marinette.wue 06.11.20, 18:37 Ostatni dzień otwarte pewnie do min. Nowego Roku. Byłam i ja pp rękawiczki Ludzi tłum, jak przed Świętami. Przezorni kupowali prezenty świąteczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennikaktywnosci Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:14 Czyli kryzysu i biedy nie ma. Strachu, że ludzie pomrą z głodu - też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:18 Ale to chyba dobrze? Zawsze lepiej jak ludziom dobrze się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:19 Nie jesteś już w tym "pięknym i ciepłym miejscu", o którym pisałaś? Szybko wróciłaś Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:34 No właśnie jest: w pięknej galerii handlowej, koło kaloryfera. Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Dzis w galerii 06.11.20, 20:22 A no niestety.... malia napisała: > Nie jesteś już w tym "pięknym i ciepłym miejscu", o którym pisałaś? Szybko wróc > iłaś Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:21 A ja, jeszcze słuchając Matoluszka, zamówiłam od razu kurtki zimowe dla dzieci. W cocodllrillo, za całe 70zl! Butów mi się nie udało zamówić, w decathlonie (online) jakieś resztki zostały.... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:28 Decathlonów nie zamykają jeśli nie są w CH. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Dzis w galerii 06.11.20, 21:39 > Nazwa tego sklepu mnie przeraża. ??? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dzis w galerii 07.11.20, 07:37 Bo oznacza konkurencje sportowa skladajaca sie z 10 dyscyplin ciagiem? Np Triatlon to rower- plywanie-bieg - strach pomyslec czym jest dekatlon... Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: Dzis w galerii 07.11.20, 07:53 Od wielu lat mężczyźni rywalizują w dziesięcioboju, ogarnij się. Wypisać ci konkurencje, czy sama sprawdzisz, to nie wiedza tajemna Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 06:28 Coccodrillo mozna online przecież, boisz się, ze tez zamkna? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 09:47 Nie, to było tak: 1. Matoluszek gada 2. W tym samym czasie na forum "ha, ha, to butów zimowych już nie kupimy" 3. Ja - olaboga, nie kupię kurtek i butów! 4. W tej samej chwili na ematce wyskakuje reklama zniżki w cocodrillo 5. Wchodze, widzę cenę 70zl, klikam dwie kurtki w odpowiednim rozmiarze (wśród dużych rozmiarów nie ma zbyt dużego wyboru) 6. Matoluszek kończy wystąpienie gratulując mi szybkiej i zdecydowanej reakcji, ludzie klaszczą... True story! Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_lucynkaa Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:24 Ja byłam po prześcieradło. Kupilam dwa (była promocja). Ale to była realna potrzeba na teraz, gdyż mi się podarło. Weszlam tez do Pepco po pierdoły jak papier kolorowy, kolorowanki, klej, książeczki z naklejkami itp. Przydadzą się, kiedy zamkną przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:06 Absolutnie mi to nie przeszkadza, żeby nie było, ale musiałoby mi się podrzeć półtora tuzina prześcieradeł, żeby kupowanie nowego było koniecznością Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_lucynkaa Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:54 Spoko. Nigdy nie miałam pół tuzina. Miałam dwa. A teraz mam trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 09:50 U nas każdy ma po 1 i mamy 1 rezerwowe/dla gości. Rano zdejmuje pościel do prania, pościel schnie, po południu oblekamy łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Dzis w galerii 07.11.20, 11:33 Andaba, obudź się, nie każdy ma dom i multum powierzchni do przechowywania. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Dzis w galerii 07.11.20, 12:18 Ja mam dom, ale jestem minimalistką w tym zakresie. Zwłaszcza od momentu zakupu suszarki do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:35 Sklepów internetowych nie zamykają, sklepów poza galeriami handlowymi też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:49 Wiem. Ale miałam wejść po jedne takie konkretne... Trudno. Poszukam w necie Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:41 Byłam dzisiaj i aż żal patrzeć. Ludzi rzeczywiście dużo, ale w rossmanie, carrefurze jakims ysku i tego typu przybytkach. Sklepy z ciuchami czy butami puste, wszędzie wyprzedaże 50,70 % mimo to puściutko. Ludzie rzucili się na rzeczy niezbędne ze strachu że zamkną, a reszta padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Dzis w galerii 06.11.20, 19:49 Internet też zamykają? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dzis w galerii 07.11.20, 14:24 Zważywszy, że wiosną na niektóre zamówienia czekało się 2-3 tygodnie, to internet nie rozwiązuje wielu problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Dzis w galerii 06.11.20, 20:01 Przezorni to kupili prezenty latem, nie dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Dzis w galerii 06.11.20, 20:32 Byłam oddać nietrafione zakupy online. Ludzi dużo, w sklepie z ciuchami długa kolejka do kasy. To jedna z bardziej popularnych galerii w mieście, może to też ma znaczenie. Jak nie lubię łażenia po sklepach, tak dziś było mi naprawdę szkoda, dla wielu pracowników to był pewnie ciężki dzień. Oby było co otwierać za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Dzis w galerii 06.11.20, 20:39 U mnie tak samo. Zrobiłam 3 kółka na parkingu, a jakieś losie z tyłu jeszcze mnie popędzaly. Ostatni raz taki chaos widziałam na dzień przed Wigilią. Do tego w BC wystawka sprzedawców win, serów, nawet kuchnię armenska widziałam. Biedni, pewnie boją się, że to ostatnia szansa w tym roku na sprzedaż. A ja kupiłam prosecco i zapas karmy dla kota😁. Ale tak naprawdę to żegnam sie z kinem na miesiąc🥲 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dzis w galerii 06.11.20, 23:42 Byłam w Smyku po prezent urodzinowy. Nagle mnie olśniło, że jak zamkną CH to zostanie mi tylko Biedronka, a jeśli w listopadzie nie będą mieli w ofercie zabawek? Mąż zasugerował, że może by tak kupić świąteczne prezenty, ale mam cichutką nadzieję, że może przed świętami otworzą, a jak nie to zdążymy zamówić. Ruch był większy, niż 3 dni temu, więcej młodzieży, ale tłumów nie było, mimo wyprzedaży i promocji w co drugim butiku. . Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Dzis w galerii 06.11.20, 23:56 Nie masz u siebie sklepów poza galeriami handlowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:33 Sklepy poza galeriami zamkną w ciągu 2 tygodni. Nie otworzą do świąt więc dostawy ze sklepów internetowych będę opóźnione, bo i tak w grudniu zazwyczaj trudno im się wyrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:44 panna.nasturcja napisał(a): > Sklepy poza galeriami zamkną w ciągu 2 tygodni. > Nie otworzą do świąt więc dostawy ze sklepów internetowych będę opóźnione, bo i > tak w grudniu zazwyczaj trudno im się wyrobić. No i bardzo dobrze. Ludzie w końcu przestaną kupować bezpotrzebnie buty, kurtki, kiecki, sprzęty agd itp itd. Ciekawe jak sobie ludzie radzili w czasach kiedy nie było galerii handlowych i sklepów internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:48 Zwyczajnie, w jaskiniach siedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 09:52 Wymieniali skóry na sól, wolność na koraliki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 11:45 A wtedy to te sklepy znajdowały się zazwyczaj w centrum miasta. Teraz już nie. U mnie w centrum to albo sklepy z ubraniami nie na moja kieszeń i nie w moim guście, albo jakieś przybytku z badziewnym obuwiem po kilkadziesiąt zł, ewentualnie krzywo szyte ubrania z polskich hurtowni na bazarze. Jeśli chcę coś przyzwoitego, a w cenie na jaka mnie stac - to tylko sklepy sieciowe w CH. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrruu Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:02 Nie możesz zabawek przez internet zamówić? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dzis w galerii 07.11.20, 09:59 Do świat zdążę, do urodzin nie wiadomo, wolałam nie ryzykować. W moim miasteczku jest tylko papierniczy i kilka markecików typu Biedronka, niedaleko położona galeria wykosiła konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Dzis w galerii 07.11.20, 00:07 Byłam wczoraj, za to dwa razy. Tłumów wielkich nie było. Nie umywały się do dzisiejszego przed biblioteką po przerwie technicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dzis w galerii 07.11.20, 07:43 Ale po co ci rękawiczki? Albo jakiekolwiek ubranie? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 11:46 Jak będzie musiała wyjść po chleb . Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dzis w galerii 07.11.20, 12:57 Jak nie ma się chleba, to się je ciastka! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Dzis w galerii 07.11.20, 08:23 Jechałam do pracy, koło pracy galeria, weszłam - tylko do mojego ulubionego sklepu z ubraniami i rzeczami do domu. Były 2 za 1, czyli tańsza rzecz za free. Oglądnęłam sobie wszystko i poszłam do pracy. Po procy weszłam sobie jeszcze raz - dalej 2 za 1. Znów sobie ogarnęłam, uznałam, że nic nie potrzebuję i wróciłam do domu. jestem z siebie bardzo dumna Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dzis w galerii 07.11.20, 11:02 Mnie zdumiewa, że ubrania to nie są rzeczy pierwszej potrzeby. W naszym klimacie nie da się chodzić nago o tej porze roku. I o ile dorośli mają pewnie jakis zapas ciuchów, to jest problem z ubraniem dzieci, które powyrastały z ciuchów. Część mebli i sprzętów AGD/elektronicznych to tez są rzeczy pierwszej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Dzis w galerii 07.11.20, 11:45 Akurat jeśli chodzi o dzieci to nasi rządzący pewnie wychodzą z założenia że i tak mają siedzieć w domu to mogą to robić i w przymałych ciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dzis w galerii 07.11.20, 13:00 Wiadomo - dbają o dzieci, póki się nie urodzą. Potem dziecię może spać w sianku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: Dzis w galerii 07.11.20, 13:05 też tak myślę. O ile młodsze dzieci mają ubrania to najstarszy ma kupioną bluzę i spodnie dwa rozmiary za duże. Klasyczne więc z mody nie wyjdą. Problem będzie z butami. Już na wiosnę nie moglam nic stacjonarnie kupić i zamawialiśmy on line. Noga rośnie i trudno kupić coś na zapas (no chyba że kalosze Najgorszy wiek, właśnie wyrasta z rozmiarówki dziecięcej a w tej dorosłej nie wszystko pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama