Dodaj do ulubionych

nastolatki i seks

27.03.21, 20:12
Na fali wątku o nastolatkach i seksie chciałabym zapytać w jakim wieku Wasze osobiste nastolatki zaczęły uprawiać seks. Skończone 15, 16, 17, 18 czy więcej? Powiedziały Wam o swoich zamiarach?
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: nastolatki i seks 27.03.21, 20:18
      Nawet bym odpisala Ale mam jakis dziwny korrect. Cos nie fra z klawiszami
    • kasiaasia1 Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:19
      przez nieuwagę dałam taki sam tytuł 😏 Sama mam w domu nastolatke, od roku spotyka się z chłopakiem. Do tej pory uważałam ze to dwójka dzieciaków i żaden seks im nie w głowie. Wątek barbibarbi jakoś tak uświadomił mi ze może być inaczej.
      • kamin Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:40
        Nie byłaś nigdy nastolatką, nią miałaś chłopaka, koleżanek które miały chłopaków? Nie chodziłaś na imprezy, nie rozmawiałaś z przyjaciółkami? Jakim cudem mogłaś przeoczyć fakt, że w wieku nastoletnim pojawia się popęd seksualny i niektóre nastolatki zaczynają go zaspokajać z partnerem/partnerką? Średni wiek inicjacji to 17 lat. Średni zaznaczam.
        • demono2004 Re: nastolatki i seks 27.03.21, 22:57
          Nie kazdy zawraca sobie głowe seksem w nastoletnim wieku. Ja wolalam ksiazki czytac i jakos mi sie do tego nie spieszyło. Zreszta do czego? Pamietam niektóre kolezanki, ktore zbyt wczesnie zaciazyly. Szczesciem to one nie tryskały. Był placz i zgrztanie zebów. Co do chłopaków ich chłopaków, to im ie w głowie było wychowywanie dzieci. Oni chcieli sie bawic, iprezowac a nie zajmowac dzieckiem czy babrac w pieluchach.
          • kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:09
            Ja czytanie książek odkryłam jednak w młodszym wieku i rozpoczęcie aktywności seksualnej nie spowodowało, że zaprzestalam to robić. Mnie tam się do seksu śpieszyło i uważam że było do czego.
            Zaś wstawka o dzieciach zupełnie od czapy, oczywiście, że w wieku 17 lat to za wcześnie. Dla mnie osobiście za wcześnie na dzieci było aż do 30.
            • vasaria Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:21
              Ewidentnie dla demono seks = ciąża, a ciąża = dziecko. Ale nie dla każdego. Przede wszystkim istenieje antykoncepcja i o zgrozo, istnieje też aborcja.
        • fitfood1664 Re: nastolatki i seks 28.03.21, 13:41
          pojawia się popęd, owszem, ale niekoniecznie rozum zanika, nie u wszystkich przynajmniej
          • kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:04
            Chcesz powiedzieć, że uprawianie seksu jest domena ludzi pozbawionych rozumu?
          • kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:15
            Średniowiecze jednak trzyma się mocno. Seks to zło, grzech, coś zwierzęcego i uprawiać go trzeba tylko gdy chce się mieć dziecko.
    • gaskama Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:39
      Mam świetny kontakt z synem. Naprawdę. Wiem o nim dużo. O jego lekach, marzeniach, planach. Ale na litość boską ... nie mam bladego pojęcia, czy uprawia seks ze swoj dziewczyna. I naprawdę nie chce tego wiedzieć. Jest mądry, was skąd się biorą dzieci, wie, że w razie wpadki może na mnie liczyć, na pomoc, wsparcie. I tyle.
      • gaskama Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:40
        Lękach!
    • barbibarbi Re: nastolatki i seks 27.03.21, 23:00
      Teraz chyba to jest wcześniej. Ale jak ja byłam nastolatką, to nie słyszałam o seksie od koleżanek tak do 20 stki, chyba że się nie przyznawały, sama też zaczęłam znacznie później. Trochę mnie dziwi, że teraz to jest 17 lat.... bardzo wcześnie.
      • ritual2019 Re: nastolatki i seks 28.03.21, 11:59
        Nie wszyscy dziela sie z innymi informacjami o swoim zyciu seksualnym z roznych powodow.
        17 lat to srednia, moja corka byla w tym wieku, ja mialam 18.
        • vasaria Re: nastolatki i seks 28.03.21, 13:58
          Jak byłam nastolatką, ze 25-30 lat temu, to żadna koleżanka nie czekała do 20tki. Zazwyczaj to było tuż po 18tce . Między 18 a 19 to wszystkie znane mi koleżanki miały pierwszy raz za sobą.
          • kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:13
            U nas w liceum to był przedział 16-18 lat (jedna koleżanka specjalnie czekała na swoją osiemnastkę).
            Później na studiach poznałam kilka dziewczyn z mniejszych miejscowości i byłam nawet lekko zdziwiona, że one jeszcze rozkminiają czy to już ten czas. Większość przed końcem pierwszego roku już nie miała dylematu smile
    • borsuczyca.klusek Re: nastolatki i seks 28.03.21, 11:22
      Nie mam nastolatków na stanie, ale sama miałam 23 lata. Moje najbliższe koleżanki podobnie, więc nie byłam jakimś zupełnym dziwadłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka