kira02 14.02.21, 16:19 Macie jakieś specjalne plany na dzisiaj? Nie obchodzimy specjalnie Walentynek, ale nowy storczyk dostałam (uwielbiam). Poza tym nic, jako, że dzisiaj mąż pracuje do późna, a ja siedzę w domu z chorymi dzieciakami 😔 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:23 Nie, nie świętujemy. Mój 18 latek i jego dziewczyna tez nie. IMO badziewiaste pseudoswieto. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:29 Mój syn z kolei świętuje właśnie. Ja w jego wieku też świętowałam. To jest właśnie fajny dzień kiedy się jest jeszcze na poziomie randkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:32 Jak byłam w jego wieku tego święta chyba nie było. Nie wiem, bo zupełnie nie jest mi potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:45 Ja jednak pamiętam kupowanie i wypisywanie walentynek. Ogólnie to już sporo lat nie celebruje ale też jestem przeciwna negowaniu potrzeby celebrowania przez kogoś. Gdyby nie to, że nie namierzam już pisać tu o życiu prywatnym wołanych dzieci, napisałabym ci jak fajnie można spędzić taki dzień Bez żadnego idelo w żadną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:50 Hej, spędzam ten dzień zajebiscie. Jak każdy dzień od 30 lat z moim chłopem. Zrobil mi pyszna kawkę, podał obiadek, ja zaraz zrobię mu drapanie plecków, bo on to lubi. Dzien, jak codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:54 No ja tez już nie wypisuje walentynek. Ukochanego mężczyznę mam pod ręką każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:56 Było, było. W podstawówce (7-8 klasa) robiliśmy skrzynkę życzeń, później czytaliśmy je przez radiowęzeł To były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:04 Mieszkałam wiele lat poza Polską. Tam gdzie mieszkalam, nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Świętujecie dziś? 15.02.21, 19:56 Ja tam pierwszego Walentynkowego misia z Ikei dostalam dawno dawno temu, na samym początku związku, kiedy rzeczywiście w Pl tej komercji lutowej nie było i daty 14 lutego nikt nie pamiętał. Niestety misio przeprowadził się z synem, jego kangurem znoszonym i jego ukochaną do nich więc z nami już nie mieszka bo wg syna jest to JEGO pierwszy ukochany pluszak, z którym jeździł na obozy sportowe w podstawówce i musieliśmy nawet dzwonić w misia sprawie do trenerki. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:39 O, tak samo uważam. Fajne dla zakochanych nastolatków, bo dla nastolatków-singlii już niekoniecznie a po latach i tak trzeba utrzymywać temperaturę uczuć na xodzien, a nie raz do roku Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:49 >po latach i tak trzeba utrzymywać temperaturę uczuć na xodzien, a nie raz do roku wink No fakt, nie warto obchodzić walentynek, skoro trzeba utrzymywać temperaturę na codzień... urodzin, imienin i swiąt też nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:24 Zawsze trzeba utrzymywać temperaturę na co dzień, co nie przeszkadza mieć świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 20:29 I tak lepsze niż bedziewiaste pseudoswieto "trzech króli". Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 15.02.21, 08:46 Nie, no weź, ba 3 kroli jest wolne. Jak wolne, to i lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:29 Świętuję przymusowo przed telewizorem, bo spadające z dachów sople lodu nie zachęcają do romantycznych spacerów. Lepszych pomysłów przy lockdownie nie miałam. Wciągnęłam więc już jedną wersję kinową Romea i Julii z 1969 roku, wieczorem jest następna z Leonardo DiCaprio. Zeżarłam przy filmie pół opakowania ciemnych trufli z konjakiem "Tiamo" i jest mi trochę od tego walentynkowania niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:29 Zrobiłam z dzieckiem i mężem kartki walentynkowe i częściej niż zwykle się przytulam z córeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:32 U nas Walentynki przesunięte o 2 tygodnie, ale jak dobrze pójdzie to będziemy świętować na plaży i w oceanie, gorszac przy tym co wrażliwszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:34 Pod pretekstem święta zrobiliśmy sobie wczoraj wspólny wieczór bez dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:37 Od 900 roku stare pogańskie święto zmieniono więc na święto obietnic miłości, któremu patronuje chrześcijański duchowny. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:46 kira02 napisał(a): > A poza kazaniem? > Poza kazaniem jest nicość🙈 Nic nie umie, nic nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:48 I do tego patron chorych psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:41 Nie lubię Walentynek, ale moje ukochane kwiaty (tulipany) dostałam. Odwdzięczyłam się chrustem Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:43 W sensie faworkiem??? Kocham cie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:45 Tak. W sensie faworkiem. Calym półmiskiem nawet Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:13 A jak mi już tak wyznajesz uczucia to proszę Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:29 Kocham chrusty. Ale jestem na dwóch dietach aktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:35 Na dwóch, bo na jednej się nie najadasz 🙂🙂🙂? Żartuję i współczuję Ja mogę robić chrust bezkarnie, bo sama tak średnio lubię (zjem, ale niewiele). Robię dla reszty Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 20:30 dobra, gdzie można wysyłać tulipany by dostawać ten chrust? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Świętujecie dziś? 15.02.21, 20:50 > Odwdzięczyłam się chrustem Przeczytalam, że odwdzięczyłaś się obrusem... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Świętujecie dziś? 15.02.21, 20:59 Taaa, własnoręcznie uszytym i wyhaftowanym. To moja matka by mogła 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:53 Wczoraj z najmłodszym dzieckiem ponaklejaliśmy serduszka w całym domu. Dziś rano od najmłodszego dostaliśmy laurki. Sobie i dzieciom daliśmy ulubione słodkości. I tyle, mąż w pracy. W zeszłym roku wybraliśmy się na romantyczną kolację (wyjątkowo, bo nie jest to naszym walentynkowym zwyczajem ), ech, żebyśmy wiedzieli, że to ostatni taki wypad, bo na rok zamkną restauracje Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 16:55 Niedawno miałam urodziny i przypadkiem trafiłam na zdjęcia sprzed roku: obiad w restauracji, kawa w kawiarni... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:00 Specjalnych obchodow nie uskuteczniamy, rano byly czekoladki dla wszysykich i serduchowe ciacho z lokalnej cukierni, a po poludniu poszlismy na rodzinny spacer nad Wisle. Nasza plaza zmieniona w lodowisko, to sobie wszyscy pojezdzilismy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:01 Mąż kupił moje ulubione wino, byliśmy na długim spacerze w lesie i nad jeziorem a wieczorem obejrzymy film i napijemy się wina. W sumie podobnie jak w każdą niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:35 Świętujemy. Ciasto zrobiłam, ale takie na wypasie, i dodatkowo udekorowałam serduszkami, a mąż załatwił bilety i poszliśmy do kina. Film przyjemny. Córka z kawalerem również świetuje W tym roku jest bez zadęcia, prezentowania, tylko dzieciaki dostały po czekoladzie, a jednak jest miło. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:44 Tak , od parunastu lat swietujemy Walentynki. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:46 Sliczna🎈🎉🎁💙 Taki mem dziś widziałam. Stówka dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 20:41 Najlepsze życzenia urodzinowe dla Córki! Piękna Walentynka Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:51 Nie ale partner przyniósł kwiaty Tymczasowo na 2 dni otworzyli u nas kwiaciarnie 🙈 Kwiatami już zajmuje się kot 👏🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 17:56 Św. Walenty – patron opętanych, epileptyków i zakochanych.Jakby ktoś nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:03 Nie świętujemy jakoś specjalnie, bo nie było żadnych fizycznych prezentów. Mąż za to podarował mi dzień spokoju i zabrał synów na narty. Ja sobie poszłam na długi spacer po śniegu i mrozie, a później ugotowałam dobry obiad dla głodomorów po nartach. Teraz pijemy sobie piwo corona extra w ramach szczepionki, a jak zagonimy towarzystwo do łóżek, to obejrzymy jakiś film i wypijemy wino. A na deser mam jeszcze ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczekrocze Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:09 Nigdy nie obchodziliśmy i nie będziemy, śmieszy nas to pseudo święto. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:18 Swieto zmanipulowanych ludzi. Nie swietuje. Na te czerwone roze, seduszka, czekoladki reaguje jak byk na czerwona plachte. Dzis wlasnie tak zareagowalam na czerwone roze od meza. Zrobilam awanture.... teraz sie nie odzywamy do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Świętujecie dziś? 15.02.21, 00:34 Dziekuje Po godzinie bylismy na lyzwach. Chce miec dzien jak codzien , a nie jakies wydumki z reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:19 Świętujemy. Były kartki walentynkowe, bardzo trafione prezenty i wyprawa na gofry A co. Odpowiedz Link Zgłoś
rewolucja.pa Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 19:24 My wykorzystujemy maksymalnie różne święta, a im mniej bogoojczyźniane tym lepsze. Mam nadzieję, że niczyich uczuć nie obrażam, nie mam takich intencji. W czasach mojej młodości święta nie było, a ja każde pozytywne chętnie przygarniam. Albo akurat takie, jakie nam pasuje; co roku obchodzimy Oktoberfest na przykład, bez względu na miejsce zamieszkania. Obchodziliśmy spacerem, specjalnym śniadaniem, drobnym prezentem i piosenką. Nauczyłam się grać ulubioną i skusiłam Walentego na śpiew. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 20:09 But of course Kwiaty sa zawsze mile widziane, czerwone tulipany swietnie sie prezentuja na tle sniegu za oknem! Pudelko truffles by Mary Brigadeiro to frajda dla pyszczka/podniebienia z poczuciem wsparcia local business "Poswiecenie" mojego meza i zgoda na wspolne wieczorne obejrzenie (kompletnie not a propos V-Day ) "The Guns of Navarone" (bo lubie) to taki mily "romantic" akcent ... why not Nie starzejcie sie, kobiety, nawet kiczowate i dziecinne swieta utrzymuja nas w poczuciu, ze nie kazdy dzien jest taki sam. Zwlaszcza gdy f***ing Covid trwa Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Świętujecie dziś? 14.02.21, 20:48 Tak. Długą i zaciętą grą w 7 cudów świata - pojedynek. Udało mi się zbudować solidne imperium i jestem ogromnie z tego zadowolona, bo moja strategia okazała się lepsza. Do tego wino i domowy sernik wiedeński Odpowiedz Link Zgłoś