gaskama 25.03.21, 18:48 To zapewne dalszy ciąg akcji "bij Kułaka, bij!!!". Ale się porobiło. Tego nie da się cofnąć za życia jednego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 18:59 Pajac. Gdyby nie prywatna służba zdrowia, to ludzie chyba by padli. W moim mieście w prywatnej przychodni tłum, bo wizyty normalne, pytałam tam o gastrologa - prywatnie na lipiec. Pisałam już gdzieś, że mam pilną potrzebę, by ktoś obejrzał moje zmieniające się znamię - dermatolog tylko teleporady, bez wyjątków, dostałam skierowanie do chirurga - obecnie nie rejestrują. Poszłam prywatnie - już jestem obejrzana, mam termin na wycięcie jednego, a dwa inne laserowo Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:00 Dokładnie. Gdyby nie prywatne wizyty to ludzie nie byłoby w ogóle diagnozowani. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 19:27 I to mówi koleś który ma nieograniczony dostęp do państwowej służby zdrowia i który na pewno wie, jaki dostęp do lekarzy mają zwykłe szaraczki. Ku..rwa de..bil jakich mało i cyniczna szuja. Odpowiedz Link Zgłoś
eresse [...] 25.03.21, 19:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 20:01 Wiesz, a ja ostatnio korzystam z NFZ i w życiu tak sprawnie nie porobiłam badań i specjalistycznych wizyt. Mamę też pozapisywali do specjalistów i to w całkiem sensownych terminach. Ale ogólnie się zgadzam, nas też ratuje prywatny abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:41 To masz nie lada szczęście. Tam gdzie ja muszę skorzystac z przychodni przyszpitalnej (kontrola po operacji), dodzwonic sie nie da, a pojechawszy osobiscie sie zapisac, dowiedzialam sie ze do mojego lekarza nie ma terminow. W ogole, żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 23:31 Aż się sama dziwię. Ale zdaję sobie sprawę, że to nie jest norma i że obecnie prywatna służba zdrowia jest nie do zastąpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 19:42 książę radziwiłł lubi to! Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 19:53 Już prawie udało mu się doprowadzić do strajku młodych lekarzy w czasie pandemii tematem egzaminów, to teraz jeszcze poszedł na zwarcie z prywatną służbą zdrowia, której jeszcze niedawno na konferencji dziękował. To sabotaż, zwykła głupota, qfa co to jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 20:04 To jest podtrzymywanie elektoratu o niższych dochodach i wzmacnianie tegoż w pozycji gotowości do walki z wyimaginowanym bogatszym, bardziej wykształconym, miastowym, liberalnym etc. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 20:15 Nawet bezrobotny elektorat naocznie widzi, jak działa państwowa ochrona zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 20:18 Widzi. Ale słowo "prywatne" działa mocno na wyobraźnię uboższych mas. Manipulacja słowem, uczynkiem i jak to tam leci. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 20:15 skoro menel + nie korzysta z prywatnej slużby zdrowia to mu też nie powinniśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:00 mia_mia napisał(a): > qfa co to jest?! to jest otóż klasyka tematu: "w miarę postępów w budowaniu socjalizmu walka klasowa się zaostrza" copyright by Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili vel Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 23:42 alicia033 napisała: > mia_mia napisał(a): > > > qfa co to jest?! > > to jest otóż klasyka tematu: "w miarę postępów w budowaniu socjalizmu walka kla > sowa się zaostrza" copyright by Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili vel Stalin. A to chyba akurat Marks Karolek.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:38 Też mnie to ciekawi. Może chcieli sobie przejąć prywatne OIOMy typu szpital Medicover, a ci im pokazali środkowy palec? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:52 szpital Medicover zdaje się już wczesną jesienią został zmuszony do otworzenia części covidowej Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 21:23 A to nie jest jakiś wstęp do nacjonalizacji? Bym się nie zdziwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 21:44 Oczywiście. Zus chętnie przejmie wszystkie złotówki wydane na medicovery. Benefity pracodawcy będą mieli obowiązek kupować w NFZ, nazwie się to składka zdrowotna PLUS. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:04 trampki-w-kwiatki napisała: > Oczywiście. rotfl Już widzę, jak nacjonalizują radziwiłła czy inną szumowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:24 Hehe, państwo to PiS , nie wiedziałaś? To właśnie oni się uwlaszcza na kułakach.... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:41 runny.babbit napisał(a): > Hehe, państwo to PiS , nie wiedziałaś? osobiście bez żadnych złudzeń. Bawią mnie wyłącznie inni zdziwieni a znam takich. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 23:33 Mam nadzieję, że w odwalasz pracę u podstaw i uświadamiasz towarzystwo. Z drugiej strony wyborca PiS kieruje się wiarą nie logiką, może być ciężko 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:29 To bylo podłe. Mnie prywatnie lekarz z covida leczyl, nigdy tego chlopu nie zapomne. Prywatnie chodzilam z dziecmi, prywatnie mialam badania przesiewowe. Po covid prywatny kardiolog, prywatne tk pluc. Ci lekarze pracowali non stop, jak mozna tak im pluc w twarz. Ze oiomu nie ma prywatnie? Respiratorow? To jest dziedzina ktora sie komercjalizuje i reklamuje, na zasadzie hej, mamy swietna oferte, resporator za jedyne 199.00 za dobe, zapraszamy? Chyba logiczne ze niemal tylko panstwo to zapewnia poza tym za to placimy ogromne skladki na nfz wiec nalezy sie to jak plus buda, a Vateuszek opisuje rzadowe szpitale, jakby je z wlasnej kieszeni sponsorowal, nosz k€@&a! Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:32 Na cholerę nam w ogóle jakaś służba zdrowia, jacyś lekarze? Kościoły wystarczą: "Biskup Ignacy Dec o obostrzeniach w kościołach: Nonsensem jest w okresie epidemii zamykanie źródła uzdrowień duchowych i fizycznych" twitter.com/rzeczpospolita/status/1375116882894856199/photo/1 Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 23:53 Tez jestem za. Niech szpitale na koscioly pozamieniaja, nie od dzis wiadomo, ze odpowiednia prosba nawet zmarlego wskrzesi. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 22:39 No to ekstra. Tylko niech nam pokaże, co robi, żeby publiczna była jak najbardziej wydolna i dobrze zaopatrzona. PiS tylko przyspieszył i tak galopującą u nas prywatyzację. Przy tętencie zapatrzonych w system USA kuców. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 25.03.21, 23:44 lodomeria napisała: > PiS tylko przyspieszył i tak galopującą u nas prywatyzację. Przy tętencie zapat > rzonych w system USA kuców. To ja! Ten zapatrzony w USA, ale co robię!? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Atak Pinokia na prywatną służbę zdrowia 26.03.21, 09:22 Gdyby nie ta prywatna opieka lekarska to pozdychalibyśmy wszyscy z bólu, bez diagnoz, badań, wizyt lekarskich i leczenia. Jedyne co to mój gin rzadziej przyjmował w poradni, bo albo sam chorował, albo ktoś na oddziale chorował i musiał przejąć po innych dyżur w szpitalu. Ale cała reszta tak naprawdę ratowała sytuację! Więc niech Morawiecki spier.dala. ***** ***! Odpowiedz Link Zgłoś