Dodaj do ulubionych

Drogerie DM wchodzą do PL..

16.04.21, 19:08
Może którąś z Was ucieszy ta informacja😀
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:10
      Nie rozumiem fenomenu, a mam jakiś kilometr od siebie.
      • astomi25 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:26
        A ja bardzo lubie. Maja lepsze oferty niz rossmann, fajne produkty bio i co najwazniejsze, spory wybor produktow bezglutenowych. Aha i automaty do wywolywani zdjec sa duzo lepsze wink. Przynajmniej w moim miescie.
        • alpepe Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:30
          W rossmanie kupuję tylko płyn do soczewek, zdjęć nie wywołuję, produktów bezglutenowych nie potrzebuję. Wpienia mnie nieintuicyjność regałów z towarami, ale może po prostu za rzadko bywam.
          • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:33
            Dlatego w DM powinnaś odnaleźć się lepiej. Nienawidzę Rossmanna za to samo co ty, w DM wszystko jest lepiej uporządkowane. Mają dobry wybór produktów żywnościowych bio i Alverde, markę lepszą od Alterry.
            • alpepe Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 20:05
              Mam wrażenie, że w DM jest wszystko ustawione pod praworęcznych, a ja jestem leworęczna, co do Rossmana, ten w centrum handlowym obok mnie, jest strasznie ciasny, więc też się dobrze w nim nie czuję, ale wchodzę, kupuję, po co przyszłam i wychodzę. Z kolei DM, o którym piszę, jest bardzo przestronny, mam wrażenie, że można by tam wrzucić rossmana, a i tak będzie miejsce. Nie lubię tłoku, ale tam można się ganiać w berka i i tak się nic nie strąci. Ja bio kupuję mało, ostatnio mi otworzyli w centrum handlowym, do którego mam bliżej, denns, do tego mam bio z kauflanda, więc jestem zaopatrzona. Ale fakt, kosmetyki praktycznie przestałam kupować, więc może i stąd to niezrozumienie popularności DM, wszak w Niemczech DM bardzo dynamicznie ekspanduje.
              • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 20:18
                W denns masz większy wybór artykułów ekologicznych, ale w DM jest kilka produktów, które zawsze kupuję, także dlatego, że mam bliżej i ceny są dosyć konkurencyjne. Kupuję też wiele produktów marek własnych DM jak chemię gospodarczą Denk mit, Alverde, Babylove. Balea jest też dosyć popularna. Ale ja zawsze miałam jakiś DM w pobliżu zamieszkania, prawie w każdej dzielnicy jakiś jest, w niektórych nawet podwójnie, a w centrum są nawet cztery Dm i tylko jeden Rossmann.
                • pade Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:45
                  Denk mit bardzo lubię.
                  Ciekawe czy Dm będzie też we Wrocławiu.
      • ichi51e Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 07:36
        cóż myślałam ze to taki gorszy miejscowy Rossmann big_grinbig_grin
    • memphis90 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:13
      Nawet nie wiem, co to jest.
      • krwawy.lolo Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:16
        DM, Drogieriemarkt ... ot, handlują pastą do zębów i perfumami. Może będzie taniej.
      • marszawka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:44
        Mają dużo produktów Eko. Snake do tej pory je zachwalała, a my w PL nie miałyśmy gdzie ich stacjonarnie kupić.
    • bajgla Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:20
      No zobaczymy jakie marki będą prowadzić. Marzy mi się Lavera i Weleda...
      • astomi25 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:27
        Weleda jest na pewno. Lavera chyba tez, ale nie dam sobie reki uciac.
        • hanusinamama Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 13:20
          Ale to ze jest np w DE nie znaczy ze bedzie w PL. Tak samo w Rossmanie inne rzeczy są równych krajach. jedna marka włosowa jest w DE a u nas nie ...a szkoda.
          • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 15:58
            hanusinamama napisała:

> Ale to ze jest np w DE nie znaczy ze bedzie w PL. Tak samo w Rossmanie inne rze
            > czy są równych krajach. jedna marka włosowa jest w DE a u nas nie ...a szkoda.
            >

Ale Rossmann to taka zbieranina, nawet filie w Niemczech się od siebie różnią. DM ma trochę inny koncept, oni ekspandują przed wszystkim przez marki własne i te produkty powinny być w każdym kraju. Stawiają też na rozpoznawalność przez jednolity wizualny design, znasz jeden sklep DM, znasz wszystkie. Choć może być, że w innych krajach mają okrojony asortyment.
      • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:35
        Pełny asortyment Lavery z kolorówką jest tylko w wybranych DM, ale w zwykłych jest sporo produktów tej marki.
        Weleda jest w DM od dawna. Plus kilka dodatkowych ekologicznych marek.
        • bajgla Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 21:52
          No że w Niedzielę jest to ja wiem, pytanie jak będzie w PL...
          • bajgla Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 21:52
            Tfu, w Niemczech
      • piesiedwa Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 20:07
        A co dobrego ma lavera?
        • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 20:26
          Lavera to taka dosyć ekonomiczma marka ekologiczna. Ja kupuję od nich kolorówkę np. podkłady i szminki do ust. Lubię też balsamy do ciała, są lekkie, ale mają obłędne zapachy, np różany i lavendowy. Mają też całkiem dobre kremy, porządną linię sensitiv dla wrażliwców. Od Lavery kupuję też krem z filtrem, ale tego nie mają w DM, kupuję gdzie indziej online.
          • bajgla Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 21:54
            Różanego balsamu pożądam zimą.
        • shmu Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 11:30
          Polecony tu fluid, teraz dostałam krem do rak, który jest ok (żadnych cudów, ale nawilża ładnie i się szybko wchłania).
    • tola1990 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:24
      A, co to jest? 🤔
      • oceandream Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:27
        Drogerie sieciówki typu: rossman, hebe czy natura. Nie widzę różnicy pomiędzy nimi.
    • madame_edith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 19:27
      Ja tam sie bardzo ciesze! Uwielbiam Lavere 😁, oby była dostępna
    • srubokretka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 20:16
      Ucieszy. Odbieranie chleba swoim dzieciom za iluzje upiekszenia. Niemieckie dzieci bardzo dziekuja polskim emamom smile
      • livia.kalina Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:19
        A na czym polega odbieranie "chleba swoim dzieciom"? Chodzi o produkty bezglutenowe?
        • ludzikmichelin4245 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 12:26
          big_grin
      • ludzikmichelin4245 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 13:24
        Dzisiaj odebrałam 3 obiady Twoim dzieciom i dałam Chińczykom.
    • konsta-is-me Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:04
      A mi się wydaje że DM kiedyś było w moim mieście ?
      Czy mylę z czymś innym?
      Nie było nigdy wcześniej w Polsce?
      Niemiecki supermarket kosmetyczny to na pewno to był i sieciowka.
      Ale parę lat temu zamknęli.
      Według mnie gorszy niż Rossmann , ale kwestia gustu.
      Bezglutenowe wtedy nie były modne, i miał jakieś własne kosmetyki kolorowe, b. kiepskie.
      • konsta-is-me Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:06
        Jak ktoś z Wrocka, to był w dzisiejszym CH "chińczyku" ,na Krakowskiej.
      • jusiakr Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:43
        Mi się tez wydaje ze u mnie (Gdańsk) był pare lat temu. I się zwinął
    • przepio Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:06
      O, bardzo się cieszę
    • piszaca.zza.swiatow Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:26
      Nie wiem dlaczego,ale nie lubię tych drogerii. Po pierwsze uważam, że tam jest drożej jak w rosmannie (kiedyś nawet robili testy i porównywali, Rossmann zawsze wygrywał).
      Po drugie porządek mają tam jakiś dziwny (przynajmniej w tych co znam), zanim znajdę to co potrzebuję to niemało się nabiegam.

Idę tam jak jakiegoś produktu nie znajdę w innych drogeriach.
      • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 00:37
        Mam zupełnie odwrotnie. W Rossmannie się gubię, ciemno tam też i trochę bałagan moim zdaniem. Jeżeli chodzi jednak o markowe produkty, to może być, że Rossmann wychodzi taniej, bo ma częściej promocje, ale w DM najlepsze są konkurencyjne cenowo marki własne i te w Rossmannie są gorszej jakości.
        • kurt.wallander Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 17:40
          snake, a jak się mają jakościowo żele pod prysznic Balea do Isany? Taka sama jakość? Lepsze, gorsze?
          • geez_louise Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 17:46
            Lepsze, balea są jak isana lata temu (teraz to jakieś żelowate badziewie bez żadnych właściwości). To są takie normalne, tanie kosmetyki.
            • kurt.wallander Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 18:20
              Dzięki, to wypróbuję, bo zawsze mi szkoda kasy na drogie żele pod prysznic i od lat używam Isany.
              • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 20:00
                Spróbuj Alverde. 300ml Balea kosztuje 65- 99 centów, 250ml Alverde kosztuje 1,35 euro, więc tylko ciut droższe, ale Alverde nie ma SLS i ma generalnie lepsze składy.
          • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 19:55
            kurt.wallander napisała:

> snake, a jak się mają jakościowo żele pod prysznic Balea do Isany? Taka sama ja
            > kość? Lepsze, gorsze?

Nie wiem, bo nie używam ani jednego ani drugiego. Sto razy lepsze są żele Alverde z DM. Ale wiem, że Balea ma trochę już kultowy status. Dobra marka w bardzo dobrych cenach. Ja nie kupuję, bo kosmetycznie jestem eko.
            Z nieekologicznych rzeczy kupuję do mycia balsam dla dzieci Babylove Sensitive. Też w DM.
    • lidkazmlyna Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 16.04.21, 22:29
      a czy to wazne gdzie kupujesz pastę do zebów lub mydło?
    • kropkacom Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 07:01
      W RC mają fajny program lojalnościowy. Niektóre produkty w niższej cenie przez dłuższy czas. Nie mają klasycznych promocji. Nie zawyżają więc cen aby w promocji nie być tak stratnym. Nie wiem jednak jaką taktykę obiorą w Polsce.
    • jaga.34 Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 07:31
      A ja myślałam że DM to skrót od Deutshland Markets.
      • snakelilith Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 12:58
        Nie. To skrót od Drogerie Markt.
    • marszawka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 12:20
      A... i CANTU i CAFE MIMI wchodzą do Rossmana.
      • hanusinamama Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 13:24
        Ale cantu tylko klasyczne....szkoda.
        • marszawka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 16:44
          Może jak zobaczą, że jest popyt będzie coś więcej. W każdym razie mam taką nadzieję.
      • kurt.wallander Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 17:42
        A propos, kupiłam polecany aktywator skrętu Cantu i, matko, co to za kit! Normalnie musiałam po tym drugi raz umyć włosy, bo nie dało się wytrzymać. I teraz zostałam z wielką butlą, bo skoro mnie nie pasuje, to córce z kręconymi też nie podpasuje. Może zobaczę, czy da się tego użyć jako zwykłej spłukiwanej odżywki PRZED myciem szamponem.
        • nuclearwinter Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 17:55
          A nie dałaś go za dużo czasem? Używam od czasu do czasu i nawet go lubię, ale nakładam naprawdę mikroskopijną ilość na jeszcze ociekające wodą włosy i zawijam na chwilę w turban. Ale serio ilość mikroskopijną, żadna tam wielkość orzecha czy coś xD Mam tą klasyczną wersję.
          • kurt.wallander Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 18:27
            Może za dużo, dałam tak ok. wielkości orzecha laskowego. Po pierwsze, nie podkreśliło mi skrętu jakoś szczególnie, po drugie włosy były takie tępe, matowe, jakby klejące się. I brzydko pachnie, początkowo wyczułam kokos (to już był zły znak, bo większość kosmetyków z olejem kokosowym robi mi źle), a po chwili jakiś taki ni to chemiczny, ni to nie wiem jaki smrodek. Normalnie aż boję się użyć ponownie, ale jeśli się odważę, to spróbuję, jak radzisz, na ociekające włosy i mniej.
            • nuclearwinter Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 19:23
              To ja daję gdzieś 1/3 orzeszka ziemnego big_grin na włosy za łopatki, średniej grubości i gęstości. Zapach akurat bardzo mi się podoba, taki kokosowo-ananasowy, nie wyczuwam sztuczności, ale to wiadomo, rzecz gustu.

Czy tam w składzie jest kokos, to nie kojarzę, całkiem możliwe, bo czego tam nie ma wink Ale na pewno jest dużo masła shea i gliceryny, których wiele włosów nie lubi (moje niby też, ale o dziwo, tu jakoś mi pasują). Tylko co do skrętu to się nie wypowiem, bo mam ledwo lekkie fale i używam bardziej do ujarzmienia włosów.

Spróbuj może faktycznie z mniejszą ilością i na bardzo mokre włosy, może będzie lepiej. A jak nie, to gdzieś tu był wątek Kury o nieudanych kosmetykach na oddanie wink
    • madami Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 13:23
      Całkiem fajna wiadomość!
    • lodomeria Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 15:59
      Alleluja!
    • chococaffe Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 16:03
      Nie znam. mam nadzieję, że będzie w miarę ok.
    • geez_louise Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 16:05
      Ooo, mnie to cieszy, ostatnio wiozłam z Niemiec siatę ich produktów. Wszystkie ich proste kosmetyki z mocznikiem i dla wrażliwców bardzo mi odpowiadają i są śmiesznie tanie.
      • bominka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 16:46
        Nie znam,ale chętnie poznam🙂
    • milupaa Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 18:29
      Pytanie gdzie są w Warszawie?
      • marszawka Re: Drogerie DM wchodzą do PL.. 17.04.21, 18:52
        Na ten moment to dopiero ruszyła rekrutacja do ich siedziby we Wrocławiu. Na rozwój sieci sklepów chyba jeszcze musimy chwilkę poczekać.
        www.money.pl/gospodarka/rossmann-zyska-poteznego-konkurenta-do-polski-wchodzi-dm-drogerie-markt-6630078790806144a.html?amp=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka