Dodaj do ulubionych

dobrostan kobiet

29.01.21, 20:40
W uzasadnieniu do wyroku pseudotrybunału pada sformułowanie: "dobrostan kobiety ciężarnej".

Co jest doskonałym post scriptum do krótkiej historii nt. religii, która napisałam w wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,567,171183611,171183611,Rozmowy_o_Bogu_tylko_dla_superinteligentnych_.html
że kobieta przez religie monoteistyczne została zniewolona i zamieniona we własność ojca/męża, w część inwentarza domowego. I nadal w wielu krajach ten paradygmat obowiązuje, przykryty jedynie pozorem niby równych praw.

Otóż drodzy pseudosędziowie - w języku aktów prawa o dobrostanie to mówi się w stosunku do zwierząt. Nie ludzi.
W doskonały sposób demaskuje to prawdziwy charakter tego pseudowyroku.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: dobrostan kobiet 29.01.21, 20:48
      Dzis jedna pani od Gowina bredziła coś o "furtce" i powrocie do kompromisu (ale nie wiadomo jak, bo tego juz nie powiedziała)
      Niech mnie oni wszyscy, ci od dobrostanu i ci od kompromisu pocałują w furtkę
      • taniarada No i ? 30.01.21, 09:50
        daniela34 napisała:

> Dzis jedna pani od Gowina bredziła coś o "furtce" i powrocie do kompromisu (ale
        > nie wiadomo jak, bo tego juz nie powiedziała)
        > Niech mnie oni wszyscy, ci od dobrostanu i ci od kompromisu pocałują w furtkę
        Czy ktoś coś zmienił w ustawie ? Zebrał się parlament , wniesiono poprawki,
        czy uchwalono nowe prawo ?
        Nie, to było tylko orzeczenie TK.
        Jak pokazuje historia nie zawsze przekładało się to na ustawy.
        Proszę nie tłumaczyć zachowania, którego nie da się akceptować i tego typu
        sprawy załatwiać politycznie a nie ulicznie.
        • anorektycznazdzira Re: No i ? 30.01.21, 11:09
          proszę wypierdalać
    • woman_in_love Re: dobrostan kobiet 29.01.21, 20:54
      Mi "dobrostan kobiety ciężarnej", w zestawieniu ze standardami polskiej porodówki, skojarzył się z
      IN S T R U K C J Ą GŁÓWNEGO LEKARZA WETERYNARII, w sprawie postępowania przy przeprowadzaniu kontroli w rzeźniach, pod względem dobrostanu zwierząt ehehehhehe

• afro.ninja Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 09:24
        Niestety, racja.
      • kira02 Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 16:33
        100/100 , niestety sad
    • saszanasza Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 09:40
      Ja chętnie zagłosowałabym w referendum za „dobrostanem księży” i zniosła celibat. Nareszcie biedaki mieliby szansę legalnie zaznać uroków życia, a i ich majątek nie przepadałby na rzecz KK tylko przechodził polepszajac dobrostan kobiet i ich dzieci😁
      • stasi1 Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 10:02
        Osobisty majątek księdza nie musi iść na kościół, może nim dowolnie rozporządzać. Niby mam kumpla którego siostra żony ma dziecko z księdzem. Ciekawe co mu zostawi po śmierci? Ale to jeszcze pewni długo będzie trzeba czekać
        • saszanasza Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 10:12
          stasi1 napisał:

> Osobisty majątek księdza nie musi iść na kościół, może nim dowolnie rozporządza
          > ć. Niby mam kumpla którego siostra żony ma dziecko z księdzem. Ciekawe co mu zo
          > stawi po śmierci? Ale to jeszcze pewni długo będzie trzeba czekać

Gdyby ta siostra żony była żona tego księdza, myślę, że jego preferencje co do przekazania majątku swojej rodzinie byłyby bardziej określone, bo w tym przypadku, to najpierw musi udowodnić że to dziecko księdza i a jak udowodni to wyłacznie dziecko dziedziczy. Kobieta zostaje pozbawiona „dobrostanu”🙈

Teoretycznie tak, w praktyce jednak wygląda to mniej więcej tak:
          • stasi1 Re: dobrostan kobiet 31.01.21, 09:41
            Dziecko ma około 10 lat, ojciec go odwiedza ale nie wie jaki zawód on wykonuje. Ogólnie to mieli sie pobrać już mieli napisane pismo do Watykanu. Gość powiedział o tym swojej matce, ta stwierdziła że jak wyjdzie ze stanu to ona życie straci. I został ale juz bez kobiety
        • margerytka73 Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 10:31
          Tez mam kolezanke, ktora ma dziecko z ksiedzem. Ksiadz całe zycie na nie łoży.
    • triss_merigold6 Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 09:54
      www.ciwf.pl/media/2928762/tr%C4%82%C5%82jk%C3%84%E2%80%A6t-dobrostanu.png?mode=min&width=600&height=315&rnd=130851689910000000
      • demodee Do ludzi też się stosuje 30.01.21, 15:17
        "dobrostan,
        psychol. subiektywnie postrzegane przez osobę poczucie szczęścia, pomyślności, zadowolenie ze stanu życia;"

encyklopedia.pwn.pl/haslo/dobrostan;3893293.html
        • saszanasza Re: Do ludzi też się stosuje 30.01.21, 17:45
          demodee napisała:

> "dobrostan,
          > psychol. subiektywnie postrzegane przez osobę poczucie szczęścia, pomyślności,
          > zadowolenie ze stanu życia;"
          >
          > encyklopedia.pwn.pl/haslo/dobrostan;3893293.html

No to chyba nie o ten dobrostan chodzi i na pewno nie jest to dobrostan kobiet, bo niestety trudno urodzić nieuleczalnie chore dziecko i odczuwać szczęście, pomyślność i zadowolenie z życia. Natomiast czytałam, że podobno szympansy mają taki dar.
        • woman_in_love Re: Do ludzi też się stosuje 30.01.21, 18:12
          ooo, wyborca Konfy przylał już nam to wytłumaczyć big_grinbig_grinbig_grin
          widać, że się zna

a jakżesz to zakaz aborcji wpłynie na subiektywnie postrzegane przez osobę poczucie zadowolenia ze stanu życia, u kobiety która chciała pozbyć się pierd..... muminka?
    • nangaparbat3 Re: dobrostan kobiet 30.01.21, 10:08
      Teraz ziobryści zadbają o nasz dobrostan - i godność. "Zajmiemy się tą sprawą na porządnie".

www.polsatnews.pl/wideo/jest-projekt-ustawy-o-hospicjach-perinatalnych-wojcik-chodzi-o-godnosc_6783532/

Wciąż uważam, że nie doceniają polskich kobiet i nie wiedzą, na co się porywają.
    • pytajnik188 Re: dobrostan kobiet 01.02.21, 15:26
      To już wiesz na poziome czego znajduje się kobieta w tym kraju. 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka