Dodaj do ulubionych

Brawa dla tej restauracji

03.03.21, 10:22
Powinny wszystkie restauracje w Polsce wprowadzić taki zakaz, może te ubeki w końcu by czegoś się nauczyli.

msp.money.pl/wiadomosci/torun-w-tym-lokalu-nie-obslugujemy-policjantow-burza-po-plakacie-na-drzwiach-restauracji-6613761693121088a.html
Obserwuj wątek
    • argentea Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 15:38
      Ale że odpowiedzialność zbiorowa?
    • bialeem Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 15:54
      Nie. Nie brawa. Dyskryminacji każdego rodzaju mówimy nie.
      • nikita1908 Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 16:17
        Dokladnie
      • nenia1 Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 16:37
        Tak, masz rację, chodźmy dalej do Kościoła i płaćmy na tacę
        bo przecież nie każdy ksiądz to pedofil.
        • bialeem Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 16:43
          Ciekawe porównanie. Może jestem zmęczona, ale nie widzę analogii. Możesz wyjaśnić jak się ma niechodzenie do kościoła do bycia nieobsłużonym ze względu na swoją pracę bądź rodzinę? To następni nieobsługiwani będą np nauczyciele i ich dzieci czy grabarze i ich siostry?
          • nenia1 Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 16:47
            Ale co będziemy teraz udawać, że policja nie zachowuje się ostatnio coraz bardziej agresywnie wobec np. protestujących pokojowo kobiet?
            • bialeem Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 16:56
              I z powodu tego, że kilku chłopów gdzieś w Waw chciało dać sobie ujście agresji jakaś babka w Toruniu nie może kupić hamburgera? Gdzie sens, gdzie logika?

Abstrahując już od tego, że uczestniczyłam w wielu protestach w swoim życiu, prawie wszystkie były za pisiatych i ani razu nie widziałam agresywnego policjanta, a te pojedyncze przypadki które kojarzę z mediów lub relacji koleżanek, to zwykle te same przypadki powielane wielokroć w każdym portalu i tv.
              • nenia1 Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 17:14
                No skoro dla ciebie to tylko kilka przypadków...sam właściciel opisuje swoje "przygody" z policją na strajku przedsiębiorców, a opisów i nagrań z agresywnych kontroli i tzw. interwencji w otwieranych lokalach nie brakuje. Policja coraz wyraźniej nie broni interesów obywateli tylko interesów władzy, trudno więc się dziwić, że obywatele biorą coraz częściej sprawy we własne ręce. Owszem, można grzecznie i biernie czekać, rano dostając wpier..l a wieczorem podając hamburgera, ale widocznie panu się ulało i uważam, że ma prawo.
                • taki-sobie-nick Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 22:25
                  Rzekomo pokojowi obywatele na siłę prowokują policję tak długo, aż ta zareaguje, po czym wrzeszczą o przemocy tejże policji.
                  • semihora Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 11:27
                    Tak, tak, szczególnie ta babcia z tęczową torbą. Pewnie prowokuje samą swoją obecnością.

Bujać to możesz frondziarzy, nie ematki.
            • taki-sobie-nick Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 22:23
              O tak, pokojowo jak nie wiem co.
          • milupaa Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:20
            Już było (jest?) nieobsługiwane służby zdrowia. Teraz policja. Kto następny?
        • taki-sobie-nick Re: Brawa dla tej restauracji 03.03.21, 22:23
          Oczywiście, że nie każdy ksiądz to pedofil. Zasadnicza większość to NIE pedofile.
          • semihora Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 11:25
            Chyba chciałaś(-eś) napisać, że zasadnicza większość to niezdemaskowani pedofile suspicious
    • alicia033 Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:11
      bardzo dobrze!
      Przyzwoitych ludzi z tej kulsonowej formacji już dawno wywiało.
    • vessss Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:14
      Mam nadzieję, że jak go okradną/napadną to też nie będzie dzwonił na policję?
      • raczek47 Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:28
        Ta,bo policja przyjedzie i obroni...pierdolenie i demagogia,nie raz prosiłam o interwencję i niestety, nie doczekałam się lub po baaardzo długim czasie, hitem było, gdy dwie godziny czekałam w nocy na klatce, by wpuścić panów policjantów (prosiłam o interwencję u sąsiadów bydlakow) a policja,okazało się, pojechała fo innej miejscowości, pomylili adres w zgłoszeniu.Prosilzm o interwencję ws.wybijanyvh szyb w samochodach ibojki z użyciem noża na ulicy,nie doczekałam się patrolu ani razu na czas ,natomiast często widzę na obrzeżach lasu do którego chodzę biegać, na granicy miasta parkujący radiowóz i policjantów relaksujących się, wyciągniętych na fotelach i jedzących,raz nawet byłam świadkiem, jak do takiego parkującego radiowozu podjechala żonka z dzieckiem jednego z policjantów i obiadek w termosie mu dawała.
        Pochwalam postawę wlaściciela restauracji.
        • vessss Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:42
          Przykro, że miałaś takie doświadczenia, ja mam zdecydowanie pozytywne. Ale to nie na temat- niech właściciel będzie taki szlachetny i w drugą stronę.
        • zuzanna_a Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:46
          serio? policjant jadł?
          skandal. nie od dzis wiadomo, że każdy z nas na 12 godzinnym dyżuże/ służbie nie je. sprawdz czy nie był też się wysikać przypadkiem, to dopiero byłaby afera.
          • raczek47 Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:59
            Też spędzasz godzinę z całego dnia pracy na jedzeniu i relaksie? Tyle trwa mój trening i tyle tam siedzą w radiowozie albo i dłużej, bo jak przychodzę to już tam odpoczywają ,ale do wybijanych szyb w samochodach nie ma komu podjechać na czas.
      • alicia033 Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:59
        vessss napisała:

> Mam nadzieję, że jak go okradną/napadną to też nie będzie dzwonił na policję?

daruj sobie, jedna taka już tu wyła, żeby żeby jak nam dziecko zaginie koleżkom jej faceta nie zawracać głowy...
        Ucz cię na cudzych błędach i nie idź drogą wapahy.
      • marta.graca Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 11:08
        A policja tak pomoże jak na stacji Orlen w Rymaniu?
    • zuzanna_a Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 10:45
      brawa? pogięło cię?
      odpowiedzialność zbiorowa?
      zauważyłaś moze że ci ludzie sa w pracy? że często utrzymują swoje rodziny? że mają pracę w której narażąją życie? a jakby twoim szefem nagle był zamordysta z pisu to oczywiście rzuciałabyś pracę i byt rodziny w cholerę i wyjechałą w bieszczady?
      co oni są winni, szczególnie wszyscy?
      bo jak rozumiem ci, którzy wchodzą do patolstwa po pobite matki i dzieci, zatrzymują nachlanych kierowców, bandytów albo gnają z rodzącymi przez miasto - to też nie mają prawa zjeść?
      nie znosze takiego uogólniania.
      ale pewnie knajpę prowadzi karina z sebą, którzy w nocy sprayem malują po blokach chwdp, to mniej wiecej taki poziom.
      • alicia033 Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 11:04
        zuzanna_a napisała:

> zauważyłaś moze że ci ludzie sa w pracy?

I co z tego?
        Przypominam, że teoria ślepych bagnetów zaliczyła kollaps w Norymberdze.

>że często utrzymują swoje rodziny?

jak każdy inny

> a jakby twoim szefem nagle był zamordysta z pisu to oczywiście rzuciałabyś pracę i byt rodziny w cholerę

a i owszem. Jak moim krajem zaczęli rządzić zamordyści z pissu to rzuciłam tu świetną pracę i wygodny dom i wyniosłam się tam, gdzie nie ma problemu z poszanowaniem podstawowych praw człowieka.

> co oni są winni, szczególnie wszyscy?

winni są braku rozumu i poczucia przyzwoitości.
    • wapaha Re: Brawa dla tej restauracji 04.03.21, 11:13
      Jasne- sprzeciw wobec dyskryminacji pokażmy postawą dyskryminującą innych tongue_out

Pomijam fakt, że to robienie sobie wrogów i wśród normalnych , zwykłych ludzi. Policjantów jest 100tys. Najbliższa rodzina , znajomi, koledzy i koleżanki to krąg ok.50 os wokół każdego. Do tego ludzie sprzeciwiający się każdej formie dyskryminacji i nierówności, wszelkim podziałom ludzi na lepszych i gorszych - wokół kręgu 51 os kolejne kręgi -min. 150 os.- a wokół nich ich rodziny i bliscy itd.
      Ergo. Wątpię by pan w ten sposób odnsiół finansowy sukces tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka