Dodaj do ulubionych

Jak przezyc

16.11.20, 22:17
Pytanie do tych co wierza w spiski. Tak sie zastanawiam co by to bylo jakby bez zaszczepienia sie na wirusa nie mozna bylo nic kupic, nic zalatwic, nigdzie wyjechac. Ja nie chce sie szczepic ale zaczynam sie martwic co by trzeba bylo zrobic zeby przezyc. Tylko pytam teoretycznie, mam nadzieje, ze do czegos takiego nie dojdzie. Ktos ma jakis pomysl?
Prosze tylko o konkrety. Nie chce zeby dyskusja zeszla na boczny tor, na jatke pomiedzy tymi co wierza a tymi co nie.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:20
      włamy do sklepów po chleb wink

Pomogłam? big_grin
    • angazetka Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:21
      Co by trzeba było zrobić, żeby przeżyć?
      Zaszczepić się.
      Może być bez chęci.
      • chococaffe Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:23
        Bez chęci to się chip nie załaduje
    • taki-sobie-nick Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:29
      Stworzyć alternatywną społeczność? Albo na marginesie istniejącej, albo całkiem osobno.
      • summerland Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:30
        Ale jak to zorganizowac w praktyce?
        • hrabina_niczyja Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:53
          Normalnie, podejrzewam, że wtedy byłby już dziki świat. Nieszczepieni przenieśli by się na jakieś terytorium i żyli na kupie. Produkowaliby żywność, otwierali sklepy. Takie państwo w państwie.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:31
      Idzieszsię zaszczepić się do "ugadanej" przychodni, placisz za szczepionkę i niezaszczepienie.
      Jesli będzie odgórny obowiązek to dla chcącego i zdeterminowanego przy kasie to nie problem.
      Jak cala rodzina to może trochę ponegocjujesz cenę.
      Do wojska też kiedyś wszystkich brali.
    • berdebul Re: Jak przezyc 16.11.20, 22:57
      Mieszkasz w Polsce? 123 lata zaborów, kombinowania jak przetrwać i zrobić w uja zaborcę, mówić po polsku i zapewnić dzieciom lepszą przyszłość. Polak z mlekiem matki wysysa obchodzenie przepisów. Każą się szczepić, załatwi się lewe papiery/za łapówę będą wylewać szczepionkę do zlewu/cokolwiek, przecież testu na przeciwciała nie zrobią wszystkim z braku kasy i możliwości.
      • summerland Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:29
        Nie mieszkam w Polsce i tu by raczej to nie przeszlo.
      • przepyszny_jagielnik Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:38
        berdebul napisała:
        Polak z mlekiem matki wysysa obchodzenie przepisów.

Nawet rząd i prezydent łamie przepisy.
    • zlota.ptaszyna Re: Jak przezyc 16.11.20, 23:00
      Ale swoja droga fajnie by bylo gdyby przy tej okazji wszystkie antyszczepy gdzies zamknieto albo jakos inaczej ukarano, mam nadzieje ze PiS na to wpadnie
      • summerland Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:26
        Zawsze byl wybor co do szczepionek, nie bylo przymusu. Nie jestem antyszczepem, zawsze sie szczepilam ale do tej szybkiej szczepionki nie mam jakos zaufania.
      • summerland Re: Jak przezyc 17.11.20, 00:47
        Ci co chca sie zaszczepic nie powinni sie bac nie zaszczepionych, no bo wtedy jaki bylby sens szczepionek. To by znaczylo, ze te szczepionku nie chronia przed zachorowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka