akseinga1975 20.11.20, 10:13 Coby sie oderwac od trudow dnia codziennego i ciezkich tematow wrzucam fotke swojego oka. Mozecie sie nad nim pastwic do woli. Jaki makijaz i w jakich kolorach zyby opadajaca powieka wydawala sie mniej opadajaca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:15 Dobrze widzę, że tęczówkę masz zieloną (ekran czasem zmienia)? Jeśli tak to fiolet (kredka, cień) zdziała cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:18 To chyba nie zawsze działa. Też mam zielone oczy a w fioletach wyglądam jak ciężko chora. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:21 Pytanie może jaki odcień fioletu. Mnie działa cuda do tego stopnia, że fioletowa kredka i tusz to must have w kosmetyczce (a wcale nie jest tak prosto znaleźć) Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:23 Właściwie każdy:p od lat testuję różne i zawsze efekt wyjścia z grobu. Dużo lepiej mi w szarościach i czekoladowych brązach. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:27 A widzisz, u mnie szarości odpadają. Brązy mogą być, ale na pewno nie czekoladowe. A polecany wszędzie brązowy tusz i kredka to już w ogóle odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:30 Wiele na pewno zależy od odcienia zieleni oka i ogólnego kolorytu. Ja jestem z natury raczej bladzioch a oko mam takie: Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:34 Brązów, kremów, brzoskwiń, szarości, złota, miedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 11:52 Mnie jest dobrze w mniej- więcej takich kolorach Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:32 Masz oczy bardzo podobne do oczy mojego ojca. Moje gdzieś tu w jakimś wątku krąży, ale tak akurat wygląda na bardziej szare (moje oczy dość mocno zmieniają kolor w zależności od ubrania) no i o mnie można wszystko powiedzieć, tylko nie to, ze jestem blada. Mam ciemną karnację. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:39 Oczy mojego męża są takie kameleonowe, zmieniają kolor zależnie od ubrania, pogody, natężenia światła. Czasem są stalowe a czasem wręcz rażąco błękitne. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:41 Mam takie samo i doskonale wygląda w fioletach ale nie fioletowych tylko szarawo przygaszonych (np. IsaDora eye color bar 61 smoky mauves) i różowozłotach np. Urban Decay Naked 3. Nie sprawdzają się żadne ciepłe, żadne brązy, żadne złota i rudości. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:51 O właśnie. Takie odcienie jak z Naked 3 dobrze wyglądają na prawie każdym zielonym lub zielonawym oku. To nie musi być ta konkretna paleta, oczywiście, chodzi o ten "siny" podton w kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 11:00 chicarica napisała: > i różowozłotach np. > Urban Decay Naked 3. Nie sprawdzają się żadne ciepłe, żadne brązy, żadne złota > i rudości. > Hmm, widzę tu pewne sprzeczności, bo na moje oko, to ta paleta jest raczej ciepła? Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Rzucam okiem 20.11.20, 12:13 Nie do końca. Zwłaszcza Buzz (piąty od lewej) sprawdza się doskonale do robienia półkola nad załamaniem powieki. Ja często robię tak: nr 1 licząc od lewej pod brew i w kącik oka wewnętrzny, 3 na całość, 5 lub 8 na załamanie powieki i lekko nad w kierunku na zewnątrz, albo 8 i 9 do smoky eye, 11 do zrobienia rozmytej linii po zewnętrznym kąciku zamiast eyelinera. Popatrzyłam które cienie mam najbardziej zużyte, właśnie 3, 5 i 8. To nie są w realu zbyt ciepłe odcienie. Przy okazji znalazłam jeszcze w szufladzie jedną paletę która się sprawdza, a jest tańsza od Urban Decay: Max Factor Masterpiece Nude Palette 03 Rose Nudes. Tu z kolei najbardziej wykorzystany mam cień 3 i 5 od lewej czyli różowawe beżobrązy. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 12:50 Obejrzę je sobie kiedyś na żywo jak otworzą perfumerie :p Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 13:27 Dzieki dziewczyny. Mam ta paletke co chicarica. W weekend bede sie bawila kolorami korzystajac z Waszych cennych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rzucam okiem 21.11.20, 10:48 Ja wczoraj po pewnym wahaniu (nie przepadam za zbyt ciepłym kolorem na oczach) nabyłam paletki Inglota Pumpkin Pie oraz Peanut Butter i bawię się weekendowo makijażami. Okazały się idealne dla zielonookich. I dobre na wyjazd, bo niewielkie - kupiłam je ze względu na ten rozmiar i przepiękne w nich złote cienie. Nie miałam chyba ładniejszych. Ale i maty w nich są bardzo ok, nie za ciepłe i podbijają zieleń tęczówki. No i cenowo bardzo przyjemne na obniżce. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 21.11.20, 11:39 Io, bardzo ładne! Właśnie takie kolory lubię Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:24 Fiolet może i podbija zieleń przez kontrast, ale to chyba najtrudniejszy kolor w makijażu. Mało kto ma takie umiejętności, żeby efekt nie wyglądał jak choroba oka. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:26 Kredka i tusz moim zdaniem nie wymagają takich umiejętności. Natomiast co do cieni to się zgodzę. Tyle, ze nie choroba a podbite oko Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:48 No tak, ale na opadającej powiece kreski się nie zrobi. To znaczy zrobić można, ale zrobionej kreski nie widać spod fałdu skóry. Poza tym powieki rzadko są idealnie symetryczne, więc na jednym oku z tej kreski może być widać więcej niż na drugim, co daje efekt "malowałam się po pijaku". Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:17 Bardzo ładne oko. Z makijażem nie pomogę bo się kompletnie nie znam :p Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:17 Na makijażu się nie znam, ale oko piękne i nie widzę, żeby coś opadalo Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Rzucam okiem 21.11.20, 10:35 Może dlatego że zdjęcie nie jest w pionie? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:19 Ładne oko i widzę mój ulubiony kolor tęczówki - zielony ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:26 No powieka taka pulchna😁, ze jak robie kreske to sie odbija. A oko zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:56 akseinga1975 napisała: > No powieka taka pulchna😁, ze jak robie kreske to sie odbija. A oko zielone. To nie rób kreski tylko wyciągaj cień wyżej, żeby powiększyć oko i żeby go było widać. Też mam zielone tęczówki. U mnie nie sprawdzają się cienie szare, królują fiolety ze złotem, fiolety przygaszone, delikatne, zielenie w odcieniach nasyconych, malachity, delikatne róże i czekoladowe brązy. Polecam paletki Pupa Milano, Affect. Świetna jakość, kolorystyka i makijaż robi się prawie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Rzucam okiem 20.11.20, 11:15 Mam powiekę w podobnym kształcie i, przynajmniej w moim przypadku, ta teoria nie bardzo się sprawdza. To, co optycznie pomniejsza oko to fragment skóry poniżej załamania powieki a nad linią rzęs (kiedy patrzy się na otwarte oko). Ten fałd jest najjaśniejszym punktem oka i dlatego wydaje się większy i bardziej wypukły niż jest w rzeczywistości. Żeby go ukryć, trzeba by go pokryć ciemnym matowym cieniem, czyli działać wbrew wszelkim zaleceniom co do technik powiększania oka makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 11:50 Mnie też się wydaje, że lepszy efekt będzie jeżeli na ruchomą powiekę nałożysz jasny cień np jasny brąz, wewnętrzny kącik rozjaśnisz beżem, a na poduszeczkę dasz ciemniejszy brązowy. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Rzucam okiem 20.11.20, 12:01 Właśnie można te techniki zastosować tylko tę półkolistą linię cieniem zrobić tak szeroką, żeby było widać nawet przy otwartym oku. Też mam takie oczy i się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 12:30 chicarica napisała: > tę półkolistą linię cieniem zrobić t > ak szeroką, żeby było widać nawet przy otwartym oku. Tak, właśnie o to mi chodziło, żeby cień wyciągnąć wyżej. Zwłaszcza, że autorka ma na to miejsce pod brwiami. U mnie natomiast zbyt ciemny cień na powiece ruchomej wizualnie pomniejsza oko i wsuwa je w głąb czaszki Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Rzucam okiem 20.11.20, 10:29 Mam bardzo podobny kształt oka (i nawet kolor podobny). Mocny wieczorowy makijaż może schować opadającą powiekę, ale dzienny już nie bardzo. Ja swoje w końcu polubiłam, oczy wydają się dłuższe i bardziej skośne, więc mogę być kpiąca i tajemnicza Jedno co robię, to wcześnie zaczęłam używać kremu na okolice oka, bo mam wrażenie, że ten typ powieki często brzydko się starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Rzucam okiem 20.11.20, 11:04 Dzieki. Rzesy prawdziwe, ale brwi juz nie😉 Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Rzucam okiem 20.11.20, 12:04 Fiolet nie. Masz mocno podkrazone oczy , jest ryzyko efektu podbitego. Makijaz koreanek, na jutubie tego do woli. Mozesz tez sprobowac plasterkow , jesli lubisz sie bawic ,efekty zniewalajace ale babraniny jest Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Rzucam okiem 20.11.20, 17:19 No wlasnie tez chcialam zasugerowac makijaz azjatycki Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Rzucam okiem 21.11.20, 12:04 tez mam zielone i wiem, ze to co gdzies tam w teorii mialo pasowac, u mnie nie pasuje. Niby sie mowi, ze nie powinno sie malowac w kolorze teczowki, ale bardzo duzo zalezy od samego odcienia. Brudne khaki pasuje, wymieszane z szarym, szary przelamany ganatem, ale to nie moga byc wyrazne kolory. W sensie jak patrzysz, to myslisz, ze to szary, ale obok szarego dopiero widac, ze ta szarosc jest przelamana zielenia lub granatem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Rzucam okiem 21.11.20, 14:48 Ta dziewczyna ma chyba podobne oczy do twoich. Poogladaj sobie jej tutoriale. Hooded eye makeup made easy! Odpowiedz Link Zgłoś