09.01.16, 06:10
Przed świętami otrzymałam od mojej koleżanki paczkę z gazetami, Ania je prenumeruje i dla mnie po przeczytaniu odkładała. Oprócz gazet, były w paczce cuda okolicznościowe, łącznie z pierniczkiem, cudną bombką. ekstra woreczkiem na kartysmile
Ale.. po otworzeniu paczki wybałuszyłam oczy i lekko osłupiałam..na wierzchu leżała rzecz nijak nie pasująca do reszty, klimatu świątecznego, ani naszych zainteresowań.
Syn widząc moja konsternacje, spojrzał, ryknął śmiechem i skomentował ze moje koleżanki tak samo jak ja zakręcone..
Pytanie:
Co Ania przez pomyłkę włożyła do paczki?
No co?

Odpowiem najdalej w poniedziałek świtkiemsmile

Posyłam Wam trochę ciepełka i słoneczka, wprawdzie nie powala ale +10 stopni i niebo błękitne to zawsze coś. We wtorek wróciłam do pracy, wszystko co dobre szybko się kończy a ja ten urlop zaliczam do najlepszych moich urlopów /od 6 lat/.Nie ze względu na ślub syna, lecz ze względu na całokształt. Akumulatory pełne, kierowca jednak jeszcze smutny i do drogi się zebrać nie może sad

/ z tym ciepełkiem to nie musicie mi zazdrościć.. bo w pokoju mam 15 stopni.../
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka 09.01.16, 08:53
      Na taka temperaturę w sypialni - to, jak radzi pewien znajomy - gruba pierzyna i druga osoba obok wink

To dostała Leda w paczce z gazetami:
      Z przełożenia: Paź mieczy, 2 mieczy, 5 mieczy
      To było w paczce - poza gazetami i świątecznymi drobiazgami: 3 kielichy, 9 mieczy, Paź kielichów
      Hmmm, pomyślę... Na sześć kart cztery mieczowe, do tego przesłanie o dobrej zabawie i flirty z prezentowaniem siebie na scenie życia wink Kieliszek to nie był zapewne, coś ostrego, coś, co zupełnie odbiega od całej reszty.
    • algaria Re: Zagadka 09.01.16, 12:44
      To Ania włożyła do paczki - 2 kielichów
      Dildo? Gazetkę erotyczną? Czy katalog z bielizną?

żwirek dla kota
      • algaria Re: Zagadka 09.01.16, 18:53
        jeszcze dołożę maszynkę do golenia z 2 ostrzami tongue_out
    • evro44 Re: Zagadka 09.01.16, 14:01
      Uwaga pierwsza próba wink
      1. Jak wygląda ten przedmiot - Cesarz (kształt berła, najczęściej z jakiegoś metalu, z jednej strony zwężający się drugi koniec zwieńczony i szerszy)
      2.Do czego służy - 3 miecze (dżganie, kłucie,pchnięcia, zadawanie bólu?)
      3.Kiedy go używamy - Kochankowie (okoliczności wiadome)
      No i nic innego nie przychodzi mi do głowy jak wibrator smile Podobnie zresztą jak u Algarii.
      • kashaa_35 Re: Zagadka 09.01.16, 14:41
        Część Leda !!
        Co znalazła Leda w paczce: 9 mieczy, 5 pucharów, cesarzowa, no wychodzi na to, że znalazłaś scierke kuchenna lub coś w tym rodzaju... pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę temperatury za oknem.
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka 09.01.16, 16:49
      Witam
      2 mieczy. Nożyczki, nożyk, pilnik do paznokci?
      Pzdr.
      Ing
    • nikix4 Re: Zagadka 09.01.16, 17:47
      Co dostała Leda w paczce z gazetami - 5 denarów.
      Witraż i monety. Coś związane z malowaniem:farby, pędzle, coś szklanego albo coś okrągłego np. talerz.
    • kita32 Re: Zagadka 09.01.16, 18:55
      Co Ania przez pomyłkę włożyła do paczki? - 4 Puchary

Nie mam pojęcia. Zwykle jak zobaczę kartę, to nasuwa mi się wiele pomysłów, a tym razem nic...

Tylko jedno skojarzenie - coś, co możecie mieć w nadmiarze lub coś co na obecne czasy jest przestarzałe, niepasujące - jak np liczydło w czasach dostępnych kalkulatorów. To mogła być np. jakaś stara zabawka - jako coś z czego się wyrosło.
      • kita32 Re: Zagadka 09.01.16, 19:01
        Przeczytałam jeszcze jakie karty wyciągnęły inne uczestniczki Zagadki.
        Do kart pasują mi nożyczki. To i logicznie mogłoby pasować, bo do związania/ sklejenia paczki mogą być potrzebne i mogłyby wpaść do paczki.
        • kita32 Re: Zagadka 09.01.16, 19:05
          Inguszetia już wymieniła nożyczki. Przepraszam - nie zauważyłam - tak zafascynowały mnie śmiałe wcześniejsze skojarzenia smile
    • camaretto Re: Zagadka 10.01.16, 07:50
      Ledo, witam, mam nadzieję że tym razem dokładniejsze będą wyniki.
      Początkowo myślałam o biustonoszu.
      Dwie karty proste, nie odwrócone, wypadły mi z talii.
      Nawet nie zdążyłam jej wziąć do ręki. Szczęka działa, kość kwadratowa o dziwo na miejscu.
      smile
      3 Mieczy i Kochankowie. Miały się wypierać..
      Wskazuje na (złąmane serca) no właśnie...złąmane....
      Kochankowie skojarzyli mi się z Ars Amandi .
      ... Prezerwatywy?

Odwracane, Krzyż Celtów.
      5Den, 3Den, 7 Buł.
      Koleżanka chciała poratować w biedzie, coś wartościowego, przydatnego i miłego wysłać, jak to zwykle przyjaciele.. tymczasem zawartość....(7 Buł.) zwaliła cię z nóg.
      Sprawiedliwość/ Rydwan - jadąca paczka, pełna różnych dóbr, podzielonego z Tobą gościńca
      Rpent/- - to to co się "zaplątało"
      Dwór kielichów/odwrócony - roztargniona koleżanka - Dama Kielichów/-
      Król i Rycerz - w przeszłości/ - sypialniane - romantyczne awanse?.. pozbawiona intymności alkowa, wskazuje na jakiś gadżet...
      Król Buław/+ -może nawet kochanek, i miłosne awanse, 4 i 3 Buław - w kolejności - na zablokowany Ogień ... Włądca/- na pozycji końcowej.
      Ewidentnie męski, blokujący aktywnego faceta gadżet, i pozbawiający go płodności, a może i zadowolenia. Jeżeli nie przyjemności. Być może nie..
      Wskazuje na prezerwatywy, Ledo... Ale inne gadżety też niewykluczone.
      Fajne
      smile
    • camaretto Re: Zagadka 10.01.16, 09:50
      Wernychora nie jestem ale służę uprzejmie materiałem zdjęciowym
      3 miecze, serce u mnie na rysunku, u dziewczyn przyrząd ostro zakończony, dziwna końcówka, od bidy nadaje się i do sypialni, i na chore serce.
      Termometr em można sobie .... temperaturę zmierzyć. Zgadza się z QKielichów, wygląd jak trza, serca udar na rysunku men przystojny, obleci.
      Wyklucza się z Kochankami bo nie w tym miejscu i czasie
      ;D

https://bi.gazeta.pl/im/c3/86/12/z19423939Q,Masz-slabe-serce--a-nie-zaszczepiles-sie--W-sezoni.jpg

Oczywiście poza konkursem.
      Od wróżenia z flaczków jest jeszcze jedna,gorsza rzecz:flaki z olejem
    • leda-is-one Rozwiązanie zagadki 11.01.16, 06:48

Nóż!! nie zadne dildo ni inny wibrator! ja Wam dam wibrator, hahaha..poszły za przeoryszą wszystkie.. musiała by być praktyczna instrukcja obslugi, jam staroświecka a Ania pewnie też nie preferuje substytutów w tej dziedzinie..

Tak Kitasmile mnie tez zafascynowała a raczej ubawiła teoria koleżanek..

Gratuluje Inguszetia smile

Gratuluje Evro44 wspaniałej próby smile

Noż owy ,cm około 30, z rękojeścią czarną, długim ostrzem.. /niestety tępym/ leżał sobie na wierzchu moich ulubionych tygodników Angora, w liczbie mnogiej bardzo, bo Ania od września te tygodniki dla mnie odkładała po przeczytaniu.
      Obie nas ten dodatek ubawił, Ania zasugerowała coby zabrać do Italii ten prezent i na randki z nim chodzić..
      Z interpretacji Waszych wynika ze mógłby być jako akcesorium erotyczne... może mogłabym kogoś męskości pozbawić?
      Niestety, nie zabrałam noża, nie odesłałam, bo Ania nie kazała, naostrzyłam i mi służył w kuchni.
      Duża ilość mieczowych kart Wam wyszła, może te Angory u Ciebie Kita pokazała 4 kielichów?
      Nagietek lawirowała, bo znała odpowiedz wink
      Kashaa tez byłaś w kuchni, z mieczami ..już prawie zgadłaś, terytorialnie, przeznaczeniowo.
      3 miecze wyszły 2x nóż służy i do zadawania bólu i do krojenia chleba kochankowi..
      Pięknie dziękuje wszystkim za udział w zagadce.
      Pozdrawiam serdecznie i posyłam ciepełko, dla Ciebie Kashaa podwójną porcje wink

smile

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
      • evro44 Re: Rozwiązanie zagadki 11.01.16, 13:38
        orzesz smile Ci Kochankowie mnie zwiedli bo dwie pierwsze karty to były tak oczywiste ale trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz.Pozdrawiam
      • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie zagadki 11.01.16, 19:48
        Witam
        Dziękuję za gratki. No tak, nóż teraz jest logiczny w 2 mieczy, bo węzeł gordyjski trzeba mieczem, mieczem! Czyli nożem. Nie ma pokoju za wszelką cenę i są sprawy, które trzeba ciachnąć raz, a porządnie. Takie podstępne są karty tarota, że niby pokój, a nożem trzeba;-P Chyba taroty pogadały do mnie, że nie umiem konfliktów rozwiązywać pokojowo. Idę bić się z myślamibig_grin
        Pzdr.
        Ing
      • kita32 Re: Rozwiązanie zagadki 11.01.16, 21:30
        No tak, nie jestem zaskoczona - Miecze wychodziły w nadmiarze. Ale u mnie 4 Puchary...? Może tak jak podejrzewasz. Ledo, pokazały główną zawartość paczki - gazety? Do gazet 4 Pucharów pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka