cku 07.03.21, 13:52 Którą mokrą karmę polecacie? Nie znam sie za bardzo, a chcialabym mojemu futrzakowi moze urozmaicić dietę (nie przepada za mokrym żarciem). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialeem Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 13:54 Kup mix jakiś bezzbożowy. Koteł sam zadecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:17 Niżej wymienione są najpopularniejsze. Nie chodź poniżej jakości animondy nawet jak kot będzie się rzucał na jakieś felixy i guermety (a będzie się rzucał - dlatego tych lepiej nie dawać) Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:18 Ah - nie daj sobie wmówić, ze zabijasz kota suchym. Niektóre tak mają, że wolą i tyle. To osobnicze. Jak pije, to nawet weterynarze mówią, że to ok. Koci fanatycy oczywiście wiedzą lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:23 Zauważyłam. Najwyzej będę truła kota. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 13:57 Mojemu kupuję animondę bezzbożową. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 13:58 Mam Feringe, Mac`a i Animonde carny mono, wszystkie wpiernicza do ostatniego atomu. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 13:59 u mnie wszystkie najchętniej wild freedom, potem feringa (ale tylko niektóre smaki, pomarańczowa najmniej), granata pet, mac's, na końcu animonda. Z syfiastych jako dosmaczanie wszystkie rzucały się na paszteciki gourmet gold z tuńczyka Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 14:25 Dzięki. Próbuję naszego kota sklonic bardziej do mokrego żarcia, suchego to każdą ilosc pochłonie, mokre to zależnie od humoru, ake rzadko zje. Nawet to co jadał to od jakiegos czasu juz nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 14:33 Odstaw suche, jest bardzo szkodliwe, nawet teoretycznie lepszej jakości na dłuższą metę szkodzi kotu. Jak odstawisz mu suche to będzie z czasem chętniej jadł mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 14:43 Nie zje. Głodował ponad dobę. Mokrego nie tknął (różne proponowałam). Je suche. Pije duzo (miska, fontanna, kubki z wodą 😉) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:20 Doba to jest nic Nadmierne picie może oznaczać chorobę. Mojego przestawiałam ponad dwa tygodnie. Też myślałam, że się nie da. Teraz wcina mięsne puchy jakby nic innego nie jadł. Suche całkiem odstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:22 Moze i mojego sie uda. Jak będzie jadl i to i to to juz bedzie sukces. Jak nie da rady to będzie jadl suche. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:58 cku napisała: > Moze i mojego sie uda. Jak będzie jadl i to i to to juz bedzie sukces. Jak nie > da rady to będzie jadl suche. U mnie tylko jedna nie "przeszła" całkiem na mokre i muszę jej suchego dodawać ( do mokrego), reszta przeszła bezproblemowo- mimo kilku lat jedzenia tylko suchej. Jemy tylko z firmy Wild freedom z kurakiem jako podstawa, a do kuraka dodaję albo królika, albo jagnięcinę, albo kaczkę ( też z tej firmy). Dziczyzna i wołowina powoduje biegunkę , albo wymioty, ( u moich dwóch), więc testuj mięsa po kolei , abyś wiedziała które nie podchodzi ( jakby się tak miało stać, czego oczywiście nie źyczę, wolałabym wołowiną karmić nie kurakiem 🤣) Testowałam też Feringę, Catza i Mac'sa, nie wszystkie koty chciały chętnie jeść , więc stanęło na tym co jedzą wszystkie i chętnie i bez problemów żołądkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 16:10 Mięsa rozne jadał (swiezym nie pogardzi). Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 14:35 Gussto, animonda, wild freedom, mac. Wysokomięsne, bezzbożowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:44 z mokrych dostepnych tez w PL, u nas ostatnio furore robi Leonardo i bezbozowa Dolina Noteci ma wziecie wg mojej kolezanki kociary Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 15:55 Kupuję Cosme, mogą kicia uwielbia. To bardzo dobra karma uzupełniająca i jest wiele rodzajów, nie znudzi sie, tym bardziej, ze wszystkie wyglądają i pachną pysznie 😊 Plus suszone mieso jako przysmaki (w tubkach), tez Cosmy. Sucha karmę jako bazę zywieniowa mam Power of Nature. Kotek jest wesoły zdrowy, i ma piękną lsniaca sierść. Polecamy 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 16:40 Bozita rybne, uwielbia a czasem jako fast foody dostaje gourmet gold albo winston z rossmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 16:43 Moj nawet fastfoodami gardzi. Zamówiłam na próbę kilka marek z polecanych tu. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Do kociar mokra karma 07.03.21, 16:52 Moje polubiły ostatnip Wild Freedom, wcześniej jadały Mac'a (ale były z nim jakieś kłopoty) - to z zooplusa. W Maxizoo jeszcze kupuję Premiere (ale jeden kot jest alergik i nawet te mu trochę szkodzą, ale czasami są jakieś obsuwy z kurierem, a mamy stacjonarny dość blisko). Odpowiedz Link Zgłoś