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:12
          Przestało rosnąć bo nie robią tyle testów ile powinni. Pełnoobjawowi z zaleceniem testu czekają po tydzień na test
          • kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:13
            Jeszcze nie przestało rosnąć. Dziś to nie wiem, ale jutro, pojutrze się okaże, o ile zrobią tyle testów, co przed tygodniem.
          • cku Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:14
            Na teleporade sue tydzien czeka, a co dopiero na test. Przez ten czas wyzdrowiejesz.
            • kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:21
              Tyle, że jeśli robią porównywalną liczbę testów to nawet w takiej sytuacji rośnie odsetek pozytywnych, jeśli ogółem przypadków jest więcej.
    • szafireczek Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 12:22
      Rząd apeluje, myślałam, że jednak będzie rządził...jednocześnie żadnych uwag i od nikogo nie uwzględnia, mimo iz część z nich pochodzi od środowisk naukowych, włączając w to ekonometryków zajmujących modelowaniem i prognozowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka