Dodaj do ulubionych

Falcon&theWinterSoldier

19.03.21, 20:31
Na Disneju, rzecz jasna. Kto ogląda?
Ja właśnie zaczęłam i rany, to chyba wreszcie fajne będzie, zaczęło się od trzęsienia ziemi, czyli jak trzeba. Po nudno-upiornej WandaVision miła odmiana, tamto było niestrawne i koszmarne dość.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 20:38
      Trzeba mieć Disneya najpierw, ech tongue_out
    • tomato.soup Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 20:39
      Ja, bo mnie dziecko zmusza wink I średnio mi się podoba, ale dam mu szansę. Za to Wandą byłam zachwycona, może właśnie dlatego, że była taka inna od reszty.
      • klementyna156 Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 20:46
        To, że inna to spoko - ale ja źle znosiłam te odcinki sitcomowe, no to nie dla mnie, do tego jeszcze elementy horroru, brrr. Ponure i beznadziejne takie, w sensie klimatu. Szkoda, i to tak zmarnowana genialna Monica Rambeau do tego, taka fajna postać. Jestem fanką silnych kobiecych postaci Marvela, kocham Capitan Marvel, ale tu zupełnie Moniki nie wykorzystali, Darcy gdzieś przepadła w pewnej chwili, a Scarlet Witch jest główne kurą domową, albo histeryczką. Dopiero na koniec jej się odmienia, dla mnie za późno. I jeszcze ta dziwna historia z Agnes, która niby miała być wszystkiemu winna, ale przecież nie była. Ech. No może Black Widow będzie lepsza, niech mi tego nie spaprzą, bo kochałam tę postać.
        • bib24 Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 20:57
          a mnie się najbardziej podobały te pierwsze 3 odcinki sitcomowe. co człowiek to opinia.
        • tomato.soup Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 21:05
          Dla mnie Wanda była serialem o żałobie i procesie godzenia się ze stratą. Te sitkomowe odcinki, słodko lukrowane, zmieniające się i rozpadające w trakcie trwania serialu podkreślały że wyparcie nie działa wcale tak dobrze jak by się chciało. I że nie da się żyć w przeszłości.
          Co do Agnes, zgoda, była wciśnięta trochę na siłę i niezbyt spójnie poprowadzona. Serial spokojnie obyłby się bez tego wątku.
          A Black Widow też bardzo lubię i mam nadzieję że mnie wciągnie bardziej niż Falcon.
          • klementyna156 Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 21:15
            No o tym była. A wolałabym, żeby Wanda mogła sobie też tak fajnie polatać i postrzelać w kanionie jak Falcon, co ona gorsza? Strasznie stereotypowe zagranie, jak na Marvela też. Kobieta to uczucia, cierpienia, marzenia o małym domku na przedmieściach. A facet w żałobie (po Stevie) ma prawo działać, kurdeż.
            Nie fair. Wolałabym, żeby to Falcon siedział i wymyślał alternatywne światy ze zmarłym kumplem, a Wanda miała prawo cierpieć i działać przy tym, a nie zachodzić w ciążę w marzeniach. I jeszcze ten uśmiercony piesek, brrrr. Okrutne to i znów sprowadzające kobiety do kuchni i pokoju dziecinnego.
            • tomato.soup Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 21:28
              No przecież sobie potrzelała , po to Agnes była potrzebna wink
              A jej reakcja na stratę była inna niż Falcona, bo to zupełnie inne postaci ( a i strata kumpla to jednak co innego niż strata ukochanego). Wanda zajmowała się mieszaniem w głowach więc i sobie pomieszała zamiast porostu iść obić komuś mordę. Nie każdy przecież reaguje tak samo i gdy jedni rzucają się w wir pracy, inni siedzą i rozmyślają co by było gdyby...
              Rozumiałabym może bardziej zarzuty gdyby chodziło o jakąkolwiek inną kobiecą postać, do Wandy takie a nie inne zachowanie pasowało moim zdaniem. No ale ja nie jestem wierną fanką Marvela i odłączam sobie wybiórczo co mi z uniwersum pasuje, to może gubię jakieś niuanse.
              • klementyna156 Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 21:34
                Nie no, pewnie pasowało smile Ja tak sobie marudzę, że wolałabym czasem odwrotnie: aktywną kobietę i refleksyjnego faceta choć raz, bo to jednak seksistowsko mocno im wyszło. Serio, Wanda nie wyglądała mi wcześniej na kobietę marzącą o domku, mężu drepczącym do biura co rano, bliźniakach, piesku i uprawianiu ogródka. Dobrze, że to tylko były rojenia, bo to mocno nie w jej stylu jednak. Ja tam jej tego nie życzę w każdym razie, a Visiona i dzieciaki pewnie jeszcze jakoś sobie odnajdzie wink Oby bez tej retrootoczki, jak dla mnie.
                • tomato.soup Re: Falcon&theWinterSoldier 19.03.21, 21:47
                  Sądząc po ostatniej scenie po napisach, to sobie odnajdzie.
                  Na pocieszenie masz refleksyjnego Kapitana Amerykę, chociaż fakt, dzieci się chyba nie dorobił. Ale już domku z ogródkiem wykluczyć nie można. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka