Dodaj do ulubionych

godziny dla seniorów

21.12.20, 10:11
Coś są zmieniło w przepisach? Bo właśnie mi dziecko wyprosili z papierniczego/ artykułów craftowych.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:14
      Nic się nie zmieniło. Między 10-12 wchodzą tylko seniorzy.
      • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:15
        Do spożywczych, aptek, drogerii i na pocztę, tak?
        • primula.alpicola Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:30
          Z tego co kojarzę, to nawet do sklepików szkolnych.
          • hanusinamama Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:32
            NO chyba jednak było do spożywczych, aptek i na poczte...nosz ze sklepiem papierniczym gruba przesada/
            • primula.alpicola Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:36
              Chyba nie doszukujesz się logiki w rozporządzeniach rządu?
              • ultimate.strike Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 13:12
                Gdyby ta Pandemia była logiczna nie byłaby religią.
          • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:34
            Tak było w marcu.
          • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 11:41
            Szkolne się załapały, bo sprzedają artykuły spożywcze.
          • milka_milka Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 15:10
            Źle kojarzysz. Spożywcze, drogerie i apteki. Inne nie.
      • little_fish Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:15
        Do papierniczego???
      • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:17
        Ej może wyprosili bo dzieci maja w domu siedzieć? Normalnie w takim sklepie nie ma godzin dla seniorów.
        • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:19
          Uzasadnilili godzinami dla seniorów. Córka ma skończone 15 lat, wygląda na raczej więcej niż ma, więc nie przypuszczam, żeby bystrym okiem wykryli brakujące 10 miesięcy.
          • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:20
            No to warto tam wpaść i powiedzieć, że w ich sklepie nie ma takich godzin.
            • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:22
              No też się zastanawiam, czy tego nie zrobić, bo są otwarci 7 godzin, a niepotrzebnie sobie wycinają 2, to prawie jedna trzecia czasu.
              • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:28
                Oj może lubią nic nie robić.
                • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 11:39
                  Raczej nie, stworzyli od zera fajny sklep są z pomysłem, są podatni na sugestie - pamiętam ich początki, kiedy nie wiedzieli, co to fiksatywa, teraz się bardzo doszkolili we wszystkich dziedzinach, co i rusz wyskakują z jakąś nową ciekawostką. Na wypadek, gdyby to moje dziecko namieszało, spróbuję się tam przejść w pierwszych możliwych dla mnie godzinach seniorskich i jeśli mnie nie wpuszczą, to spytam, czy wiedzą, że mogą, ale tak zdecydowali, czy też myślą, że nie mogą. Tylko się muszę ufarbować najpierw, żeby się nie okazało, że mnie wpuszczają pomimo godzin seniorskich.
                  • primula.alpicola Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:09
                    asia_i_p napisała:
                    Tylko się muszę ufarbować najpierw, żeby się nie okazało, że mnie wpuszczają pomimo godzin seniorskich.

Asiabig_grin

• kropkaa Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 16:35
                    😅
                    Może wystarczy młodzieżowa czapka 😁
      • nangaparbat3 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 14:39
        Do spożywczych i drogerii.
        • kira02 Re: godziny dla seniorów 22.12.20, 12:57
          Nie dziwi mnie to. Mnie chcieli wyprosić z cukierni (sprzedają tam tylko ciasta i torty, żadnego pieczywa). Pytam dlaczego, skoro przepis dotyczy tylko piekarni, spożywczych, drogerii i aptek? "Bo seniorom może być przykro". Nie ogarniesz, ten kraj nie uznaje rozsądku czy złotego środka, albo zupełny luz i nic nas nie obchodzi, albo zamordyzm i bycie swietszym od papieza.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:18
      A papierniczy to nie Empik?
      • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:21
        Nie, lokalne maleństwo. Mam wrażenie, że źle zinterpretowali przepisy i mam zagwozdkę, czy im tego nie uświadomić, bo skoro są czynni 10-17 i z tych siedmiu godzin wycinają sobie dwie na godziny seniora, to jeszcze mi padną, a ich lubię. Chyba, że założyli sobie ajencję pocztową, a ja się nie zorientowałam - jedyne możliwe tłumaczenie, jakie widzę, ale mało prawdopodobne, bo tuż obok jest druga.
        • daniela34 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 11:51
          Oczywiście, że uświadom. Przeciez nie chcesz robić ematkowego dżihadu tylko grzecznie i dla ich dobra krzewić świadomość prawną 😉
      • canaille Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:15
        Empik otwarty dla wszystkich również w godzinach dla seniorów. Widać lokalny papierniczy stać na ograniczenia albo ma procraftowych seniorów.
    • slonko1335 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:19
      U nas niektórzy nie obsługują dzieci w godzinach 8-16....
      • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:20
        Zartujesz?
        • lily_evans11 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:03
          Bo pewnie wyglądają na młodsze niż 16 lat. Gdzieś czytałam, że na policję nawet jakiś klient zadzwonił, no cóż.
          Moje obsługują, wyższa ode mnie i poważnie wygląda, może w tym tkwi klucz wink.
          • gryzelda71 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 14:05
            No nawet nie wiem jak to skomentować.....
      • hanusinamama Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:34
        NO chyba żart....poszłabym i powiedziala ze w zyciu u nich nic wiecej nie kupię. Rozpowiem wsrod znajomych i jak im sprzedaż spadnie moze zmądrzeją...
        • slonko1335 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 15:32
          Niestety bo spora część osob temu wręcz przyklaskuje i mówi dokładnie odwrotnie wszak dzieci to największa zaraza zatem będą kupować właśnie tam gdzie tej zarazy nie ma....
      • triss_merigold6 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:34
        Co za tupet.
        • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:49
          triss_merigold6 napisała:

> Co za tupet.

Raczej głupota. Gdyby moje dziecko tak odesłali, do Bydgoszczy bym następnym razem jechała, a u nich nie kupiła. Potem będą jęczeć, że ich sieciówki i aliekspres zabija i jak to tak panie nie kupować patriotycznie i lokalnie...
          • triss_merigold6 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:53
            To swoją drogą. Aczkolwiek, gdybym miała wolną chwilę, udałabym się do w/w punktu żeby złożyć skargę.
    • maggi9 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:46
      Teraz godziny dla seniora są od pn-pt w sklepach spożywczych, drogeriach, aptekach i na poczcie. W innych sklepach nie obowiązują.
      Pewnie jacyś nadgorliwcy co to czytają tylko nagłówki zamiast dokładniej się dowiedzieć co i jak. Poza tym godziny dla seniora w papierniczym? Bez przesady, po co i na co?
      • primula.alpicola Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:51
        Okrutna jesteś, odmawiasz seniorom plastycznego hobby! Jak możesz!? A co jeśli senior akurat wszedłby do tego sklepu, przecież zabójcza córka Asi mogłaby go zarazić!!!
        • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 11:59
          😀 U mnie na księgarni wisi wielki napis "w księgarni nie obowiązują godziny dla seniorów"-i to nie tylko na drzwiach, ale także na witrynie z wystawą od ulicy. Biorąc pod uwagę, że mają otwarte 10-18, to się nie dziwię, że chcą przypomnieć potencjalnym klientom, że nie muszą się bać wchodzić przez 1/4 czasu otwarcia. Podejrzewam, że sporo ludzi wywalonych z piekarni, apteki i mięsnego nawet nie próbuje wchodzić już nigdzie w tych godzinach, a już tym bardziej tak spontanicznie, bo coś zobaczyli na wystawie albo im się przypomniało, że chcieli kupić/obejrzeć.
        • annajustyna Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 21:09
          Przestań, turlam się że śmiechu 😂😂😂
      • madami Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 12:51
        Pamiętam pustą Castoramę na wiosnę i tłum robotników czekających przed wejściem - godziny dla seniora sklepach budowlanych to był iście genialny pomysł big_grin
        • laura.palmer Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 13:02
          Ja poszłam dzisiaj do galerii handlowej pod domem, żeby kupić stanik. O 11:30 pod marketem spożywczym kolejka ludzi, a seniorów w środku zero, bo oni do galerii nie chodzą.
    • dziennikaktywnosci Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 10:53
      "Wśród punktów, w których nie obowiązują godziny dla seniorów znalazły się m.in. sklepy odzieżowe, budowlane, sklepiki szkolne, czy markety ze sprzętem gospodarstwa domowego."

Nadgorliwość ...
    • lauren6 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 14:36
      A ile córka ma lat? Może nie chodzi o godzinę dla seniorów tylko o to, że dzieciom nie wolno chodzić samym do godziny 16?
      • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 14:39
        lauren6 napisała:

> A ile córka ma lat? Może nie chodzi o godzinę dla seniorów tylko o to, że dziec
        > iom nie wolno chodzić samym do godziny 16?

Co znaczy, że nie wolno? Stan wyjątkowy przegapiłam?
        • kokosowy15 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 15:41
          Może po prostu nie lubią twojej córki? Prywatny właściciel może odmówić wykonania usługi - były już takie wyroki sądowe. Do klubu także mogą nie wpuścić gdy ktoś się nie podoba.
      • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 17:34
        Ma skończone 15, wygląda raczej na więcej niż na mniej, wszyscy jej dają 16-17 przy pierwszym spotkaniu. Twierdzi, że wyraźnie powiedziano, że chodzi o godziny seniora.
    • skarolina Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 15:07
      Asiu, tak z innej beczki - czy Ty odbierasz pocztę gazetową? Bo mam jedno pytanie zupełnie nieforumowe do Ciebie
      • asia_i_p Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 17:32
        Odbieram.
        • skarolina Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 21:01
          To napisałam smile
    • andaba Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 16:46
      Ja byłam świadkiem, jak nie wpuścili chłopaczków około 9-letnich ze spożywczego o godzinie 14, bo "o tej porze to wy macie zakaz wychodzenia z domu".
      Może z tego papierniczego na tej samej zasadzie.
    • milupaa Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 17:43
      Tak, bo seniorzy w tych godzinach hurtem walą po artykuły szkolne i papiernicze... Moim zdaniem rozporządzenie nie obejmuje takich sklepów, ja bym poszła do sklepu im to uświadomić. Właściciele na głowę upadli, jeszcze sobie dochody sami obniżają.
    • terazkasia Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 19:46
      Dziewczyny, dziś byłam ok. 11 rano w Rossmanie (Wrocław, Magnolia Park). Normalnie weszłam, w drogerii sporo było młodych osób, zadnego seniora zresztą nie widziałam. Sama jestem zaskoczona...
      • madami Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 21:10
        Seniorzy raczej nie chadzają do CH
        • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 22:04
          madami napisała:

> Seniorzy raczej nie chadzają do CH

Seniorzy 90+ zapewne nie, ale 60+? Zapewniam, że chadzają i to tłumnie. Inna rzecz, że nie wyglądają na stojących nad grobem w tym wieku w dzisiejszych czasach.
          • madami Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 22:26
            Dla mnie 60+ to siła wieku a nie jakieś seniorstwo big_grin
            • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 22:49
              madami napisała:

> Dla mnie 60+ to siła wieku a nie jakieś seniorstwo big_grin

No ale przepisy chroniące "naszych kochanych seniorów" dotyczą 60+ 😂 (moi seniorzy 70+ byliby słusznie oburzeni, gdyby ktoś im wmawiał, że są niedołężni i potrzebujący opieki premiera i sklepu, zwłaszcza że część z nich ma jeszcze rodziców 90+ i to jest senior, a nie jakieś młódki ledwo w wieku emerytalnym 😉).
        • terazkasia Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 22:36
          madami napisała:
          > Seniorzy raczej nie chadzają do CH

Zaskoczyło mnie, że w drogerii nie obowiązują godziny seniora.
          • alina460 Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 23:06
            Teoretycznie obowiązują. Widocznie sklep sobie z nich nic nie robi.
            • iwoniaw Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 23:23
              alina460 napisała:

> Teoretycznie obowiązują. Widocznie sklep sobie z nich nic nie robi.

Albo po prostu młodsi klienci weszli przed 10.00 - no przecież ich nie wygonią. Albo były to wiekowe ematki, które tylko tak młodo wyglądały, a w rzeczywistości sklep przestrzegał zakazu 😉
    • myfaith Re: godziny dla seniorów 21.12.20, 20:08
      Mnie wyprosili ze sklepu z kawa i herbatą - ze względu na godziny seniora - widocznie maja w swoim EKD sklep spożywczy (uogólniając )- tak myślę - zamiast przetwórstwa spożywczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka