kasiaasia1 27.03.21, 20:12 Na fali wątku o nastolatkach i seksie chciałabym zapytać w jakim wieku Wasze osobiste nastolatki zaczęły uprawiać seks. Skończone 15, 16, 17, 18 czy więcej? Powiedziały Wam o swoich zamiarach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalkaika Re: nastolatki i seks 27.03.21, 20:18 Nawet bym odpisala Ale mam jakis dziwny korrect. Cos nie fra z klawiszami Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaasia1 Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:19 przez nieuwagę dałam taki sam tytuł 😏 Sama mam w domu nastolatke, od roku spotyka się z chłopakiem. Do tej pory uważałam ze to dwójka dzieciaków i żaden seks im nie w głowie. Wątek barbibarbi jakoś tak uświadomił mi ze może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:40 Nie byłaś nigdy nastolatką, nią miałaś chłopaka, koleżanek które miały chłopaków? Nie chodziłaś na imprezy, nie rozmawiałaś z przyjaciółkami? Jakim cudem mogłaś przeoczyć fakt, że w wieku nastoletnim pojawia się popęd seksualny i niektóre nastolatki zaczynają go zaspokajać z partnerem/partnerką? Średni wiek inicjacji to 17 lat. Średni zaznaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: nastolatki i seks 27.03.21, 22:57 Nie kazdy zawraca sobie głowe seksem w nastoletnim wieku. Ja wolalam ksiazki czytac i jakos mi sie do tego nie spieszyło. Zreszta do czego? Pamietam niektóre kolezanki, ktore zbyt wczesnie zaciazyly. Szczesciem to one nie tryskały. Był placz i zgrztanie zebów. Co do chłopaków ich chłopaków, to im ie w głowie było wychowywanie dzieci. Oni chcieli sie bawic, iprezowac a nie zajmowac dzieckiem czy babrac w pieluchach. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:09 Ja czytanie książek odkryłam jednak w młodszym wieku i rozpoczęcie aktywności seksualnej nie spowodowało, że zaprzestalam to robić. Mnie tam się do seksu śpieszyło i uważam że było do czego. Zaś wstawka o dzieciach zupełnie od czapy, oczywiście, że w wieku 17 lat to za wcześnie. Dla mnie osobiście za wcześnie na dzieci było aż do 30. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:21 Ewidentnie dla demono seks = ciąża, a ciąża = dziecko. Ale nie dla każdego. Przede wszystkim istenieje antykoncepcja i o zgrozo, istnieje też aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: nastolatki i seks 28.03.21, 13:41 pojawia się popęd, owszem, ale niekoniecznie rozum zanika, nie u wszystkich przynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:04 Chcesz powiedzieć, że uprawianie seksu jest domena ludzi pozbawionych rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:15 Średniowiecze jednak trzyma się mocno. Seks to zło, grzech, coś zwierzęcego i uprawiać go trzeba tylko gdy chce się mieć dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: nastolatki i seks 27.03.21, 21:39 Mam świetny kontakt z synem. Naprawdę. Wiem o nim dużo. O jego lekach, marzeniach, planach. Ale na litość boską ... nie mam bladego pojęcia, czy uprawia seks ze swoj dziewczyna. I naprawdę nie chce tego wiedzieć. Jest mądry, was skąd się biorą dzieci, wie, że w razie wpadki może na mnie liczyć, na pomoc, wsparcie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: nastolatki i seks 27.03.21, 23:00 Teraz chyba to jest wcześniej. Ale jak ja byłam nastolatką, to nie słyszałam o seksie od koleżanek tak do 20 stki, chyba że się nie przyznawały, sama też zaczęłam znacznie później. Trochę mnie dziwi, że teraz to jest 17 lat.... bardzo wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: nastolatki i seks 28.03.21, 11:59 Nie wszyscy dziela sie z innymi informacjami o swoim zyciu seksualnym z roznych powodow. 17 lat to srednia, moja corka byla w tym wieku, ja mialam 18. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: nastolatki i seks 28.03.21, 13:58 Jak byłam nastolatką, ze 25-30 lat temu, to żadna koleżanka nie czekała do 20tki. Zazwyczaj to było tuż po 18tce . Między 18 a 19 to wszystkie znane mi koleżanki miały pierwszy raz za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastolatki i seks 28.03.21, 14:13 U nas w liceum to był przedział 16-18 lat (jedna koleżanka specjalnie czekała na swoją osiemnastkę). Później na studiach poznałam kilka dziewczyn z mniejszych miejscowości i byłam nawet lekko zdziwiona, że one jeszcze rozkminiają czy to już ten czas. Większość przed końcem pierwszego roku już nie miała dylematu Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: nastolatki i seks 28.03.21, 11:22 Nie mam nastolatków na stanie, ale sama miałam 23 lata. Moje najbliższe koleżanki podobnie, więc nie byłam jakimś zupełnym dziwadłem. Odpowiedz Link Zgłoś