cku 19.10.20, 22:41 Na pracę zdalna i unikanie kontaktów. Cytat z ministra zdrowia. Robcie zakupy ludzie, zamkna wszystko juz za chwilę, żeby przykryć swoją nieudolnosc i niekompetencję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:42 No przecież to wiadomo od dawna jest. Kwestia tygodnia-dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:44 Niektore tu zyja nadzieją otwarcia szkół średnich i łudzą się ze ten rząd potrafi cokolwiek poza zamykaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:45 cku napisała: > Niektore tu zyja nadzieją otwarcia szkół średnich i łudzą się ze ten rząd potra > fi cokolwiek poza zamykaniem. Jeszcze godziny! Specjalne godziny umieja ogłaszać I plakaty z apelami drukować. I szczekaczki na ulicę wysyłać, żeby do reszty zatruć życie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:09 A i pioniondze umieją wydawać. Np na wybory, które się nie odbyły Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:51 Nas znowu zamykają. Przeklinałam dzisiaj jak dawno mi się nie zdarzyło. ps. W naszym szpitalu polowym nie ma ani jednego pacjenta od kilku miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 06:38 yuka, ale mowisz o Walii? middle dziala w miare normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:55 Miejmy nadzieję, że w najbliższych wyborach (samorządowych?) i PIS i Konfederacja dostaną czerwone kartki Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:56 Taaa... Myślisz, że lud w zamknięciu zmądrzeje? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 22:58 Wystarczy niewielki procent - nie muszą być wszyscy, nawet większość nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:19 Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie ograniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, jeśli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po prostu bankructwo i smierć głodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:24 antonina.n napisała: > Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie og > raniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, je > śli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po pr > ostu bankructwo i smierć głodowa. Jakby to miało ich powstrzymać...Przecież ich to nie obchodzi... Sasiednie kraje, jeden po drugim, się zamykaja, a nasi łaskawie nam panujacy uwielbiaja powielać rozwiazania zagraniczne. Nie ma szans, żeby nie zrobili kilku tygodni lockdownu. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:39 A ty myslisz ze kogokolwiek z naszych władz obchodzi czyjs głód i bankructwo? Takie władze sobie jako naród wybralismy. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 01:04 Głód i bankructwo to nie. Ale konieczność wypłacania zasiłków bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 06:17 Jakich zasiłków? Kasa jest pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:24 cku napisała: > Jakich zasiłków? Kasa jest pusta. Niektórzy wierzą święcie, zawsze mnie zastanawia skąd się to bierze, że państwo nie może zbankrutować i zawsze będzie wypłacało swoje zobowiązania jak emerytury czy zasiłki.... Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:30 O nie, ja w to nie wierzę. Ale widziałam na własne oczy, jak prawie-bankrut rozdawał lekką ręką przedsiębiorcom tarcze, rodzicom opiekę, bony turystyczne i 500+. Rozdawał tak hojnie, jakby był milionerem. Więc widać, da się i będzie się dawało nadal- ale przecież pieniądze nie wezmą się z kosmosu tylko od tych, którzy jeszcze będą płacili podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:39 Argentyna bankrutuje średnio co 15 lat i istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:42 triss_merigold6 napisała: > Argentyna bankrutuje średnio co 15 lat i istnieje. Ale przecież nie napisałem, ze państwo, które bankrutuje to znika, prawda? Za łatwo by było... Tylko, że przestaje wypłacać.... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:04 No niestety - Myślisz , że naród się obudzi i pogna i Konfederację i PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:11 Swoją drogą ciekawe czy wyborcy Konfederacji zdają sobie sprawę jakie g..no byłoby w ich proponowanym systemie ekonomicznym - - nie ma podatków a obywatel z pensji (która nagle staje się pensją multimilonera) opłaca sobie wszystkie usługi medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:12 ale za to "życie poczęte" (i nie poczęte) będzie bronić posuwając się do najgorszych okrucieństw. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:26 chococaffe napisała: > Swoją drogą ciekawe czy wyborcy Konfederacji zdają sobie sprawę jakie g..no był > oby w ich proponowanym systemie ekonomicznym - - nie ma podatków a obywatel z > pensji (która nagle staje się pensją multimilonera) opłaca sobie wszystkie usłu > gi medyczne. Bardzo dużo ludzi w Polsce już od dawna opłaca sobie wszystkie usługi medyczne, więc nie sadzę, żeby ich to jakoś zaskoczyło czy było większym problemem. Tak, wiem, nie mają fefnaście mln na leczenia raka. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:50 antonina.n napisała: > Niezbyt wierzę w całkowite zamknięcie. To znaczy, jestem za tym, żeby ludzie og > raniczyli na jakiś czas NIEPOTRZEBNE kontakty, czy przeszli na prace zdalną, je > śli mogą. Ale odgórne zamknięcie usług/firm to już będzie dla wielu ludZi po pr > ostu bankructwo i smierć głodowa. to jest piękne - praca to NIEPOTRZEBNE kontakty. natomiast POTRZEBNE są: siłownia, kościół, wesele, imieniny, kręgielnia, weekendowy spacer po centrum handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:10 Może inaczej. Za pracę zdalną ktoś pracownikowi zapłaci, nawet jeśli pracownik nie wypije kawy w pokoju socjalnym. Pracodawca ma wykonaną robotę. Pracownik ma pensję. Za zamknięcie usług i małych firm nikt nie zapłaci pracodawcy, a ten nie zapłaci pracownikom. To nie są potrzebne kontakty, tylko KONIECZNE MIEJSCA ZARABIANIA NA ŻYCIE. Sugerujesz, ze powinno się te miejsca zamknąć? Jeśli tak, podejrzewam, ze masz etat i w związku z tym masz gdzieś, za co będą żyli inni. Oczywiście miałam na myśli miejsca, gdzie nie zbierają się tłumy, a wiec fryzjerów, kosmetyczki, małe sklepy, firmy remontowe etc. Uważasz, ze można tych ludzi zostawić bez środków do życia? Nigdzie natomiast nie wspominałam ani o kościołach ani o weselach, to już są twoje projekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 11:41 Kręgielnia to miejsca pracy. CH już dogorywają, po zakazie handlu w niedziele lockdown wiosenny je dobił. To też miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 12:17 Pobudka, mamy władze wypisz wymaluj z PRL. Oni się zawsze wyżywią, nawet jeśli kraj jest biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.domin Re: Apelujemy o przechodzenie 19.10.20, 23:46 Spokojnie, wesel już nie ma, niedługo się ustabilizuje. Trzeba wytrzymać jeszcze tydzień. Już teraz przestało szybko rosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 01:53 przestalo rosnac? gdzie? Zawsze po weekendzie jest mniej bo w weekend sie mniej testuje, maksimum tygodniowe jest zawsze w czwartek piatek. Jak sie chce zobaczyc trend trzeba patrzec na srednie kilkudniowe www.worldometers.info/coronavirus/country/poland/ Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:09 Jeszcze sobota, w sobotę były rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:12 Przestało rosnąć bo nie robią tyle testów ile powinni. Pełnoobjawowi z zaleceniem testu czekają po tydzień na test Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:13 Jeszcze nie przestało rosnąć. Dziś to nie wiem, ale jutro, pojutrze się okaże, o ile zrobią tyle testów, co przed tygodniem. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:14 Na teleporade sue tydzien czeka, a co dopiero na test. Przez ten czas wyzdrowiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 08:21 Tyle, że jeśli robią porównywalną liczbę testów to nawet w takiej sytuacji rośnie odsetek pozytywnych, jeśli ogółem przypadków jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Apelujemy o przechodzenie 20.10.20, 12:22 Rząd apeluje, myślałam, że jednak będzie rządził...jednocześnie żadnych uwag i od nikogo nie uwzględnia, mimo iz część z nich pochodzi od środowisk naukowych, włączając w to ekonometryków zajmujących modelowaniem i prognozowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś