Dodaj do ulubionych

Paranormalne doświadczenia

06.04.21, 15:53
Na Netfliksie oczywiście. Właśnie jestem po pierwszym odcinku. W nocy to bym tego nie obejrzała.
Macie w planach oglądać? Wierzycie w takie historie, doświadczyłyście albo znacie jakieś?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:04
      Właśnie przez Ciebie zaczęłam oglądać... 😱
      Jestem na razie w połowie odcinka, ale mam i tak ciary...
    • eliksir_czarodziejski Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:07
      Nigdy niczego takiego nie doświadczyłam i nie znam takiej osoby.
      • irma223 Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:13
        Ja nie doświadczyłam, ale znałam takich, co owszem.
    • buldog2 Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:11
      Ja doświadczyłem.
      • gryfna-frelka Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 18:53
        Opowiedz!
    • 35wcieniu Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:14
      Nie wierzę i nie oglądam bo zawsze mi się takie filmy wydają niesamowicie durne. Chociaż czasami są tak absurdalne że aż śmieszne, wtedy jeszcze można rzucić okiem.
    • fifiriffi Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:32
      No dzięki... to już mam plan na weekend tongue_out
    • pani_tau Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:39
      Kiedyś coś w ten deseń leciało na jakimś klubowym kanale. "Łowcy duchów" czy coś, w każdym razie osobami dreczonymi przez zjawiska paranormalne były wyłącznie gospodynie domowe, które o 17.00 musiały bezwzględnie wypić drinka (czy drink?).
      Znaczy nie wiem czy wyłącznie, bo obejrzałam fragmentarycznie trzy odcinki w odstępie kilku tygodni, więc może to przypadek, (w który jednokowoz powątpiewam).
      • magdallenac Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:44
        pani_tau napisał(a):

> Kiedyś coś w ten deseń leciało na jakimś klubowym kanale. "Łowcy duchów" czy co
        > ś, w każdym razie osobami dreczonymi przez zjawiska paranormalne były wyłącznie
        > gospodynie domowe, które o 17.00 musiały bezwzględnie wypić drinka (czy drink?
        > ).

Jako kura domowa pijąca od czasu do czasu drinki, uroczyście oświadczam, że nigdy mnie nic nie nawiedziło. Może za rzadko piję?🤔
        • koraleznasturcji Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:33
          A może trzeba pić akurat o 17:00.
        • malia Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:53
          może za mało na raz pijesz?
          • magdallenac Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:11
            Zbliza sie u mnie 17, wypije duzo na raz i dam jutro znac, czy mnie nawiedzilo zjawisko paranormalne. Poswiece sie dla dobra nauki!
            • pani_tau Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:18
              Obawiam się, że trzeba pić regularnie i przez dłuższy czas aby uzyskać pożądany (?) efekt smile.
            • memphis90 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 17:40
              I co? Były paranormalne ekscesy wczoraj?
              • magdallenac Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 17:45
                Zapomniałam się wczoraj opić🤭
                • malia Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 17:50
                  a idź, obiecujesz, a potem co?
          • mallard Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:31
            malia napisała:

> może za mało na raz pijesz?

Też bym stawiał na zbyt małe dawki...
    • etata Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 20:46
      “doświadczyłyście”

Taksad
    • asia_i_p Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 21:00
      Nic strasznego nie doświadczyłam, ale doświadczyłam czegoś dziwnego. Byłam z synkiem na terapii i wracając znalazłam klucze w windzie. Chciałam wrócić, ale syn się uparł, żeby jechać - kocha windy - więc założyłam, że zjedziemy, wjedziemy i wtedy pójdę zapytać do poczekalni, czyje to. Winda pojechała, stanęła, drzwi windy się otworzyły, otworzyły się drzwi sąsiedniego mieszkania, wyszła pani z dzieckiem, wzięła ode mnie klucze. Trochę się już zdziwiłam, ale OK, fajny zbieg okoliczności, chcę wychodzić, patrzę, a ja nie jestem na parterze, tylko na drugim piętrze. Wyglądało to tak, jakby syn wywiózł mnie na drugie piętro, żebym oddała tej kobiecie klucze.

To było najgrubsze z jego osiągnięć, drobiazgów typu "o właśnie przejechał tato" (trafione w punkt co do minuty), kiedy na mur beton nie mógł go widzieć z placu zabaw, było sporo.
      • pulcino3 Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:37
        Moja córka jak była ok 1-2 r. radośnie bawiła się w koncie pokoju, rzucając pilką tak jakby jej ktoś w tej zabawie niewidzialny towarzyszył, totalnie zaabsorbowana. Z boku się temu przygladałam, było to dla mnie dosyć creepy..
        Bedac już mówiącą kilkulatką miała długo niewidzialną koleżankę, której trzeba było oczywiście wolne miejsce w aucie podczas jazdy zostawiać. Będąc 9/10latką miała 2 epizody w gorączce z majakami i strasznymi lękami i brakiem kontaktu. Mówiłam o tym lekarzowi pediatrze, bo przerażające to było, usłyszałam że w tym wieku takie incydenty moga się pojawiać i że nie należy się nic doszukiwac.
        • sasha_m Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:15
          pulcino3 napisała:

> Bedac już mówiącą kilkulatką miała długo niewidzialną koleżankę, której trzeba
          > było oczywiście wolne miejsce w aucie podczas jazdy zostawiać.

Nie na temat, ale przypomniało mi się, że córka znajomych miała 3 takie przyjaciółki. Często były awantury o to, że nie siedzą wygodnie w samochodzie. A niedajbuk któraś została na parkingu... 😂
          • pulcino3 Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:17
            To niezła gromadka 😄 nam z jedną było ciasno 😉
            • morekac Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:30
              Moja miała nieboraczka. Wypuściła go kiedyś na spacer za okno (to musiało być coś fruwające zatem) na kwaterze i potem musieliśmy się wracać (na szczęście tylko kilka km), żeby go zabrać...
      • 35wcieniu Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:38
        Hm. Może dla Ciebie to zdarzenie jest jakieś niezwykłe, ale jak dla mnie baba zorientowała się że zgubiła klucze więc "przywołała" windę i tyle. Ściągnęła Was po prostu, nic niezwykłego (chyba, bo może czegoś nie kumam).
        • asia_i_p Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:25
          No nie, przycisk włączył on.
          • asia_i_p Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:27
            Chyba, że on włączył parter, a kobieta równocześnie włączyła przywołujący na górze, tylko wtedy ten jego parter powinien być chyba wciąż włączony po tym, jak pojechaliśmy na górę?
      • landora Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:40
        Tej jesieni pojechaliśmy z moimi rodzicami na grzyby. No i stało się, ze ojciec zgubił komórkę. Las duży, zasięgu brak. Szukaliśmy, szukaliśmy, ale bez skutku.
        Następnego dnia rodzice zdecydowali się pojechać raz jeszcze, na wszelki wypadek. Idąc lasem, spotkali parę w średnim wieku. Przywitali się grzecznie i z głupia frant spytali "a nie znaleźli państwo czasem telefonu?"
        Znaleźli. W całym wielkim lesie moi rodzice zdołali trafić na parę, która znalazła ojca telefon. Oddali, jeszcze się grzybami podzielili smile
        • mama-ola Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:12
          Mój ojciec zgubił w lesie okulary, które znalazł rok później. Oprawki są jakby stopione w jednym miejscu, a szkła zmatowiałe. Trzyma je z sentymentu w szafce, bo lubi opowiadać gościom tę historię i pokazywać wówczas owe okulary. Nic w tym paranormalnego, rzecz jasna, tak mi się tylko przypomniało.
        • egzorcystka123 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 08:09
          to akurat nic dziwnego - zapewne starsi państwo wybrali dokladnie tą samą scieżkę co twoi rodzice, jakąś bardziej wygodną niż inne
        • koraleznasturcji Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 10:05
          Dawno temu podczas studenckiego wypadu nad morze mój kolega zgubił buta w drodze na plażę. Strasznie rozpaczał, bo to była jakaś perła z korony limitowanej kolekcji ekskluzywnych butów. Był nawet przekonany, że został okradziony i że złodziej specjalnie za nim szedł i czekał na okazję (a teraz w nocy zakradnie się nam do domku po drugiego). Następnego dnia dla żartu powiedziałam "jestem czarownicą, znajdę ci tego buta" i dosłownie w tym momencie stanęłam bosą stopą na czymś twardym, okazało się, że pod piaskiem leżał poszukiwany but.

Nie, nie sądzę, żeby było to zjawisko paranormalne. Mam dobrą orientację w terenie, więc mózg zapewne skojarzył akurat to miejsce z miejscem zgubienia buta. A reszta to niezbyt udany żart i zabawny zbieg okoliczności.
    • miss_fahrenheit Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:25
      kkalipso napisała:

> Macie w planach oglądać?

Tak, lubię horrory, choć nie wiem czy ten format (stylizacja na dokument) mi podejdzie.

> Wierzycie w takie historie

Nie smile
    • mysiulek08 Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 22:49
      dokumentow i para dokumentow tego typu nie ogladam ale jestem namietnym ogladaczem seriali typu Grimm i ogromnym fanem Supernatural (wlasnie sobie odswiezam cala serie 🤣)

doswiadczylam kilka razy, raz bardzo wyraznie i jest jedna rodzinna historia
      • bywalec.hoteli Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:51
        chcesz opowiedzieć? smile
        • mysiulek08 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 01:16
          nie
      • alpepe Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:38
        Haha, a obejrzałaś koniec? Bo ja oglądałam z polskimi napisami kiedyś na viderze, ale vider jest offline, i utknęłam w połowie ostatniego sezonu.
        • alpepe Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:40
          mam na myśli Supernatural oczywiście.
          • mysiulek08 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 17:55
            obejrzalam (na amazon prime jest calosc) i bardzo mi sie podobal, no kurcze jak dla fanow, to byl hmm, wzruszajacy

na jakim etapie skonczylas, moge opowiedziec, choc to nie to samo smile
            • alpepe Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 18:50
              Nie opowiadaj, co ok. 14. odcinka w 15 sezonie. I wiesz, dla mnie to jest kult. Aczkolwiek pieprzenie w każdym odcinku po 20 razy, że są rodziną, że są braćmi itd. było wkurzające.
              • mysiulek08 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 18:58
                to nie bede opowiadac tongue_out

dla mnie tez smile dlatego ogladam od nowa, zeby sobie pewne watki przypomniec
                tez mnie wkurzalo, ale to takie amerykanskie zwyczajowe pieprzenie i no i ciagle zatroskany Castiel tongue_out

ps
                nie wiem czy amazon ma jakis darmowy okres probny, jak np 7 dni, to dasz rade obejrzec smile

a tu masz calkiem dobre streszczenia odcinkow smile

en.wikipedia.org/wiki/Supernatural_(season_15)
    • piataziuta Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:05
      jak to się ma do filmów?
    • morekac Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:26
      A to jest z lektorem czy z napisami?
      • kkalipso Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:42
        Napisami. Przynajmniej pierwszy odcinek, bo każdy jest o innej historii właśnie chyba mimo strachu zabiorę się za drugi odcinek.
        • morekac Re: Paranormalne doświadczenia 06.04.21, 23:46
          E to nie dzisiaj. O tej porze to ja muszę mieć lektora, bo nieodmiennie zasypiam, więc telewizję oglądam na leżąco (a wtedy trudno mi się czyta te napisy).
          • nangaparbat3 Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 08:14
            Zajrzałam i było z lektorem.
    • nottymoni Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 10:02
      Moja tesciowa byla dwa tygodnie w szpitalu, w stanie krytycznym. Pewnego dnia pracuje sobie z domu a tu nagle wentylator kuchenny sie wlacza. Nasz wentylator nawet nie ma wlacznika, mozna go wlaczyc tylko glosowo albo poprzez aplikacje.. a co najdziwniejsze google mini, ktorego zawsze uzywamy do tego, bylo odlaczone z pradu.jak tyko wylaczylam wentylator, google mini zaczelo grac glosna muzyke - Modern Talking,
      Wiedzialam juz wtedy ze to nie jest zbieg okolicznosci.
      Zadzwonilam do meza zeby sprawdzil co z jego mama w szpitalu i mu powiedzieli ze spadla jej saturacja i musieli podlaczyc do wentylatora..
      od tego momentu juz nie otworzyla oczu i umarla 3 dni pozniej.
      W zyciu nie wierzylam w te wszystkie historie ale teraz wierze, naprawde niesamowite jak sie osobiscie doswiadcza.
      • allijja Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 11:44
        >i musieli podlaczyc do wentylatora..

no jak ją podłączyli do wentylatora to nie dziwię się, że zmarła
        • savignonblanc Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:13
          Łkam
          • asia_i_p Re: Paranormalne doświadczenia 07.04.21, 13:29
            www.medsystems.com.pl/index.php/drzewo/aparatura-medyczna/respiratory-wentylatory-medyczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka