Dodaj do ulubionych

Do kiedy można zrobić test igm

02.05.21, 11:32
Jw. Na pewno 1 cz 2 tyg po kontakcie można , ale później czy jest sens? Np po 3 tygodniach od kontaku z zakażonym? Czy już te przeciwciała znikną i wtedy już test IgG?
Obserwuj wątek
    • swiezynka77 Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:34
      U mnie 4tyg od początku objawów było igm+ igg-. Najlepiej zrobić oba, a jeśli ponad miesiąc od kontaktu to już tylko igg.
    • anorektycznazdzira Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:35
      Ok. 1 tydzień, ale jak nie wychodzi, to jeszcze nic nie znaczy i powtórzyć wypada po kolejnym tygodniu.
      IgG zastępuje IgM ale stopniowo, przez jakiś czas występują oba jednocześnie. Nie da się sztywno powiedzieć kiedy, bo to indywidualne, ale po 3 tyg IgG już może się dać wykryć.
      • paskap Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:50
        Ja zrobiłam samo igm , wynik negatywny, ale kontakt był 8 kwietnia. Mąż chory, pisałam tu na forum. Robię też IgG ale na wynik czekam, robiłam osobno. Zastanawiam się czy igm po takim czasie jeszcze by było czy już za późno
        • alfa36 Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 12:15
          Znajomy na 3 tygodnie po infekcji miał tylko igm. Zastanawialiśmy się, czy on wtedy nie zakażał, ale wygląda na to, że nie, bo nikomu z otoczenia nic nie było (a na stronach labow piszą, że należy wymaz zrobić, jak na się igm dodatnie).
          • paskap Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 17:47
            Czytam że igm znika ok 6 -7t tyg. Ciekawa jestem czy to prawda. Chyba wyślę męża niej sobie też zbada. IgG też badań ale na wynik muszę czekać 6 dni .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka