Dodaj do ulubionych

Nowa moda wsrod celebrytow...

03.01.21, 13:11
Seweryn przeprasza, jest jej wstyd... Damiecka dostala propozycje ale bohatersko odmowila...
nie szczep sie - sa bardziej potrzebujacy of Ciebie!
Boze gdzie my zyjemy
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:14
      Jakby im ktoś zaproponował i odmówiliby, to byłoby, że foliarze.
      Jak się nie obróci to d... z tyłu.
      Współczuję wszystkim zaszczepionym i odsądzanym od czci i wiary.
      • saszanasza Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:17
        andaba napisała:

> Jakby im ktoś zaproponował i odmówiliby, to byłoby, że foliarze.

albo foliarze, albo, pożywka dla foliarzy że szczepionka trefna, dlatego celebryci nie chcą sie szczepić🙈

> Jak się nie obróci to d... z tyłu.
        > Współczuję wszystkim zaszczepionym i odsądzanym od czci i wiary.
        • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:21
          Wystarczyło poczekać do drugiej połowy stycznia i zaszczepić się bez skandalu jako senior, też na krzywy, bo rocznik nie najwyższy, ale już do wybronienia.
          • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:36
            "Wystarczyło poczekać do drugiej połowy stycznia i zaszczepić się bez skandalu jako senior, też na krzywy, bo rocznik nie najwyższy, ale już do wybronienia."

Dokładnie.
            • annajustyna Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:04
              Taa, zwłaszcza w przypadku Seweryn, rocznik 1975.
      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:19
        Nikt im nie proponował, obrotna Krystyna już po śmierci Machalicy powiedziała, że już przesłała listę osób do szczepień.
        • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:22
          Czyli jak, poszli do punktu szczepień i zaszantażowali szczepiących, żeby ich zaszczepili bez "uprawnień"?

www.fakt.pl/wydarzenia/krystyna-janda-zaszczepila-sie-na-covid-matylda-damiecka-stanela-w-jej-obronie/drbzjke
        • malia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:24
          Też sobie mogę posłać listę do szczepień?
          Ciekawi mnie , kto dokładnie do nich dzwonił i kto to wszystko wymyślił
          • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:28
            A masz jakieś dowody na to, że poszli na krzywy ryj?
            Skąd? Z TVP?

Ja jak najbardziej wierzę, że chcieli dobrze.
            Przecież kupili tego już kilkaset tysięcy, ma być więcej, nawet jakby zaszczepili się wszyscy celebryci i sejm z senatem, to to będzie kropla.
            Starczy i dla ciebie nie bój się.
            Powiedzmy, ze tobie swoją oddałam, ok?
            • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:46
              Jak tak dalej pójdzie to nasze roczniki będą szczepić za dwa lata. Ja chcę żeby moi rodzice i bliscy nie musieli czekać aż wyszczepią się wszyscy, którzy przepchną się w kolejce, sama też chcę jak najszybciej.
              Po co mi twoja dawka?
              • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:24
                Żebyś sie szybciej zaszczepiła. Jestem w grupie 0, ze szczepienia zreygnowałam, żeby się bardziej potrzebujacy załapali, możesz to być ty, no nie?
                Bo jeszcze zejdziesz z nerwów przez te dwa lata i nawet covid ci nie bedzie potrzebny.

• mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:27
                  Przecież ty chyba nie pracujesz, więc jakim cudem jesteś w grupie 0, już pomijając fakt, że wpisywanie na czyjeś miejsce jeszcze nie jest praktykowane.
                  • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:28
                    Kto tak powiedział?
                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:28
                  andaba napisała:
                  > Żebyś sie szybciej zaszczepiła. Jestem w grupie 0, ze szczepienia zreygnowałam,

Jakim cudem od lat niepracująca osoba jest w grupie "0"?
                • panna.nasturcja Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:46
                  Jeśli nie pracujesz to nie jesteś w grupie zero, sam zawód Cię nie uprawnia.
                  Też mam zawód z grupy 0, ale obecnie nie pracuję w służbie zdrowia więc się do grupy zero nie kwalifikuję.
              • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:54
                mia_mia napisał(a):

> Jak tak dalej pójdzie to nasze roczniki będą szczepić za dwa lata. Ja chcę żeby
                > moi rodzice i bliscy nie musieli czekać aż wyszczepią się

Aaaaaaaa!!!!!! Co wy macie z tym wyszczepieniem?
                • bistian Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:25
                  kwarantelka napisała:

> Aaaaaaaa!!!!!! Co wy macie z tym wyszczepieniem?

Neologizm, ale zrozumiały od razu. Język żyje wink
                  Jeśli wiele osób tak napisało i do tego z sensem, to znaczy, że takie słowo jest potrzebne
                  • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 22:31
                    Nie jest potrzebne bo znaczy dokładnie to samo, co zaszczepić.
                • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:43
                  Poziom wyszczepienia ma chyba nawet swoją definicję, specjaliści posługują się tym terminem, pojawia się w tekstach naukowych.
                  • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 22:32
                    Ale to nie to samo co zaszczepienie JEDNEJ osoby! Nie ma czegoś takiego, jak poziom wyszczepienia jednego typa.
                    A w tym kontekście go wszyscy ostatnio używają.
                    • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 22:34
                      I nie poziom wyszczepienia tylko wyszczepialności.
            • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:46
              >nawet jakby zaszczepili się wszyscy >celebryci i sejm z senatem, to to >będzie kropla.
              W dupie to mam. Póki co celebryci się szczepią, a dla mnie szczepionki nie ma. A jestem w grupie 0. Oczekujących z grupy 0 jest na liście po kilka tysięcy osób w każdym punkcie szczepien.
              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:03
                Na samym WUMie jest jeszcze mnóstwo niezaszczepionych pracowników.
                • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:39
                  >Na samym WUMie jest jeszcze mnóstwo niezaszczepionych pracowników.

Taaa, którzy albo chorowali niedawno i nie mogą być zaszczepieni, albo uważają, że szczepić na razie się nie będą, albo mieli urlopy! Faktycznie tłumy lekarzy waliłybig_grin
                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:43
                    Chętnych, którzy zgłosili się do zaszczepienia jest tam ponad 10000, jeśli dobrze pamiętam, jest kogo szczepić.
            • malia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:07
              Nie o to mi chodzi . Mnie się to po prostu wydaje za bardzo dziwne, też wierzę, że chcieli dobrze, a wyszła duda. Zastanawiam się dlaczego ktoś ich w tę dudę wprowadził.
              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:10
                malia napisała:
                > Nie o to mi chodzi . Mnie się to po prostu wydaje za bardzo dziwne, też wierzę,
                > że chcieli dobrze, a wyszła duda. Zastanawiam się dlaczego ktoś ich w tę dudę
                > wprowadził.

Bo jak widać po wpisach (wydawać by się mogło inteligentnych osób) w tym wątku teraz kilkunastu |(kilkudziesięciu) celebrytów jest winnych temu, że kikla(dziedziesiąt)tysięcy medyków czeka na szczepienie. Rząduś niewinny tylko 'celebryci co się wepchnęli' smile
                • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:28
                  "Bo jak widać po wpisach (wydawać by się mogło inteligentnych osób) w tym wątku teraz kilkunastu |(kilkudziesięciu) celebrytów jest winnych temu"

Nie jest winnych, ale przyłożyło rękę do procederu. Nie ma być z czego dumnym.
                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:30
                    brenya78 napisała:
                    > Nie jest winnych, ale przyłożyło rękę do procederu.

Jakiego procederu?
                • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:31
                  "Rząduś niewinny tylko 'celebryci co się wepchnęli' smile"

A co ma rzadus do tego. Nawet jakby stanął na rzęsach to nie jesteś w stanie wyszczepic paru milionów ludzi w tydzień, opanuj się.
                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:33
                    brenya78 napisała:
                    > A co ma rzadus do tego. Nawet jakby stanął na rzęsach to nie jesteś w stanie wy
                    > szczepic paru milionów ludzi w tydzień, opanuj się.

Służby medyczne to nie parę milionów. Nie wypowiadaj się w sprawie nie swojego kraju.
                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:36
                    Hmmm, Izrael zaszczepił już milion obywateli, my 50 000. To też wina celebrytów?
                    • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:37
                      150.000 szczepień dziennie w kraju z 10 mln populacją. Da się? Jak widać da.
                  • buldog2 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:41
                    Jak Izrael zaszczepił milion, to u nas powinny być przynajmniej 4 miliony.
                    Da się.
                    Brenya, wiesz co to jest proporcja? taka A/B = X/C - np. taka.
        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:33
          mia_mia napisał(a):

> Nikt im nie proponował

"Dzięki temu szczepienia rozpoczęto jeszcze w tym roku. Pomimo zrozumienia dla korzyści ze szczepień przeciw COVID-19 wiele osób wyraża obawy co do jej bezpieczeństwa. Tym większą rolę odgrywa udział naszej społeczności w promowaniu szczepień poprzez udział w tej akcji. Zgodnie z sugestią NFZ szczepieniami w dniu dzisiejszym objęto też szereg osób ze świata kultury m.in. aktorów, kompozytorów, reżyserów, którzy będą promować w Polsce ideę szczepień przeciw COVID-19."
          www.wum.edu.pl/node/15357?fbclid=IwAR1k5M6On8FG63tCwYaI79-MDPsNBEdQLlGQaIYVZCb-56mFV-1y9rM4vBk
          • leosia-wspaniala Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:44
            Promowanie czegoś polega m.in. na obwieszczaniu informacji o tym czymś wszem i wobec. Tu zaszczepiono gwiazdy po cichu - sprawa się rypła, więc wymyślili "promocję szczepień".
            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:45
              leosia-wspaniala napisał(a):
              > Promowanie czegoś polega m.in. na obwieszczaniu informacji o tym czymś wszem i
              > wobec. Tu zaszczepiono gwiazdy po cichu - sprawa się rypła, więc wymyślili "pro
              > mocję szczepień".

Jakie 'po cichu' skoro sami na własnych FB napisali?
            • iwles Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:31
              "Tu zaszczepiono gwiazdy po cichu - sprawa się rypła, więc wymyślili "promocję szczepień".

Kogo po cichu zaszczepili, to ty nawet nie wiesz. I ilu tych "po cichu" było, tez nie wiesz.
              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:34
                Twierdzą, że 18, ilu ujawniono i ilu się samych ujawniło wiemy. Seweryn sama przyznała, że myślała, że ta promocja nie wypłynie więc skłamała, że się nie zaszczepiła.
        • disco-ball Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:00
          Pamietam te wypowiedz. Mówiła o całej ekipie z teatru - o osobach starszych.
      • mercredi [...] 03.01.21, 22:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • oceandream Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 09:24
        W onecie wywiad z lekarką z WUM która nie została zaszczepiona. Jej szczepionkę dostali celebryci. Pisze że nikt do niej nie zadzwonił i nie zaprosił na szczepionkę choć tam pracuje.
        Pisze że poczuła się jak śmieć bo czekała na szczepionkę...
        www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/szczepienia-w-wum-lekarka-maja-herman-komentuje-afere-z-gwiazdami/yeq10z5,2b83378a#
        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:09
          oceandream napisał(a):
          > W onecie wywiad z lekarką z WUM która nie została zaszczepiona. Jej szczepionkę
          > dostali celebryci. Pisze że nikt do niej nie zadzwonił i nie zaprosił na szcze
          > pionkę choć tam pracuje.
          > Pisze że poczuła się jak śmieć bo czekała na szczepionkę...
          > www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/szczepienia-w-wum-lekarka-maja-herman-komentuje-afere-z-gwiazdami/yeq10z5,2b83378a#

Pani psychiatra(?) w histerycznym wpisie używając wulgaryzmów, ocenia i oskarża celebrytów a nie ludzi, którzy im tę szczepionkę dali, grozi przełożonym... Pełen profesjonalizm.
          • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:26
            "Pani psychiatra(?) w histerycznym wpisie używając wulgaryzmów,"

Oceniasz histeryzmy, a nie oceniasz tego co się faktycznie zadziało. Brawo!
            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:28
              brenya78 napisała:
              > Oceniasz histeryzmy, a nie oceniasz tego co się faktycznie zadziało. Brawo!

To co się zadziało już dawno oceniłam - nie mam potrzeby brandzlowania się oburzeniem w każdym wpisie.
            • oceandream Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:29
              Brenya też tak pomyślałam. Dziwisz się że lekarka jest zdenerwowana i wpis "histeryczny". Chyba ma prawo nie akceptować tego że ktoś wepchnął się bez kolejki.
              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:30
                oceandream napisał(a):
                > Brenya też tak pomyślałam. Dziwisz się że lekarka jest zdenerwowana i wpis "his
                > teryczny".

Nie dziwię się, że jest zdenerwowana ale wpisu na IG nie popełnia się pod wpływem emocji. Jak się zdenerwuje na pacjenta top też wyzywa i krzyczy?

> Chyba ma prawo nie akceptować tego że ktoś wepchnął się bez kolejki.

Jednocześnie sama akceptuje inne przekręty, o których wie ale nie powie bo to jej hak na przełożonych, żeby jej nie zwolnili. Kalizm w czystej postaci?
              • oceandream Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:31
                oceandream napisał(a):

> Brenya też tak pomyślałam. Dziwisz się że lekarka jest zdenerwowana i wpis "his
                > teryczny". Chyba ma prawo nie akceptować tego że ktoś wepchnął się bez kolejki.

Dziwisz się to do Araceli!
    • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:17
      Najpierw wpakowała się w kolejkę, potem nakłamała, że się nie szczepiła, a teraz jej wstyd? To najwyższy czas, żeby spalić się i zapaść pod ziemię ze wstydu.
      • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:33
        mia_mia napisał(a):
        > Najpierw wpakowała się w kolejkę,

www.wum.edu.pl/node/15357?fbclid=IwAR1k5M6On8FG63tCwYaI79-MDPsNBEdQLlGQaIYVZCb-56mFV-1y9rM4vBk
        • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:47
          Póki brwkuje szczepionek dla medyków, to nie ma żadnych "pul odrębnych" dla celebrytow uncertain
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:55
            memphis90 napisała:
            > Póki brwkuje szczepionek dla medyków, to nie ma żadnych "pul odrębnych" dla cel
            > ebrytow uncertain

No to pretensje do Ministerstwa Zdrowia, WUM i NFZ.
            • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:06
              Toteż mam pretensje do rządzących, że mają "osobne pule" dla wybrańców.
        • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:47
          Zalinkuj sugestię NFZ żeby celebrytów szczepić poza kolejnością i oczywiście w tajemnicy.
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:53
            mia_mia napisał(a):
            > Zalinkuj sugestię NFZ żeby celebrytów szczepić poza kolejnością i oczywiście w
            > tajemnicy.

Jakiej tajemnicy? Przecież wiemy o tym bo otwarcie napisali. Hejt wyżera mózg?
            • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:59
              A poza tym dopiero co był płacz, bo zmarł Machalica. Już zapomnieli.
              Tak, jestem za tym, żeby ludzi kultury zaszczepić jak najprędzej. Także ludzi sztuki, myślicieli, etyków i wszystkich tych, którzy powodują, że ja, pod swoim jebaniutkim kamieniem, jeszcze oddycham i nie zwariowałam do reszty.
              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:01
                No tak, w trakcie pandemii należy chronić artystów, a nie służby medyczne🤦🏼‍♀️
                • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:09
                  Eks znajomego, pielęgniarka z covid-owego, nie chciała.
                  Ja znam jeden przypadek. Ktoś może inny.
                  Przekaz, że sami lekarze nie chcą się szczepić poszedł.

Dla mnie osobiście problemem nie są znajomości, akcje promocyjne, burdel itp. Przywykłam.

Problemem jest, że rządzą emocje, bo na logikę, wiedzę, propagowanie jej, odpowiadanie na pytania - na prawdę - nie ma w tym chaosie miejsca.
                  • black_magic_women Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:06
                    canaille napisał(a):

> Eks znajomego, pielęgniarka z covid-owego, nie chciała.
                    > Ja znam jeden przypadek. Ktoś może inny.

Mój kuzyn. Rodzina załamana, rodzice są już starsi, ale często opiekują się wnukami. On lekarz na zakaźnym, jako jedyny nie chce szczepienia. Nie mam pojęcia dlaczego, znam relacje z drugiej ręki.
                    • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:48
                      > jako jedyny nie chce szczepienia.

Znam dwóch takich lekarzy. Fakt przechorowali Covid ciężko
                      W Polsce dzięki temu, że ktoś kogoś zaszczepił poza kolejnością zmarnowało się według danych "tylko" 20 dawek szczepionki! W krajach ościennych wygląda to trochę gorzej.
              • bistian Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:12
                canaille napisał(a):

> A poza tym dopiero co był płacz, bo zmarł Machalica. Już zapomnieli.
                > Tak, jestem za tym, żeby ludzi kultury zaszczepić jak najprędzej. Także ludzi s
                > ztuki, myślicieli, etyków i wszystkich tych, którzy powodują, że ja, pod swoim
                > jebaniutkim kamieniem, jeszcze oddycham i nie zwariowałam do reszty.

O! W końcu jest ktoś, komu potrzeba nie tylko nażreć się, pierdnąć i obejrzeć serial "jakieś sprawy".
                Ludzie, którzy tworzą dużą wartość dodaną, są naszym dobrem narodowym. Dobrzy naukowcy, pisarze, artyści, wynalazcy, itd. Bez nich jesteśmy tylko bandą wyrobników chłopskiego pochodzenia pozbawioną własnej kultury
                • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:34
                  "Ludzie, którzy tworzą dużą wartość dodaną, są naszym dobrem narodowym. Dobrzy naukowcy, pisarze, artyści, wynalazcy, itd. Bez nich jesteśmy tylko bandą wyrobników chłopskiego pochodzenia pozbawioną własnej kultury"

Kuźwa, tak trudno zrozumieć, że szczepionek nie ma dla wszystkich i po to została stworzona kolejka wg priorytetu, żeby się kuźwa tej kolejki trzymać? Wybacz, z calym szacunkiem do p. Jandy, to ona raczej nie pójdzie pracować na oiom, żeby uratować (i nie zarazić dodatkowo) parę setek ludzi.
                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:35
                    brenya78 napisała:
                    > Kuźwa, tak trudno zrozumieć, że szczepionek nie ma dla wszystkich i po to zosta
                    > ła stworzona kolejka wg priorytetu, żeby się kuźwa tej kolejki trzymać? Wybacz,
                    > z calym szacunkiem do p. Jandy, to ona raczej nie pójdzie pracować na oiom, że
                    > by uratować (i nie zarazić dodatkowo) parę setek ludzi.

A kto odpowiada za kolejność? Janda? Wpadła do szpitala i sterroryzowała personel?
                    • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:43
                      Winny jest ten kto wydał zgodę na te szczepienia, celebryci (nie robiłabym z nich ofiar, bo to inteligentni ludzie) i rząd, który szeroko otworzył furtkę do nadużyć.
                      • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:46
                        Aha. Inteligentni, to powinni przewidzieć, że ich zaszczepią po to, żeby potem szczuć? Do tego nie inteligencja potrzebna, tylko pisie cwaniactwo.
                        • arwena_11 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:47
                          Andaba, naprawdę uważasz, że ktoś z rządu wziąłby Jandę i spółkę do promocji? Bez umowy?

• araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:50
                        mia_mia napisał(a):
                        > celebryci (nie robiłabym z ni
                        > ch ofiar, bo to inteligentni ludzie)

Co jest nieinteligentnego w promocji szczepień?
                        • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:02
                          "Co jest nieinteligentnego w promocji szczepień?"

To, że nie promuje się czegoś, czego jest za mało aby wyszczepic chętnych.
                          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:03
                            brenya78 napisała:
                            > To, że nie promuje się czegoś, czego jest za mało aby wyszczepic chętnych.

No to już problem osób odpowiedzialnych za organizację promocji a nie artystów.
                            • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:22
                              "No to już problem osób odpowiedzialnych za organizację promocji a nie artystów."

Aha, bo artyści to takie małe debilki, które nie wiedzą jaka jest sytuacja ze szczepionkami? A to ok.
                          • gris_gris Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:37
                            brenya78 napisała:

> "Co jest nieinteligentnego w promocji szczepień?"
                            >
                            > To, że nie promuje się czegoś, czego jest za mało aby wyszczepic chętnych.

Co to za bzdury? Promocja szczepionek w Polsce to podstawa, biorąc pod uwagę to, jak żałośnie mało osób chce sie szczepić! I to, ze szczepionek jest mało, to wina tego pozal sie Boże rzadu, ktory nie umie zorganizować. Inne rządy jakos mogły.
                            • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:12
                              "Promocja szczepionek w Polsce to podstawa, biorąc pod uwagę to, jak żałośnie mało osób chce sie szczepić! I"

Zanim dojdziesz do antyszczepow to minie rok, albo dwa lata zanim zaszczepia się ci którzy chcą. Nie ma powodu robić promocji teraz.
                              • gris_gris Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:30
                                brenya78 napisała:

> "Promocja szczepionek w Polsce to podstawa, biorąc pod uwagę to, jak żałośnie m
                                > ało osób chce sie szczepić! I"
                                >
                                > Zanim dojdziesz do antyszczepow to minie rok, albo dwa lata zanim zaszczepia si
                                > ę ci którzy chcą. Nie ma powodu robić promocji teraz.

Oczywiscie, ze jest. Masa ludzi sie waha, ulega wplywom, nie umie szukac informacji itp.
                                • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:43
                                  "Oczywiscie, ze jest. Masa ludzi sie waha, ulega wplywom, nie umie szukac informacji itp."

No to będzie rok na przygotowanie odpowiedniej kampanii. Naprawdę, nie trzeba szczepić celebrytów z pierwszej transzy 10tys. szczepionek! Nie mogli promować bez zaszczepienia?
                                  • gris_gris Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 23:42
                                    brenya78 napisała:

> "Oczywiscie, ze jest. Masa ludzi sie waha, ulega wplywom, nie umie szukac infor
                                    > macji itp."
                                    >
                                    > No to będzie rok na przygotowanie odpowiedniej kampanii. Naprawdę, nie trzeba s
                                    > zczepić celebrytów z pierwszej transzy 10tys. szczepionek! Nie mogli promować b
                                    > ez zaszczepienia?

Nie wiem, czy nie mogli. Podejrzewam, ze nie, bo oni nic nie potafia. Rok na przygotowanie kampanii, buahaha, przez PiS.
                            • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:55
                              >Co to za bzdury? Promocja szczepionek w Polsce to podstawa, biorąc pod uwagę to, jak żałośnie mało osób chce sie szczepić!

Dokładniebig_grin Jak sie zaszczepi 40 % to będzie sukces! A tu sie szczepią ludzie starzy, ze sporymi zasięgami, schorowani.

I to, ze szczepionek jest mało, to wina tego pozal sie Boże rzadu, ktory nie umie zorganizować. Inne rządy jakos mogły.
                              > to wina tego pozal sie Boże rzadu, ktory nie umie zorganizować. Inne rządy jakos >mogły.

Dokładnie, Izrael dał rade. Tam o ile sie nie mylę szczepią całą dobę i mają szczepionki dla wszystkich obywateli.
                              • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:40
                                "I to, ze szczepionek jest mało, to wina tego pozal sie Boże rzadu, ktory nie umie zorganizować"

Nie pierdziel. Szczepionka nie została jeszcze fizycznie wyprodukowana w wystarczających ilościach.
                        • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:14
                          Nienawidzisz się z władzą i z wzajemnością, nagle władza proponuje ci współpracę i nie zapala ci się czerwona lampka. Poza tym takie akcje robi się w oparciu o umowy, pozostaje korespondencja itd, to stare wygi, a nie nastoletni youtuberzy.
                          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:18
                            mia_mia napisał(a):
                            > Nienawidzisz się z władzą i z wzajemnością, nagle władza proponuje ci współprac
                            > ę i nie zapala ci się czerwona lampka.

WUM to władza?
                            • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:39
                              Cały czas piszesz, że biedactwa rząd wkręcił, teraz WUM ich wkręcił?
                              Rektor WUM twierdzi, że to nie oni szczepią, a ich przychodnia, czyli zwykła przychodnia zainicjowała akcję z celebrytami?
                              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:06
                                mia_mia napisał(a):
                                > Cały czas piszesz, że biedactwa rząd wkręcił, teraz WUM ich wkręcił?

Nie dałaś rady nawet przeczytać linka? Biedactwo...
                                • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:17
                                  Ty za to chyba przeczytałaś tylko linka biura promocji.
                                  Podpowiem AMW twierdzi, że nie przekazała ani jednej dawki na szczepienia celebrytów, ta strona która ma rację bez trudu to udowodni.
                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:18
                                    mia_mia napisał(a):
                                    > Ty za to chyba przeczytałaś tylko linka biura promocji.
                                    > Podpowiem AMW twierdzi, że nie przekazała ani jednej dawki na szczepienia celeb
                                    > rytów, ta strona która ma rację bez trudu to udowodni.

To niech sobie udowadniają a ty w międzyczasie przestań swoim świruzmem rzygać na ludzi, którzy zostali w to wszystko wplątani.
                                    • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:23
                                      Twoim zdaniem wplątani, moim sami się wplątali, pozostaniemy przy swoich zdaniach. Ciekawe kiedy ujawnią się pozostali tajni ambasadorzy.
                                      • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:26
                                        mia_mia napisał(a):
                                        > Twoim zdaniem wplątani, moim sami się wplątali,

Włącz mózg - wiele osób w tym te, również które nie skorzystały twierdzi, że otrzymały propozycję szczepienia w ramach promocji szczepień. Wszyscy kłamią? Jaki interes ma Damięcka w twierdzeniu, że taką propozycję dostała? Puk, puk - jakieś resztki mózgu w czaszce zostały?
                                        • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:30
                                          Zajmij się swoim, bo jesteś gotowa ginąć za czyjeś przekręty.
                                          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:32
                                            mia_mia napisał(a):
                                            > Zajmij się swoim, bo jesteś gotowa ginąć za czyjeś przekręty.

O proszę - doszłyśmy do kwestii, że piszesz bzdury i FOCH big_grin
                                            • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:34
                                              Nie, doszłam już i to dawno do tego, że ty piszesz bzdury.
                                              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:36
                                                mia_mia napisał(a):

> Nie, doszłam już i to dawno do tego, że ty piszesz bzdury.

Matylda Damięcka na FB napisała:
                                                "sama dostałam propozycję zaszczepienia się na zasadzie w stylu: my Cię zaszczepimy a Ty w zamian wspomnisz o tym fakcie na ig, potencjalnie przyczyniając się tym do zwiększenia zastępów chętnych do tegoż procederu.
                                                grzecznie odmówiłam."

Twierdzisz, że pani KŁAMIE - i cała reszta też?
                                                • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:42
                                                  „Moim zdaniem podpucha, bardzo udana, z punktu widzenia ciała ją inicjującego. Każdy tzw. celebryta/celebrytka (a tu mamy wielkie gwiazdy!) biorący/biorąca udział w jakiejkolwiek zakrojonej na dużą skalę akcji społecznej czy reklamowej - nieważne pro bono czy za hajs - posiada zapis wymiany mailowej z agencją PR czy też fundacją albo z inną instytucją, która temat inicjuje" – wyjaśnia Paulina Młynarska.„
                                                  Ciekawe kto pokaże dokumenty lub korespondencję.
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:43
                                                    mia_mia napisał(a):

Odpowiesz w końcu na pytanie - czy Matylda Damięcka KŁAMIE? WSZYSCY kłamią?
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:45
                                                    Czy Damięcka kłamie nie wiem, czy kłamią nieświadomie zaszczepieni w szczytnym celu na pustym korytarzu celebryci, uważam, że tak.
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:47
                                                    mia_mia napisał(a):
                                                    > Czy Damięcka kłamie nie wiem,

Mówi to co reszta, z tym, że jest z opcji, która się nie zdecydowała. Więc co - wszyscy kłamią czy jednak ktoś im udział w promocji proponował? Puk, puk?
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:52
                                                    Już ci wkleiłem jak wygląda ta promocja
                                                    wiadomosci.wp.pl/czy-celebryci-przyjda-po-druga-dawke-kulisy-afery-ze-szczepieniami-poza-kolejnoscia-6593256723409696a
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:55
                                                    mia_mia napisał(a):
                                                    > Już ci wkleiłem jak wygląda ta promocja
                                                    > wiadomosci.wp.pl/czy-celebryci-przyjda-po-druga-dawke-kulisy-afery-ze-szczepieniami-poza-kolejnoscia-6593256723409696a

Ujowo wyglądała - czy to COKOLWIEK zmienia ze strony osób zaproszonych do zaszczepienia się?
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:51
                                                    Ktoś bardzo kłamie
                                                    wiadomosci.wp.pl/czy-celebryci-przyjda-po-druga-dawke-kulisy-afery-ze-szczepieniami-poza-kolejnoscia-6593256723409696a
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:54
                                                    mia_mia napisał(a):
                                                    > Ktoś bardzo kłamie
                                                    > wiadomosci.wp.pl/czy-celebryci-przyjda-po-druga-dawke-kulisy-afery-ze-szczepieniami-poza-kolejnoscia-6593256723409696a

O proszę - pięknie pokazana histeryczna sensacja. Przez szczepienie 18 celebrytów w kolejce czeka medycy musieli odstąpić miejsce przez co czeka 10 tysięcy osób! big_grin
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:23
                                                    Dokładnie wygląda to tak:

"Jak ustaliliśmy, dawki szczepionek dla WUM są limitowane. W przyszłym tygodniu ich liczba ogranicza się do 1890. W kolejce do szczepień czeka dokładnie 10 017 osób."

1890 to pula na cały przyszły tydzień. W kolejce 10 tys. lekarzy, pielęgniarek, a pani Janda i spółka dostają szczepionkę poza kolejnością. Jak można czegoś takiego w ogóle próbować bronić?
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:26
                                                    brenya78 napisała:
                                                    > 1890 to pula na cały przyszły tydzień. W kolejce 10 tys. lekarzy, pielęgniarek,
                                                    > a pani Janda i spółka dostają szczepionkę poza kolejnością. Jak można czegoś t
                                                    > akiego w ogóle próbować bronić?

Nikt nie broni szczepienia celebrytów poza kolejnością ale to osoby organizujące takie szczepienie są za to odpowiedzialne. Pisanie, że Janda powinna wiedzieć, ile WUM dostaje szczepionek i ile osób czeka w kolejce jest przykładem totalnego, histerycznego debilizmu.
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:30
                                                    "Pisanie, że Janda powinna wiedzieć, ile WUM dostaje szczepionek i ile osób czeka w kolejce jest przykładem totalnego, histerycznego debilizmu"

Nie, złotko. Od początku było wiadomo, że ta pierwsza pula to tylko 10tys. Potem dopiero kolejne dawki. Że jest długa kolejka na całym świecie do tych szczepionek, że Unia zabezpieczyła część, że rozdział jest wg populacji. Że nawet szef Pfizera się nie zaszczepił, ani żaden prezydent, ani Bill Gates, bo CZEKAJA NA SWOJA KOLEJ. Ktoś kto łapie się na "promocje" i nie kwestionuje intencji organizatora, komu nie pali się jakaś lampka, jest albo debilem, albo skmukinsynem wykorzystującym sytuację.
                                                  • sniyg Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:38
                                                    brenya78 napisała:

> "Pisanie, że Janda powinna wiedzieć, ile WUM dostaje szczepionek i ile osób cze
                                                    > ka w kolejce jest przykładem totalnego, histerycznego debilizmu"
                                                    >
                                                    > Nie, złotko. Od początku było wiadomo, że ta pierwsza pula to tylko 10tys. Pote
                                                    > m dopiero kolejne dawki. Że jest długa kolejka na całym świecie do tych szczepi
                                                    > onek, że Unia zabezpieczyła część, że rozdział jest wg populacji.

No ale przecież Polacy nie chcą się szczepić, mało to narzekań i ubolewania na forum było? Nagle jaka zmiana, wciskanie się bez kolejki, wielki skandal, nie starczy dla wszystkich, jak w kalejdoskopie...
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:51
                                                    "No ale przecież Polacy nie chcą się szczepić, mało to narzekań i ubolewania na forum było?"

To że połowa Polaków nie chce się szczepić oznacza, że jest jakieś 30mln osobę kolejce, którzy CHCA się szczepić, w tym jakiś milion osób z grupy 0 która również czeka na swoją kolej. Naprawdę, nie trzeba być omnibusem, żeby sobie policzyć.
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:02
                                                    brenya78 napisała:
                                                    > To że połowa Polaków nie chce się szczepić oznacza, że jest jakieś 30mln osobę
                                                    > kolejce, którzy CHCA się szczepić, w tym jakiś milion osób z grupy 0 która równ
                                                    > ież czeka na swoją kolej. Naprawdę, nie trzeba być omnibusem, żeby sobie policz
                                                    > yć.

Policzyć? Właśnie ci wyszło, że Polaków jet 60 milionów 🤣🤣🤣🤣
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:07
                                                    "Policzyć? Właśnie ci wyszło, że Polaków jet 60 milionów 🤣🤣🤣🤣"

Tylko tyle z tego zrozumiałaś?

Popraw sobie na 20mln jak nie rozumiesz.
                                                  • sniyg Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:23
                                                    brenya78 napisała:

>
                                                    > To że połowa Polaków nie chce się szczepić oznacza, że jest jakieś 30mln osobę
                                                    > kolejce, którzy CHCA się szczepić
                                                    Aha, czyli to całe narzekanie jak to Polacy nie chcą się szczepić było jak zwykle na wyrost.
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:39
                                                    "Aha, czyli to całe narzekanie jak to Polacy nie chcą się szczepić było jak zwykle na wyrost."

Nie, bo nawet wyszczepieniu wszystkich chętnych nie zagwarantuje odporności stadnej. Ale martwienie się tymi którzy nie chcą w momencie gdy do zaszczepienia tych co chcą jeszcze wiele miesięcy, jest przedwczesne.
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:46
                                                    brenya78 napisała:
                                                    > Nie, złotko. Od początku było wiadomo, że ta pierwsza pula to tylko 10tys. Pote
                                                    > m dopiero kolejne dawki.

No i? Kolejne dawki to niby za pół roku czy w przyszłym tygodniu? JA mam to wiedzieć?

I nie mam zielonego pojęcia co robi Bill Gates! Straaaszne!
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:54
                                                    "No i? Kolejne dawki to niby za pół roku czy w przyszłym tygodniu? JA mam to wiedzieć?"

Pod kamieniem siedzisz od miesiąca? Prasy nie czytasz? Nie interesujesz się tematem? Biedaczka. Tak, litujmy się nad biedna Janda...
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:59
                                                    brenya78 napisała:
                                                    > Pod kamieniem siedzisz od miesiąca? Prasy nie czytasz? Nie interesujesz się tem

Nie bramdzluję się tematem jak bezrobotny zmywak. Mam jakieś zajmujące życie.
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:01
                                                    "Nie bramdzluję się tematem jak bezrobotny zmywak. Mam jakieś zajmujące życie."

Ale nie przeszkadza ci to pierdzielic bez sensu na forum... Skoro gucio wiesz w temacie, to po co się wypowiadasz?
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:06
                                                    brenya78 napisała:
                                                    > Ale nie przeszkadza ci to pierdzielic bez sensu na forum... Skoro gucio wiesz w
                                                    > temacie, to po co się wypowiadasz?

Obywatele nie mają o owiązku doktoryzowania się ze wszystkiego, od organizacji szczepień są odpowiednie służby i to one powinny być kompetentne i odpowiedzialne. Przerzucanie obowiązku wiedzenia wszystkiego na że służb na obywateli to zwykle kur..o.
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:10
                                                    "Przerzucanie obowiązku wiedzenia wszystkiego na że służb na obywateli to zwykle kur..o."

Śmieszna jesteś. Tak, biedaki nie wiedziały, że drugiego dnia szczepień wpierdziekaja się poza kolejnością. Biedaki nie wiedziały że nie są w grupie zero, biedaki nie wiedziały, że od 15 stycznia można się zapisywać na szczepienia. Wszystkie aktory siedzą pod kamieniem od początku epidemii. Idź się blaznic gdzie indziej.
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:36
                                                    Chyba każdy w Polsce wie, że szczepionek dramatycznie brakuje i pierwsi do szczepienia są pracownicy służby zdrowia. Nagle w teatrze Jandy jakaś intelektualna pustka...
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:45
                                                    mia_mia napisał(a):
                                                    > Chyba każdy w Polsce wie, że szczepionek dramatycznie brakuje

Nie - nie każdy.

Ale pięknie dałaś się zmanipulować w znajdowaniu winnego braków - CELEBRYTY winne! big_grin
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:48
                                                    Pisałam już, winny dyrektor odpowiedzialny za pozwolenie, celebryci i rząd, który stworzył przepisy umożliwiające nadużycia.
                                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:49
                                                    mia_mia napisał(a):
                                                    > Pisałam już, winny dyrektor odpowiedzialny za pozwolenie, celebryci i rząd,

A pitolić możesz sobie co chcesz - forum cierpliwe, wszystko przyjmie smile
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:53
                                                    "Nie - nie każdy."

No to trzeba bylo chyba pod kamieniem siedzieć przez ostatnie pół roku, żeby tego nie wiedzieć...

"Ale pięknie dałaś się zmanipulować w znajdowaniu winnego braków "

Ja nie szukam winnego braków bo WIEM skąd są braki. A one są z tego, że szczepionka nie została jeszcze fizycznie wyprodukowana, tłuku.
                                                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:05
                                                    Skąd Izrael wziął swój milion dawek?
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:09
                                                    Izrael nie jest w UE, więc kupował na własną rękę.
                                                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:32
                                                    Ale to przeczy słowom brenya "WIEM skąd są braki. A one są z tego, że szczepionka nie została jeszcze fizycznie wyprodukowana, tłuku."
                                                    Skoro Izrael kupił, to chyba została wyprodukowana?
                                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:39
                                                    Izrael składał zamówienie wcześniej.
                                                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:47
                                                    Ale to chyba nie jest wina naszych celebrytów?
                                                    Gdyby u nas już zaszczepiono milion osób, to tych 18 celebrytów by nikogo nie obeszło.
                                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:47
                                                    "Skoro Izrael kupił, to chyba została wyprodukowana?"

No to doczytaj ile zostało wyprodukowane i które kraje ja kupiły i w jakiej ilości.
                                                    Naprawdę, kuźwa, ręce opadają. Co wy ludzie czytacie? Nic?

www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
                                                  • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:52
                                                    Już nie jojcz, gdziekolwiek jest nadmiar tych szczepionek, czy jak? W każdym razie, o ile zwyczajowy burdel przy rozruchu akcji rozumiem o tyle stanowiska premiera (W stylu: nie ma miejsca dla lepszych i gorszych przy Narodowym Programie!) już nie - to dopiero strzelanie z armaty do wróbla i rzeczywiście robi wrażenie wrabiania kogo trzeba albo przynajmniej korzystania z okazji, by swoje ugrać skoro już mleko się wylało.
                                                  • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:15
                                                    Partner celebrytki, syn właściciela kawiarni i sam właściciel, właściciel stacji TV - nikt z nich nie miał świadomości, że robi coś na krzywy ryj...? Syn właściciela kawiarni święcie wierzył, że jest "ambasadorem"...? Bitch, please.... To jest nie do obronienia, choćbyś się nie wiem jak się starała...
                                                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:35
                                                    Trudno przykładać jedną linijkę do tych wszystkich zaszczepionych poza kolejką. Np Wiktor Zborowski jak najbardziej mógł uwierzyć w akcję propagującą. Partner celebrytki i syn właściciela kawiarni... No cóż...
                                                  • annajustyna Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:57
                                                    Podpbno ten pan z telewizji to ciezko chory, ale ze jego mloda zona czy tam narzczona tez sie zalapala...
                              • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:05
                                >przychodnia, czyli zwykła przychodnia zainicjowała akcję z celebrytami?

A pomyślałaś, że są pacjentami przychodni? Mówił o tym Miszczak, Miller, że dostali 1 h na stawienie się w przychodni, bo są jej pacjentami, wcześniej dzwonili w sprawie leków... Najpierw zaszczepiono chętnych pacjentów, pracowników administracyjnych, lekarzy tych, którzy byli pod ręką, nie na urlopach. Bijesz pianę Mia. Dawek szczepionki z krótkim terminem ważności mieli bardzo dużo i w jeden dzień musieli je fizycznie zużyć. Co Ty byś zrobiła Mia?Weź pod uwagę, że masz na to 24 h (organizację ludzi i samo szczepienie) Weź też pod uwagę, że NFZ krzyczy - nie marnuj żadnej dawki szczepionki. Czekam. Tylko nie pisz, że będziesz obdzwaniać staruszków i lekarzy, bo ci czasu nie starczybig_grin
                                • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:10
                                  Zaczepiłabym pacjentów szpitala, a nie pracowników jednego teatru.
                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:11
                                    Mój teść też jest pacjentem tego szpitala, po telefonie byłby w 30 minut.
                          • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:36
                            mia_mia napisał(a):

> Nienawidzisz się z władzą i z wzajemnością

Celebryci nie "nienawidzą" władzy, to są takie worki na poglądy, zasilane kasą. Poglądy mają akurat takie, jakie dają większe profity. A część z nich potrafi nawet godzic sprzeczne postawy - raz z błyskawicą, a raz z kolędą na usteczkach.
                    • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:12
                      "A kto odpowiada za kolejność? Janda? Wpadła do szpitala i sterroryzowała personel?"

Rozumu Janda nie ma? Nie wie ile jest szczepionek, nie wie jaka jest kolejka chętnych na nie? Nie słyszała jak elity na całym świecie pokornie czekają na swoją kolej? Naprawdę kim trzeba być intelektualnie żeby sobie ubzdurac, że się zaszczepi poza kolejnością, odbierze szczepionkę bardziej potrzebującemu, i ją będzie "reklamowało" osobom, które i tak muszą czekać parę lat na swoją kolej? Nie osłabiaj mnie.
                      • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:18
                        A skąd Janda miała wiedzieć, że nie ma szczepionek???
                        Nawet ja nie wiem, że nie ma, bo u nas poszczepiły się osoby nawet spoza białego personelu. Z forum się dowiedziałam, że nie ma (a wiadomo, ematka wie lepiej, z ematką się nie dyskutuje).
                        • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:20
                          "A skąd Janda miała wiedzieć, że nie ma szczepionek???"

Nie kumata jest, że nie wie że to są dopiero pierwsze partie i sama produkcja będzie trwać? I że cały świat się bije o te szczepionki?
                          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:20
                            brenya78 napisała:
                            > I że cały świat się bije o te szczepionki?

Tak - normalnie Igrzyska Śmierci mamy o te szczepionki big_grin
                            • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:23
                              "Tak - normalnie Igrzyska Śmierci mamy o te szczepionki big_grin"

Twierdzisz zatem, że są one powszechnie dostępne dla wszystkich?
                        • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:37
                          andaba napisała:

> Z forum się dowiedziałam, że nie ma

big_grin
                          No i z mediów, generalnie wink
                        • arwena_11 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:41
                          Czyli Janda jest upośledzona? No cóż. Zawsze wiedziałam, że ona ma coś z głową, ale żeby od razu tak się ujawniać?
                      • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:19
                        brenya78 napisała:
                        > Rozumu Janda nie ma? Nie wie ile jest szczepionek,

A skąd ma wiedzieć? Pinokio twierdził, ze tyle, że za parę miesięcy nie będzie kogo szczepić big_grin
                • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:50
                  >Dobrzy naukowcy, pisarze, artyści, wynalazcy, itd.Bez nich jesteśmy tylko bandą wyrobników chłopskiego pochodzenia pozbawioną własnej kultury

Dokładnie tak!Tym bardziej, że to są starsi ludzie.
                  • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:53
                    Zwłaszcza Maria Seweryn, lat 45. Formalnie prawie na końcu kolejki.
                    • mon_amour40 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:07
                      Jedna Maria Seweryn na 18 osób. No faktycznie nie mamy prawie samych staruszków...
                      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:08
                        Znasz dane tych 18 osób, bo póki co ujawniło się lub ujawniono kilka?
                      • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 12:21
                        To nie ma znaczenia, czy jedna, czy cztery.
                        W Polsce jest pełno 40-latków, którzy chcą się zaszczepić. Znam dużo osób w tym wieku, które przez całą pandemię normalnie jeździły do pracy, unikając jednocześnie kontaktów ze starszymi rodzicami etc. I zasadniczo takie osoby będą sobie czekać na szczepionkę do niewiadomokiedy, bo zgodnie z informacjami jeszcze niedawno podawanymi przez rząd są praktycznie prawie na końcu kolejki. A tu Maria Seweryn dostaje ją, ponieważ?...

Sorry, to jest nie do obrony.
            • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:00
              Z 18 ujawniło się ilu, dlaczego Seweryn kłamała i dlaczego to Zum musiał podawać dane, a nie sami „ambasadorzy” szczepień?
              Rektor WUM związany jest z TVN i jak widać ze stołecznymi celebrytami, ot i cała tajemnica kampanii promocyjnej.
              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:02
                mia_mia napisał(a):
                > Rektor WUM związany jest z TVN i jak widać ze stołecznymi celebrytami, ot i cał
                > a tajemnica kampanii promocyjnej.

Tak tak - a peło ośmiorniczki żarło big_grin
              • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:03
                No, ale to nic nowego, NIC.
                Nie sądzisz chyba, że ktoś przejmie się Twoim nędznym losem?
                Dla seniorów pozostaje miłość rządu, dla Ciebie HO i zdalna.
            • sarah_black38 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:45
              araceli napisała:

>
              > Jakiej tajemnicy? Przecież wiemy o tym bo otwarcie napisali. Hejt wyżera mózg?

Na Wyborczej napisali, że to studenci WUM rozgłosili, że celebryci się szczepią poza kloejnością. Czytając wypowiedzi pani Jandy, Serweyn albo pana Miszczaka czułam zażenowanie, że udawali takiego Greka ... .

A swoią drogą czasami podczytuje komentarze pod artykułami. Co ciekawe, po ujawnieniu, że się pan Miszczak zaszczepił poza kolekjką - komentarze na Wyborczej były wyłączone, żeby przypadkiem pana nie oblało guano internautów.

W sumie kiepsko to wyszło. Gdyby wybrali kilku, kilkunastu celebrytów do społecznej kampanii ,,szczepta się ludki" - byłoby OK. A że zabrano się z d..y strony to pozostaje niesmak, że są równi i równiejsi. Taki pan Miszczak dajmy na to, dziennikarz TVN, pan dyrektor stacji która pluje na PiS - a jak chce osiągnąć prywatne korzyści to etyka mu nie przeszkadza w jej osiągnięciu ( wiem,wiem że szczepionka jest unijna, ale póki co to rząd prowdzi dystrybucje w Polsce).

Nawiązując do wątku sprzed kilku dni o etycznych ciuchach pewnej marki o określonym światopoglądzie, teraz ematka powinna w ramach bojkotu przestać oglądać TVN big_grin
              • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:50
                sarah_black38 napisała:

> ( wiem,wiem że
                > szczepionka jest unijna, ale póki co to rząd prowdzi dystrybucje w Polsce).

Z tego co mówi prasa, szczepionka wcale nie jest "unijna". Zamawiają poszczególne rządy i poszczególne rządy płacą, UE zajmuje się tylko papierologią, bo funkcjonujemy w tym samym systemie prawnym.
      • taniarada Co tam 03.01.21, 18:09
    • kasiaabing Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:24
      A moim zdaniem to pisory strollowały tych aktorów. Nikogo nie dziwi, że pierwsi do szczepienia poszli aktorzy niepopierający pisu?
      Może chcieli wzbudzić w ludziach zazdrość i chęć do szczepienia bo skoro Janda czy Zborowski szczepią się tak szybko to może rzeczywiście jest się o co bić i nie ma w tych szczepionkach "cipów" ?
      Przecież jakby Żenka zaszczepili poza kolejnością to te pomyje by się na niego wylały.
      Ogólnie żenada na maxa.
      • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:34
        kasiaabing napisała:
        > A moim zdaniem to pisory strollowały tych aktorów. Nikogo nie dziwi, że pierwsi
        > do szczepienia poszli aktorzy niepopierający pisu?

Praktycznie nie ma aktorów czy artystów popierających PiS big_grin
        • kasiaabing Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:37
          W sumie Żenka, czy Bayer Fulla ciężko nazwać artystami ale przynajmniej suweren zna
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:39
            kasiaabing napisała:
            > W sumie Żenka, czy Bayer Fulla ciężko nazwać artystami ale przynajmniej suweren
            > zna

Jeden Zenek byłby słabą promocją. Z resztą - pewnie jest antyszczepem i im odmówił big_grin
          • pani07 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:41
            Wychodzi na to, jak podawało Radio Zet, że twarzą-ambasadorem miał być Cezary Pazura; za to jakim cudem "załapał się " p. Miszczuk i jego młodsza narzeczona aktorka- nie wiem.
        • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:39
          Nieprawda, całkiem sporo ich jest. Zelnik, Klynstra, Dałkowska, Masztalerz, Jakimowicz oczywiście (powiedzmy, że to aktor), Pazura; wśród znanych mi krakowskich aktorów znalazłoby się przynajmniej kilku popierających PiS. Sporo muzyków z Cugowskim na czele.
          Też mnie zastanawia, dlaczego szczepionka trafiła poza kolejnością akurat do tych, których trudno nazwać pupilkami władzy i którzy od lat głośno ją krytykują. To faktycznie zakrawa na trolling, a na pewno nie jest sensownie zaplanowaną akcją promocyjną.
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:42
            sumire napisała:
            > Nieprawda, całkiem sporo ich jest. Zelnik, Klynstra, Dałkowska, Masztalerz, Jak
            > imowicz oczywiście (powiedzmy, że to aktor), Pazura; wśród znanych mi krakowski
            > ch aktorów znalazłoby się przynajmniej kilku popierających PiS. Sporo muzyków z
            > Cugowskim na czele.

Pazura to akurat nie bardzo. I to 'całkiem sporo' to naprawdę niewielu i raczej trzecia liga.

> Też mnie zastanawia, dlaczego szczepionka trafiła poza kolejnością akurat do ty
            > ch, których trudno nazwać pupilkami władzy i którzy od lat głośno ją krytykują.
            > To faktycznie zakrawa na trolling, a na pewno nie jest sensownie zaplanowaną a
            > kcją promocyjną.

Może 'ich' aktorzy to antyszczepy?
            • biala_ladecka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:01
              araceli napisała:

> Pazura to akurat nie bardzo. I to 'całkiem sporo' to naprawdę niewielu i raczej
              > trzecia liga.
              >
              Nie ten Pazura.
          • srubokretka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:24
            >To faktycznie zakrawa na trolling, a na pewno nie jest sensownie zaplanowaną akcją promocyjną.

Dokladnie jest zaplanowana i to z wzieciem pod uwage, ze jest to rynek polski.
            • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:28
              No widać właśnie, jak dokładnie.
        • maslova Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:56
          Fakt, dość słabo z tym, ale kilkoro by się jednak znalazło: Jakimowicz, Rewiński, Anna Chodakowska, Pazura, Golec uOrkiestra, Zelnik, myślę, że Robert Lewandowski też do krytyków partii nie należy . Była jeszcze Łaniewska, ale niedawno zmarła. Pewnie jeszcze znależli by się "apolityczni", typu Maryla Rodowicz.
      • sarah_black38 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:53
        kasiaabing napisała:

> A moim zdaniem to pisory strollowały tych aktorów. Nikogo nie dziwi, że pierwsi

Ale to dzieci pięcioletnie, niemające swojego rozumu? To dorośli ludzie, inteligentni! No chyba nie do końca skoro dali się nabrać na prowokacje pisiorów tongue_out . Nawet Kowalski spod budki z piwem wie ,że nie jest w grupie 0. Litości. Pewnie myśleli, że nikt się nie dowie.

> Ogólnie żenada na maxa.

Wstyd na maksa, żenada roku !!!
        • tanebo001 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:00
          Czyli mamy zachowywać się jak dwa narody? Jak dwa wrogie państwa? Dokąd to nas zaprowadzi? Do Tutsi i Hutu?
        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:07
          sarah_black38 napisała:
          > Wstyd na maksa, żenada roku !!!

Napisała katolska piśdzielka smile
        • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:57
          Wystarczy ze im to sprzedano tak, że jak odmówią to dostaną łatkę foliarzy.
      • taniarada Oczywiście to Kaczor 03.01.21, 18:07
        kasiaabing napisała:

> Może chcieli wzbudzić w ludziach zazdrość i chęć do szczepienia bo skoro Janda
        > czy Zborowski szczepią się tak szybko to może rzeczywiście jest się o co bić i
        > nie ma w tych szczepionkach "cipów" ?
        > Przecież jakby Żenka zaszczepili poza kolejnością to te pomyje by się na niego
        > wylały.
        > Ogólnie żenada na maxa.
        Po wszepieniu chipa będzie sterował Jandą na próbach.TVN już został opanowany.Hip hip hurra.
    • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:29
      Od początku wyglądało na akcję promocyjną.
      5000 lekarzy się zaszczepiło. Jakich lekarzy, nie znam!
      Jeden celebryta się zaszczepił. A, znam, znam, IG, pudelek, znam, słyszałam, czytałam, widziałam!
      Widać po pisiej stronie więcej... celebrytów-sceptyków.
      • pani07 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:37
        wiadomosci.onet.pl/opinie/andrzej-stankiewicz-wepchneli-sie-w-kolejke-do-zycia/1pfkf9p?utm_source=t.co_viasg_wiadomosci&utm_medium=social&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2
        Tekst linku
        • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:41
          Burdel na kółkach nie wyklucza promocji, prawda?

Kilka lat temu przeczytałam Mausa. Zadałam sobie pytanie, co potrzeba by przetrwać: otóż trzeba mieć różne umiejętności, mieć sporo szczęścia i znać wiele osób.

Nic nowego.
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:43
            canaille napisał(a):
            > Burdel na kółkach nie wyklucza promocji, prawda?

Jest raczej oczywiste, że czego się nie dotknie nasz rząduś to będzie burdelem na kółkach.
            • kasiaabing Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:47
              Jezuuu, w tym kraju nic nie może się odbyć bez żenady...
    • bye-bye Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 13:50
      Maria Seweryn to wypadła w Polsacie tak źle, że nie ma z tej sytuacji wyjścia z twarzą🥴

Przeprasza teraz za kłamstwo, bo jest jej wstyd.
      Może brak mi wiary w ludzi😝 ale gdyby to się nie wydało to nawet by jej przez myśl nie przeszło, że coś tu jest wątpliwe etycznie.
    • sandra.fal Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:02
      Jest prosta kara dla celebrytów nie podać im drugiej dawki szczepionki. Z drugą dawką niech czekają na swoją kolej.
      • bistian Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:17
        sandra.fal napisała:

> Jest prosta kara dla celebrytów nie podać im drugiej dawki szczepionki. Z drugą
        > dawką niech czekają na swoją kolej.

Co tam nie dawać drugiej dawki, od razu rozstrzelać! Niech żyją jarkowe gacie wiszące na balkonie! To jest dopiero coś, nie jakieś wydumane teatry wink
        • annajustyna Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:19
          Jarkowe gacie do żadnej kolejki die nie wepchly.
          • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:26
            annajustyna napisała:
            > Jarkowe gacie do żadnej kolejki die nie wepchly.

Sprawdzasz je codziennie, że wiesz?
            • bistian Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:38
              araceli napisała:

> Sprawdzasz je codziennie, że wiesz?

Już nie wiesza sad Jak teraz żyć?
              A do tego, do pilnowania balkonu i gaci zatrudnił kilkudziesięciu policjantów. Może jednak znowu wiesza? big_grin
        • ichi51e Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:26
          Przerobic ich an szczepionki!
          • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:22
            Możnaby im teraz odpompować przeciwciała... 😜
      • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:20
        Czyli za karę zmarnujemy tę pierwszą? Sensowne.
        • annajustyna Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:21
          Coś tam zawsze da... Poza tym podobno z drugą można I 12 tygodni odczekać.
          • maslova Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:02
            annajustyna napisała:

> Coś tam zawsze da...
            Ale co konkretnie?
      • kasiaabing Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:34
        sandra.fal napisała:

> Jest prosta kara dla celebrytów nie podać im drugiej dawki szczepionki. Z drugą
        > dawką niech czekają na swoją kolej.

Może lepiej im wyssać pierwszą dawkę?
        • annajustyna Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:38
          Czipa wydobyć!
          • kasiaabing Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:41
            Wydłubać widelcem!
        • nangaparbat3 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:26
          Znalazłoby się dość żmij , pewnie w wiekszej kolejce by stały niż po zastrzyk.
    • kobietazpolnocy Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 14:36
      No ale przecież istotnie są bardziej potrzebujący od nich...

Nie wiem, co trzeba mieć z głową nie tak, by godzić się na szczepionkę poza kolejką, wiedząc, że dostaje się ją jedynie za nazwisko. To musiało prędzej czy później zostać podchwycone przez media. Samolubstwo czy głupota, nie mam pojęcia.
      A grupa 0 wciąż czeka.
      • turzyca Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:23
        >grupa 0 wciąż czeka.

Ale teraz to nie jest wina rządu, że szczepi w przeliczeniu na liczbę mieszkańców dwa razy wolniej niż Niemcy i ponad 10 razy wolniej niż Izrael.
        I to nie wina rządu, że nie zadbał o odpowiednią liczbę szczepionek.
        Tylko kilkunastu celebrytów.
        • fornita111 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:50
          turzyca napisała:

> >grupa 0 wciąż czeka.
          >
          > Ale teraz to nie jest wina rządu, że szczepi w przeliczeniu na liczbę mieszkańc
          > ów dwa razy wolniej niż Niemcy i ponad 10 razy wolniej niż Izrael.
          > I to nie wina rządu, że nie zadbał o odpowiednią liczbę szczepionek.
          > Tylko kilkunastu celebrytów.
          >
        • sniyg Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:21
          turzyca napisała:

> >grupa 0 wciąż czeka.
          >
          > Ale teraz to nie jest wina rządu, że szczepi w przeliczeniu na liczbę mieszkańc
          > ów dwa razy wolniej niż Niemcy i
          >
          No Niemców to raczej niewielu dogonii, tam od razu idzie po pięć dawek na osobę
    • wapaha Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:22
      Żenująca dla mnie jest ta Serweryna
      Zaszczepiłą się to zaszczepiła - na ch..j drążyć
      Każdy z nas kto bierze 500plus też ma przepraszać ?-każdy wie że tak byc nie powinno a jednak kasę przytula.
    • pelissa81 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:26
      Jezu, niech się szczepią, wszyscy dostaniemy. Patrząc, że nawet lekarze i ogólnie służby medyczne chyba nie przekraczają 50% chętnych, to śmiało. Kto chce niech robi, kto nie chce, niech nie robi. Doczekamy wszyscy chętni. Znow wojna polsko-polska.
      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 15:42
        Codziennie dla kilkuset osób robi się za późno, więc nie wszyscy doczekamy i pytanie kiedy.
        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:09
          mia_mia napisał(a):
          > Codziennie dla kilkuset osób robi się za późno, więc nie wszyscy doczekamy i py
          > tanie kiedy.

Oczywiście jak przyjdzie twoja kolej to najpierw zrobisz dokładny risercz czy przypadkiem kogoś nie pominęli bo przecież otrzymanie skierowania może być tylko podpuchą - co nie? big_grin
          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:13
            Czego można nie zrozumieć w zapisie określającym grupę 0? Poważnie masz ich za takich idiotów, że nie ogarniają takich rzeczy?
            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:16
              mia_mia napisał(a):
              > Czego można nie zrozumieć w zapisie określającym grupę 0?

Przecież wiedzieli, że nie są w grupie 0. Ogłupłaś totalnie?
              • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:18
                Ogłupiała, ja jużn zrezygnowałm z dyskusji.

Ale jak jeszcze raz będzie stękać, że złe ludzie się nie szczepią, to ją znajdę i dupę kopnę.
              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:21
                No to wiedzieli, że szczepienie im nie przysługuje zgodnie z prawem.
                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:23
                  mia_mia napisał(a):
                  > No to wiedzieli, że szczepienie im nie przysługuje zgodnie z prawem.

Jakim prawem? Gdzie masz to PRAWO?
                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:32
                    Zgodnie z programem szczepień, tak nie przysługuje jak tobie i mi, tylko my akurat nie przechodziłyśmy po pustym korytarzu WUM, gdzie trwała łapanka na chętnych skłonnych do poświęceń.
                    • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:34
                      mia_mia napisał(a):
                      > Zgodnie z programem szczepień, t

Jaki 'program szczepień'?

Powtarzam pytanie - jak przyjdzie twoja kolej, zapiszesz się na szczepienie i dostaniesz skierowanie to OSOBIŚCIE sprawdzisz, czy osoby z wcześniejszych grup wszystkie zostały zaszczepione, bo inaczej będziesz oszustką?
                      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:37
                        Nikt mi nie da skierowania dopóki nie będą szczepić mojej grupy.
                        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:38
                          mia_mia napisał(a):
                          > Nikt mi nie da skierowania dopóki nie będą szczepić mojej grupy.

A skąd wiesz? Czyżbyś bezmyślnie UFAŁA tym, którzy zaproponują ci szczepienie? Bo skoro zaproponowali to znaczy, że teraz twoja kolej? big_grin
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:44
                            Nikt mi nie zaproponuje, potrzebne będzie skierowanie, na podstawie peselu, bo nie jestem w żadnej z uprzywilejowanych grup. Nikt mi go nie da jak się będą szczepić starsi.
                            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:46
                              mia_mia napisał(a):
                              > Nikt mi nie zaproponuje, potrzebne będzie skierowanie,

Skierowanie to propozycja. Będziesz sprawdzać osobiście czy ci się należy?
                              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:54
                                Widzę, że pewne proste rzeczy są dla ciebie zbyt skomplikowane, a ja nie mam misji oświecania ciężej myślących.
                                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:58
                                  mia_mia napisał(a):
                                  > Widzę, że pewne proste rzeczy są dla ciebie zbyt skomplikowane, a ja nie mam mi
                                  > sji oświecania ciężej myślących.

Zdecydowanie ciężej myślę - ty w pełni medialnej histerii i z coronaświruzmem nie myślisz wcale big_grin
                        • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:40
                          Tu cię chyba boli.
                          Podejrzewam, że gdyby to tobie zaproponowali, to miałabyś w odwłoku, czy ci się należy, czy nie.
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:43
                            Tak, boli mnie to że normalni ludzie będą czekali aż wyszczepią się elity.
                      • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:17
                        "jak przyjdzie twoja kolej, zapiszesz się na szczepienie i dostaniesz skierowanie to OSOBIŚCIE sprawdzisz, czy osoby z wcześniejszych grup wszystkie zostały zaszczepione, bo inaczej będziesz oszustką?"

Nie pierdol Araceli. Janda i spółka dobrze wiedzieli że nie wyszczepiono jeszcze grupy zero, bo to fizycznie niemożliwe przez dwa dni. Nie zgrywaj głupa i ich głupio nie broń.
                        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:21
                          brenya78 napisała:
                          > Janda i spółka dobrze wiedzieli że nie wyszczepiono jeszcze grupy zero,

Oczywiście, że nie wiedzieli - zaproponowano im szczepienie poza kolejnością w ramach promocji. Czytać nie potrafisz?
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:24
                            A ty ślepo wierzysz we wszystko co czytasz, nawet jeśli kompletnie nie trzyma się to kupy?
                            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:27
                              mia_mia napisał(a):
                              > A ty ślepo wierzysz we wszystko co czytasz,

Ty ślepo wierzysz 'anonimowym świadkom' opisanym na WP big_grin
                          • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:26
                            "Oczywiście, że nie wiedzieli - zaproponowano im szczepienie poza kolejnością w ramach promocji."

I powinni kurwa odmówić.
                            • kandyzowana3x Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:02
                              Ale na prawdę ktoś tu jest w stanie uwierzyć w ta historię z promocją, w której rektor WAM( przy okazji wce przewodniczący rady fundacji TVN ) mówi, że dane osób promujących szczepionkę są objęte ochroną danych osobowych ?
                              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:22
                                Nikt przy zdrowych zmysłach
                                wiadomosci.wp.pl/szczepionka-poza-kolejka-nowe-fakty-6593307261438752a
                                • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:34
                                  Ha ha, dobre.

"Istnieje szansa, że będziemy mieli możliwość zaszczepić współpracowników. Proszę o znak, jeśli ktoś z Państwa chciałby być zaszczepiony, stworzymy listę i jeśli będzie to możliwe, to umówimy Was na szczepienia"

A potem, że jednak normalnie, w kolejce miało się to odbyć. Pytanie, po co pracownicy mieliby się zgłaszać przez pracodawcę, a nie samodzielnie od 15 stycznia, i skad ta "szansa, że będzie możliwość"... Skoro była szansa, że będzie możliwość to na kilometr śmierdzi wałem po znajomości.
                              • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:35
                                kandyzowana3x napisała:
                                > Ale na prawdę ktoś tu jest w stanie uwierzyć w ta historię z promocją, w której
                                > rektor WAM( przy okazji wce przewodniczący rady fundacji TVN ) mówi, że dane o
                                > sób promujących szczepionkę są objęte ochroną danych osobowych ?

Jak się guano rozlało to ja się nie dziwię, że nie podają bo coronaświrusy gotowe tych ludzi rozerwać na strzępy.
                            • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:07
                              A dlaczego mieli odmówić? Bo brenja się ślini na szczepionkę?

Tyle było marudzenia, także, a może zwłaszcza, tu na forum, że ludzie się nie chcą szczepić, więc dlaczego, do jasnej cholery, celebryci mieliby nie uwierzyć, że zostaną zaszczepieni jako zachęta?

Jak ktoś chce być zaszczepiony, skoro mu proponują, to idzie, nie rozkminia, ty byś też tak zrobiła i i mia i wszystkie inne zazdrosne trzęsidupy.
                              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:20
                                Mia ma rodzinę, która chce się zaszczepić jak najszybciej, kiedy będzie miała do tego prawo i nie chce żeby inni się przed nich wciskali, sama też się chętnie zaszczepi, zwłaszcza, że ma choroby współistniejące i małe dziecko.
                                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:37
                                  mia_mia napisał(a):
                                  > Mia ma rodzinę, która chce się zaszczepić jak najszybciej, kiedy będzie miała d
                                  > o tego prawo i nie chce żeby inni się przed nich wciskali, sama też się chętnie
                                  > zaszczepi, zwłaszcza, że ma choroby współistniejące i małe dziecko.

Tak - nie zaszczepią ich bo złe celebryty (sztuk 18) się wepchnęły w kolejkę a nie z powodu takiej organizacji szczepień, że będą trwały 10 lat. Pięknie połknięta propaganda uncertain
                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:20
                                    "Tak - nie zaszczepią ich bo złe celebryty (sztuk 18) się wepchnęły w kolejkę"

Rozumiesz że te 18 to prawdopodobnie sam czubek góry lodowej? Że taki precedens daje pozwolenie na kombinowanie, że może powodować łańcuszek takiego załatwiania sobie po znajomości, bo skoro tamci mogą to ja też mogę bo się nie doczekam...
                                    • ichi51e Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:35
                                      Najlepiej zatrzymajmy teraz caly program i najpierw dojdziemy kto zostal slusznie zaszczepiony a kto nie. Jak sie wyjasni podjemiemy szczepienia! Prawda najwazniejsza...
                              • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:30
                                "A dlaczego mieli odmówić? Bo brenja się ślini na szczepionkę?"

Nie, bo tak robili na całym świecie przyzwoici ludzie, którzy mieli władze i dojścia żeby się zaszczepić poza jakakolwiek kolejnością.

"Tyle było marudzenia, także, a może zwłaszcza, tu na forum, że ludzie się nie chcą szczepić, więc dlaczego, do jasnej cholery, celebryci mieliby nie uwierzyć, że zostaną zaszczepieni jako zachęta?"

To może by się wypadało dowiedzieć najpierw jaka jest kolejka chętnych? Nie przyszło im do głowy po co w ogóle te grupy ktoś wymyślił?

"ty byś też tak zrobiła "

Nie mierz innych swoją miarą.
                                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:34
                                  brenya78 napisała:
                                  > To może by się wypadało dowiedzieć najpierw jaka jest kolejka chętnych? Nie prz
                                  > yszło im do głowy po co w ogóle te grupy ktoś wymyślił?

To argument na poziomie, że przed wizytą u lekrza masz się doktoryzować z medycyny w googlu bo jak ci lekarz źle doradzi leczenie to twoja wina, że się sama nie dowiedziałaś. Obrzydza mnie takie rozumowanie.
                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:35
                                    "Obrzydza mnie takie rozumowanie."

A mnie obrzydza bronienie ludzi, którzy jak w mordę strzelił zaszczepili się poza medykami, podczas gdy tysiące czekają na swoją kolej.
                                    • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:37
                                      brenya78 napisała:
                                      > "Obrzydza mnie takie rozumowanie."
                                      >
                                      > A mnie obrzydza bronienie ludzi, którzy jak w mordę strzelił zaszczepili się po
                                      > za medykami, podczas gdy tysiące czekają na swoją kolej.

Przed chwilą twierdziłeś, że MILIONY! big_grin
                                      • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:21
                                        "Przed chwilą twierdziłeś, że MILIONY! big_grin"

Tysiące w tym szpitalu. Miliony w skali kraju. Debilko.
                                • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:40
                                  A jak idziesz do lekarza, obojętnie jakiego, to przeprowadzasz wywiad, czy przypadkiem za tobą nie jest ktoś chory bardziej?
                                  Bo ty z anginą na wtorek, a ten z arytmią dopiero na czwartek?
                                  W kolejce do lekarza ustępujesz emerytce, bo jej się należy, bo stara?
                                  Przed punktem pobrań dopytujesz, czy może ktoś ze służby zdrowia, to przepuścisz?

Zastanów się co piszesz, bo głupota az się z tego wylewa.
                                  • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:49
                                    andaba napisała:
                                    > A jak idziesz do lekarza, obojętnie jakiego, to przeprowadzasz wywiad, czy przy
                                    > padkiem za tobą nie jest ktoś chory bardziej?
                                    > Bo ty z anginą na wtorek, a ten z arytmią dopiero na czwartek?
                                    > W kolejce do lekarza ustępujesz emerytce, bo jej się należy, bo stara?
                                    > Przed punktem pobrań dopytujesz, czy może ktoś ze służby zdrowia, to przepuścis
                                    > z?

Ostatnio jak trafiłam na SOR z drobnym (aczkolwiek wymagającym szycia) rozcięciem to chciałam ustąpić miejsca w kolejce facetowi za mną ale na mnie nawrzeszczeli, że mamy wchodzić w kolejności. Miałam się rejtanem rzucić czy jak?
                                    • andaba Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 19:53
                                      Trzeba było przy rejestracji zażądać dokumentu z podpisem dyrektora szpitala, że na pewno jesteś na właściwym miejscu w kolejce, czy nie daj Boże ktoś z rozcięciem o centymetr dłuższym nie jest za tobą.
                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:22
                                    "A jak idziesz do lekarza, obojętnie jakiego, to przeprowadzasz wywiad, czy przypadkiem za tobą nie jest ktoś chory bardziej?"

Nie zgrywaj głupa. W tym przypadku był bardzo jasny sygnał co to grupa zerowa i dlaczego w ogóle powstały grupy.
        • pelissa81 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:18
          A teraz to ja już nie chce do lasu. Teraz to ja chce szczepienie
          • natalia.nat Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:16
            Idiotyczna narracja. Bardzo wiele osób chciało się szczepić od samego początku. Ja nie znam nikogo, kto by nie chciał. W skali kraju to jeszcze bardzo daleko, żeby zaszczepić wszystkich chętnych. Nie ma powodu "promować" i to po cichu wybranych.
            • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:00
              No otóż to.
              Wielu ludzi chce się szczepić i im nie jest potrzebna żadna rzekoma "promocja", a antyszczepów promowanie i tak nie przekona. To jest bardzo niefajny sygnał, gdy szczepionkę dostaje 50-letni aktor, a jego równolatek, motorniczy codziennie wożący tysiące ludzi, nawet nie może się jeszcze zarejestrować. I nie wierzę, że o jakąkolwiek promocję tu w istocie chodziło, biorąc pod uwagę osobliwy dobór towarzystwa.
      • natalia.nat Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:04
        Jeżeli szczepionkę dostają osoby poza kolejką, to wszyscy inni muszą dłużej czekać i całkiem prawdopodobne, że ktoś nie doczeka. Tobie to pasuje, a ja tego nie akceptuję. Mam w domu osobę z grupy zero, mam rodziców 75+ i nikt nie został zaszczepiony. Nie zamierzam się pochylać nad celebrytami, którzy nie są w niczym lepsi od innych ludzi.
    • gama2003 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 16:48
      Bo śmierdzi to bardzo i nieciekawie.
      Gdyby - ruszyła akcja medialna. Promowanie szczepień zapowiedzią zaszczepienia grupy popularnych osób różnej maści artystycznej, politycznej. Potem spociki z migawkami jacy to dzielni i zdecydowani i już po szczepieniu pozytywnie się wypowiadający o procederze.....
      A tu....
      Ups zaszczepiono. A kogo ? A kogo ? A tam, zapytali w teatrze. A ten akurat zadzwonił. Ta ojca kulawego wniosła do szpitala. Tamta chciała świecić przykładem, ale pojęcia nie wiedziała że to tajemnica.

Nie mam niczego przeciwko porządnej kampanii proszczepionkowej dla niezdecydowanych. Ale to wygląda jak tuszowanie skandalu.
      Chcę się zaszczepić. I słysząc o tej akcji czuję się niefajnie. Bo do mnie dyrektor szpitala nie zadzwoni, ani żaden lekarz że na dnie fiolki ma daweczkę i czy będę za godzinkę to mnie kłujnie.
      Śmierdzi.
      • antyideal Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:12
        Ups zaszczepiono. A kogo ? A kogo ? A tam, zapytali w teatrze. A ten akurat zad
        > zwonił. Ta ojca kulawego wniosła do szpitala. Tamta chciała świecić przykładem,
        > ale pojęcia nie wiedziała że to tajemnica.
        >
        >

A jeszcze jedna chciała się poświęcić dla nauki i dała się zaszczepić przed innymi jako królik doświadczalny, a tu taka niewdzięczność ☺️
        • rexona_sport Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 07:53
          Otóż to. Wypadałoby przynajmniej się nie kompromitować po tym jak szambo się rozlało. A jakby ci zaszczepieni celebryci mieli odrobine honoru to poszliby pomagać w szpitalach zakaźnych gdzie brakuje rak do pracy a pielęgniarki o szczepionce mogą pomarzyć.
    • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:11
      " niepotrafiąca skojarzyć tego z faktem, że promocja szczepień jednak byłaby w PL przydatna. Normalnie - bezmózg."

Żadna promocja TERAZ nie jest potrzebna, bo zanim szczepionka stanie się dostępna i wszyscy CHETNI się zaszczepia to przynajmniej rok minie. Nie ma i nie było żadnego powodu żeby z pierwszej piłki szczepionki szczepić celebrytów i robić promocje dla ludzi, którzy i tak zaszczepia się może za rok. W ogóle nie było potrzeby szczepienia celebrytow. Jak chcieli promować, to mogli promować BEZ szczepienia.
    • demono2004 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:26
      Jaki kraj, tacy celebryci .
    • mondovi Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:34
      Damięcka jest ozdrowieńcem, więc powiedziała, że może poczekać na swoją kolej.
    • hanusinamama Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:51
      Myślałam ze bedzie Zanzibar...tam chyba wywiało 90% naszych celebrytów.
      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:02
        Z Zanzibarem to akurat jest prawdziwa akcja promocyjna, Polak otworzył sieć hoteli i zaprasza celebrytów, żeby projekt się rozkręcił😉
    • astrologiiia333 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 17:52
      Nie jestem w temacie za bardzo. Tzn, widzę jakąś aferkę, ktoś coś bąknie, ktoś się spluje, żeby na końcu nawiązać do popularnej kategorii: polityka. W związku z tym nie chce mi się śledzić tej dramy. Czy może mi ktoś streścić i mnie poprawić jeśli z strzępków informacji wyciągam mylne teorie.

Mamy wirusa. Mamy szczepionkę. Ostatnie informacje jakie na jej temat słyszałam, to takie, że:
      a) nieznany jest okres czasu na jaki ma być dzięki niej nabyta odporność.
      b) polacy mają mieszane uczucia co do szczepień i istnieje wielka obawa, że nie zaszczepimy takiej ilości osób jak powinniśmy aby szczepienie miało sens.
      c) pewni panowie i pewne panie grożą niezaszczwpionym sankacjmi społecznymi aby zachęcić do tychże szczepień, mimo iż są grupy pierwszeństwa i szara Kryska szepionkę może dostać za ho ho ho ho ho czasu.

I po tych informacjach następuje strzał w makówkę.
      Grupa celebrytów, dosteje szczepionkę. No ale jak? Poszli do punktu szczepień, gdzie towar (szczepionka) przyjeżdżała partiami i była dzielona na tą na teraz i magazynowana dla tych tych osób na drugą dawkę oraz podawana medykom i grupie 0 i co? Przedstawili się jako Janda i Miszczak i dostali? A teraz twierdzą, że była jakaś lista? I że zostali zaproszeni. O. Zaproszeni przez kogo?
      Oto jest pytanie. Czy gdyby ematke, entuzjastkę szczepinie, zaprosiliby ? Nie poszłaby? Oto jest pytanie. Kto więc tymi szczepionkami dysponuje. Toż ludzie dzwonią i się sami pytają kiedy, ach kiedy. Jak im powiedzą :dziś, przyjdź pan, zaszczepimy - ci co chcą się zaszczepić - pójdą. Nie będą wnikać, a może mi się wydaje, że nie rozkłada się wszystkiego na czynniki pierwsze.
      • nangaparbat3 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:39
        Oto jest pytanie. Czy gdyby ematke, entuzjastkę szczepinie, zaprosiliby ? Nie poszłaby? Oto jest pytanie. Kto więc tymi szczepionkami dysponuje. Toż ludzie dzwonią i się sami pytają kiedy, ach kiedy. Jak im powiedzą :dziś, przyjdź pan, zaszczepimy - ci co chcą się zaszczepić - pójdą. Nie będą wnikać, a może mi się wydaje, że nie rozkłada się wszystkiego na czynniki pierwsze.

I ja bym poszła, natychmiast, bez rozkmin dlaczego.
        Tym bardziej, że jeszcze przed świętami kolezanka mówiła mi, że będzie może można zaszczepić się poza kolejnością, jeśli ktoś się nie zgłosi w terminie, zostanie dawka w otwartej już ampułce, wtedy będą wzywać, trzeba natychmiast gnać i już.
        • memphis90 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:32
          Jasne. Będą wzywać - kolejną osobę z kilkutysięcznej listy oczekujących z grupy 0...
          • nangaparbat3 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:40
            I dobrze. Ale powinno być jasno podawane, zeby wszyscy wiedzieli, jak to działa. Informacja naprawdę nawala. A to jest pożywką dla wszelkich "załatwiań".
            • arwena_11 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:04
              Nanga wszyscy normalni ludzie wiedzą. Bidna Janda z córeczką "nie wiedziały" ;D, big_grin
          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:41
            Wystarczy przelecieć się po oddziałach, bo była zgoda na szczepienie pacjentów znajdujących się w danym czasie w szpitalu. Chętni znaleźliby się natychmiast.
            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:12
              mia_mia napisał(a):
              > , bo była zgoda na szczepienie pacjentów znajdujących się w danym czasie w szpitalu

Skąd takie info? Gdzie takie prawo?
              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:14
                Z pisma NFZ, na które powołuje się WUM usprawiedliwiając szczepienia celebrytów.
                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:15
                  mia_mia napisał(a):
                  > Z pisma NFZ, na które powołuje się WUM usprawiedliwiając szczepienia celebrytów.

Czyli jednak zaszczepili ich zgodnie z prawem?
                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:20
                    Pisałam, że rząd zostawił szeroko otwartą furtkę do nadużyć, którą wykorzystano. Mam nadzieję, że winni poniosą konsekwencje.
                    • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:24
                      mia_mia napisał(a):
                      > Pisałam, że rząd zostawił szeroko otwartą furtkę do nadużyć,

Czyli jakby zaszczepili twojego teścia to by nie było nadużycie ale jak zaszczepili Jandę to już jest nadużycie?\

Jakby zadzwonili do twojego teścia to też byś na niego rzygała, że skorzystał?
                      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:39
                        Nie zauważyłaś, że nikt nie ma pretensji o to, że zaszczepiono pacjentów z oddziałów?
                        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:44
                          mia_mia napisał(a):
                          > Nie zauważyłaś, że nikt nie ma pretensji o to, że zaszczepiono pacjentów z
                          > oddziałów?

Nie o to pytałam - twój teść nie był na oddziale.
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 12:11
                            Nie był na oddziale, nie pracuje w teatrze Jandy, nie jest jej rodziną, nie jest w zarządzie fundacji TVN, nie zna Gacionga, więc nikt nie przysłał do niego maila z pytaniem czy ma kaprys się zaszczepić nikt i nie zadzwonił, będzie jak wszyscy szarzy obywatele czekał na swoją kolej.
                            • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 12:17
                              mia_mia napisał(a):
                              > Nie był na oddziale

Odpowiesz w końcu na pytanie czy w końcu dotarło do ciebie, że głupio bijesz pianę?
                              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 12:23
                                Nawet jeśli odpowiem ci jeszcze 100 razy, do ciebie to i tak nie dotrze, bo zafiksowałaś się na obronie czegoś, czego nie da się obronić i dociera do ciebie jeszcze mniej niż zwykle.
                                • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 12:51
                                  mia_mia napisał(a):
                                  > Nawet jeśli odpowiem ci jeszcze 100 razy

Nie odpowiedziałaś mi wcale.

Więc odpowiem za ciebie - jako typowa Pawlakowa uważasz, że jakby zaszczepili twojego teścia to by było ok ale jak zaszczepili Jandę to jest skandal. CBDU.
                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 13:09
                                    Tak, to jest skandal jak każde szczepienie po znajomości, czy moje czy teścia czy twoje, córki Jandy czy kogokolwiek i wbij sobie to do głowy.
                                    Jakby zaszczepił się poza kolejnością ktoś z rządu też byś tak bohatersko tego broniła?
                                    • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 13:31
                                      mia_mia napisał(a):
                                      > Jakby zaszczepił się poza kolejnością

Już ostatnio twierdziłaś, że jednak nie 'poza kolejnością'...
                                      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:21
                                        Od początku piszę, że zaszczepili się poza kolejnością. A ty nie napisałaś czy Ziobry albo Pawłowicz broniłabyś tak samo desperacko.
                                        • araceli Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:22
                                          mia_mia napisał(a):
                                          > Od początku piszę, że zaszczepili się poza kolejnością.

Napisałaś, że NFZ wyraził zgodę na szczepienie również pacjentów (w piśmie są też zdaje się członkowie rodzin). To w końcu jak? Zdecydujesz się na jakąś wersję?
                                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:28
                                            Czego tu nie rozumiesz?
                                            „Odpowiadając na apel Naczelnej Izby Lekarskiej o jak najefektywniejsze wykorzystanie szczepionek dostarczonych do szpitali w okresie świąteczno-noworocznym, do 6 stycznia, oprócz szczepienia pracowników szpitali, dopuszczalne jest także szczepienie członków ich rodzin oraz pacjentów, którzy w tym czasie przebywają w szpitalu, a których stan zdrowia na to pozwala”
                                          • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:50
                                            "Napisałaś, że NFZ wyraził zgodę na szczepienie również pacjentów (w piśmie są też zdaje się członkowie rodzin)."

Członkowie rodzin pracowników z grupy zero i pacjenci przyjęci na oddział. Do której grupy konkretnie należy pani Janda?
                                  • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:02
                                    "jako typowa Pawlakowa uważasz, że jakby zaszczepili twojego teścia to by było ok ale jak zaszczepili Jandę to jest skandal"

Nie odróżniasz telefonu do pacjenta szpitala (przypadkowego, pierwszego z listy wg np. schorzeń albo wieku) a telefon do konkretnej pani Jandy, aktorki, która z tym szpitalem nie ma kompletnie nic wspolnego?
                                    Nie zgrywaj głupa.
                    • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:25
                      Winni czyli kto? Rząd, który poraz kolejny "daje furtkę" beznadziejnymi przepisami/wytycznymi?
                      Bo jeżeli była furtka, to całe zajście można uznać za etycznie naganne, ale zgodne z prawem.
                      • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 11:42
                        Winna jest osoba, która przyjęła listę z teatru i osób zaprzyjaźnionych i zleciła obdzwanianie ich i szczepienie. Ja mam swój typ.
                        • paskudek1 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:48
                          mia_mia napisał(a):

> Winna jest osoba, która przyjęła listę z teatru i osób zaprzyjaźnionych i zleci
                          > ła obdzwanianie ich i szczepienie. Ja mam swój typ.

Ok, winna jest ta osoba. Więc łaskawie odpierdol się od Jandy i reszty bo jestem na milion procent pewna, że jakby zadzwonili do ciebie to i teścia byś przywiozła i sama skorzystała, gdyby tylko ktos5ci zaproponował. I nie tylko powieka ale NIC by Ci nie drgnęło na myśl, że być może nie masz prawa tego ramienia naddtawoac do szczepień.
                          • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:55
                            "Więc łaskawie odpierdol się od Jandy i reszty bo jestem na milion procent pewna, że jakby zadzwonili do ciebie to i teścia byś przywiozła i sama skorzystała, gdyby tylko ktos5ci zaproponował"

Z tłumaczeń pani zatrudnionej w teatrze wynika, że ta możliwość załatwienia szczepienia pojawiła się dużo wcześniej. Tu nawet nie mówimy o akcji pt. mamy wolna szczepionke, proszę przyjechać w ciągu 30 min, tylko ewidentne, z premedytacją, załatwienie sobie szczepienia poza kolejnością.
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:55
                            Ciekawe czy gdyby zaszczepiła się władza kazałabyś mi się odpierdolić od nich, ich żon, kochanek i dzieci, które zostały zaszczepione poza kolejnością. Tak trudno przyznać, że pewne osoby zawaliły sprawę?
                            • paskudek1 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:54
                              Tak, pewne osoby zawaliły sprawę. I to chlelrnei mocno zawaliły. Ale NIE SA TO AKTORZY czy kto tam został zaszczepiony poza kolejnością.
                              • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 16:06
                                Nie odpowiedziałaś czy polityków broniłabyś równie mocno i też zwalniała ich z odpowiedzialności za to co zrobili.
                                • paskudek1 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 16:15
                                  Politycy, z racji wykonywanego zawodu i sprawowanych funkcji mają chyba znacznie większy wgląd w dystrybucję tych szczepionek niż pani Janda czy pan Miszczak? A już ZWŁASZCZA politycy partii rządzącej. I od nich to ja akurat wymagam znacznie więcej niż od aktorów. A jednocześnie spodziewam się o wiele mniej. Jeszcze raz powtórzę - ktoś popełnił duży błąd ale nie byli to co celebryci.
                                  • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 16:33
                                    Ja zaszczepione osoby mam za inteligentne, ogarniające rzeczywistość i będące na bieżąco z tym co się dzieje i jestem pewna, że wiedzieli co robią.
                                    • canaille Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 18:33
                                      Złe założenie. Każdy ma jakąś bańkę, coś wie, czegoś nie. W tym wypadku bańka aktorska nie musi ogarniać bańki lekarskiej. Pokaż te przepisy, z których wynika jakie obowiązują procedury "normalne" i "awaryjne" i kończymy dyskusję.
                                • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 16:16
                                  Powiem tak, ja politykom nie wierzę z zasady. Mają sporo przekrętów na sumieniu. Nie wiem kto był inicjatorem akcji i pewnie już się tego nie dowiemy. Zapewne wśród tych zaszczepionych osób były takie, które chciały się wkręcić na szczepienie i takie, które skorzystały z zaproszenia i faktycznie chciały przy tym pomóc.
                                  Nie były w grupie 0, to niezaprzeczalny fakt. Natomiast teraz jest bardzo głośno o szczepieniach medyków, o tym ile tysięcy czeka w kolejce. Tydzień temu było wiadomo, że ruszyła akcja szczepień i wg przekazów przebiega bardzo sprawnie. To mogło sprawić, że niektórzy nie zastanowili się nad stycznością tego szczepienia.
                                  • little_fish Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 16:17
                                    Etycznością miało być
                          • mia_mia Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:58
                            I możes być na milion procent, pewna że ani do twoich bliskich ani ciebie nikt nie zadzwoni z propozycją przedterminowych szczepień. Tym się różnisz od elit, jesteś na końcu łańcucha.
                      • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 14:47
                        "Rząd, który poraz kolejny "daje furtkę" beznadziejnymi przepisami/wytycznymi?
                        Bo jeżeli była furtka, to całe zajście można uznać za etycznie naganne, ale zgodne z prawem."

Jak zwykle w tym po...nym kraju. Wszystko można nagiąć, wykorzystać, bo przecież prawo pozwala...
                    • arwena_11 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:01
                      Konkretnie JAKĄ furtkę zostawił? Bo jak na razie wszędzie piszą, że teraz jest szczepiona grupa ZERO. Czyli wszelkiego rodzaju służby medyczne, jeśli się nie mylę.
                      Nie ma nigdzie napisane - jak zostanie X szczepionek to można dać Jandzie i reszcie towarzystwa.
                      • sumire Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 15:15
                        Ale wszyscy już wiedzą, że tak nie jest. Wiedzą również, że są jakieś dziwne niezgodności pomiędzy liczbami szczepionek zamawianych a otrzymywanych, co oznacza, że być może to nie Janda i jej córka są tu największym problemem, tylko to, że całe te grupy to fikcja. Bo jestem absolutnie pewna, że "pod stołem" zaszczepiło się już znacznie więcej niż 18 osób.
    • taniarada Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:11
      Dlaczego większość obwinia o pandemię Gatesa, Rotszylda, Sorosa, masonów, ilumiatów, koncerny farmaceutyczne, a nikt nie bierze pod uwagę najbardziej prawdopodobnej możliwości - wojny biologicznej Chin z zachodnią cywilizacją o prymat w świecie. Tak się dziwnie składa, że największe straty ponosi Europa i USA.
      • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 18:20
        taniarada napisał(a):

> nikt nie bierze pod uwagę najbardziej prawdopo
        > dobnej możliwości - wojny biologicznej Chin z zachodnią cywilizacją

Weź przestań. USA to jeszcze, ale w EU wystarczyłoby, aby Chiny zastopowały dostawy swoich towarów i komponentów - połowa firm i przemysłu farmaceutycznego się wywróci, nie trzeba żadnej pandemii.
    • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 20:39
      Jestem ym aktorom głęboko wdzięczna. Przecież ta inba zmiotła z mainstreamu teorie spiskowe o Tiffany Dover itd.
      • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 21:16
        kwarantelka napisała:

> Przecież ta inba zmiotła z mainstreamu teo
        > rie spiskowe o Tiffany Dover itd.

A gdzie tam, mainstream nadal wierzy w istnienie płaskoziemców i ludzi wierzących w nanoczipy w szczepionkach.
        • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 03.01.21, 23:55
          Wierzyć to może i wierzy, ale czas ma zajęty yebaniem celebrytów, więc nie ma kiedy foliarstwa promować . Poza tym jebanie celebrytow wyklucza foliarstwo, bo skoro celebryci dali sobie wszczepić chipy od Gatesa no to jakby w czym problem?
          • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 00:13
            kwarantelka napisała:

> chipy od Gatesa

Weź już skończy z tym szczuciem. Ludzi wierzących w płaską ziemie nie ma, a tych od czipów to jest może garstka, w tym czesć to pacjenci poradni zdrowia psychicznego. Ci, co się nie chcą szczepić to nie żadne antyszczepy i foliarze, tylko ludzie nie mający zaufania do firmy farmaceutycznej karanej w przeszłości za korupcję i misseling.
            Najlepszą "promocją" szczepionki byłaby informacja czym szczepi się Izrael i jeśli tym samym, to czy z tej samej "tasmy produkcyjnej" czy jakiejś innej, przeznaczonej dla "rynki wschodnie". Bez podtekstów - to może być tak jak z niemieckimi proszkami do prania i w ogóle produkcja na tzw wschód. Zwykle opycha się nam gorsze i drożej.
            • evee1 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 01:00
              Alez sa ludzie wierzacy a plaska ziemie. Nawet kreca filmiki dowodzac te plaskosc wink.
              • dramatika Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 01:11
                evee1 napisała:

> Alez sa ludzie wierzacy a plaska ziemie. Nawet kreca filmiki dowodzac te plasko
                > sc wink.

I ty po prostu tak wierzysz, że oni naprawdę są ludźmi wierzącymi w płaską ziemię? Nie wiem czym to sie różni od wiary w czipy Gatesa tongue_out
                • evee1 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 07:36
                  No, staraja sie jak moga dowiesc tego przytaczajac jakies bezsensowne dowody. Tylko po co to publikuja? Ale moze masz racje, moze robia to po to, zeby inni mieli z nich ubaw.
            • rexona_sport Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 07:49
              Wow nie myślałam ze zgodzę się z dramatika a tu chyba już drugi raz w ciągu miesiąca. Co innego foliarstwo i SPISEG a co innego domaganie się informacji, obrzydliwe jest szczucie na ludzi którzy chcieli by rzetelnego obrazu sytuacji.
              • kwarantelka Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 20:21
                Tylko ze dramatica coś pierdoli żeby prowokować i odpisała coś bez sensu i bez związku z moim pocztęm. Antyszczepy istnieją. Filmiki „udowadniające”, że jakaś tam pielęgniarka po zaszczepieniu zmarła, istnieją. Nie szczuję, stwierdzam fakt. Gdyby nie Jandagate, która zajmuje ludziom cała stronę aktualności na fejsie, wątki na forach i pierwsze strony w gazetach, to w tych miejscach byliby antyszczepy, czyli mieliby więcej miejsca do szerzenia swoich poglądów.
            • brenya78 Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 08:05
              "Najlepszą "promocją" szczepionki byłaby informacja czym szczepi się Izrael i jeśli tym samym, to czy z tej samej "tasmy produkcyjnej" czy jakiejś innej, przeznaczonej dla "rynki wschodnie". "

Nie masz bladego pojęcia jak się produkuje leki, prawda?
    • pani_tau Re: Nowa moda wsrod celebrytow... 04.01.21, 10:58
      Pewnie nie jest zwolenniczką postawy "na złość PiSowi zwiększę sobie ryzyko zachorowania na Covid".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka