mama-ola Re: Co prenumerujecie? 13.11.20, 10:01 Przegląd - bardzo mi się podoba to czasopismo, czytam w zasadzie całe Politykę i Newsweek - te czytam tylko w małym procencie, ze 2-3 wybrane teksty z każdej, ale to z braku czasu, bo są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co prenumerujecie? 13.11.20, 11:46 The Economist uzupełniany ich podcastami. Przerobiłam sporo źródeł i to jest najlepsze aczkolwiek nietanie. W czwartek o północy do apki wchodzi wersja audio z przyjemnymi lektorami i w ciągu kilku godzin w piątek w tle mam nadrobione wiadomości ze świata. Chwilę prenumerowałam press, ale mu się pogorszyło. Z polskich niestety tylko GW jeszcze się czasem do czegoś nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: Co prenumerujecie? 13.11.20, 12:31 brief.outride.rs/ Info z ich strony: W magazynie informujemy o ważnych wydarzenia społecznych, politycznych, gospodarczych i naukowych z całego świata. To nie zbiór linków jak typowy newsletter. To magazyn ze specjalnie wyselekcjonowanymi informacjami. Podany w nieszablonowej, czytelnej i ciekawej formie. Dodatkowo otrzymasz odnośniki do źródeł, abyś sama mogła/sam mógł dowiedzieć się jeszcze więcej i poznać kontekst opisywanych wydarzeń. Magazynu możesz też słuchać w formie podcastu. Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: Co prenumerujecie? 13.11.20, 12:33 Tematy z ostatnich 2 nr: Tatuaż jako część podróży, graffiti i kultura hip-hopu Walka o prawa kobiet w Egipcie i Meksyku Struktura szkieletów gąbek wzorem do budowy mostów Pustkowia jeżowców i rafa koralowa o wysokości 500 m Ropa na Morzu Śródziemnym i Morzu Południowochińskim Dinozaury, pterozaury i badania nad historią psów Zabójcze mrówki, czarne wdowy i szerszenie azjatyckie Nieznane gruczoły ślinowe i sposób na gruźlicę Gynadromorf oraz ryby Sympterichthys unipennis Walka z terroryzmem w USA, Afryce i Afganistanie Kosmiczne śmieci i ciepło z centrów danych Najstarsze piłki świata i walka z dopingiem Nowoczesne protesty i technologia przeciw policji Zielony Greensburg i największa farma słoneczna świata Odpowiedz Link Zgłoś